Sao Vicente

Kapp Verde – en smak av Afrika

Kapp Verde til fots og på lokalt vis, med Santiago, Sao Vicente og nydelige Santo Antao.

Mange er smått forelsket i eviggrønne Madeira. Og Azorenes barske landskap. Og karibiske og afrikanske, fengende rytmer som tiner oss sakte, men sikkert opp fra vår norske tilværelse. Velkommen til Kapp Verde! Her byr vi på alle de ingrediensene som gir en perfekt ferie. Sør for Kanariøyene, utenfor Senegals kyst, reiser vi på eventyr. Historien skjuler slavehandel og pirater. I dag er det nettopp denne eklektiske miksen av fortid og nåtid som er så forførende. Det er ikke overbefolket av turister. Kapp Verde byr oss på en stor dose Vest-Afrika, blandet med en mindre dose Europa og Karibien – både spennende, fargerikt og annerledes.

I vant Carpe Diem-ånd, søker vi det lokale og genuine fremfor øyene charterturistene har lagt sin elsk på. Vi er opptatt av så mye annet enn bare strender. For å oppleve mest mulig, tar vi ofte beina fatt, og utnytter øyenes fantastiske vandringsmuligheter. Dette er ikke en ren vandretur, men det blir allikevel en del aktivitet underveis, spesielt på Santo Antao.

Øygruppen består av mange fristelser for oss besøkende. De 9 av øyene som er bebodde, er svært varierte i utseende og natur, hver øy har sitt særpreg. Klimaet er varmt og deilig så godt som hele året rundt, gjennomsnittet ligger på 25 grader. Vilt vulkanlandskap, ruvende fjell, frodige, grønne daler og en befolkning som flommer over av livsglede og store smil. Skuldrene senkes, tempoet likedan.

Vi gjør oss kjent: Santiago er den største og regnes som den mest afrikanske av Kapp Verde-øyene. Her finner vi høye fjell, dype daler og fargerike markeder. Her lander vi bare, før vi vi fortsetter til Sao Vicente neste dag. Den regnes som den kulturelle hovedstaden. Her er det en overflod av lokal musikk og annet kulturliv. Santo Antao er fjellrik, bratt og grønn, her finnes mange av sukkerplantasjene – og perfekte vandringsforhold.

Det er bratt og ulendt på Santo Antao, så her må du være vant til å gå i terreng for å kunne være med på vandringene.

Følg med på ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Kapp Verde er litt Afrika, litt Karibien og litt Europa – en herlig miks
 • Opplev ulike øyer med helt ulik natur og kultur
 • Vilt vulkanlandskap, ruvende fjell, frodige daler
 • Vinsmaking av lokal vin fra Fogo
 • Kortreist mat og lokale råvarer smakes og læres om
 • Å ja, det finnes postkortstrender her også
 • Santo Antao, den grønne øya med utsikt som tar pusten fra en
 • Vi tar flere vandreturer for å komme så nært som mulig
 • Musikk er livet – i hvert fall på Kapp Verde. Mange stemningsfulle jazzklubber
 • Rytmer og dans er overalt, levende musikk på restauranter
 • «Morabeza» det kreolske ordet for gjestfrihet vil du merke betyr mye
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!

Reiseleder Therese elsker å ta bilder

Se reiseleder Thereses flotte bilder fra turen vi hadde i januar:

Så glad blir du på tur i vakre omgivelser:)

Dag 1

3. august - Avreise Norge

Med TAP har vi avgang fra Oslo Lufthavn midt på dagen. Det blir mellomlanding og flybytte i Lisboa. Videre flyr vi til øyrikets største øy: Santiago. Her ligger også hovedstaden Praia. Vi lander litt før midnatt, lokal tid, så det blir kort besøk her denne gangen. En kjapp historieoppdatering: Kapp Verdes historie begynte i gamlebyen i Praia. Her er verdens eldste kolonikirke som ble begynt bygget i 1495. I tillegg var både Vasco da Gama og Columbus innom her på slutten av 1400-tallet. Fortuleza de Sao Filipe er fortet som ble konstruert for å beskytte den portugisiske kolonien mot engelskmenn og franskmenn.

Vi tar natten etter en lang reise og gleder oss til det som venter! I morgen allerede skal vi allerede videre på nye eventyr.

(-/-/-)

 

 

Dag 2

4. august - Fly over til Sao Vicente og Mindelo

Frokost først.

Om formiddagen flyr vi over til en ny øy: Sao Vicente. Sao Vicente er den mest europeiske av øyene, og Mindelo regnes som den kulturelle og intellektuelle hovedstaden. Dersom du ikke har hørt navnet Cesaria Evora, gjør du det sikkert her. Kapp Verdes verdenskjente sangerinne opptrådte oftest barbent og med en dyp, nesten sentimental stil innen musikk som kalles morna. Morna omtales ofte som en blanding av portugisisk fado, bossa nova og blues. Vi holder på den tanken. Vi begynner nemlig med lunsj, rytmer, dans og musikk når vi kommer til restauranten i Calhau.

Sao Vicente byr på nesten urørt natur til tider. Variasjon er øyas fortrinn. Flere av postkortstrendene på øya er vakre, men ikke alle er badevennlige. Mange områder er røffe med strømmer. Som kontrast er små, rolige fiskerlandsbyer med fargerike fiskebåter. Her avspeiles Kapp Verdes rytmer og livsstil. En av disse er nettopp Calhau. Avslappet og koselig.

Vi benytter sjansen til et strandbesøk også, nå venter Salamansa der vi kan kjenne litt på både sol og sand. Utsiktspunkt blir det også i dag. Panoramautsikten er best fra Monte Verde som er øyas høyeste punkt på 750 moh. Her ser vi på solnedgangen før vi tar turen til hotellet vårt i Mindelo.  Merk at det bare er ti minutter å gå fra hotellet til den lekre stranden, Laginha. Viktig info for å balansere kultur, historie og avslapping:)

Om kvelden spiser vi sjømat ute på en restaurant.

(F/L/M)

 

 

Dag 3

5. august - Sao Vicente, øyrundtur

Etter frokost er det på veien igjen. Vi kaller det en øyrundtur «off road», men det blir det ofte på disse kanter. Vulkaner er også på programmet i dag. Vi går langsmed vulkanen Viana, en tur som tar cirka 90 minutter. Det er fascinerende landskap og mektige krefter som har vært i gang. Etterpå blir det barbeque og strand i Palha Carga. Jo, Sao Vicente har litt av hvert å by på.

Vi spiser middag ute på en lokal restaurant og passer samtidig på å smake på lokal vin. Fogo er en av øyene på Kapp Verde, og der de har en liten vinproduksjon. Her er det masser av næring i jorda og gir god grobunn for vindruer. Vi tester!

(F/L/M)

Til fots: Cirka tre kilometer, en time, 100 meter opp/ned

Dag 4

6. august - Mindelo og over til Santo Antao

Vi gjør oss mer kjent med Mindelo, her er det mye å titte på.

I dag venter en oppdagelsestur blant livlige markeder og blant kriker og kroker i havnen. Mange av husene er pastellfargede og det gir en liten vitamininnsprøyting å rusle rundt. Byen er full av musikk, kunst og flere lokale gitarbyggere. I Mindelo nyter vi fargene, musikken og gatelivet. Det er nærmest som en riviera å regne, riktig så lekkert!

Etter lunsjtid hopper vi over til ny øy, eller vi tar fergen. Santo Antao venter! Her tar vi det litt med ro først, sjekker inn på hotellet vårt og reiseleder organiserer middag for den som vil. Når vi er fremme på Santa Antao, venter naturopplevelser i form av fjell, tropiske, grønne daler og også nesten karrige områder. Vi trekker pusten dypt og får en oversikt over denne vakre øya med sin naturlige skjønnhet. Perfekt for vandreturer!

Middagen spiser vi på hotellet.

(F/L/M)

Santo Antao
Dag 5

7. august - Deler av Santo Antao til fots

I dag skal vi ut på tur på øyas vestre side, så ta på godt og stødig fottøy for terrengets og underlagets del. Herunder Ribeira das Patas, Ribeira da Cruz og Alto Mira.

Vi skal være glade vandrere innimellom, og besøker først den største dalen: Ribeira das Patas. Dalen byr på noen flotte steinformasjoner som selvsagt må foreviges på fotostopp. Etter cirka 20 minutter til fots kommer vi til den ganske så bratte Ribeira da Cruz. På dalens bunn blir det en times vandring inn i jordbruksområdet som ser utover Atlanterhavet. Tilbake opp til passet og så nedover til landsbyen Alto Mira. Her går vi cirka 45 minutter bare rundt i omgivelsene. Underveis må vi passe på å spise lunsj.

Etter natur og tur får vi transport tilbake til Porto Novo og hotellet. Det har jo stort basseng, så kanskje en dukkert?

Om kvelden er det felles middag, selvsagt med musikk.

(F/L/M)

Til fots: Cirka fire kilometer, 90 minutter, 300 meter opp/200 meter ned

 

Vårt hotell på Santo Antao
Dag 6

8. august - Santo Antao, mer av øya

Vi sjekker ut fra hotellet, vi skal se mer av øya og bytte hotell til et som ligger i vakre omgivelser i Ribeira Grande.

Ut på tur – vakre vyer og frisk luft, etter hvert. Santo Antao er den nordligste øya og definitivt den mest røffe og robuste av dem. Det skummende Atlanterhavets bølger slår mot den mørke, vulkanske klippesiden, men gir utsikt og naturopplevelser så det holder. Vi kjører langs Estrada de Corda. Deler av veien er lagt for hånd av vulkansk stein, og snor seg i mellom dype grotter og det dramatiske landskapet rundt. Fotostopp underveis. Vel fremme i Pico da Cruz, går vi omtrent 30 minutter innove i pinjeskogen. Brunsj består av urtete og kake. På disse kanter er det stor nytte og bruk av planter som Moder Natur sørger for at kan brukes til medisiner og til t

Det andre stoppet blir ved krateret Cova. Så busser vi til høyden for å vandre cirka en time frem og tilbake til utsiktspunktet over Ribeira de Garca. På tide med medbrakt lunsjpakke, før vi går ned til Ribiera Grande for en cirka 20 minutters tur ved Cha de Mato. Herfra har vi fortreffelig utsyn over flere canyons og litt mer utsikt venter ved Delgadim. Etterpå reiser vi til hotellet der vi skal bo de neste to nettene. Lokalt og små forhold, men trivelig! Middag med musikk, det begynner å bli vanlig det, nå.

(F/lunsjboks/M)

Til fots: Cirka sju kilometer, 2,5 timer, 200 meter opp/ned

Mektig på Santo Antao
Dag 7

9. august - Santo Antao, kortreist mat og økologisk jordbruk

I dag vandrer vi en times tid i de særegne, grønne og fruktbare terrassene nær Coculi. Lunsj spiser vi på en gård der det er fokus på økologisk mat og jordbruk. Vi snakker geitost, papayasyltetøy og topper det hele med litt lokalt brennevin. Tanken er at vi bidrar på vårt vis, i hvert fall med syltetøy og ost. Grogue er den lokale varianten på Kapp Verde, og fremstilles av sukkerrør. Her lar vi proffene ta seg av de sterke sakene. Men smake må vi.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og har resten av tiden til egen disposisjon. Middag på egen hånd, reiseleder organiserer.

(F/L/-)

Til fots: Cirka ni kilometer, tre timer, 200 meter opp/ned

Santo Antaos terrasser
Dag 8

10. august - Santo Antao

I dag skal vi ut å vandre i Paul Valley. Nå er vi i nesten overjordisk vakre og mektige omgivelser. Et sted der tid og sted nesten stopper opp. For her briljerer naturen, det er vilt og vakkert. Og grønt, dette regnes som den grønneste dalen av de alle. Her er sjelden folksomt. Noen geiter, noen lokale, kanskje noen sjenerte smårollinger som følger med på hva som skjer.

Lunsj blir det på den økologiske gården O`Curral. Etterpå skal vi roe ned. Santo Antao har også strender, vi tar turen til en av dem, Sinagoga. Røft, vulkansk, men allikevel vakkert. Her slapper vi av.

Felles middag med musikk i kveld også, før vi går til ro på hotellet.

(F/L/M)

Til fots: Cirka seks kilometer, to timer, 300 meter opp/100 meter ned

En av strendene på Santo Antao
Dag 9

11. august- Santo Antao og tilbake til Sao Vicente, Mindelo

Utsjekk fra hotellet, snart hopper vi tilbake til Sao Vicente. Men ikke ennå.

I Fontainhas er bosetninger i et røft terreng, men med flotte omgivelser. I Ponta da Sol passer vi samtidig på å besøke fiskerlandsbyen som en gang var det administrative senter på øya.

Om ettermiddagen venter ferjen over til Sao Vicente og her skal vi tilbake til hotellet vi bodde på tidligere. Fra turterreng og grønne daler, nå blir det avskjedsmiddag med musikk. Kapp Verde har vist seg frem på mange ulike måter, og samtalene rundt bordet vitner sikkert om overraskelser og gode opplevelser.

(F/L/M)

Til fots: Cirka to kilometer, 30 minutter, 150 meter ned

Mindelo
Dag 10

12. august - Sao Vicente - Lisboa

Etter frokost er det, synd men sant, tid for avreise. TAP har avgang midt på dagen og vi ankommer Lisboa om kvelden, lokal tid. Her blir det en liten bonusovernatting. Vi bor på et hotell som ligger nær flyplassen.

(F/-/-)

Marked på Kapp Verde
Dag 11

13. august - Hjemreise Lisboa - Norge

Grytidlig opp, vi skal fly siste biten tilbake til Norge. Direkteflyet til TAP har avreise om morgenen og beregnet ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen.

(-/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 28 150
Tillegg for enkeltrom: kr 3 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Santiago//Sao Vicente-Oslo med TAP
(Ta kontakt for tilbud om tilslutningsbillett om du reiser fra andre flyplasser)
Flyskatt og avgifter pr 5. februar 2019
Fly Santiago – Sao Vicente med Binter
10 netter på hoteller i turistklasse, 9 på Kapp Verde og 1 nær Lisboa flyplass
Daglig frokost og 8 lunsjer/ 7 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Ferjebilletter t/r Sao Vicente – Santo Antao
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Kapp Verde, pt 30 euro som betales ved ankomst (Carpe Diem trenger din passkopi etter bestilling, vår samarbeidspartner på Kapp Verde forhåndsordner)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som bestilles ekstra som forklart i programmet
Tips
Drikkevarer
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere må ha visum til Kapp Verde. Dette ordnes ved ankomst og koster pt 30 euro som betales på Kapp Verde. Carpe Diem trenger din passkopi for videreformidling til vår samarbeidspartner på Kapp Verde. Kopi sendes på e-post eller i posten. Gjør det gjerne rett etter bestilling.

Om du ikke er norsk statsborger, sjekk med ambassader/konsulat.

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege, vaksinekontor eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser