Kajakk på Helgelandskysten - Lovund

Kajakk på Helgelandskysten - Lovund

25. juni 2021 / 6 dager / Pris fra 22.590,-

Mennesker sett ovenfra som padler i klart vann i fargerike kajakker med naturen rundt seg

Bedre enn sydlige breddegrader?

Helgelandskysten har alt vi ønsker oss i sommer: et helt eventyrlig landskap som innbyr til aktiviteter både til lands og til vanns. Denne turen betyr Lovund. Vi bor på Lovund Hotell som ligger rett i havgapet på kanskje Norges vakreste kyst. Her sjekkes det av for et gjestfritt vertskap. For utsikten. For nærheten til naturen og vannet. For omgivelser der du, kajakken og naturen blir ett. Og ikke minst, for matopplevelser med rene, nære smaker. Det er bare å glede seg!

Vi padler rundt store og små øyer i dette havet som ser ut som det ligger på sydligere breddegrader. Idylliske sandstrender er omkranset av mektige fjell opp mot 1000 meter. Rene eventyret. Ingen sak å være padler her. Det er mange valg for dagens ruter: Det er områder som er godt skjermet og som egner seg for nybegynnere, eller vi kan padle i områder som krever både kunnskap og erfaring. På denne turen er vi i hendene på kyndige og meget erfarne kajakkinstruktører som sørger for at vi padler der været bestemmer. En selvfølge i vårt værutsatte land.

Du vil garantert forelske deg i naturen, det ekstremt klare vannet og de finkornede sandstrendene. Det eneste vi ikke kan garantere er temperaturen..

OBS: Vær klar over at kajakkpadling er meget vær- og vindavhengig. Programmet er med andre ord fleksibelt. Det understrekes at det er en fordel å ha padlet litt før for denne turen, og at mer erfarne padlere må rette seg etter nivået på de som er ferskere. Du må kunne svømme, være i normal fysisk form og like å være i aktivitet. Padling krever at du er vant til å bevege deg.

Høydepunkter

 • Det å padle her er en fryd for både øyet og sjelen
 • Aktiv ferie i eget land og natur - kan det bli bedre?
 • Lovund Hotell med sin beliggenhet og nærhet til vannet
 • Rene, kortreiste smaker
 • Alle middager inkludert på hotellet
Jente i gul drakt og lue padler rød kajakk med fjell i bakgrunnen

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 25.06.2021

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 6

  Priser fra: 22.590,-

  Reiseleder: Ingrid Marie Sørhus

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+9
+8

Program

5 frokoster, 3 lunsjer og 5 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst

Middag

Avreise fra Oslo på tidlig formiddag med SAS’ direktefly til Bodø. Det er ikke langt å gå (!), cirka 20 minutter til sentrum, ellers tar du flybussen som bekostes av hver enkelt. Vi møtes på kaia og venter på avgangen med båt (klokkeslett ikke fastsatt i skrivende stund). Fra Bodø skal vi med båt først til Stokkvågen, der vi bytter farkost og fortsetter utover. En fin tur med hurtigbåten venter. Og langt der ute i havgapet dukker en pyramideformet øy opp, Lovund.

Lovund er et spesielt samfunn der bak den bratte fjellryggen. Virkeligheten er knapt til å tro. Det er ingen arbeidsledighet og lav gjennomsnittsalder. Alle hus er bebodd og det er en populær og etterspurt arbeidsplass. Det norske oppdrettseventyret startet nettopp her på Lovund, og det går daglig flere trailere med laks ut i Europa fra denne bygda. Her skapes store verdier.

Beregnet ankomst og innsjekk på Lovund Hotell er ved 21-tiden om kvelden. Nå venter vår første middag med deilig mat på hotellet. Dette er de kjent for!

Les mer om Lovund Hotell på deres hjemmeside

Dag 2

Instruksjon og første dag med padling

Frokost, lunsj og middag

Padledistanse: cirka 10 - 15 kilometer

Etter frokost og etter at vi har smurt med oss dagens matpakke til lunsj, skal vi nedenfor hotellet å møte våre instruktører. Vi begynner med utdeling av bekledning og padleutstyr før det blir en gjennomgang / informasjon om havkajakken. Hver enkelt får tilpasning av kajakken.

Etter dette beveger vi oss ut på vannet. Her vil det sikkert være ulike nivåer på dere i gruppen og det tas hensyn til. For de som ikke har noen erfaring med havpadling, tas det en innføring i det grunnleggende med fokus på sikkerhet og padleteknikk. De som har mer erfaring, starter med en liten tur for å bli komfortabel med kajakken.

Midt på dagen samles vi i nærheten av Vassvika for medbrakt lunsj. Våre guider ordner med kaffe/kakao om ønskelig. Etter lunsj fortsetter vi padlingen samlet. Kajakken vendes nordøstover langs de små øyene og holmene før vi er tilbake på hotellet. Her bærer vi kajakkene opp på gresset i hotellhagen. Det er ikke større forhold enn som så.

Felles middag om kvelden, som smaker enda bedre etter å ha vært ute i aktivitet!

Mennesker ikledd padleutsyr og kajakker på gressbakken ved vannet

Sikkerhet og opplæring er viktig

Dag 3

Padling - mulig rute til Hestvika, Nøvvika rundt Lovund

Frokost, lunsj og middag

Padledistanse: cirka 13 kilometer.

Vi setter oss i kajakken når alle er klare etter frokost. Medbrakt matpakke i dag også. Vi padler i rolig tempo 4 - 5 kilometer og tar en pause i Hestvika nedenfor Lundeura. Fortsetter så videre til vi kommer til Nøvvika hvor vi spiser lunsjen vår.

På dagens tur ser vi det majestetiske og karakteristiske Lovundfjellet på nært hold. Vi blir minnet på å se opp også, for det vil ganske sikkert være både sjøfugl og kanskje havørn som også er ute på tur. Turen rundt Lovund er cirka 13 kilometer, men om det er aktuelt å forlenge, kan vi ta turen om Oterværet. Da blir turen 3-4 km ekstra.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og avslutter dagens padling.

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

I dag gjør du som du vil, reiseleder organiserer gjerne noe felles om ønskelig. Det er mange muligheter for vandringer i den flotte naturen på øya. Om du vil på topptur er Lovundfjellet en bratt og krevende tur opp til 623 meter over havet. Lovund er stolte av museet Kystkultursenteret. Dette er Lovundfolkets eget museum og utstillingene spenner vidt.

Vi kan anbefale en tur til Lundeura for å skue etter lundefuglen i all sin fargerike prakt og med sitt karakteristiske hode og nebb. Den ses best sen ettermiddag/kveld når den kommer inn fra havet. Lunden, som den også kalles, lever og hekker i store kolonier her fra april til august. På folkemunne heter det at lunden kommer den 14. april og symboliserer den første sommerdagen.

Denne helt spesielle og vakre fuglen forlater Lovund mot slutten av august og emigrerer til det åpne havet utenfor Norge og i Nordsjøen. Da venter en tøff høst og vinter på jakt etter mat der den flotte fjærdrakten forsvinner. For en artig, pussig og utrolig vakker skapning - håper vi ser dem! Et tips: ha med kikkert.

Om kvelden dekkes det igjen opp til middag for oss, nyt kvelden til vi skal ut i kajakkene igjen neste dag for å oppleve mer.

Dag 5

Padling til Sleneset og Solværsøyan

Frokost, lunsj og middag

Padledistanse: Cirka 22 kilometer.

Frokost og matpakke, nå har vi kommet inn i rutinene.

I dag skal kajakkene ta oss til Sleneset og Solværsøyan (for et nydelig navn!). Det blir en beinstrekk på Oterværet etter cirka 4 kilometer før ferden fortsetter mot Sleneset. På turen inn dit får du føle på hvordan det er å navigere mellom små holmer og skjær fra kajakken.

Midt på dagen er det tid for lunsj, den tar vi på Langneset / Slotterøya.

På returen blir det innlagte pauser, vi beregner å være tilbake sen ettermiddag. Dagen i dag er mange kilometer, og det vil være mulig å forkorte for den som vil. Da kan man avslutte på Sleneset for så å gå tilbake cirka 2,5 kilometer, husk å ta med sko.

Mennesker sett ovenfra som padler i klart vann i fargerike kajakker med naturen rundt seg

Kajakkpadlere på Helgelandskysten

Dag 6

Hjemreise

Frokost

Det blir tidlig avreise i dag og matpakke "to go", men det er jo lyst! Vi tar samme rute med båt via Stokkvågen. Vi ankommer Bodø midt på dagen og tar turen ut mot flyplassen enten til fots eller med flybussen - samme opplegg som ved ankomst. Direkteflyet til SAS har avgang om ettermiddagen og ankomst Oslo Lufthavn er en drøy time senere.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Bodø t/r med SAS
 • Båt Bodø - Lovund t/r
 • 5 netter på Lovund Hotell
 • Frokost daglig
 • 3 lunsjer (matpakker)
 • 5 middager
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Kajakkleie inkl årer, bekledning og redningsvest
 • Lokale kajakkguider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips

* OBS: Programmet kan endres grunnet vær og vind