Kajakk på Tjøme med Verdens Ende

Kajakk på Tjøme - med Verdens Ende

31. august 2022 / 5 dager / Pris fra 10.960,-

Kvinne med solbriller og lue ute i rød kajakk

Perfekt sensommerpadling i norsk skjærgårdsparadis

Sjekk vår nye padletur med base på Tjøme og i Færder nasjonalpark! Noen ganger holder det å ikke reise så langt. Om du elsker å padle, eller drømmer om å lære det, er dette en tur for deg. Bor du på Østlandet er det enkelt å bare møte opp, men uansett hvor du bor er du velkommen hit. Norge har en av verdens lengste og vakreste kystlinjer. Denne gangen skal vi padle helt til Verdens Ende!

Her velger vi å supplere med noen beskrivende ord av kajakkentusiast og turprodusent Ingrid for å beskrive litt av følelsen av å beherske kajakkkunsten: Åh, for en tilstedeværelse. For en følelse. For en magi!

På denne turen kan du ta et introkurs til havpadling, om du ikke har det. Det er det første steget på våttkortstigen og gir mye større frihet og trygghet i kajakken. Å lære riktig teknikk kan hjelpe på belastningsskader og gi en bedre opplevelse. Det er også flere steder som leier ut kajakker kun til de som har våttkort. I tillegg supplerer vi med mye god mat og drikke - alle måltider er inkludert fra middag dag 1 til frokost siste dag.

OBS: Vær klar over at kajakkpadling er meget vær- og vindavhengig. Programmet er med andre ord fleksibelt. Det understrekes at det er en fordel å ha padlet litt før for denne turen, og at mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er ferskere. Du må kunne svømme, være i normal fysisk form og like å være i aktivitet. Padling krever at du er vant til å bevege deg. På kajakktur er vi i hendene på kyndige og meget erfarne kajakkinstruktører som sørger for at vi padler der været bestemmer. En selvfølge i vårt værutsatte land. Merk at for å padle egen kajakk anbefales det å ha våttkort. Du kan ta dette dag 2 på turen (se mer i programmet).

Høydepunkter

 • Tjøme er perfekt base med Hotell Scandic Havna
 • Vi sjøsetter rett fra hotellets strand!
 • Kystopplevelser og lokalt innhold - bli kjent med livet i nasjonalparken
 • Østerssafari underveis på padletur, hvor annerledes er ikke det?
 • Deilig middag på Verdens Ende Spiseriet
 • En ekstra padletur i soloppgang på avreisedagen, om du vil
Kvinne med solbriller og redningsvest sitter i en oransje kajakk

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 31.08.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 10.960,-

  Velg avgang

+17
+16

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Vi møtes på Tjøme, middag om kvelden

Middag

Hvor du enn kommer fra, tar du deg til Scandic Havna Tjøme på egen hånd. For reiseforslag anbefaler vi En tur. Det er vanlig innsjekk fra kl 14 og Carpe Diems reiseleder vil være på plass fra klokken 17 og inviterer til informasjonsmøte før middag.

Les mer om hotellet på deres egne nettsider her: Scandic Havna Tjøme byr på frisk sjøluft og ligger fint til. Hotellet har utendørs parkering i nærhet og mulighet til å lade elbil. Det er en liten strand rett ved og det er nært til det meste vi elsker med sommer-Norge. De tre hovedøyene på disse kanter er Tjøme selv, Brøtsø og Hvasser og alle vet at det å være her i fint sommervær er helmaks.

Tjøme er en del av Færder nasjonalpark og det er nettopp nærheten til skjærgård og hav som trekker skyhøyt opp. Og vi må ikke glemme Verdens Ende dit vi skal padle en av dagene. Siste stopp før Skagerak og med flust av svaberg og fine bademuligheter.

I kveld blir vi så smått kjent. Vi skal spise middag på hotellet denne første kvelden i restauranten Kommandøren. Med maritim stil og flott sjøutsikt, passer det bra å innlede her. Vi vil også møte vår padleguide, Tine, hun kommer og hilser på. Hun driver nettstedet kajakkpadling.no, er opprinnelig dansk og elsker å padle havkajakk! Hun har holdt utallige kurs i mange år og er en meget erfaren instruktør vi gleder oss til å lære mer av.

Padler med rosa lue og rød kajakk ute på sjøen

Morgengry ved havna Tjøme

Dag 2

Instruksjon, våttkort og første dag med padling.

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi snart møte våre instruktører, men vi smører med oss matpakke som skal bli til lunsj. Vi begynner med utdeling av bekledning og padleutstyr før det blir en gjennomgang / informasjon av havkajakk.

Det vil sikkert være ulike nivåer i gruppen og det tar vi hensyn til. For deg som ikke har noen særlig erfaring med havpadling, kan du bli med på en innføring i det grunnleggende med fokus på sikkerhet og padleteknikk. Har du ikke våttkort kan du ta det disse timene i dag. Merk at det koster kr 100 for selve kortet som bekostes individuelt. Da starter vi nede på stranden ved hotellet og tilpasser utstyr. Sikkerhet er høyeste prioritet og det er viktig at vi skal føle oss trygge og mestrer teknikken. Vi skal også lære å gjennomføre en trygg velt, slik at vi er rustet til å padle mer og mer og enda mer:)

For deg som har våttkort allerede, blir det padling! Lunsjen tar vi alle ute i det fri.

Felles middag på hotellet om kvelden, som smaker enda bedre etter en dag med mye aktivitet!

Viktig informasjon: På denne kajakkturen har vi ikke fastsatt nøyaktig rute, lengde og tiden vi kommer til å padle de ulike dagene. Guidene våre holder mulighetene åpne og velger de beste lokasjonene ut i fra vær og forhold. Turene kan starte og stoppe på ulike utgangspunkt og programmet holdes åpent slik at vi kan gripe de gode opplevelsene og velge de beste alternativene når anledningen byr seg. Når vi er kommet oss på vannet varer selve padleturen i mellom 4-6 timer.

Tilhenger med flere kajakker står på land foran strand i solnedgang

Stranda nedenfor Scandic Havna, Tjøme

Dag 3

Verdens Ende

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi alle ut i kajakken. Vi smører matpakke til senere. Det er ingen sak når vi bare rusler ned til stranda og tar alt derfra. Færder nasjonalpark byr på mange fine naturopplevelser og det er jo ekstra bonus å padle da. Vi skal padle tur/retur og spiser matpakken vår underveis. Verdens Ende er, utenom navnet, mest kjent for det karakteristiske vippefyret som er bygget på rullesteiner fra strendene her. Dette stedet er unikt både i nydelig vær og når det blåser skikkelig godt fra havet.

Verdens Ende ligger i Færder nasjonalpark, som er et av landets aller viktigste områder for kystnært friluftsliv. Nasjonalparken omfatter 340 kvadratkilometer fastland, øyer, skjær og havbunn i Færder kommune. Landskapet i nasjonalparken er særegent og rikt på geologiske formasjoner som rundsva, svaberg, sigbrudd, jettegryter og andre former. Det er flere viktige hekkeområder for sjøfugl i nasjonalparken, og nasjonalparken har en svært mangfoldig flora og fauna. Her lever planter og insekter som knapt finnes andre steder. (tekst hentet fra: Visit Norway).

Vel tilbake på hotellet skal vi ta maxitaxi tilbake til "enden". Det er noe ved å si at jeg har vært på Verdens Ende. Det kan vi i hvert fall si etter i kveld når vi skal spise middag her ute. Spiseriet her på sydspissen venter. De er kjent for både maten og beliggenheten så her skal vi kose oss.

Dag 4

Vi padler og lærer om østers

Frokost, lunsj og middag

Nå har vi kommet inn i rutinene, frokost og smøring av matpakke. Så ned til stranda og ut i kajakkene.

Færder kan vi si er et kajakkparadis, snart løfter vi blikket og nyter naturen. Så var det østersen - Stillehavsøstersen har kommet til skjærgården i Vestfold og det skal vi utnytte. Østers er en delikatesse som mange higer etter, men på strendene kan vi gjerne bli kvitt den. I dag får vi lære mer, og vi skal smake! Her er det trygt å smake på varene og vi får serveringstips.

Etter endt padletur med safari, er vi tilbake på hotellet. Middag denne siste kvelden spiser vi her sammen. Noen fine dager i et av landets sommerparadis er snart omme.

Dag 5

Hjemreise

Frokost

I dag kan du starte dagen med en padletur om du vil (forhåndsbestilles, kr 960). Å padle på stille sjø mens solen kommer opp i horisonten er helt spesielt. Tine har med noe varmt å ha i koppen, så her er det bare å nyte stille hav og vakre farger. Etter endt tur venter den siste hotellfrokosten og utsjekk, og etter det skilles våre veier.

Takk for turen!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 4 netter på hotell
 • Frokost daglig
 • Alle lunsjer og middager
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • Transport tur/retur Verdens Ende Spiseriet
 • Kajakkleie inkl årer, bekledning og redningsvest
 • Lokale kajakkguider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

* OBS: Programmet kan endres grunnet vær og vind

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise til og fra Tjøme
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • For deg som tar våttkort - selve kortet koster kr 100