Kajakk på den nydelige Costa Brava-kysten

Catalonia med sjarmerende Palamos, Torroella de Montgri og Tamariu.

Høstens store nyhet for deg som elsker å padle – og vi vet at dere blir flere og flere! Mange har spurt etter nytt reisemål som skal oppdages fra sjøsiden, nå er endelig ventetiden over. Vi gir deg fire herlige ting på en gang: Spania, Catalonia, Costa Brava og padling. Pur lykke for deg som synes at livet er best ute. Stort pluss for variert landskap, naturskjønne bukter og fantastisk mat. For Spania og Catalonia er skikkelig gode på alt dette. Derfor regner vi med at du er helt enig og blir med på tur!

Det finnes mange måter å oppleve Catalonia på, men den beste av alle er kanskje med kajakk. Miljøvennlig, nært og personlig. Rundt deg ligger kalksteinsklippene og lager skygger i det klare vannet. Det er lite som slår følelsen av å føle seg i ett med elementene. Den eneste lyden som bryter stillheten, er når padleårene taktfast og rytmisk driver deg fremover langs vannet.

På denne turen lar vi vær og vind styre dagene våre og hvor ferden går. Vi har fire padledager og fire ruter vi kan velge imellom for padlingen, og hvor og når avgjøres av gruppen og værgudenes innstilling til dagen. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter. Du må være glad i en aktiv ferie samt kunne svømme for å bli med på denne turen. Dette er en tur som passer for deg som er litt kjent med kajakken. Du trenger ikke å være i olympisk form for å være med – men du må være en aktiv person i hverdagen og trives med utendørsaktiviteter å kunne padle fire-fem timer av gangen.

De dagene vi ikke padler er muligheten åpne for late dager på stranden – eller kanskje du vil vandre litt og oppdage Costa Brava fra landsiden som bonus?

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Tamariu – en fantastisk strekning med grotter og steinformasjoner
 • Aktiv ferie med kajakkpadling langs den vakre kysten til øde strender
 • Kombinasjonen aktiv og avslappende tur
 • Tapas… Alltid lekkert og smakfullt
 • Sjarmerende Palamos, god tid til å rusle rundt å bli kjent med det lokale livet
 • Godt reisefølge og hyggelig på tur
 • Reiseleder Anita! Humøret er alltid på topp og med masse energi

 

 • Platja Castel Kajakk_Costa Brava Spania
 • Kajakk Costa Brava Catalonia Spania Palamos by
 • Kajakk Costa Brava Spania
 • Platja de Tamariu Kajakk Costa Brava Spania
 • Port Lligat Kajakk Costa Brava Spania (2)
 • Kajakk Costa Brava Catalonia Spania Cap de Castell
 • Seafood paella spania mat
 • Kajakk Costa Brava Catalonia Spania Neteja Tamariu
 • Platja Castell Kajakk Costa Brava Catalonia Spania
 • Platja de Tamariu Kajakk Costa Brava_Spania
 • Platja de Tamariu Kajakk Costa Brava_Spania
 • Kajakk Costa Brava Catalonia Spani Illes Bledes i Cala Barril
 • Kajakk Costa Brava Catalonia
 • Kajakk Costa Brava Spania Cova des Degotadís Cova Blava
Dag 1

9. oktober - Avreise Oslo og ankomst Barcelona

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo Lufthavn en fin tid på morgenen. Etter ankomst møtes vi av bussen som skal ta oss til Hotel Clipper.

Våre to baser disse dagene er først i Torroella de Montgri og så i Palamos. Hotel Clipper har basseng, ellers er begge hotell nær strand. Det er flere restauranter og barer samt muligheter for fine vandreturer i området. Alt ligger til rette for å være mye ute.

Vi ønskes velkommen med et glass cava, som jo er en selvfølge og en populær følgesvenn på disse kanter. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Det er mange forskjellige padleruter å velge mellom. Under er de vi kommer til å ta, dersom vi ikke må endre noe grunnet vær og vind.

(-/-/M)

Cap de Castell
Dag 2

10. oktober - Første møte med kajakkene, sikkerhetsbriefing og lett padling

Gled deg til å padle langs denne flotte og lange kysten som strekker seg helt til grensen mellom Spania og Frankrike. Så langt skal vi dog ikke, men det er mye kyst og mange flotte steder i området. Rutene vi har valgt spiller på variasjon i vegetasjon og kyst, men fellesnevner er at det er flotte ruter. Det er helt sikkert. Vi begynner sakte men sikkert.

Etter frokost tar vi buss til der kajakkene ligger og venter på oss, ved Montgo. Etter opplæring, briefing og sikkerhetsrutiner, setter vi oss i kajakkene og padler langs kysten mot L`Escala. Vi har med oss egne, lokale padleguider når vi er på tur, hver dag.

Det er ikke lange turen i dag, første dagen, og vi hentes ved endestasjonen og kjøres tilbake til Clipper.

Vi vil forresten få med lunsj alle padledagene – og middag i dag blir på Clipper.

(F/L/M)

Kajakk i herlige omgivelser
Dag 3

11. oktober- Padling Aiguafrieda til Aiguablava

Denne spesielle delen av Costa Brava er beskrevet til å være den aller mest spektakulært vakre. Dette er også en av de mest eksklusive delene av Costa Brava. Her blander en røffere kystlinje seg med nydelige badeviker med turkist vann og myke, innbydende sandstrender. Akkurat slik det skal være. Variasjon, noe vakkert å hvile øynene på og vissheten av at man kommer seg rundt helt på egen hånd ved hjelp av egne krefter.

Litt hjelp får vi på tilbakeveien, når vi hentes og bringes tilbake til Clipper og middagen.

(F/L/M)

Padling: distanse cirka 10 kilometer

Kajakk på knallgrønt vann
Dag 4

12. oktober - Padling Tamariu til Calella de Palafrugell

Nå skal vi bevege oss videre, og ikke bare i kajakken. Vi skal også forflytte oss til nytt hotell og det ligger i Palamos. Med upåklagelig utsikt over havet, ligger hotellet et par minutters vandring fra den gamle bydelen og havnen. I havnen er det både et museum for fiske og et fiskemarked der fiskerne kommer inn med fangsten sin hver ettermiddag.

Men først skal vi ut å padle. En ny og annerledes, men ikke mindre lekker, del av kysten skal oppleves. I dag går den fra Tamariu til Calella de Palafrugell. Tamariu er kjent for rik og frodig vegetasjon, en beskyttet strandlinje, grotter og variasjon. Calella de Palafrugell er nabobyen til Calella, og begge er kystbyer med masse sjarm og atmosfære. Hvitvaskede hus og fine, små strender. Vi hentes når vi går i land, og kjøres til nytt sted og nytt hotell.

Om kvelden kan den som vil, være med ut i byen på tapas i den gamle bydelen. Det er den perfekte måten å bli kjent med den lille byen og de lokale – og selvsagt de nære spesialitetene og de gode råvarene som alltid kjennetegner Catalonia. Det er også mulig å spise middag ute på restaurant, reiseleder organiserer for den som vil.

(F/L/-)

Padling: distanse cirka 11 kilometer

Dag 5

13. oktober - Padling Castell Bay

Castell Bay er en av de siste strendene langs Costa Bravakysten som fortsatt ikke har blitt revet med av utvikling og turisme. Er man så heldige å har så mye vakkert som de har her på kysten, så skal det godt gjøres å beholde noe uten at det bygges hotell, feriehus eller annet.

Platja de Castell har klart seg, til nå. Men siden den også har vernet våtmarksområde rundt, og til og med noen romerske ruiner nært seg, så kan det vare lenge. Lunsjen spiser vi ved eller på stranden.

Middag er på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

(F/L/-)

Padling: distanse cirka 10 kilometer

Vakre Lloret De Mar strand
Dag 6

14. oktober - Aktivitetsdag til fots, vandring og oppdagelser

I dag er det på tide å bli litt mer kjent med stedene på land. Derfor gjør vi det så enkelt og så sosialt at alle får utdelt en Palamos guidebok. Med kart, så her er det bare å finne det meste av det beste. Reiseleder organiserer om du ikke vil ut på egen hånd. Vi kan røpe såpass at det er helt fantastiske vandrestier her langs kysten.

På 1900-tallet etablerte det lokale politiet en sti langs Costa Bravas kyst for og lettere kunne bevege seg til lands mellom de mange landsbyene langs kysten, og prøve å få bukt på den massive smuglingen inn til Catalonia. I dag har stien fått navnet Cami de Ronda, og er en særdeles vakker vandrerute på 220 kilometer langs den dramatiske kystlinjen opp mot grensen til Frankrike. Velg en av dem i dag.

Om kvelden møtes vi til felles avskjedsmiddag i Palamos. Restauranten heter Fish og er kjent for – gjett:)

Snart på tide å si på gjensyn «hasta luego» til Catalonia og Costa Brava, men kvelden er kanskje ennå ung?

(F/-/M)

Palamos by om natten
Dag 6

15. oktober – Hjemreise

I dag forlater vi den spanske kysten og setter kursen hjem til Norge. Vårt direktefly med Norwegian letter om formiddagen og vi beregner å lande på Oslo Lufthavn tidlig ettermiddag.

(F/-/-)

 

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 940
Tillegg for enkeltrom: kr 1 970

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Barcelona t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 27. februar 18
6 netter på hotell
4 padledager
Frokost daglig
4 lunsjer
4 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest.
All transport i følge programmet
Lokale engelsktalende guider
Reiseleder fra Carpe Diem, møter ved ankomst Barcelona flyplass

På denne turen lar vi vær og vind styre dagene våre og hvor ferden går. Vi har fire padledager og fire ruter vi kan velge imellom for padlingen, og hvor og når avgjøres av gruppen og værgudenes innstilling til dagen. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring.
Drikkevarer.
Øvrige måltider
Utflukter.
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 17 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 2. mars 2018. Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser