Juletur til Gran Canaria

Juletur til Gran Canaria

19. desember 2022 / 10 dager / Pris fra 19.700,-

Panoramautsikt over den travle stranden "Playa De Las Canteras" i Las Palmas de Gran Canaria, Spania

Godt klima, gode måltider og godt selskap på Gran Canaria

Vinneroppskriften på en riktig så trivelig og opplevelsesrik tur i julen finner vi lett på Gran Canaria. Synes du at Norge i desember er traurig, mørkt og uoverkommelig? Du er ikke alene om det - og blir ikke alene om å søke noe bedre. Bli med oss på juletur til behagelig klima og temperatur, hyggelige måltider med gode, lokale smaker og godt reisefølge. Vi bor hele uka på lekkert hotell i Las Palmas, en genuin storby med historie, kultur og vakker arkitektur. Vi tør påstå at beliggenheten på hotellet er det som er aller best. Spot on ved bystranden Las Canteras. Las Palmas byr også på en sjarmør av en gamleby: Vegueta. Vi har flere dager der du kan ta livet med ro - eller bli med på noen valgfrie utflukter

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene, men har halvparten av befolkningen. Øyas fortrinn viser et kontinent i miniatyr som naturen beviser til fulle. Dramatisk terreng, grønt og frodig, mektige fjell, naturskjønne skoger, vulkaner og gyllen ørken med bølgende sanddyner som sender tankene til Afrika. Ikke verst for en liten øy! Mikroklima sørger for ytterst store variasjoner og været skifter stadig. Nydelige landsbyer der tiden virker å ha stått stille, er det heller ingen mangel på. Joda, Gran Canaria hever seg høyt over et ensartet stempel som er ufortjent. En må bare se litt bedre etter. På denne turen er det rom til å slappe av, søke litt etterlengtet sollys, spise godt og ha en hyggelig jul sammen med oss.

Høydepunkter

 • Las Palmas - storby med sjel og et matmarked som er viden kjent
 • Måltidene som er inkludert er rikelige og velsmakende
 • Opplev stemning og atmosfære i gamlebyen Vegueta
 • Naturskjønt, frodig og dramatisk - naturen leverer på Gran Canaria
 • Rikholdig julemiddag på lokal restaurant
Tomater, oliven

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 19.12.2022

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 10

  Priser fra: 19.700,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+22
+21

Program

9 frokoster, 2 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo ankomst Las Palmas

Middag

Vi flyr fra Oslo om morgenen med SAS (direktefly) og ankommer øya utenfor Afrikas kyst midt på dagen. Utenfor Afrika, der ute i Atlanterhavet, finner vi øyene som er manges favoritt. Her er det mye å glede seg over. Skulle ikke forundre oss om du finner sider ved denne øya som du ikke visste om eller ikke trodde var for godt til å være sant. Det er ingenting vi liker bedre enn å trå litt utenfor turistløypa. Ingenting galt med Puerto Rico eller Playa del Ingles, men vi foretrekker ekte storby og naturopplevelser.

Med sentral beliggenhet som alltid er viktig, er vi sikret en fin ferie. Dreamhotel Cristina ligger like ved den tre kilometer lange, gylne bystranden Las Canteras. Med kort vei til det meste. Både strand og urbant. Det kaller vi helklaff. Hotellet har utendørs basseng som er oppvarmet.

Las Canteras byr på rolig vann og brukes flittig året rundt. Med den naturlige bølgebryteren fra lava-revet, blir både sanden og det marine livet beskyttet. Det gjør godt for den som vil sjekke ut hva som lever under vannflaten - noe vi kan gjøre senere i uken på valgfri utflukt, eller bare på egen hånd.

Las Palmas selv er en genuin spansk storby som byr på det meste en kan forvente. Som havneby er den både viktig og travel, handel er nerven i det meste som foregår her. Byen har også en noe mer eklektisk atmosfære og her er elementer både fra Afrika og andre kontinent. Litt middelhavsfølelse også, så på ingen måte ensartet.

Gamlebyen er en egen perle som vi definitivt skal se nærmere på senere.

Spania=deilig mat og det skal vi såklart teste ut. Middag i kveld på restaurant – bienvenidos!

Informasjon fra hotellets nettside, les mer her

Utsikt over den historiske gamlebyen, rådhuset, katedralen og torget på Las Palmas de Gran Canaria.

Las Palmas

Dag 2

Bli kjent med gamlebyen Vegueta og lunsj

Frokost og lunsj

Dagen begynner med frokost før vi skal ut å se nærmere på gamlebyen sammen med en lokal guide. Vi snakker nå i tiden etter bosettingen på slutten av 1400-tallet. Men det har vært liv her lenge før den tid. Urbefolkningen på Kanariøyene kalles ofte med en felles benevning for guancher som antas å komme fra Nord-Afrika og være i slekt med berberne. Det finnes keramikk og flere spor etter disse som nærmest ble utryddet da spanjolene erobret øyene.

Det var her sør for byen at de første europeerne slo seg ned på slutten av 1400-tallet. Her er det stort sett bilfritt og det er korte avstander mellom vakre bygninger og severdigheter. Brostein og smale gater møter arktitektur som spenner fra sen gotisk til renessanse. Både boutique-hoteller, kunstgallerier, kafeer, barer og småbutikker sørger for et levende byliv. Det er et stemningsfullt Vegueta som møter oss. Med masser av fargeklatter i form av pastellfargede og mer knallfargede hus. Det er ingen mangel på vakre gater i Vegueta, det er lett å kose seg med bare å rusle rundt å se hva som dukker opp rundt neste gatehjørne.

Markedet i Vegueta er Kanariøyenes eldste, og stammer tilbake til 1856. Tilgangen til gode råvarer er alfa og omega i Spania og disse øyene har et ekstremt fruktbart jordsmonn. Både frukt, grønnsaker, blomster, skinker og kjøtt. Og med havet rett utenfor, er det nok av sprellende fersk fisk og annet. Like ved markedet er det fullt av butikker og rett over gata er Triana-området som byr på mer shopping for den som vil.

Vegueta har så utrolig mye: Casa de Colon er over 500 år gammelt og er i dag museum. En av byens vakreste bygninger som huser noen av tingene Christofer Columbus hadde med seg på noen av sine ekspedisjoner. Og med fokus på forholdet til Amerika og når Columbus selv besøkte Kanariøyene. Foran huset ser vi baksiden av katedralen og det trivelige Pilar Nuevo-torget der kvinnene pleide å hente vann. I dag et fint sted for en forfriskning.

Santa Ana-katedralen med sine to tårn ruver i hjertet av byen og er et stolt og synlig landemerke. Det var selveste dronning Isabelle og kong Ferdinand som satte i gang byggingen rundt år 1500. Det skulle ta lang tid før den var ferdig: hele 400 år. Slikt krever sine arkitekter og dermed ble resultatet en god blanding mellom mange stilarter. Santa Ana-torget er også et naturlig midtpunkt.

Santo Domingo-kirken og torget er også et vakkert skue, i tillegg til Espíritu Santo-torget med sine noble, eldre herskapshus som også har vært offentlige bygninger i senere tid. Museo Canario med utstillinger fra urbefolkningen kan også nevnes.

Vi bryter opp historie og byvandring med en lunsj. Resten av dagen er til egen disposisjon. Vil du se mer, shoppe litt, gå på stranden eller finne bassenget på Hotel Cristina?

Reiseleder organiserer middag for den som vil i kveld.

Dag 3

Dag til egen disposisjon

Frokost

Dagen er til egen disposisjon og reiseleder organiserer gjerne noe.

Har du lyst til å besøke en av øyas vakreste landsbyer, Tejeda? Fire svingete og dermed nokså langsomme mil unna ligger denne sjarmøren av en by som stiller sterkt med sånt vi elsker å se på tur. En tidsreise, Tejada er godt beskyttet av fjell rundt og kritthvite, koselige landsbyhus og små gater det er en fryd å se. Den aller beste tiden er i januar og februar når de slående mandeltrærne blomstrer. Mandler er også ingrediens i landsbyens søtsaker og desserter som marsipan og desserter.

Uansett hva dagen bringer, møtes vi sikkert til kvelds når reiseleder organiserer middag.

Tejeda, idyllisk landsby i fjellene på Gran Canaria, Kanariøyene, Spania

Tejeda - en hvit oase i de grønne fjellene.

Dag 4

Dag til egen disposisjon

Frokost

Vi tar en reprise fra i går og tar enten livet med ro eller blir med på noe reiseleder arrangerer. Er været bra, kan det være godt å nyte sol og bad, men dette er helt opp til deg selv.

Dag 5

Dag til egen disposisjon, valgfri kajakkpadling og snorkling

Frokost

Etter frokost har du dagen til egne sysler. Har du lyst til å gjøre mer vannbaserte aktiviteter, blir du med på kajakkpadling og snorkling ved Las Canteras.

Når kvelden siger på, vil igjen reiseleder organisere middag for den som vil. Det er mange bra spisesteder i byen, så ingen fare at vi går tom:)

Ekstra tillegg

Utsikt over den fargerike byen, promenaden, stranden og fjellene i Las Palamas de Gran Canaria en sen ettermiddag

Stranden er midt i byen!

Dag 6

Utflukt til Agaete, middag om kvelden

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi ut på tur med buss for å oppleve nytt, annerledes terreng sørvest på øya. Vi skal se at Gran Canaria er en å regne med for variasjon. Vi skal også besøke en kaffeplantasje og spise lunsj et nydelig sted.

Kystbyen og dalen Agaeta er flott i seg selv, her er fargene klare og kontrastfulle. De kalksteinshvite husene i kystbyen. De røffe fjellene som stuper ned i det klarblå vannet. Den mørke, vulkanske sanden som omringer den populære stranden Playa de las Nieves. Og den grønne, frodige vegetasjonen rundt. Her dyrkes alt av det vi elsker å spise: frukt som appelsiner og avocado i tillegg til mer eksotiske varianter som mango og guava. Her finner vi også kaffe, som også er en frukt. Det som blir det svarte gullet vokser vanligvis ikke i Europa, men i Ageate er vi jo nesten i Afrika geografisk sett. Vi skal innom plantasjen, lære mer om prosessen og hvordan de gjør det her. Dette er ikke produksjon i stor skala, men det er jo akkurat det som er så lokalt og spesielt.

Her i Agaete mellom flere hundre frukttrær vil vi se vinstokker og kaffetrær, som produserer de beste viner og aromatisk kaffe. Dette er ganske unikt. Her får vi en omvisning på plantasjen, og selvsagt skal vi prøvesmake deres tre typer av vin, samt kaffen de produserer. I tillegg får vi smake sesongens frukt, brød med chorizopølse fra Teror og marmelader av tropiske frukter.

Lunsjen inntas på Puerto de Las Nieves restaurant og inkluderer drikke.

Feliz Navidad! I kveld er det julaften og er det ikke en fryd å være i et behagelig klima?

Vi spiser middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet og koser oss langt unna snøslaps og mørketid.

Dag 7

Dag til egen disposisjon

Frokost

Frokost er den beste start også på første juledag. I dag kan du ta livet helt med ro, det meste er stengt. Men strand og basseng lokker kanskje om været er bra?

Reiseleder organiserer måltider for de som vil i dag også.

Spansk tapas - varme og krydrede spanske forretter. (gambas pil pil, chorizo al vino og pollo al ajillo). Serveres med middelhavsbrød og øl.

Alltid god mat og drikke i Spania

Dag 8

Dag til egen disposisjon - valgfri vandretur

Frokost

Dagen til eget bruk - men hva med valgfri utflukt? Uansett hva dagen bringer vil reiseleder organisere middag om kvelden.

Ekstra tillegg

Dag 9

Dag til egen disposisjon eller valgfri utflukt

Frokost og middag

Slapp av eller bli med på valgfri utflukt.

Om kvelden møtes vi til middag. Vi har blitt bedre kjent med deler av Gran Canaria, Las Palmas og hverandre. Her skåler vi for god helse, god fortsettelse på kvelden og for nye vennskap.

Ekstra tillegg

Dag 10

Las Palmas - Oslo

Frokost

Etter frokost er det snart på tide å si «hasta luego» til Gran Canaria. Avreise mot flyplassen der SAS sitt direktefly går om ettermiddagen, og vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Las Palmas – Oslo med SAS
 • 9 netter på hotell i Las Palmas. Frokost inkludert.
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • All transport i følge programmet
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Utflukter som ikke er en del av programmet