Juletur til Oppdal

Juletur til Oppdal

Utsikt over bygda Oppdal med fjellene rundt om vinteren

Reis bort i julen

Ny juletur til Oppdal kommer kanskje litt i siste liten, men forhåpentligvis akkurat tidsnok. Bygda er velkjent for sine bakker og alpint. De er bra, selveste Aksel Lund Svindal gikk på skigymnas her. Men denne juleturen går uten ski på beina. Noe skal vi ha på beina tilpasset vinteren, og da passer det perfekt med en rolig trugetur i marka. Oppdal har naturen like utenfor stuedøra, så det må utnyttes. Alt i alt legger vi opp til en ytterst trivelig tur der vi bor på Quality Hotel Skifer. Midt i byen og i gangavstand fra togstasjonen, er beliggenheten ivaretatt. Et lokalsamfunn og tettsted er det beste vertskap.

Naturen trumfer høy partyfaktor på Oppdal, det meste er ujålete, lokalt og ekte. Også maten bærer preg av det. Hva med moskusøl, elgpølse eller akevittgele? Mange innslag av jul og julestemning skal det bli for vår del, og vi er ganske sikre på at julen blir hvit. Vi satser på like deler hygge og god mat og drikke. En blanding av inne og ute, med litt lett aktivitet og innslag som bryter litt. Akkurat slik det skal være i julen.

Julegudstjeneste i Oppdal Kirke hører høytiden til, i andre enden av høytidelighet baker vi pepperkaker. Balanse er viktig. Vi skal besøke Oppdalsmuseet med bygdemuseet en dag også. Da har vi alliert oss med lokal kjentmann som levendegjør besøket med tilhørende historier av ymse slag.

Hjertelig velkommen til fjells og hygge i Trøndelag i jula:)

Høydepunkter

 • Oppdal byr seg frem både ute og inne
 • Trugetur med bålkos og kanelsnurr
 • Eller SPA på hotellet
 • Oppdals- og bygdemuseet med omvisning og historier
 • Gudstjeneste i Oppdal Kirke
 • Pepperkakebaking og andre juleaktivteter på hotellet
Fyr i peisen og en sittegruppe foran vinduer, juletre i bakgrunnen
+14
+13

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Oppdal og Skifer Hotell

Middag

Du reiser individuelt med tog, buss, fly til Trondheim eller egen bil. Alt etter som hvor du kommer fra. Vi møtes på hotellet til et avtalt tidspunkt, i hvert fall til kveldens middag. Se nettsidene til VY som også har SJ Merk at med Vy så er det buss fra Lillehammer til Oppdal - det er de avgangene som står med 1 stopp.

Foreslått avreise fra Oslo S er 08.02 med ankomst 12.58. Lurt å sjekke med oss om nok påmeldte før du bestiller urefunderbare billetter. (Reiseleder har booket seg på denne avgangen.)

Hotellet ligger bare noen minutter å gå fra stasjonen. Om du ønsker å ta med egne ski, eller leie der oppe, er det flust av muligheter for utendørsentusiaster. Fullt mulig å hoppe over program om du ønsker det. Spør i resepsjonen for mer info.

Vi møtes til felles to-retters middag på hotellet om kvelden, blir kjent med hverandre og ser frem til hyggelige dager med variert innhold.

Oppdal er også et vintereventyr å glede seg til.

Les mer om Skifer på nettsidene deres her Hvorfor navnet Skifer? Denne industrien har vært viktig for Oppdal siden 1920-årene. Opprinnelig brukt lokalt til tak og som båsskiller i fjøs, men med jernbanen åpnet det transportmuligheter for et såpass tungt materiale. Utviklingen fra ren håndkraft til dagens maskinelle operasjoner er enorm. Både solid og dekorativ er skiferen, og bruksområdene er mange for denne stilrene steinen.

Dag 2

Tur på truger, pepperkakebaking, quiz og middag

Frokost, lunsj og middag

Etter en god frokost på hotellet har vi samlet krefter til dagens tur. Vi har også smurt nistepakke til turen og må ta med egen termos til kaffe og te.

Vi skal gå i Kåse-området som ligger under Allmannafjellet. Om du aldri noensinne har gått med truger, er du helt sikkert i flertall. Mottoet er: kan du gå, kan du gå på truger. Og dette er en rolig tur i et område som ikke er bratt eller har andre utfordringer. Eneste vi må tenke på er å løfte knærne litt mer, men det gir seg selv når man får disse "skapningene" under beina. Vi tenker å være borte tre timers tid. Vi tenner bål og får kanelsnurrer i tillegg til nistepakke.

Får du hetta av å tenke på trugetur, blir du bare på hotellet, slapper av eller benytter SPA-fasilitetene.

Tilbake fra tur samles vi på Skiferterrassen som er et fint tilholdssted også på denne tiden. Hotellet arrangerer pepperkakebaking og quiz, dette er for alle hotellets gjester.

Om kvelden møtes vi til en førjulsdrink og etter det blir det felles tre-retters middag i hotellets restaurant.

Dag 3

Julaften med gudstjeneste, julemiddag og julekos

Frokost, lunsj og middag

God julefrokost og formiddagen til egne aktiviteter inne eller ute. Reiseleder tar gjerne en tur sammen med deg. Butikkene er åpne til kl. 13. Vi anbefaler en tur til Oppdals mathall eller hva med noe gode bakervarer eller en kaffe på håndverksbakeriet Sprø?

Vi spiser julelunsj på hotellet før transport og avreise til og fra gudstjeneste. Med et forbehold i disse dager om gjennomføring. Alt styres etter gjeldende regler fra våre myndigheter.

Snart kan julefreden senke seg.

Det er julaften og pent antrekk i restauranten. Vi møtes avtalt tid til aperitiff i salongen etterfulgt av juleevangeliet og julesanger foran peisen. Middagen venter.

God jul!

Dag 4

Oppdalsmuseet og lunsj i lavvo eller gamme

Frokost, lunsj og middag

Julefrokost på hotellet.

Vi skal ut på tur igjen og rusler 10 - 15 minutter. Vi holder oss i det litt nostalgiske hjørnet, bygdemuseet får så absolutt tankene tilbake i tid. Vi har med oss en lokal kjentmann som sørger for både omvisning og litt fortellinger om i tråd med hvor vi er. Museer og omgivelser blir mer levende da.

Etter museet hentes vi med buss for nå venter Villmarkssenteret på Oppdal. Her er det ingen mangel på aktivitetstilbud til vanlig, men vi har ikke dette på agendaen i dag. Første juledag er en dag til litt ettertanke og ro, men det å være ute er alltid bra. Lunsj i dag spiser vi i lavvo eller gamme.

Tilbake på Skifer er det tid på egen hånd til vi møtes til turens siste felles middag i restauranten. Etterfulgt av levende musikk i salongen.

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Felles frokost denne siste dagen. I og med at alle kommer fra ulike steder, blir det avreiser på ulike tidspunkt i dag. (Reiseleder har booket seg på avgangen kl 17.13).

Takk for turen alle sammen!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 4 netter på Quality Hotel Skifer
 • 4 middager, 3 lunsjer
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Transport til og fra Oppdal (Du reiser individuelt med enten tog, buss eller bil) .
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips