Bui Vien Street i Ho Chi Minh City (Saigon)

Juletur til Vietnam – nord og sør

Carpe Diem elsker og KAN Vietnam, og gjør alt for å gi deg de gode, lokale opplevelsene!

Høydepunktene i nord og sør er med. I tillegg får vi et unikt innblikk i det lokale hverdagslivet i både by og bygd. Vi besøker også i år perlen Ninh Binh som kan beskrives som Halong Bay på land. Grotter og vakre, værbitte pagoder blander seg med det grønne landskapet. For virkelig å få naturen nære, skal vi på sykkeltur blant rismarker, geiter og bøfler. Og litt til.

Vietnam er et av verdens vakreste land, ingen overdrivelse der. I hovedstaden oser landets historie med Hanoi Ho Chi Minh-museet, One Pillar Pagodaen og Litteraturtempelet. Vi må også ut på vannet. Da velger vi oss en natt på djunk-båt i Lan Ha Bay ved Halong Bay. Her venter et nydelig landskap, klart vann og det er gjerne litt roligere i denne delen av bukta. Turisthordene holder seg mest til Halong, så vi satser på at det fortsetter.

Kontrast er storbyen Ho Chi Minh City. Gjør klar for ditt spenstigste måltid noensinne på julaften. Bak på en Vespa kjøres du i gatemylderet fra et matstopp til en annet. Etterpå kan du bekrefte: Vietnam har sannsynligvis Asias beste kjøkken. En tur til de berømte Cu Chi-tunnelene fra Vietnamkrigen får vi også tid til før ferden fortsetter til grønne og livlige Mekong. Her velger vi oss nydelige Mekong Lodge og får et nytt, spennende møte med lokallivet i sør. Så langt du kan komme fra din egen hverdag. Listen er lang over opplevelsene og møtene du får med deg på denne turen.

Da gjenstår bare å si: Chào mùng – Velkommen!

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • De uforglemmelige, autentiske opplevelsene du får i by og bygd
 • Mange nære, lærerike og fine opplevelser med nye venner
 • Hanoi, en elegant blanding av stilarter, kultur, liv og røre – landsbyfølelse i storbyen
 • Litteraturmuseet, One Pillar Pagoda og Ho Chi Minh-museet i Hanoi
 • Cruise ved Halong Bay (Lan Ha Bay), smaragdgrønt vann dottet med nesten utallige kalksteinsøyer
 • Ny båt – alle lugarer har balkong!
 • Ninh Binh, en lokal perle med landsbyer, pagoder, grotter og naturskjønne omgivelser – kalles også Halong Bay på land
 • Storbypuls i HCMC (Saigon). Møte med spennende kultur og historie – nytt og gammelt, hånd i hånd
 • Cu Chi-tunnelene
 • Fra en street food restaurant til en annen…bak på en Vespa
 • Det mektige og irrgrønne Mekongdeltaet – så sprell levende
 • Uforglemmelige matopplevelser
 • Perfekt  for den som liker å fotografere

 

 • Vietnam kvinne fototur Hoi An
 • Ha Long Bay, Vietnam
 • lotusblomst, Mekong, Vietnam
 • Vietnam Saigon HCMC vespa
 • Vietnam, jente, rismarker
 • Halong Bay, Vietnam
 • Vietnam flytende marked pho Mekong
 • Vietnam flagg
 • Vietnam kvinne frukt mat Hoi An
 • Ho Chi Minh City, Vietnam
 • Vietnam mat nudler
 • Vietnam te
 • Vietnam blomst
 • Vietnam Hoi An mann fototur
 • Hanoi old town Vietnam
 • Ho Chi Minh City / Saigon
 • Vietnam Mekong
 • Vietnam Halong bay
Dag 1

17. desember – avreise Oslo Lufthavn

Oslo – Hanoi. Avreise fra Oslo om ettermiddagen med Qatar. Mellomlanding og flybytte i Doha.

Hanoi
Dag 2

18. desember - Ankomst Hanoi

Vi ankommer Hanoi om morgenen og blir ønsket velkommen av vår lokalguide. Transfer til hotellet, hvor vi sjekker inn og ta det med ro etter reisen.

Vi innleder den opplevelsesrike ferien med felles middag denne første kvelden.Visste du forresten at Vietnam har et meget spennende kjøkken og anses for å være et av Asias aller beste? Spennende eventyr venter oss de neste ukene, så her er det mye å glede seg til.

(-/-/M)

Hanoi, storby med landsbyfølelse
Dag 3

19. desember - Bli kjent med Hanoi

Vi starter dagen grytidlig, slik resten av lokalbefolkningen gjør og tar turen til Hoan Kiem-innsjøen. Vi skal rusle rundt innsjøen og få med oss alle aktivitetene som foregår der i tidlige morgentimer. Akkurat hva vi kommer til å se av aktiviteter i dag er ikke godt å si, men noe er sikker…tai chi-klassene. I dyp konsentrasjon beveger de seg smidig og med en imponerende balanse, de fleste er godt voksne. Bare prøv – lett er det ikke i første forsøk. Kanskje er det en gjeng som danser tango…eller macarena. Kanskje dukker Mr. Kung Fu opp, han som trener slag mot en betongstolpe og ser ut som han kommer rett fra filmens verden. Ganske sikkert er det at du vil se mange som står alene med ansiktet vendt mot sjøen – i dyp meditasjon. Her skal kroppen gjøres klar både fysisk og mentalt til en ny dag, og en bedre start på dagen finnes neppe. Vi gjør så som de lokale, tar frokosten ute. Det blir selvsagt pho.

I dag skal vi bli bedre kjent med Vietnams hovedstad og en av Asias vakreste byer. Området rundt landsfaderen Ho Chi Minhs siste hvilested er et kjent pilegrimsted for vietnameserne som kommer i hopetall for å ære ham. I nærheten finner vi også Ho Chi Minhs søylehus i naturskjønne omgivelser.  Ho Chi Minh levde her i huset mellom 1958 og 1969, og det er inspirert av ulike etniske minoriteter i landet. Den spesielle one pillar pagoda ligger også i dette populære området.

Litteraturtempelet ble bygget i år 1070 av keiser Ly Thanh Tong. Tempelet er et kjent historisk lærested, dedikert Konfucius` lære. Dette var Vietnams første universitet og ble etablert allerede i år 1076. Etter lunsj fortsetter vi å utforske Vietnams hovedstad.

Fra lære og vitenskap til den infernalske trafikken i Hanoi. En moped er ikke bare for en person. Den kan i flere tilfeller romme hele familien og hele flyttelasset! For en utenforstående virker trafikken fullstendig kaotisk, men det er system. Det tar bare litt tid å knekke koden. For å virkelig oppleve trafikkaoset…med sitt system, så begir vi oss ut på tur med sykkeldrosje. Dette er en perfekt måte å komme tett på det virkelige livet i byens virvar av gater.

Vi besøker også det idyllisk beliggende Ngoc Son-templet som ligger ute i innsjøen Hoan Kiem der vi var i morges. Innsjøen kalles også Sverdsjøen, og legenden forteller om en keiser, en skilpaddegud, en dragekongegud…og et sverd. Midt ute i innsjøen står også skilpaddetårnet og en rød gammel trebro viser vei til tempelet. Broen er forøvrig et yndet fotoobjekt i Hanoi, så her er det bare å hente frem kameraet.

Så blir det forestilling. Vietnam har en lang tradisjon for dukketeater – men det foregår i vann. De fargerike vanndukkene danser og spiller seg gjennom kveldens show.

Vi fortsetter på lokalt vis. Neste post på programmet er å ta en øl eller to mens vi «chiller’n» på «bia Hoi», fritt oversatt ølbula/ølhjørnet. Ta Hien Street er en populær gate både for lokale og besøkende. Øl er noe som de fleste liker å leske strupen med, og det er intet unntak her i Vietnam. Mange av stedene her lager sitt eget brygg for dagen, men ikke forvent noen prisvinnende kvalitet. Når dagens brygg er solgt ut, så er det tomt. Kvelder og helger er det fullpakket i gata her og som regel masse liv og røre. Middagen spiser vi på en lokal restaurant.

Mange inntrykk og opplevelser rikere tar vi kvelden, for i morgen skal vi videre.

(F/L/M)

Huc-broen (den røde bro) i Sverdsjøen (Hoem Kiem lake) i Hanoi
Dag 4

20. desember - Hanoi - Ninh Binh

Etter frokost sjekker vi ut og busser til Ninh Binh, et par timers tid unna. Her er stemningen en helt annen enn i storbyen. Vi må ut å se oss om i omgivelsene, og her er det mye i vente.

Hoa Lu var en gang Vietnams hovedstad. Og for en perfekt beliggenhet som ble valgt. Omkranset av fjell, bygget de palass, templer og byen i skjul for fienden. Det er lett å forstå hvorfor. De vakre kalksteinsklippene skjuler selve byen fra de som kom utenfra med urent mel i posen. Citadellet har høye murer og tykke vegger og ikke minst har det en verdighet og stolthet over seg.

Så tempelet King Dinh Tien Hoang fra 1600-tallet. Et imponerende stykke arbeid med masse symbolikk og flotte steinskulpturer som forestiller drager, dyr og fisk. King Les tempel ligger ikke langt unna, han etterfulgte Dinh. Hans tempel er mindre, men her har man funnet rester fra det man mener er originale palasset. Le selv har sin statue i tempelet sammen med sin dronning og det er mange, vakre ornamenter og gammel arkitektur som interesserer.

Vi sjekker inn til «vanlig» innsjekkstid cirka kl 14, før vi skal videre på tur.

Om ettermiddagen stiger vi om bord i små båter og blir rodd langs den smale kanalen blant rismarkene. Tam Coc venter. Og det er dette som virkelig passer betegnelsen «Halong Bay på land».  Det oversettes med tre grotter og det er bare å nyte landskapet, grønnfargen og hva naturen får til.

(F/L/M)

Fantastiske Ninh Binh, også kalt "Halong Bay in land"
Dag 5

21. desember - Ninh Binh - Mua Cave

Etter frokost setter vi oss på sykkelen og kursen vi følger er mot Mua Cave. Gode sko må på i dag. Vi sykler i sakte tempo, for her er det viktig å se seg om, i tillegg til å se på veien. Kulisser er rismarker i grønn-grønt og plutselig en flokk med geiter og noen bøfler. De lokale holder på med sitt, avlingene gjør seg ikke selv.

Mua Cave ligger ved foten av fjellet med samme navn. Litt trolsk, veldig grønt og med vegetasjon som blander seg godt med den massive steinen.

Vi setter fra oss syklene og skal oppover, oppover og oppover. Det skal være 486 trappetrinn til toppen av Ngoa Long Mountain. Det går fort, trappetrinnene skal være inspirert av de fra Den kinesiske mur. Selve belønningen er utsikten når vi kommer opp. Først nå ser vi hvorfor dette området er så spesielt vakkert. Tam Coc i all sin prakt. Vi krysser fingrene for en klar dag med god utsikt i hvert fall!

Ettermiddagen er så til egen disposisjon og felles middag.

(F/L/M)

Mua Cave, Ninh Binh
Dag 6

22. desember - Ninh Binh - Lan Ha Bay

Etter en tidlig frokost sjekker vi ut fra hotellet og er på vei til et av Sør-Øst Asias mest fantastiske og unike steder. For det er mange av dem. Midt på dagen er vi fremme. Vi velger oss Lan Ha Bay, litt utenfor det mer kjent og desto mer travle, Halong Bay.

Siden det er litt mer utilgjengelig men derfor enda mer genuint, blir opplevelsene bare enda sterkere. Og vannet er enda klarere her! En trolsk verden av mystikk og utallige, naturlige kalksteinsøyer venter oss. Hjemmet vårt det neste døgnet vil bli en «djunke», en tradisjonell båt fra disse kanter. Med god standard og mange tilbud om bord. Det grønne vannet skifter farge etter sollys og værforhold. Kommer det litt tåke, bidrar det bare til at stemningen blir mer trolsk og det virker nesten som en tapt verden. Men der hvor noen turister går, følger flere – så vi er nok ikke alene her heller.

Se også frem til å besøke noen av de flotte grottene i området – men det er mye lekkert å se på dette cruiset. Om ettermiddagen venter Viet Hai- fiskelandsbyen der livet leves i sakte takt.

Vel tilbake på djunken, er det mannskapet på kjøkkenet som viser oss litt kjøkkenkunster. Ellers er det bare å nyte omgivelsene på soldekk eller være med å fiske.

(F/L/M)

 

Trolsk og vakkert
Dag 7

23. desember- Lan Ha Bay - Hanoi - Ho Chi Minh City

Soloppgang over bukta og kanskje litt oppfriskende tai chi er en god start på dagen i dag. Etter lett frokost glir vi videre i bukta, forbi Ba Trai Dao og stranden der.

Vi møtes av noen av lokalbefolkningen som i mindre bambusbåter vil ro oss inn til grottene som kalles «den mørke og den lyse». Det er noe eget med å komme så nært. Kontraster mellom sollyset, mørke grotter og hvordan var det igjen med stalagmitter og stalaktitter? På disse kanter er naturens egne dekorasjoner i særklasse. Uten sidestykke. Og her er det flust av dem.

Vel tilbake ombord blir det servert brunsj før vi går i land. Vi skal videre til nye opplevelser, men først litt transport. Først til Hanoi, så flyr vi til sør og Ho Chi Minh City.

Vel fremme i sør, møtes vi til felles middag. Og gleder oss til mer i morgen.

 

(Lett frokost/Brunsj/M)

Dag 8

24. desember - Cu Chi-tunnelene - Vespa foodie-tur

Etter frokost går turen til et av verdens mest kjente tunnelsystem – Cu Chi-tunnelene. Dette imponerende nettverket av tunneler ble bygd av den vietnamesiske motstandsbevegelsen under Vietnamkrigen, eller Amerikakrigen som den kalles i Vietnam. Tunnelene ble brukt av Viet Cong-geriljaen som hjemmested under kampene. De fungerte også som kommunikasjons- og forsyningsruter, sykehus, våpenlager og rett og slett «boliger» for tusenvis av geriljakrigere. I dag kan du få et lite inntrykk av hvordan det var å «bo» nede i tunnelsystemet, men merk at tunnelene som i dag er åpne for publikum er utvidet i forhold til opprinnelig størrelse. De fleste sitter igjen med sterke inntrykk etter et besøk her. Vi spiser lunsj før vi drar tilbake til Ho Chi Minh City.

Ho Chi Minh City er det finansielle sentrum i Vietnam. Her finner du hypermoderne bygninger og businessområder, men også det historiske Saigon med et utall av spennende områder, bygninger og gater. Se for deg en liten dame iført stråhatt med rosa bånd under haken, gående med tunge steg i sine velbrukte tresko. For børa er tung – et åk med to kurver fulle av fargerike grønnsaker. Kontraster er stikkordet, nytt og tradisjonsrikt hånd i hånd. På vår sightseeingtur denne ettermiddagen får du blant annet se Notre Dame-katedralen, det kjente postkontoret, rådhuset, Ben Thanh-markedet Gjenforeningspalasset, Cho Lon. Vi lover deg en ettermiddag stappfull av inntrykk. Men dagen er ikke over…

Vi skal selvfølgelig bli kjent med byen som har over fem millioner innbyggere og nesten like mange scootere. Ja, det er kaotisk og overveldende ved første møte, men – det er faktisk et system i kaoset, og forhåpentligvis blir du raskt sjarmert av det yrende livet i gatene, ikke minst av hvor mye det faktisk går an å lesse på en scooter av både mennesker, dyr og remedier. På fortauene, mer eller mindre logisk plassert, finner du gatemat-restaurantene i hopetall. Hver restaurant – sin spesialitet, og her snakker vi ferskvare. Små plaststoler og bord, type barnestørrelse i europeisk målestokk, utgjør ofte møblementet – lettere henslengt der det er plass. Og husk, det er på de restaurantene hvor det er mest papirsøppel på bakken du finner den beste maten (mest besøk).

Og istedenfor middag på én restaurant skal vi slå sammen scooter og mat i kveld – vi skal på mat-sightseeing med Vespa! Ingen grunn til å bli skjelven – våre sjåfører vet hva de driver med, og igjen: det ER et system i kaoset. Vi hopper på hver vår Vespa, og vi får en uforglemmelig tur gjennom byens snirklete gater med stopp på ypperlige street food-restauranter. Vi tipper dette kommer til å bli et måltid og en opplevelse du vil huske lenge. Julemiddagen blir aldri den samme igjen. Bare å glede seg!

(F/L/M)

Street food og Vespa - en genial kombinasjon
Dag 9

25. desember- HCMC - Cai Be - Tien Giang, Mekong Lodge

Tidlig om morgenen er vi  klare for å oppleve litt av det fascinerende Mekongdeltaet.  Det tilhørende dagliglivet i og langs elven ved Cai Be. Og menneskene – de er vennlige og har alltid et smil på lur. Du kan lære deg «Xin Chao» først som sist – «hei» betyr det og er den frasen du kommer til å høre mest fra de lokale på vei gjennom deltaet. Smil og hils tilbake. Underveis ser vi også det lokale livet i form av diverse håndverk og produksjonsmetoder i mindre skala. Alltid mye å se!

Vi ankommer den meget så trivelige og økologiske Mekong Lodge, der vi helt sikkert kommer til å trives godt. Her lander man og tar livet med ro. Her er deilig, hjemmelaget mat og vi kommer til å se oss om i lokalområdet. Først sjekker vi inn, det er basseng på lodgen og de grønne omgivelsene setter en spiss på det hele. Det er et lite spa her, så mulighetene for avslapping og velvære er absolutt tilstede under oppholdet. Lunsj må vi ha, den spiser vi her.

Så blir det ut å oppleve nærmiljøet. Igjen er det sykkelen som tar oss rundt, det sykles jo overalt i dette landet, så det passer godt. Vi bestemmer oss for hvilken vei vi tråkker. Kanskje blir det mot Kim Phuoc-pagoden som er en litt kortere tur, eller så tar vi også med et besøk på det lokale markedet.

Om kvelden har er vi klare for mer mat, og først skal kjøkkenet lære oss et triks eller fem. En evig tilstedeværende og den geniale smaksetteren fiskesaus og soyasausen er gjerne med. Vi får se hva de viser oss.  Så endelig, middag! Man spiser så mye godt i Vietnam og det er aldri bra å gå for lenge uten påfyll. Det er vanligvis ikke noe problem. Vi koser oss i trivelige omgivelser og i godt selskap. Vi tipper kveldens middag blir både smakfull og fylt med latter og prat om alle opplevelsene så langt på turen.

(F/L/M)

Mekong
Dag 10

26. desember - Mekong Lodge med omgivelser

Vi starter tidlig med frokost. Så skal vi skal bli bedre kjent. Et aldri så lite, lokalt eventyr venter. Vi begynner pent med båttur til Cai Be der vi besøker markedet. Alltid gøy og spennende hva som finnes av både spiselige og helt andre ting og tang. Dette er et marked som brukes i stor grad og er en viktig plass for både kjøp, salg og sosialisering. Underveis passerer vi også små landsbyer det det arbeides flittig med håndverk av ymse slag. Ikke noe er for lite og lokalt her – alle har sin nisje og sitt håndlag med det de driver med.

Etter en formiddag med mange inntrykk kommer vi tilbake til vår lille oase for lunsj. Uten mat og drikke, duger som kjent helten ikke – ei heller vi.

Så er det  opp på sykkelen igjen, nå skal vi  ut til øya Tan Phong. En helt annen verden enn travle Cai Be, selv om det ikke er så langt unna. Perfekt å sykle blant frodig vegetasjon langs kanaler og på smale, men passe brede stier for to hjul. Igjen fokus på lokalt håndverk. Det kan være alt fra risnett som brukes rundt vårruller, noen syr og lager tak av bladene til kokosnøttpalmen andre lager søtsaker, det er masse frukt og masse musikk. På øya dyrkes det masse rambutan (omtrent som litchi). Med et smil og litt gestikulering kommer en langt.  Vietnameserne er umåtelig blide og hyggelige mennesker, spesielt på landsbygda, men de blir enda blidere om du viser at du prøver å kommunisere på deres eget språk.

Vi skal også opp i små robåter slik at vi virkelig kommer ut i den smale kanalen og får et annet perspektiv. Og det er jo noe veldig lokal tog nært over det å være i en robåt, da.

Vi er tilbake på lodgen og tidlig om kvelden deltar vi kanskje på noe de arrangerer i restauranten? Kveldens program tilsier at vi skal lære mer av de dyktige kokkene og nå blir det utskjæring og pynting av frukt og grønnsaker. For det holder ikke mål å bare kutte noe i to eller fire her. Det skal være dekorativt og lekkert – og med de fargene så blir det jo nettopp det. Øvelse gjør sikkert mester og de færreste lager vel et mesterverk ved første gulrot…

Felles middag, den siste med både reisefølget og de andre på lodgen som vi har blitt godt kjent med nå.

(F/L/M)

Grei beliggenhet på lodgen vi skal bo på i Mekong :-)
Dag 11

27. desember - Mekong Lodge - HCMC, middag om kvelden

Felles frokost. Etterpå kan du slappe av et par timer før vi skal tilbake til storbyen.

Midt på dagen får vi båttransfer til havnen i Cai Be og buss til HCMC. Her har du også litt tid på egen hånd før vi møtes for en  avskjedsmiddag siste hele kvelden.

(F/L/M)

 

 

Saigon / Ho Chi Minh City
Dag 12

28. desember - HCMC - hjemreise

Utsjekk fra hotellet etter frokost.

Vi sier oss dog ikke helt ferdig med denne byen. Vi reiser til Cho Lon – byens Chinatown. Besøket  i Chinatown inkluderer den vakre pagoden Thien Hau som er tilegnet gudinnen med samme navn. Den er fra 1800-tallet og tiltrekker seg mange besøkende og tilbedere.

Turen går så ut til flyplassen i HCMC og Qatar som venter oss med avreise om kvelden. Mellomlanding og flybytte, før videre flyreise til Oslo.

(F/L/-)

Bui Vien Street i Ho Chi Minh City (Saigon)
Dag 13

29. desember - Ankomst Norge

Vi ankommer Oslo Lufthavn om morgenen. Vårt Vietnameventyr er over for denne gang.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 25 990
Tillegg for enkeltrom: kr 4 900

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Hanoi//HCMC – Oslo med Qatar
Innenriksfly Hanoi-HCMC
10 netter fordelt på hotell/lodge samt lugar på djunk-båt
Frokost hver dag
10 lunsjer, 10 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet
Drikkevarer
Tips

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Fra og med 2. mars er det nye innreiseregler for nordmenn til Vietnam. Vi må ha visum uansett varighet på reisen. Mer informasjon vil oppdateres her når situasjonen er mer avklart (pt. 23. mars 2020).Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise fra Vietnam. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller reiseklinikk for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser