Her er det flott å padle...

Kajakk i Kefalonia juni

Alle perlene på Kefalonia oppdages ikke fra landsiden, men er perfekt for kajakk.

Vi glir derfor stille gjennom turkist vann på vei fra «vår egen lille strand» til «vår egen lille grotte» og nyter av tilfredsstillelsen dette gir en solhungrig nordboer i feriemodus.

Hva som er sikkert er at vi på padleturene vil se og oppleve øde strender, pittoreske fiskelandsbyer der tiden nesten har stått stille, spennende grotter og selvsagt klart og varmt vann for både bading og snorkling underveis! Når vi i tillegg inviterer til kokkekurs hos fru Vassos blir det kokkelering og smaking av deilig, gresk mat der ferske og lokale ingredienser er en selvfølge sammen med godt selskap!

På denne turen lar vi vær og vind styre dagene våre og hvor ferden går. Vi har fire padledager og fire ruter vi kan velge imellom for padlingen, og hvor og når avgjøres av gruppen og værgudenes innstilling til dagen. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter. Du må være glad i en aktiv ferie samt kunne svømme for å bli med på denne turen. Dette er likevel en ferie som passer for nybegynnere i kajakken, og du trenger ikke å være i olympisk form for å være med – men du må være en aktiv person i hverdagen og trives med utendørsaktiviteter. De dagene vi ikke padler er muligheten åpne for late dager på stranden – eller kanskje du vil leie bil eller moped og oppdage Kefalonia fra landsiden?

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Sol, strand og Hellas klareste badevann
  • Aktiv ferie med kajakkpadling langs den vakre kysten til øde strender
  • Kombinasjonen aktiv og avslappende tur
  • Gresk kokkekurs hos fru Vassos

Det greske øyriket inviterer oss inn i en verden med strålende sol, knallblå himmel, gjestfrie mennesker og gjennomsiktig, klart vann. I sommer er det igjen Kefalonias tur, og kajakken er vår selvskrevne inngangsport og nøkkelen til øyas skatter som vi ikke finner til fots. Kefalonia ligger på vestsiden av Hellas og tilhører den Ioniske øygruppen. Her finnes seler, delfiner og skilpadder side om side med de fastboende, som stort sett er småbønder og fiskere. Den består av ville fjell og vakre, myke sandstrender og vi våger faktisk å påstå at det klareste badevannet i hele det greske øyriket finnes her.

 

Dag 1

20. juni - Avreise Oslo og ankomst Kefalonia

Vi flyr med Norwegian direkte fra Oslo Lufthavn en tidlig morgen. Vår base denne uken er i Lourdas, der vi bor på et enkelt, men koselig familiedrevet pensjonat (alle rom har privat bad og balkong eller terrasse). Lourdas har en fin strand, det er flere restauranter og barer samt muligheter for fine vandreturer i området.

Vi har et flust av forskjellige padleruter å velge mellom. Under er de fire mest populære turene.

(-/-/M)

Nydelige strender og små viker

Tur 1 - Argostoli fyr til Minies (9 km, ca. 5 timer)

På denne turen padler vi langs den malerisk vakre kysten og nyter synet og opplevelsene av å være i ett med elementene. Grotter, steinformasjoner og små kunstverk skapt av naturen selv dukker ofte opp. Vi stopper selvfølgelig for en svømmetur eller to samt litt forfriskninger i form av frukt i Palaiostafida. Underveis passerer vi stranda Makris Gialos og nå kommer landskapet til å forandre seg. Ruvende kalksteinsklipper er et imponerende syn i kontrast med det turkise, glassklare vannet og hvite sandstrender. Vi må bare uti vannet en gang til, hopp uti med eller uten snorkel før lunsj. Etter en deilig tur kommer vi frem til Minies strand der vi besøker den lokale strandbaren.

(F/L/-)

Ut på tur!

Tur 2 - Agia Pelagia til Trapezaki (ca 13 km, ca. 6 timer)

I dag er vi på vei til den sydlige delen av øya. Denne delen tilbyr en stor variasjon i natur og landskap – fra sandstrender til steinformasjoner, grotter og sjø-kanaler. Dagen i dag gir oss et flott bilde av Kefalonia med grønne sletter og fargerike landsbyer beliggende under Mount Ainos som rager over 1600 meter over havet. Her finnes en av 10 nasjonalparker i Hellas, så omgivelsene er det ikke noe å si på. Ingen padletur er komplett uten en dukkert, og i dag stopper vi ved nok en lekker strand. Ferden går videre ut til den bittelille øya Dias, og om værgudene er på vår side, besøker vi kapellet på toppen av øya, dog er det ca. 100 trappetrinn vi må forsere før vi kommer opp. Etterpå ankommer vi dagens siste stopp som er Trapezaki-stranden før vi returnerer.

(F/L/-)

Hvile og bade er viktig

Tur 3 - Lourdas til Katelios (Ca 13 km – ca. 6 timer)

Dagen i dag starter i Lourdas, ved stranden der. Ruten går langs en øde del av Kefalonias sydlige kystlinje. Klipper av sandstein, vakre steinformasjoner og flere strender som er utilgjengelige til fots passeres. Det blir et stopp i en bukt med naturlig leire der vi kanskje legger en velgjørende ansiktsmaske av leire – og dette er ikke bare morsomt, det påstås jo at vi blir yngre av det også! Vi navigerer etterpå i mellom de mange grottene i området før vi ankommer stranden i Koroni. Her blir det badestopp og lunsj før vi fortsetter til den lille fiskelandsbyen Katelios som er vårt siste stopp.

(F/L/-)

Vakrere blir det ikke

Tur 4 - Agia Kiriaki (Ca 12 km – 5-6 t.)

Denne turen viser oss den dramatiske vestkysten av øya. Vi starter ut fra den lille fiskehavna i Agia Kiriaki og padler nordover langs de imponerende kalksteinsklippene. Det blir stopp for svømming og frukt ved en av strendene på veien. Etter en stund kommer vi til en grotte med ruiner av et gammelt kapell. Geitene til den lokale geitebonden viser oss sine fabelaktige klatreegenskaper. Vannet viser sitt mangfold innen blåtoneskalaen og er til tider så blågrønt at måkene som flyr over oss er turkise. For å komme tilbake til Agia Kiriaki padler vi et stykke på åpet hav.

(F/L/-)

Kefalonia er sommer, sol og kajakk

Kokkekurs hos fru Vassos (gruppen deles i to slik at alle får deltatt)

Matlaging i Hellas er sosialt, aktivt. Alle hjelper til og ingrediensene er mange og ferske, med vekt på deilig olivenolje og friske urter. Hurtigmat eksisterer ikke på fru Vassos sitt kjøkken. Forberedelsene til familienes måltider er like viktig som selve spisingen. Alle elsker å spise, men grekerne i særdeleshet! Kurset i dag lærer oss filosofien bak gresk matlaging og selvsagt hvordan man lager retter. Alle deltar og det er viktig og bare kaste seg uti det eller i hvert fall få hendene oppi bollen! Når maten vel er ferdig, setter vi oss rundt langbordet og nyter resultatet av dagen. God appetitt – eller som grekerne sier: «Kali orexi»!

(F/-/M)

God mat i Hellas:)
Dag 8

27. juni – Hjemreise

I dag forlater vi den greske øyverdenen og setter kursen hjem til Norge. Vårt direktefly med Norwegian letter om formiddagen og vi beregner å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

Padling er herlig

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 16 980
Tillegg for enkeltrom: kr 1 490

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Kefalonia t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 8. august 18
7 netter på familiedrevet pensjonat
4 padledager
Frokost dag 1-8
4 lunsjer
3 middager inkl kokkekurs
Alle utflukter og entreer iht. programmet
Kajakkleie inkl årer, sprayskjørt og redningsvest.
All transport i følge programmet
Lokale engelsktalende guider
Norsk reiseleder møter ved ankomst Kefalonia flyplass og er med på hele turen frem til avreise fra flyplassen

På denne turen lar vi vær og vind styre dagene våre og hvor ferden går. Vi har fire padledager og fire ruter vi kan velge imellom for padlingen, og hvor og når avgjøres av gruppen og værgudenes innstilling til dagen. Vi gjør oppmerksom på at endringer kan oppstå underveis – dagene kan gjøres kortere eller lengre etter gruppens ønsker og ferdigheter

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer
Øvrige måltider
Utflukter
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Hellas. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Du er selv ansvarlig for å ha alle vaksiner i orden før avreise. Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser