Juletur til Geilo

Juletur til Geilo

Geilo

Herlig juletur med Carpe Diem til Bardøla Høyfjellshotell

Årets juletur i eget land er endelig på plass. Med mange innslag av jul og julestemning. Geilo er det perfekte vinterstedet og Bardøla det perfekte vertskap. Med tradisjon og en god andel historie i veggene, er det lett å trives. Geilo er til og med nasjonalparkby og Bardøla et nasjonalparklandsbyhotell. Turen vår er lagt opp til å inneholde mye hygge, litt aktivitet og mye god mat og drikke.

Det er ikke ofte vi baker pepperkaker på Carpe Diem-tur men i år gjør vi det. Ikke bare hører det julen til. Baking er også sosialt og hyggelig og det smaker jo godt, da. Er det en stund siden du har sparket? En forfriskende tur på sparkstøtting ned til Geilo sentrum tenker vi blir både nostalgisk og trivelig. En tur der gnistrende meier, litt trim og ikke minst frisk luft står i fokus. Det bør få frem både latter og røde roser i kinnene. Vel nede i Geilo blir det som seg hør og bør etter å ha vært litt i vinteraktivitet – afterspark. Kanskje ikke spesielt vanlig innslag det heller, men desto mer gøy! Apropos god stemning: Om vær og føre tillater blir det også kanefart en av dagene.

Julen betyr også ettertanke og kanskje gudstjeneste for mange. Geilo Kulturkyrkje er artiktekttegnet og ble vigslet i 2010. Mest sannsynlig vil det i år bli til at man ser digital overføring fra hotellet og ikke er i selve kirken.

Hjertelig velkommen til fjells i jula:)

Høydepunkter

 • Bardøla er tradisjon siden 1959 og spiller på lag med både natur og matopplevelser
 • Vi finner frem den gode gamle sparken og tar turen til Geilo sentrum
 • Har du ikke vært på afterspark før, blir det nå
 • Kanefart
 • Gudstjeneste fra Geilo Kulturkyrkje på julaften
 • Pepperkakebaking
Geilo
+8
+7

Program

4 frokoster, 1 lunsj og 4 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Geilo og Bardøla

Middag

Du reiser individuelt med tog, buss eller egen bil. Alt etter som hvor du kommer fra. Vi møtes på Bardøla til et avtalt tidspunkt. Reiseleder har booket seg togbillett med avreise fra Oslo S kl. 12.03 og ankomst Geilo kl. 15.35. Vy legger ut billetter for salg cirka 90 dager frem i tid. Se nettsidene deres.

Hotellet henter de som kommer med buss/tog. Om du ønsker å ta med egne ski, eller leie der oppe, er det flust av muligheter for utendørsentusiaster. Det går gratis skibuss til både langrennsløyper og skiheis flere ganger om dagen. Spør i resepsjonen for mer info.

Vi møtes til felles middag på hotellet om kvelden, blir kjent med hverandre og ser frem til hyggelige dager med variert innhold.

Geilo er virkelig et lite stykke Norge og et vintereventyr å glede seg til.

Les mer om Bardøla på nettsidene deres her

Juniorsuiter på Bardøla:I våre juniorsuiter får du god plass og komfort. Alle rom er unikt innredet med tradisjonelt preg. På alle rom finner du telefon, skrivebord, sofa, lenestol, TV og gratis WiFi. Oppredninger varierer fra rom til rom, sovesofa for inntil 1-2 og på noen rom finnes i tillegg køyesenger. De fleste rom har i balkong med flott utsikt.

Dobbeltseng + sovesofa/ekstraseng

Bad med hårføner

TV og WiFi

De fleste har balkong

Sittegruppe

Bardøla Høyfjellshotell

Bardøla Høyfjellshotell

Dag 2

Spark, afterspark, pepperkakebaking og middag

Frokost og middag

Etter en god frokost, er det ut på tur med spark. Vi skal ikke langt, bare en drøy kilometer ned til sentrum. Sparken brukes ikke så mye som før, men her på Geilo vet de å verne om sparkstøttingen. VM arrangeres, og da byttes det på med Hurdal og Geilo. Det er full fart, latter, konkurransepreg og mye moro når det er mesterskap. Utenom det, er den jo et transportmiddel som er perfekt når det er snø.

Vel nede i byen, blir det en litt annen vri på afterski når vi selv er på afterspark! (hver enkelt bestiller og betaler for seg) Mens vi er i byen, vil reiseleder også organisere lunsj for den som vil.

Tilbake på hotellet blir det pepperkakebaking så dagen fortsetter i sosialt lag. I dag er det bare vår gruppe som baker sammen.

Om kvelden møtes vi til en førjulsdrink og etter det blir det felles middag i hotellets restaurant. Etterpå er det levende musikk i salongen for alle hotellets gjester.

Geilo

Geilo

Dag 3

Julaften med gudstjeneste, julebord og dessertbuffet

Frokost og middag

God julefrokost og formiddagen til egne aktiviteter inne eller ute. Ved 13-tiden blir det eventuell avreise til Geilo Kulturkyrkje for julegudstjeneste, eller det blir digital overføring på Bardøla. Uansett blir det vakkert og stemningsfullt.

Det er julaften og pent antrekk i restauranten. Vi møtes ved 17.30-tiden til aperitiff i salongen etterfulgt av juleevangeliet og vakre julesanger. Hotellets julebord og julemiddag venter så. Og en bugnende dessertbuffet. Etter alt dette kan det være godt å lee litt på seg. Tradisjon er viktig, nå venter både julesanger og gang rundt juletreet.

God jul!

Geilo

Geilo

Dag 4

Kanefart med lunsj og musikk til kvelds

Frokost, lunsj og middag

Julefrokost på hotellet. Til avtalt tid møtes vi, for nå skal vi ut på tur igjen. Vi holder oss i det litt nostalgiske hjørnet, for nå er det kanefart med hest og slede (værforbehold). Selv om det er midt på dagen, blir det stemningsfullt og vakkert når de staute, sterke hestene trekker sleden mens de pruster litt frostrøyk. Kle deg etter temperatur, men det leveres vanligvis varme dyner og skinn. I disse dager er det selvsagt fokus på smittevern, så det tilpasses gjeldende regler. Etter kanefart venter lunsj i Storstuggu.

Tilbake på Bardøla er det tid på egen hånd til vi møtes til turens siste felles middag i restauranten. Etterfulgt av levende musikk i salongen. Siste sjanse til å prøve danseskoene:)

Geilo

Geilo

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Felles frokost denne siste dagen. I og med at alle kommer fra ulike steder, blir det avreiser på ulike tidspunkt i dag. Om du tar toget, er kanskje formiddagsavgangen fra Geilo best? Hotellet ordner transport til tog/buss.

Takk for turen alle sammen!

Geilo

Geilo

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 4 netter på Bardøla Høyfjellshotell
 • 4 middager, 1 lunsj
 • Transport fra Geilo stasjon til Bardøla
 • Alle utflukter i henhold til programmet
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Transport til og fra Geilo (Du reiser individuelt med enten tog, buss eller bil) .
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips