Ingenting å si på beliggenheten her

Juletur til Tatrafjellene i Slovakia med Ungarn og Polen

Med Slovakia og Tatrafjellene, vakre Budapest, Zakopane og flotte Krakow!

Tre land på en gang – det blir bra. Her er korte avstander mellom litt by, litt land og litt fjell. Vi innleder i selveste Budapest, etter vår mening en av Europas vakreste. Så går turen oppover Tatrafjellene mellom Slovakia og Polen – et supert sted for aktivitet og vakre landskap. I disse høyalpine fjellene er det ingen mangel på vandrestier og mektig natur. Vi vandrer en av dagene, og vil du ikke med, slapper du av på hotellet. Julestemningen lar ikke vente på seg i slike omgivelser, om det er snø eller ei, får tiden vise. Grandhotel Praha er både ærverdig og komfortabelt. Her er spa og velværeavdeling som er deilig om været ute biter litt.

Tatrafjellene er en del av Karpatene og har topper opp mot 2 600 meter. Flankert av dype daler og klare, nå kanskje islagte innsjøer, er det ingen mangel på naturopplevelser i særklasse. Uten mat å drikke, duger helten ikke. Dermed må maten være velsmakende og sunn, og det flytende passe til. Karpatene er vinregion, så her mener vi at alt er på plass. Vi passer på å ta en vintervandring, og da hjelper kabelbanen til å få oss opp og ned. Samtidig setter vi alle pris på det gode liv. Hotellet er kjent for god mat, og julemiddag i Tatrafjellene klinger unektelig like godt som det skal smake.

Ikke nok med at vi blir kjent med Budapest og deler av Slovakia – vi tar også turen innom en av Europas mest atmosfæriske og myteomspunne byer, Krakow. Her lever historie, legender og sagn side om side med det moderne. Det er god tid til å oppleve byen på egen hånd etter en byvandring. Dette blir en topp juletur!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Tre land på en gang!
 • Budapest er alltid en fryd å både se og besøke
 • Bli dus med Slovakia og Tatrafjellene, for mange et nytt bekjentskap
 • Tatrafjellene er utnevnt av Lonely Planet til å være Europas beste reisemål i 2019, intet mindre!
 • Grandhotel Praha, vår base i julen med stort spa- og velværeavdeling
 • Besøk i Polens vintersportby, Zakopane
 • To dager (en natt) i flotte Krakow
 • Hyggelig selskap og gode måltider
 • God blanding mellom program og tid på egen hånd
 • Kort tur for deg som ikke kan være lenge borte –  men med masse innhold
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur

 

 

Dag 1

22. desember - Avreise Norge til Budapest

Avreise med Norwegians direktefly om morgenen og ankomst formiddag. Her blir vi møtt på flyplassen og vi skal med en gang ut å se oss om. En oversiktstur med buss venter, før vi lunsjer sammen på restaurant. Vi kan røpe at det blir en tre-retters lunsj. Etter dette drar vi til hotellet og sjekker inn.

Vakre Budapest: Før 1872 var denne byen delt av Donau i to bydeler, Buda og Pest. Seks broer binder bydelene sammen.
Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 meter over Donau og området er på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader. Kjente eksempler på dette er Széchenyi (både innendørs og utendørs – et enormt anlegg) og Gellért (innendørs).

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by som mange har som favoritt.

Budapests tradisjonelle og flotte julemarked, ligger på Vörösmarty-plassen. Mer enn hundre treboder og to utendørsscener tar over et av Budapests mest populære torg i ukene fram mot jul. Her blander duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker seg med aromaen fra varm, krydret vin. Ved plassen ligger det kjente bakeriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften.

Litt etter møtes vi i resepsjonen for nå skal vi ut å rusle. En drøy times byvandring venter, for en by må oppdages til fots. Nå går vi ikke inn noen av stedene, men siden kvelden er til egen disposisjon, er det mulig å ta det litt som det kommer. Lokalguiden som er med oss, foreslår restaurant for de av dere som vil spise sammen, og vår reiseleder hjelper til med dette og spiser sammen med deg/dere. Så går vi tilbake til hotellet og tar kvelden. I morgen skal vi til fjells, i hvert fall litt.

(-/L/-)

Budapest
Dag 2

23. desember - Slovakia, Banska Stiavnica til Tatranska Lomnica i Tatrafjellene

Etter tidlig frokost sjekker vi ut, nå skal vi til nytt land og med nye muligheter. Etter et par, tre timer i buss kommer vi til Banska Stiavnica. Her rusler vi en times tid rundt i denne vakre og Unescovernede gruvebyen. Lunsjen blir treretters også i dag, en blir fort godt vant!

Herfra busser vi videre til Tatranska Lomnica.

Hotellet vi skal bo på her er et ærverdig og godt spahotell der det fokuseres på å benytte lokale urter og vegetasjon i behandlingene. Her er lange kurtradisjoner som bevares. Et deilig sted å slappe av. På disse kanter var det tidligere adelen og de med midler som kom hit for å slappe av og for å samle krefter. På begynnelsen av 1900-tallet ble Grandhotel Praha bygget i lekker Art Noveau-stil. Utenfra er det nesten som et digert eventyrslott, det ser unektelig imponerende ut. Middagene spiser vi her disse dagene.

Les om Grandhotel Praha

(-/L/M)

Ingenting å si på beliggenheten her
Dag 3

24. desember- Stary Smokovec - Hrebienok - Great Cold Valley

Etter frokost er det bare å glede seg til en dag med litt vandring. Først kommer vi et stykke på vei med tog til Stary Smokovec der vi skal ta kabelbane oppover til Hrebienok. Hvor langt vi går, kommer an på gruppen og føre. Merk at denne beskrivelsen da kan endres med ruten som velges. Fottøy bør ha god gripesåle i forhold til at føret kan være litt glatt og ulendt. Men turen skal tilpasses alle som er i vanlig form om føret er bra.

Vi innleder med å vandre til vi krysser der «The cold creek waterfalls» ligger. Denne delen av fjellkjeden har det største antallet fjellsjøer, så her er det variasjon. Når vi er ute av skogområdet, vil vi snart ha en lekker utsikt og noe å hvile øyene på: «Den store kalde dalen» regnes som et av høydepunktene og noe av det fineste man ser på disse kanter. Det er noe med når alt stemmer og passer sammen. Taggete fjelltopper med røff silhuett, dype daler og speilblankt vann. På den ene siden finner vi Prostredny Hrot med sine nesten 2 500 moh, og på den andre siden ligger den ujevne rekken som tilhører Slavkovsky Peak. Vi stopper ved Rainer Chalet.

Etter hvert kommer vi tilbake til hotellet (med kabelbane og tog) og det er felles middag på kvelden. Det er også tid til egne sysler. Tipper mange tenker spa, eller det bør du gjøre. Siden hotellets spa-avdeling er ganske så deilig, anbefaler vi å tilbringe litt tid med velvære og total avslapping. Kan det bli bedre enn som så for å lade batteriene til kvelden?

I kveld er det julaften og vi skal spise festmiddag på hotellet. Merk at hotellet har kleskode i julen, slik at vi pynter oss litt. De kaller det «smart casual dress», så det er ingen smoking og lange aftenkjoler.

(F/-/M)

Vandringen kan ta fire timer eller kortere om dette velges.

 

 

Tatrafjellene
Dag 4

25. desember - Tatrafjellene, snartur til Polen - Zakopane

Etter frokost skal vi bli enda mer kjent i Tatra. Bare 1,5 timers tur får oss til  Zakopane, da er vi i Polens vinterhovedstad.

Navnet er kanskje kjent for den som er interessert i vintersport da det arrangeres blant annet hopprenn her. Byen ligger cirka 100 kilometer syd for Krakow oppe i Tatrafjellene. Her er det tid til å rusle rundt på egen hånd, reiseleder organiserer lunsj da dette også er individuelt i dag. Siden det er første juledag, vil mye være stengt, så vi tar det litt som det kommer.

Vel tilbake på hotellet, er det tid på egen hånd før middag. Vær obs på samme kleskode i kveld også som julaften.

(F/-/M)

 

Zakopane
Dag 5

26. desember - Til Polen og Krakow

Tidlig frokost på hotellet og så sjekker vi ut. Etter cirka tre timer, kommer vi frem til Krakow der vi overnatter en natt.

Nå blir det mer urbant, slutt på fjell og mindre steder. Men ingen mangel på sjarm for det. Krakow er stilig og flott. Vi innleder med treretters lunsj før vi får en byrundtur med guide. Vi går ikke inn noen av stedene, men får en oversikt. Det blir også tid på egen hånd til å rusle rundt senere og neste dag. For det er det beste med å være i byer. Snuse litt her og der, så dukker det opp noe spennende og vakkert. Det bilfrie, avslappede, historiske sentrum lokker med hyggelige fortauskaféer og rustikke middelalderkjellere.

Ifølge legenden ble Krakow grunnlagt etter at en drage ble beseiret. Det hviler nesten en mytisk glød fra svunne tider mange steder, så det er kanskje ikke helt utenkelig?

Veldig synlig er Wawel Slott og katedral, der hvor Polens kongelige hadde sin residens fra 1000-tallet. Her ble de både kronet og begravet. I katedralen har også flere av landets nasjonalhelter sitt gravsted. Renessanseslottsplassen på Wawelhøyden minner også mye om Middelhavets arkitektur

Byen var sentrum for det engang så mektige polske rike. På 1800-tallet var Krakow blomstrende by i det habsburgske rike. Den ene sjarmerende bygning avløser den andre. Kronen på verket er den imponerende markedsplassen – en av Europas aller største middelalderplasser. Det livlige jødiske kvarter, Kazimirz, er også et trekkplaster. Krakow er en studentby og det skjer alltid noe her.

Middag er på egen hånd, men vi organiserer noe felles for den som vil.

(F/L/-)

Koselige Krakow med et av Europas største middelaldertorg
Dag 6

27. desember - Krakow hele dagen så hjemreise

Vi spiser frokost og planlegger dagen den som vil noe felles. Ellers er det masse tid på egen hånd, til shopping eller sightseeing siden flyet ikke går før i kveld. Vi må sjekke ut til vanlig utsjekk, men hotellet tar vare på bagasjen.

Ved 18-tiden (nøyaktig tid avtales på plass den dagen) møtes vi på hotellet for transport ut til flyplassen. Direkteflyet til Norwegian har avgang om kvelden og beregnet landing Oslo Lufthavn er litt før midnatt.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 990
Enkeltromstillegg: kr 2 650

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Budapest //Krakow – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 24. april 2019
5 netter på mellomklassehoteller
3 lunsjer, 3 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt med ordinær post (tillegg kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Til Polen, Ungarn og Slovakia må pass medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Passet må være gyldig under hele reisen. Vi anbefaler at passet er gyldig minst seks måneder for alle reiser. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser