Kenya - safari, sol og strand

Kenya - safari, sol og strand

Gettyimages 494035612 Kenya Amboseli Safari Elefant

En uforglemmelig reise med safari i hele tre nasjonalparker!

Kenya er som et fargerikt eventyr. Lydene. Luktene. Lyset. Menneskene og dyrelivet. En reise i tid og sted som får tankene til å vandre fritt, til å endre seg bittelitt. For du blir ikke helt den samme etter at du har besøkt Afrika og Kenya. Du forlater en liten del av hjertet ditt der hver eneste gang. En reise i Kenya gir minner, inntrykk og opplevelser du ikke visste du måtte ha før du reiste. Til ettertanke med et smil om munnen. Det kan være lyset over savannen i rødglødende og magisk solnedgang. Eller silhuettene av de skyggefulle akasiene mot himmelen, der flokker av dyr gresser fredelig, men iherdig. Den gamle matriarken som leder flokken av unge hanner, mødre med elefantbabyer som vugger taktfast gjennom landskapet. Løveflokken som dormer under buskene etter nattens jakt. Alt dette er og blir uforglemmelig...

Ingen Carpe Diem-tur uten en fredelig jakt på de lokale, nære opplevelsene og ei heller her. De flettes godt inn i programmet. Du får med deg safari, besøk i håndverksbedrift der unge alenemødre "ruler", og huset til Karen Blixen.

Etter alt dette, venter flere dager med puddersand, frodighet og nydelig turkisblått vann. Planer for dagen - rusletur langs stranden, bading gjentatte ganger, snorkling, lesing, soling og skravling! Finnes det en bedre måte å lande på, et sted å slappe helt av, etter alt vi har opplevd? Tvilsomt. Diani Beach - here we come!

Høydepunkter

 • Kenya er en opplevelse for livet - bare vent og se
 • Et herlig dyremangfold og Afrikas blideste lokalbefolkning
 • Tre helt ulike og unike parker (Nairobi, Amboseli og Tsavo East)
 • Bli dus med Karen Blixen og lokale gründere
 • Nairobi National Park, der dyrene har storby-kulisser
Getty Images 1128469623 Kenya Safari lion

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 23.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 10

  Priser fra: 28.990,-

  Reiseleder: Marte Bjørkmann

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+20
+19

Program

9 frokoster, 8 lunsjer og 9 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge

Med Turkish Airlines reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen til Nairobi. Det er avreise om formiddagen. På veien nedover blir det flybytte og mellomlanding i Istanbul.

Dag 2

Ankomst Nairobi, safari Nairobi National Park, lokale møter

Frokost og middag

Ankomst Nairobi er om midt på natten. Og tenk, her er det heldigvis ikke mye tidsforskjell. Det hjelper. Men først går vi gjennom immigrasjonen, tar turen til hotellet, sjekker inn og tar en kort natt. Frokost for den som vil. Omtrent midt på dagen møtes vi for å starte med opplevelsene!

Vi skal ha den første safariopplevelsen! Ut på eventyr - dyrene i Afrika er snart mer enn en sang med Torbjørn Egners tekst vi nynnet på.

Hva er mer naturlig enn å besøke parken som ligger bare få kilometer fra sentrum - Nairobi National Park. Den er ikke så stor i størrelse, men det er helt unikt med en beliggenhet så nær en storby. Noen steder ser man dyrene og skimter byens silhuett med skyskrapere i bakgrunnen. Det er ikke hverdagskost.

"The Big Five" er et begrep alle kjenner til, og mange har det som det ultimate målet for safari. Løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn er hva vi krysser av for, om vi skal toppe listen. Men ikke glem de mindre dyrene, de høyreiste, elegante sjiraffene som gresser bedagelig, de stripete, hylende hyenene og alt det andre som også er så fascinerende.

Vær oppmerksom på at her i Nairobi National Park er det eneste stedet på turen vi har mulighet for å se neshorn, både hvite og svarte. Det finnes cirka 50 av disse sjeldne kjempene, noe som er rekordmange på et såpass lite areal. Man kan aldri, aldri gi noen garanti om hva man ser på safari. Men alle håper! Og spenningen er der! Av kattedyr er det både grasiøse og kjepphøye løver, lynraske geparder og skye leoparder som kan skimtes. Spennende! Elefanter vil vi ikke se i akkurat denne parken, men de venter oss i Amboseli.

Etter at vi har vært på safari stopper vi for å lære mer om Kazuri, der det trylles frem håndlagede smykker. Dette begynte i det små med to kenyanske kvinner med en visjon. Det var utallige alenemødre uten inntekt som trengte en jobb og nå hadde de sjansen. Det å være alenemor kan være tøft nok her i Norge, men tenk hvilke andre utfordringer de har i Kenya. Med pågangsmot og kunnskap om det å lage vakre smykker og annet håndverk, vokste bedriften nok til å ansette flere og flere kvinner som arbeidstakere. I dag kan omkring 340 kvinner kalle Kazuri sin arbeidsplass. Alt er unikt, håndlaget og fargerikt. I tillegg har de en klinikk der medisinsk hjelp er gratis for kvinnene og deres nære familie.

Kveldens middag inntas i Karen Coffee Garden. Alle har vi hørt om den danske forfatteren Karen Blixen. Vi er nå ved huset der hun bodde mellom 1914 - 1931. Tipper at alle en gang i livet har hatt lyst til å gjøre som henne. Selv om filmen "Mitt Afrika" med Meryl Streep og Robert Redford ikke kommer inn på alle aspekter ved boken og den bittersøte biografien hennes, er det den romantiske ideen som gjerne blir sittende. Som gode skribenter gir oss. Og det fantastiske landskapet! Hjemmet hennes er gjort om til museum, men vi går ikke inn her i dag.

Etter alt dette reiser vi tilbake til hotellet vårt. Det er ikke sikkert at alle er klare til å gripe natten - men i Afrika er det tidlig opp og tidlig i seng som gjelder...

Kenya Nairobi

Nairobi

Dag 3

Til Amboseli med elefantastiske elefanter...

Frokost, lunsj og middag

Etter tidlig frokost er det ut på tur igjen.

Turen til Amboseli tar omtrent 4,5 timer og vi beregner å komme frem til lunsj. Så skal vi ut på game drive. Amboseli er kjempenes land på mange måter. Med sine enorme sletter, virker det som om at det er endeløst. Det er nesten så himmelen og Amboseli går i ett. Og det blir ikke mindre imponerende av at Kilimanjaro, som ligger over grensen til Tanzania, ruver massivt i bakgrunnen med sine nesten 6000 m.o.h og snødekte topp. Solens gang farger fjellet etter som lyset endrer seg, og det er helt magisk. Men det er så mye, mye mer enn utsikten som trekker her.

Amboseli er også kjempenes land siden de har noen helt spesielle beboere. Her er enorme flokker og en stor bestand av elefanter. Dette er ingen smågutter i vanlig forstand heller, for elefantene her er av de aller største i hele Kenya. Det er umulig å ikke bli som barn igjen når disse majestetiske, stolte dyrene lunter av gårde og vifter med ører og snabler. Kloke, familiekjære og sjefene i parken - man blir aldri lei av å beundre dem... Og i det åpne terrenget er det som regel helt supre bilder på gang. De elsker også å kjøle seg ned i sumpen, som de gjerne deler med de storkjeftede flodhestene. Flodhestene ser ut som gigantiske, vraltende kjemper på land, men i vann glir de elegant som en ballerina.

Men det er enda mer å holde utkikk etter i Amboseli - her er over 50 ulike pattedyr og et sammensatt økosystem. Her er de stripete, "pyjamaskledde" sebraene og en stor bestand standhaftige gnuer. Grasiøse, hoppende gaseller og prustende bøfler - fascinerende sjiraffer og vortesvin. Vi skal bli godt kjent her i parken disse dagene.

Kveldene bringer også et spektakulært syn: solnedgangen og kjempen Kilimanjaro sammen. Mektig!

Dag 4

Safari og mer safari i Amboseli

Frokost, lunsj og middag

Vi skal ut på safari om morgenen og ettermiddagen. Mellom dette slapper vi av på lodgen og spiser lunsj. Eller om vi heller har med oss mat og tar en piknik i parken, det finner vi ut sammen med reiseleder.

Vel tilbake på lodgen venter det felles middag og en hyggelig kveld sammen med nye reisevenner.

Dag 5

Til Tsavo East Nasjonalpark, safari om ettermiddagen

Frokost, lunsj og middag

Tidlig opp, etter frokost på lodgen venter nye muligheter når vi kjører mot Tsavo East og Ashnil Aruba. Turen tar omtrent 5 timer.

Når vi kommer frem til lodgen, er det lunsj og avslapning før vi skal ut på ny, spennende game drive og safari.

Tsavo East er en av verdens største parker, her er uendelige områder og dermed et stort antall dyrearter. Vi nevner spesielt Tsavo-løvene, en løvebestand der hannen ofte ikke har manke! Det er unektelig litt spesielt! Det er flere hundre løver i Tsavo, vi holder utkikk - manke eller ikke.

Ellers kan vi se så mange ulike arter av både kattedyr, antiloper, hyener, vortesvin, sebraer, sjiraffer og elefanter at det er bare å pusse linsen å være klar for det optimale blinkskuddet. Men, ikke glem at ikke alt handler om bilder - det handler om å lagre minner i eget hode og egne tanker også. For safari er stort for alle.

Felles middag på lodgen.

Dag 6

Full dags safari i enorme Tsavo East

Frokost, lunsj og middag

I dag venter en hel dag med safari og mange opplevelser. Underveis blir det piknik, og det er bare å se frem til mange, flotte opplevelser også i dag.

Dag 7

Til Diani Beach

Frokost, lunsj og middag

Etter noen opplevelsesrike dager i tre ulike nasjonalparker og forhåpentligvis mange minner, går turen nå videre til strand og avslapning. Målet er Diani Beach og Leopard Beach Resort. Kjøreturen tar cirka fire timer og vi kommer frem midt på dagen. Her blir vi en god stund. Tenker det er helt greit å la lysten styre dagene som kommer. Hva venter? Jo, en langstrakt, hvit strand med puddersand og deilig vann. Omringet av frodig vegetasjon som bare bidrar til å løfte stedet enda et hakk. Her er det ingen problemer å kose seg.

Dag 8

Diani Beach

Frokost, lunsj og middag

Dag til egen disposisjon på Leopard Beach Resort. Skulle du ønske å være litt mer aktiv, hjelper reiseleder og hotellet til med ulike aktiviteter. Kanskje en tur til Mombasa? Shimba Hills? Ut på båttur for å spotte delfiner? Snorkle?

Dette gjelder alle dagene:)

Dag 9

Diani Beach

Frokost, lunsj og middag

Sol og strand venter!

Dag 10

Diani Beach - avreise om natten

Frokost, lunsj og middag

Siste hele dagen på Diani der du kan ta livet helt med ro og gjøre det du vil. Om kvelden koser vi oss med middagen og alle Kenyaminnene vi har samlet opp disse dagene.

Vi reiser ut til flyplassen i Mombasa litt over midnatt. Turkish har avgang om grytidlig. Mellomlanding og flybytte Istanbul. Tidsforskjellen gjør at vi lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Nairobi // Mombasa - Oslo
 • 8 overnattinger med frokost hver dag (hvorav en kort natt i Nairobi etter ankomst)
 • Måltider ihht program
 • Alle utflukter og innganger ihht. program
 • All transport ihht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Visum til Kenya, ordnes av hver enkelt i forkant på nettsiden: https://evisa.go.ke/evisa.html. Se mer under "viktig informasjon før avreise"
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene
 • Tips