Karibiske rytmer i Playa del Carmen

Dette er EKTE ferie!

En Carpe Diem-favoritt er tilbake! Mange Carpe Diem-gjester har kommet begeistret hjem med herlige ferieminner fra akkurat denne turen. Her er det late soldager på stranden, aktive dager under vann og spennende utfluktsmuligheter som venter. For ikke å glemme spicy mexicansk mat og fargerike drinker. Vi bor på et skikkelig trivelig og fargerikt hotell i Playa del Carmen. Du tar med badetøy og bestemmer i stor grad selv hvordan resten av din ferie skal se ut. Total avslapning? Aktiv ferie? Eller en lett blanding? It’s your choice. Vår reiseleder tilrettelegger slik at du kan hvile hjernen også, om du vil:)

Ikke så langt unna finnes nydelige Tulum, mayaenes underverk Chichen Itza er innen rekkevidde og det er en kort fergetur over til Cozumel. De dagene det ikke er lagt opp program, foreslår reiseleder aktiviteter for gruppen, så tar vi dagen litt som den kommer. Slik er det å ha ferie!

Mexico er variert og eksotisk. Mellom Stillehavet og Mexicogolfen reiser Latin-Amerikas tredje største land seg. Fylt med alt fra frodige og alpine fjell til jungel, raviner, ørken og endeløse, vakre strender. Mayaer, aztekere og andre sivilisasjoner befolket og utviklet landet. Deres jungeltempler og byer var så godt bygget at vi kan se mange av dem i all sin prakt den dag i dag. Vi kan komme tett inn på den kulturen som en gang var så mektig, samtidig som vi opplever dagens Mexico.

Dette er turen for deg som ønsker sol- og badeferie i eksotiske omgivelser kombinert med lokal kultur, gammel som ny. Playa del Carmen og områdene rundt på Yucatán er et eldorado for den som liker å utforske livet under vann. Snorkel og dykkemaske er de beste følgesvenner for å oppdage fisker i alle regnbuens farger og alle størrelser. Dykking er en selvsagt aktivitet om du vil svømme dypere ned i denne spennende verdenen.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Sol, strand og bad i Playa del Carmen – ferie!
 • Lekre karibiske strender – Playa del Carmen har hele 15 km bystrand!
 • Sjarmerende og fargerikt hotell med sentral beliggenhet, Las Golondrinas
 • Mange muligheter for snorkling og dykking
 • Spennende utflukter er innen rekkevidde – om du vil
  • Chichen Itza
  • Isla Mujeres
  • Tulum
  • Rio Secreto
  • Cozumel
  • XCaret
  • XPlor
 • Sosialt og hyggelig på tur, reiseleder hjelper til å tilrettelegge dagene

 

 

Playa del Carmen

Hvem kan vel tenke seg noe bedre enn å krølle tærne i varm korallsand? Etter en lang reise fra kalde Norge er det deilig å slappe av litt og vi kan benytte våre første feriedager til å bli bedre kjent med stedet og ikke minst den vakre stranden.

Playa del Carmen var for ikke mange tiår siden en beskjeden fiskelandsby, i dag er byen betydelig større, men har fremdeles en sjarmerende og avslappet atmosfære. Bystranden kan by på hele 15 kilometer hvit sand, deilig temperert badevann og en forfriskende sjøbris. Den egner seg også perfekt for snorkeling og andre vannaktiviteter. Ved strandpromenaden er det restauranter, kafeer, butikker og fruktselgere. Det er så vidt vi kommer oss opp av solsengen eller håndkleet for å kjøpe litt saftig, velsmakende mango eller annen frukt. Frukt smaker definitivt mange ganger bedre her enn i nord!

Nå kan du slappe av og senke skuldrene, gå på stranden, snorkle, prøve dykking eller ta det helt med ro og lese de bøkene du gleder deg til å lese. Reiseleder foreslår aktiviteter, så tar vi dagen litt som den kommer. Ferie!

Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at hele kysten fra Afrika, opp gjennom Karibien til Florida de siste årene har vært plaget med sargassotang som er skylt i land. Også delstaten Quintana Roo og Playa del Carmen har vært utsatt. Vanligvis har dette skjedd fra mai og utover sommeren, slik at mars skal være en «trygg» måned. Men klima og vær kan ingen forutsi. 

Hotel Las Golondrinas

Hotellet ligger i kort gangavstand til bystranden og hovedgaten Quinta Av. (5th Ave). Det er lite og intimt og har et koselig grønt uteområde. Betjeningen er veldig opptatt av at vi skal kose oss på tur. Også et lite svømmebasseng finnes her.

Rommene har aircondition og vifte. Det er safe på hvert rom, frokost er inkludert hver dag. Restauranter, spisesteder og barer finnes det et godt utvalg av i Playa del Carmen. Det er gratis wi-fi. Rommene er alle av varierende størrelse og utforming.

Uteområdet på hotellet vårt, Las Golidrinas
Dag 1

19. mars - Oslo-Cancun-Playa del Carmen

Vi flyr med Lufthansa fra Oslo til Frankfurt med avgang om formiddagen. Etter mellomlanding og flybytte, blir det samme selskap videre til Cancun der vi lander om kvelden, lokal tid.

Vi reiser direkte til hotellet som ligger i den fargerike kystbyen Playa del Carmen. Vi sjekker inn på «vårt» lille koselige hotell som skal være vårt hjem de neste dagene. Las Golondrinas ligger i kort gangavstand til bystranden og hovedgaten Quinta Av. (5th Ave). Vi får litt snacks ved ankomst, selv om det blir sent.

Det blir altså felles velkomstmiddag neste kveld. Da blir det lokal mat.

Reiseleder vil dessuten organisere måltider som ikke er inkludert de andre dagene, for den som vil være med.

(F/-/M) middag 20. mars

Utflukter som kan forhåndsbestilles innen 10. januar (ikke inkludert):

23. mars - Chichen Itza -opplev et av verdens syv nye underverk

Fra oldtiden var det opprinnelig syv underverk, av disse er det kun pyramidene i Egypt som står igjen. Det ble for noen år tilbake satt i gang en ny kåring for å finne de syv aller flotteste underverk vi fortsatt ser i dag. Chichen Itza havnet selvsagt på denne prestisjefylte topp 7, så i dag skal vi besøke et underverk! Vi gleder oss til å se høydepunktet El Castillo, også kalt Kukulkanpyramiden, som nok er den mest storslåtte bygningen av dem alle. Et arkitektonisk mesterverk! Den er mayakalenderen formet i stein og viser en ufattelig imponerende kunnskap om matematikk, geometri, akustikk og ikke minst, astronomi.

Mayasivilisasjonen utviklet seg på Yucatan, i Guatemala, Belize og deler av Honduras og El Salvador helt tilbake fra år 1500 f.Kr. Spesielt i det vi kaller klassisk tid (ca år 150-900 e. Kr), nådde mayaene og deres sivilisasjon et høyt kunstnerisk og intellektuelt nivå. De var ikke samlet under ett imperium, men hadde småstater organisert rundt seremonisentre, nettopp slik som Chichen Itza.

Ballspill er populært verden over i dag, men visste du at mayaene også holdt på med det? Det finnes en stor arena i Chichen Itza, og ringen som ballen skulle igjennom henger høyt opp på muren. Det hviskes om menneskeofring og at spillet var forankret i viktige rituelle handlinger.  Ikke akkurat som en fotballkamp på «løkka», altså.

«Plataforma de los craneos» har inngraverte hodeskaller og er ikke for sarte sjeler. Ørner som river ut hjertene på menn er avbildet her. «Plataforma de las aguilas y los jaguares» viser ørner og jaguarer som gjør det samme. Nå har vi i hvert fall ingen illusjoner igjen om at alt som foregikk her hos mayaene var fredelig…

«El caracol, sneglen» menes å være en av de aller viktigste bygningene. Siden mayaene var utrolig dyktige astronomer, tror man at de brukte dette observatoriet til å skue oppover mot himmelen for å holde øye med planeter og stjerner.

Den hellige Cenote er nok et høydepunkt med sine 60 m i diameter og klipper som faller ned i vannet under ca 27 m ned. En cenote kan beskrives som et «synkehull» i bakken fylt med grunnvann.  Noen er åpne, andre er halvåpne og andre igjen er underjordiske. Akkurat denne må ha vært hellig for mayaene, det er funnet rester av skjell, gull, jade, tre og skjeletter av mennesker i bunnen av den. Yucatans tredje største by, Valladolid, skal også besøkes i dag.  Her finner vi smale, søvnige gater med en flott katedral og pastellfargede hus – en koselig by!

Pris: kr 980 inkludert lunsj

Chichen Itza
25. mars - Isla Mujeres – ta det tranquilo med sol, bad og nydelige omgivelser!

I dag tar vi besøker vi denne lille perlen av en øy som er som en rolig oase, hit reiser man for å ta livet med ro. Vi tar buss til Cancun og katamaran videre. Snorkling, strandliv og slaraffenliv på vakker strand venter. Den sydligste delen av øya er bare lekker, beskrivelsen paradisstrand med vaiende palmer passer perfekt inn her.

Pris kr 1050 inkludert lunsj

Spennende oppdagelser under vann på utflukten til Isla Mujeres
27. mars - Tulum – Mayaruiner på drømmestrender og Akumal

Vi tør påstå at Tulum har noen av de nydeligste strendene du finner. En tøff påstand, og ja, det er hard konkurranse.  Men det er utrolig hvor kritthvit sanden er, hvor klart og turkis vannet er og når stedet i tillegg er kantet med både palmer og mayaruiner på en høyde- så har vi med en vinner å gjøre. Tulum var en av de siste byene mayaene bygde. Det må nesten være sagt at det er de utrolige omgivelsene og settingen rundt som får superlativene frem.

På veien mellom Playa del Carmen og Tulum ligger Akumal som vi også svinger innom. Her blir det muligheter for å snorkle med skilpadder! Bekostes da av hver enkelt. Stranden er hvit og fin også her og undervannslivet er rikt.

Pris kr 890 inkludert lunsj

Tulum
Flere utfluktsmuligheter som kan ordnes på plass

 • Rio Secreto:

Ikke langt utenfor Playa del Carmen ligger denne nyoppdagede cenoten og grotten fra 2007 som vi skal utforske riktig så nærme i dag. Under jordskorpen glitrer det i mot oss i gult fra kalksteinsformasjonene og turkist-grønt fra vannet. Inne i grotten finnes stalagmitter og stalaktitter som vokser henholdsvis opp fra gulvet og ned fra taket. Vannet har en helt spesiell gjennomsiktig farge med turkise undertoner og det føles nesten uvirkelig å være her nede.  Det er også stier og steingrunn her, så vi beveger oss på land som i vann. En stor opplevelse! Vi får låne våtdrakter, hjelmer, hodelykt, badesko og redningsvest, og så er vi utstyrte til å oppleve dette helt spesielle fenomenet.

Du trenger ikke å være eventyrer eller ekstremsportutøver for å være med, dette er for alle i normal form. Det kan oppleves som mørkt og trangt, så om man har problemer med dette, kan man stå over. Rio Secreto er for øvrig en meget spesiell og fantastisk opplevelse, så den anbefales virkelig!

 • Det er en kort fergetur over til Cozumel. Den gule fergen til Cozumel går mange ganger daglig til og fra Playa del Carmen.
 • Tur til fornøyelsesområdet XCaret ca 20 min unna Playa del Carmen. Disse tilbyr mange tilleggsaktiviteter som det å bade med delfiner, skilpadder eller også hai.
 • XPlor er en annen park som tilbyr aktiviteter som zip-lining, underjordisk elvetur, jeepsafari og rafting i grotter
Rio Secreto - MAGISK!
Dag 12

30. mars - Siste dag og kveld i Playa del Carmen

Siste kvelden er det felles middag der praten helt sikkert sitter løst. Det blir kokkekurs på hotellet med guacamole-oppskrifter og tequilasmaking og vi skal virkelig kose oss med taco med mer. Mexican style!

(F/-/M)

Dag 13

31. mars - Playa del Carmen-Oslo

Litt utpå formiddagen er det hasta luego, på gjensyn, til Mexico. Vi får transfer til flyplassen i Cancun. Hjemturen går med Lufthansa via Frankfurt og avgang er tidlig kveld.

(F/-/-)

Dag 14

1. april - Ankomst Oslo Lufthavn

Vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen, lokal tid.

Hasta luego, Mexico!

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 19 880
Tillegg for enkeltrom: kr 4 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Cancun-Oslo med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 11. juni 2019
12 netter på mellomklassehotell, inkl. frokost
2 middager
Transport t/r flyplass-hotell
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Kontroller at passet er gyldig i minst seks måneder etter innreise. Norske statsborgere trenger ikke visum til Mexico. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser