Juletur til Kypros

La julen være grønn i år – bli med til Kypros!

Carpe Diem-gjestene får aldri nok av Kypros og det gjør ikke vi heller. 340 soldager i året kan de skilte med – det er med andre ord store sjanser for godvær! Kypros og koselige Pafos om vinteren er noe helt annet enn i de travle og noe stressende sommermånedene – det liker vi godt.
Vi vandrer litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden, og ta livet med ro.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter man ønsker seg på ferie. Hotellet vårt, Pioneer Beach, har god standard, super beliggenhet ved stranden, stort og flott bassengområde i tillegg til egen spa-avdeling.

Som Middelhavets tredje største øy, har Kypros flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på.  På denne turen er naturopplevelsene i fokus, turen der vi plukker granatepler og appelsiner hos Kostas er et av mange høydepunkt. Lokalt og sosialt er det i hvert fall.

På denne turen er vi sammen med våre svenske Carpe Diem-gjester også. I god naboånd:)

 

 

 

 • Enkeltrom uten tillegg!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 21.12.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 15 330,-

Høydepunkter

 • 7 netter på det lekre strandhotellet Pioneer Beach (kun for voksne gjester)
 • Vandring og piknik på Akamashalvøya
 • Lett vandring til til saltsjøen ved Akrotiri der det både er rik flora og fugleliv
 • Plukk appelsiner og granetepler hos Kostas og press fersk juice
 • Utflukt med det tradisjonelle Kypros i bakhånd – med vinsmaking
 • Lokal, velsmakende mat
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!
 • Vår sprudlende og engasjerende reiseleder Vegard med lokalguide Marios ved sin side

 

Lokalguide Marios

Reiseleder Vegard har med seg Marios som kjentmann på utfluktene:)

 • Kypros
 • Standardrom på Pioneer Beach Hotel, Pafos, Kypros
 • Kypros
 • Kypros
 • Kypros - Pafos - Pioneer beach hotel
 • Kypros
 • Pioneer beach hotel-lobby, Pafos, Kypros
 • Stranden foran Pioneer Beach Hotel Pafos Kypros
Dag 1

21. desember - Avreise og ankomst

Vi flyr fra Oslo Lufthavn grytidlig med Lufthansa mellomlanding og flybytte i Frankfurt. Vi lander i Larnaca på Kypros om ettermiddagen. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

(-/-/M)

Les om Pioneer Beach Hotel

Pioneer Beach Hotel, bassengområde
Dag 2

22. desember - Bli kjent med Pafos, halvdagstur

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

For deg som er mer interessert i historie og kanskje vi ta turen senere, nevner vi at par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Felles middag, i dag spiser vi på en lokal restaurant.

(F/-/M)

Loukoumi
Dag 3

23. desember - Lett vandring Smigies langs Adonis-trail på Akamashalvøya (med piknik)

Akamas-området er Sør-Kypros` siste og minst utbygde grenseland og har en spektakulær natur. Her finnes sandfulle bukter hvor skilpadder legger egg, klipper rett ned til et krystallklart vann og små hyggelige landsbyer. Både dyr og fugler trives godt her, mange trekkfugler har Akamas som stoppested på ruten videre sørover om høsten.

I løpet av turen får vi utsikt mot Polis Chrysochous-bukta, Latsi, Pachyammos og Pafos-skogen. På vestsiden har vi Lara Bay, Tzioni, Karavopetres. Noen gamle gruver, forlatte ovner og tegn på hva som har vært en gang er også en del av ruten. Mest av alt en dag i et vakkert landskap der vi koser oss underveis uten å stresse. Og vil du ikke gå, organiserer vi at du møter de andre der vi har piknik.

Akkurat hvilken rute vi følger og hvor langt vi går, kommer litt an på dere som er med. Turen kan gjøres lengre enn det som er oppgitt under.

I utgangspunktet vandrer vi cirka 4,5 kilometer – dette tar rundt 1,5 time. Høydeforskjell +100/-100 meter

Middag på hotellet på kvelden.

(F/piknik/M)

Ut på tur:)
Dag 4

24. desember - En dag ute på tur og med Limassol

I dag skal vi ut på tur igjen. Vi kjører langs saltsjøen Akrotiri der vi benytter sjansen til å rusle litt rundt. Sjøen, som ligger sør for Limassol, er kjent for det enorme antallet trekkfugler som enten overvintrer eller tar en pust i bakken på vei mot sør eller nord igjen. Til og med flamingoer dukker opp her til tider.

Deretter går turen til Kostas der det er fullt av appelsintrær og granatepletrær. I dag plukker vi vår egen frukt rett fra trærne og presser egen, velsmakende juice etterpå. En vitamininnsprøytning for både kropp og sjel!

Vi nevnte Limassol, i dag passer vi på å komme på besøk. Limassol er Kypros nest største by, og med beliggenhet i Akrotiriabukta har byen blitt den viktigste turistbyen på øya. Men bak Limassols fasade ligger den gamle bydelen med verksteder og markeder. Vi kan ta en vandretur i gamlebyen. Her kan vi se fortet som ifølge legenden var stedet som Richard Løvehjerte giftet seg med Berengaria av Navarra og kronet henne til dronning av England. Vi spiser lunsj på en lokal taverna.

Om kvelden møtes vi alle til felles middag på hotellet – det dekkes opp litt ekstra på hotellet i kveld på julaften.

(F/L/M)

Mmmm appelsin
Dag 5

25. desember - Dag til egen disposisjon

I dag organiserer reiseleder noe eller du gjør akkurat som det passer deg. Siden det er første juledag vil mye være stengt, men det er alltid noe å finne på!

(F/-/M)

Dag 6

26. desember - Dag til egen disposisjon

Reiseleder organiserer og hjelper til med det du måtte ønske å fylle dagen med. Ta en liten rusletur i nærområdet, slapp av med en bok ved bassenget eller gjør akkurat det du har lyst til. Reiseleder gir forslag for den som ønsker å finne på noe litt mer enn å bare ta det helt «piano».  Det er også en egen spa-avdeling her med ulike behandlinger som kan reserveres og betales separat.

(F/-/M)

Dag 7

27. desember - Tradisjonelle Kypros med vinsmaking

Denne turen tar oss til en liten landsby ikke så langt fra Pafos. Vi passerer en av mest kjente golfbanene, veldig populært også her. Landsbyen heter Letymvou (skrives på ulike måter) og har fokus på de nære, lokale ting i tillegg til historien. Navnet sies å stamme fra det greske ordet for grav, siden det ble funnet graver i nærheten som stammet helt tilbake til 800-tallet. En av kirkene i landsbyen skal være en av de aller eldste på Kypros og da snakker vi 1100-tallet. Antall innbyggere er omtrent 500.

Det er ingen tvil om at agroturisme og gode råvarer er i tiden. Her er det også kjent for utsøkte kvalititetsviner i tillegg til oliven og sitrus. Vinene blir vi nærmere kjent med på Makarounas, et lite såkalt boutique-vineri som høster mye ros. Vi besøker også et eldre, lite hus som er omgjort til museum. Her prøvesmaker vi stedets oliven og deilig halloumiost. Vi må også teste den kypriotiske kaffen mens vi er her. Det skal ikke mer til for et lite, men velsmakende måltid.

En kort kjøretur over Pafos Hills og så er vi i den koselige landsbyen Kathikas. Mye sjarm her blant steinhusene! I gamle dager var det skysstasjon og stedet der de omreisende med sine husdyr tok en hvil. Her spiser vi lunsj og på menyen står det noe lokalt og godt.

(F/L/M)

Vinsmaking venter:)
Dag 8

28. desember - Avreise Kypros, ankomst Oslo Lufthavn

Det er fortsatt litt tid på dagen til å se det siste av Pafos og Kypros for denne gang. Vi får transfer ut til flyplassen der Lufthansa flyr oss først til München. Deretter venter siste strekning og vi beregner å lande på Oslo Lufthavn sent om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 15 330
Tillegg for sjøutsikt: kr 970

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca tur/retur med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatter og avgifter pr 27. mars 2019
7 netter på godt mellomklassehotell. Frokost inkludert hver dag
7 middager, (1 av disse på lokal restaurant)  3 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Nordmenn trenger gyldig pass for innreise til Kypros. Vi anbefaler allikevel at passet er gyldig minst 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser