Juletur til Kypros

La julen være grønn i år – bli med til Kypros!

Carpe Diem-gjestene får aldri nok av Kypros og det gjør ikke vi heller. 340 soldager i året kan de skilte med – det er med andre ord store sjanser for godvær! Kypros og koselige Pafos om vinteren er noe helt annet enn i de travle og noe stressende sommermånedene – det liker vi godt.
Vi vandrer litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden, og ta livet med ro. Hotellet Athena Beach ligger perfekt til nær strand og har stort bassengområde.

På sydvestsiden av Kypros ligger Pafos. Akkurat her valgte den skjønne gudinnen Afrodite å stige i land, det forteller i hvert fall myten. Realiteten forteller oss at Pafos var øyas hovedstad i gresk-romersk tid og at det derfor er historie i flere kriker og kroker. I dag har stedet de fleste moderne bekvemmeligheter man ønsker seg på ferie. Hotellet vårt, Athena Beach Hotel, 4*, har god standard, super beliggenhet ved stranden, stort og flott bassengområde i tillegg til egen spa-avdeling.

Som Middelhavets tredje største øy, har Kypros flere variasjoner som vi besøkende setter stor pris på.  På denne turen er naturopplevelsene i fokus, turen der vi plukker granatepler og appelsiner hos Kostas er et av mange høydepunkt. Lokalt og sosialt er det i hvert fall. Turen går også til den delte hovedstaden Nikosia – det er ganske så spesielt! Ikke mange hovedsteder rundt i verden som har en slik status i våre dager.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltrom uten tillegg!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • 7 netter på det lekre strandhotellet Athena Beach (4*)
 • Hovedstaden Nicosia
 • Lett vandring til til saltsjøen ved Akrotiri der det både er rik flora og fugleliv
 • Plukk appelsiner og granetepler hos Kostas og press fersk juice
 • Lokal, velsmakende mat
 • Enkeltrom uten tillegg i pris!
 • Vår sprudlende og engasjerende reiseleder Marios

 

 • Kypros
 • Kypros
 • Kypros
 • Kypros
 • Athena Beach Pafos Kypros
 • Athena Beach hotel Pafos Kypros
 • Athena Beach hotel Pafos Kypros
Dag 1

22. desember - Avreise og ankomst

Vårt direktefly med Norwegian har avgang fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen og lander i Larnaca på Kypros om kvelden. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

(-/-/M)

Les om Athena Beach Hotel

Dag 2

23. desember - Dag til egen disposisjon

Ta en liten rusletur i nærområdet, slapp av med en bok ved bassenget eller gjør akkurat det du har lyst til. Reiseleder gir forslag for den som ønsker å finne på noe litt mer enn å bare ta det helt «piano».  Det er også en egen spa-avdeling her med ulike behandlinger som kan reserveres og betales separat.

Marios vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

Middag på hotellet på kvelden.

(F/-/M)

Athena Beach hotel, Pafos
Dag 2

24. desember - Bli kjent med Pafos, halvdagstur

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

Pafos er europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet, finnes i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Et par kilometer utenfor Pafos ligger Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre.

Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære.

Turen kan avsluttes i gamle Pafos havn der det er perfekt å sette seg ned å nyte utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Om kvelden møtes vi alle til felles middag – det dekkes opp litt ekstra på hotellet i kveld på julaften.

(F/-/M)

Loukoumi
Dag 3

25. desember - Dag til egen disposisjon

I dag organiserer reiseleder noe eller du gjør akkurat som det passer deg. Siden det er første juledag vil mye være stengt, men det er alltid noe å finne på!

(F/-/M)

Dag 5

26. desember - Dag til egen disposisjon

Reiseleder organiserer og hjelper til med det du måtte ønske å fylle dagen med.

(F/-/M)

Dag 6

27. desember - Nikosia, den delte hovedstaden

Hovedstaden er et sjarmerende bekjentskap der det gamle og det nye moderne går hånd i hånd. De gamle venetianske bymurene omringer et moderne kafèliv og historiske bygninger.

Famagusta-porten er den største og mest imponerende av de tre portene i bymuren. Vi fortsetter til Erkebiskopens palass ble bygget på 1700-tallet og er både et religiøst, politisk og nasjonalt symbol. St. Johns Cathedral besøkes også. Ikke så stor og imponerende utenfra, men innvendig finnes det som gjør den spesiell. Her er flotte og velbevarte veggmalerier med motiver hentet fra Bibelen.

Byen er fremdeles «delt». Vi krysser over til Nord-Kypros, kun anerkjent av Tyrkia, og besøker Sofia-katedralen samt det gamle karavanserai. Vi spiser felles lunsj underveis.

Laiki Yeitonia er et koselig nabolag å rusle rundt i med sjarmerende, snirklete små gater, gamle hus og masser av butikker.

(F/L/M).

Buyuk Han, skysstasjonen, Nikosia
Dag 7

28. desember - En dag ute på tur

I dag skal vi ut på tur igjen. Vi kjører langs saltsjøen Akrotiri der vi benytter sjansen til å rusle litt rundt. Sjøen, som ligger sør for Limassol, er kjent for det enorme antallet trekkfugler som enten overvintrer eller tar en pust i bakken på vei mot sør eller nord igjen. Til og med flamingoer dukker opp her til tider.

Deretter går turen til Kostas der det er fullt av appelsintrær og granatepletrær. I dag plukker vi vår egen frukt rett fra trærne og presser egen, velsmakende juice etterpå. En vitamininnsprøytning for både kropp og sjel!

Lunsjen tar vi underveis på en strandrestaurant i Kourion (om været tillater). Kourion er også på historisk grunn i høyeste grad og står på UNESCOs verdensarvliste. Her har man funnet spor fra bosettinger fra urgamle tider, men byen blomstret som bare det under romerne på senere tidspunkt.

(F/L/M)

Dag 8

29. desember - Avreise Kypros, ankomst Oslo Lufthavn

Vårt direktefly med Norwegian har avgang om kvelden. Det er fortsatt tid på dagen til å se det siste av Pafos og Kypros for denne gang. Vi får transfer ut til flyplassen og beregnes å lande på Oslo Lufthavn ved midnatt.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltrom: kr 12 890
Tillegg for sjøutsikt: kr 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Larnaca tur/retur med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatter og avgifter pr 1. februar 2018
7 netter på 4* hotell. Frokost inkludert hver dag
7 middager, (1 av disse på lokal restaurant)  2 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem. Svensktalende reiseleder møter på flyplassen på Larnaca og er med på hele reisen til avreisen fra Larnaca.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen eller øke prisen noe. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 19. februar 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser