Juleshopping og velvære i Marokko

Marokko med Marrakech, Essaouira, Agadir og Anne Marthe Barfod!

Bli med på en alle tiders tur, til Nord-Afrika kanskje mest spennende by: Marrakech. Dette er Marokkos gamle hovedstad og senter for århundre lange handelsruter. Og en perfekt tur til å handle inn diverse julegaver, kanskje også til deg selv… For i både Marrakech og Essaouira er det fantastiske håndverksprodukter i mange varianter – her kan du gjøre flere gode kjøp. Smijern, tepper, puffer, skinnprodukter – you name it!

Vi byr på en unik reise spekkfull med overraskende opplevelser hvor du samtidig får et godt innblikk i det marokkanske liv. For Marokko er et herlig land som byr på kontraster og opplevelser du vil huske lenge, lenge.

Fra kaotiske og spennende Marrakech går turen videre til idylliske Essaouira. Dette var hippienes paradis og er Marokkos kunstnerby nummer én. Her finner du utallige personlige gallerier og morsomme, små butikker. Vi besøker byens beste og eldste hammam, det marokkanske badet hvor du blir skrubbet gullende ren, for dette er også en tur hvor du riktig pleier både kropp og sjel. Deretter spiser vi ferske skalldyr i havnen på Chez Sam, for siden å fortsette langs Atlanterhavet til Agadir.

I Agadir er det mulighet for arganmassasje, eller bare å nyte livet å vandre langs den lange, gylne sandstranden. Anne Marthes hus ligger her i Agadir, og vi kommer på besøk. Her deltar vi med liv og lyst i matlaging, før vi spiser og koser oss etterpå.

Bli med til Marokko!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Magiske Marrakech med topp shopping
 • Essaouira – vidunderlig avslappende
 • Agadir – fest og strand
 • Reiseleder Anne Marthe kjenner Marokko som sin egen bukselomme
 • Ekte marokkansk hammam-spa
 • Smakfulle måltider
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • Koutoubia moské, Marrakech, Marokko
 • hest kjerre Marrakech Marokko
 • Marokko Marrakech medina
 • Marrakech Marokko marked krydder
 • Marrakech marked mat Marokko
 • Marrakech Marokko
 • Marokko marked marrakech
 • lamper marrakech marokko marked
 • frukt mat marrakech marokko marked
 • tagine marrakech marokko marked
 • Essaouira Marokko
 • Essaouira Marokko
 • Essaouira Marokko
 • Marokko Essaouira
 • Marokko argantre geit Essaouira
 • Marokko argantre geit Essaouira
Dag 1

24. november - Oslo - Marrakech

Vi flyr fra Oslo Lufthavn direkte med Norwegian midt på dagen og lander i Marrakech om ettermiddagen. Her møter vi vår reiseleder Anne Marthe Barfod. Etter ankomst til Marrakech, en av Nord-Afrikas mest spennende byer kjører vi en liten orienteringstur for å bli litt bedre kjent. Turen ender ved hotell Almas med kort vei til det meste. Her skal vi bo i tre netter.

Ved solnedgang får vi oppleve ”Marrakech by night”. Turen ender opp på Djemma El Fna hvor du får rikelig anledning til å studere gjøglere, eventyrfortellere, akrobater og mattradisjoner, da torget på denne tiden, er omgjort til en av verdens største utendørs restauranter og syder av liv.

Siden rusler vi langs smale gater inn til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et riktig marokkansk måltid.

(-/-/M)

Djemaa el Fna, Marrakech
Dag 2

25. november - Marrakech og shopping i medinaen

Etter frokost starter dagen med en byrundtur der vi klyver opp i de fargerike hestedrosjene. I sakte trav får vi sett nærmere på et par av de vakre monumentene som vitner om byens storhetstid. Vi skal besøke det flotte Bahiapalasset hvor du får høre den spennende historien om gamledagers haremsliv, Koutoubia-moskeen og det jødiske markedet.

Videre går turen inn i medinaen, gamlebyen, her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen. Dette gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere. Lunsj og ettermiddagen på egen hånd, reiseleder gir forslag til gjøremål og lunsjsted.

Senere på kvelden spiser vi middag på koselige Kozy Bar med sin perfekte beliggenhet og flotte utsikt.

(F/-/M)

Dag 3

26. november - Marrakech på egen hånd

Benytt gjerne anledningen til et besøk på Musê De Marrakesh, det gamle pachapalasset, fylt med utsøkt kunst og håndverk eller Dar Tiskiwin, landets største private håndverksamling. Utnytt tiden til shopping i byens fargerike medina eller kos deg med egenpleie. Det er utallige muligheter, Anne Marthe gir tips og råd.

Du kan også være med på en valgfri utflukt til Ourikadalen som du kan forhåndskjøpe før du reiser. (kr 620 som bestilles innen 19. september).

Ourika-dalen ligger ved foten av fjellene, nå venter en helt annen opplevelse. Dette er berbernes område, et folk som teller omtrent 60 % av befolkningen i Marokko. Disse er Nord-Afrikas urbefolkning og har eget språk og alfabet. De gamle, pittoreske berberhusene er bygget i jord, befolkningen kledd i tradisjonelle drakter og aktivitetene er de samme som for mange hundre år siden. De har ofte rødlig hår, lys hud og grønne øyne. Marokkos karismatiske dronning, Salma, er forresten av berberslekt.

Vi besøker det livlige berbermarkedet hvor det meste er til salgs: Gamle sølvsmykker, brukte kaftaner, grønnsaker i mengder, tørkede frukter eller hvorfor ikke en geit eller dromedar?

(F/-/-)

Te Marokko
Dag 4

27. november - Essaouira, byvandring og gnauakonsert

Denne dagen vender vi nesen mot Essaouira men før den tid blir det tid til et besøk i Marrakech sin lekreste hage. Majorellehagen var engang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnesteinen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix.

I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones. Om det passer med tiden, stopper vi i en liten berberlandsby, ved kvinne-kooperativet. Her følger vi produksjonen av argan-nøttene til olje samtidig som vi hører mer om hvordan berberkvinnene lever i Marokko.

Vel fremme i Essaouira legger vi ut på en lett byvandring i denne fascinerende byen. Havnen med fiskemarkedet, La Scala, bymurene og fortet rusler vi forbi. Lunsjen i dag er på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

I Essaouira bor vi på Al Riad Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Vi gjør oppmerksom på at riadet har svært forskjellige rom både i størrelse, utforming, tekstiler og standard. Dette er en del av sjarmen med riadet. Vi velger å bo her grunnet all den atmosfæren, sjelen og historien som bor i bygningen og at det ligger så sentralt inne i medinaen.

På riadet blir det middag og en flott gnauakonsert med lokale tendenser.

(F/-/M)

Riad Al Madina, Essaouira Marokko
Dag 5

28. november - Essaouira, ekte marokkansk hammam

Dagen på egen hånd. Essaouiras sjarm er en blanding av pittoresk fiskelandsby og kjølig eleganse som du snart oppdager på din vandretur i byen. Rusle byens smale gater, besøk mer av La Scala, piratborgen med livlige smug og ekte marokkansk folkeliv. Bli med til byens fantastiske sølvmarked, Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser.

Havnen i Essaouira, med sitt rike folkeliv og store fiskemarked er også vel verdt å se nærmere på. Lunsjen blir på riadet vårt.

Om ettermiddagen drar vi på et ekte hammam. Et besøk i her innledes alltid med et timelangt opphold i dampbadet, hvor man først smøres inn med ”savon beldi” en naturlig såpe laget av olivenolje.
I hammamen er sjenanse er et ukjent begrep. Her sitter man så lenge man orker til porene har åpnet seg og svetten renner. Først da er man klar for ”skrubbedamene”. Disse er utstyrt med spesielle hansker og bruker mye energi på å skrubbe deg fra topp til tå. Håret vaskes, hard hud under bena tas bort, og kroppen skrubbes. Siden smøres man inn med kroppsmasker, velluktende oljer og essenser.

Om kvelden spiser vi middag og nyter havets delikatesser på byens beste fiskerestaurant Chez Sam.

(F/L/M)

Essaouira, Marokko
Dag 6

29. november - Til Agadir

Veien fra Essaouira til Agadir går langs den vakre Atlanterhavskysten. Det unike argantreet vokser langs veien her. Ikke nok med det – er vi heldige, ser vi geitene klatre i trærne! Se bilder i bildespillet øverst på siden, det er helt sant!

Vi passerer surfebyen Taghazout som ikke overraskende tiltrekker seg mange unge surfe-entusiaster. Tiden i Agadir er på egen hånd, reiseleder hjelper til med å organisere sysler og måltid for kvelden.

(F/-/-)

Agadir
Dag 7

30. november- Agadir, middag hjemme hos Anne Marthe

Gjør deg kjent i Agadir, Marokkos badeby nummer en. Agadir ligger ved en 9 kilometer lang, finkornet sandstrand. Den vakre strandpromenaden syder av liv dag som natt med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder. Det blir tid til en deilig to timers arganmassasje for den som ønsker (ikke inkl.) før vi deltar på et spennende kokkekurs hjemme hos reiseleder Anne Marthe i huset hennes (se bilde under).
Her skal vi lære å lage flere forskjellige retter, typisk for det marokkanske kjøkken.

Deretter nyter vi vår felles innsats til middag med noe godt i glasset.

(F/-/M)

Anne Marthes hjem
Dag 8

1. desember - Agadir-Norge

Etter frokost er det litt tid på egen hånd før avreise til flyplassen i Agadir. Vårt direktefly med Norwegian har avgang om ettermiddagen og vi lander på Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 620
Tillegg for enkeltrom: kr  1 950

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Marrakech// Agadir- Oslo (direktefly) t/r med Norwegian.
Flyskatter og avgifter pr 6. februar 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
3 netter på hotell i Marrakech (3* ) med frokost.
2 netter på hotell i Essaouira (3* riad) med frokost.
2 netter på hotell i Agadir (3*) med frokost.
1 lunsj, 5 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem (Anne Marthe Barfod), møter ved ankomst Marrakech

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er en del av programmet (Ourikadalen)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)
Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Marokko å være gyldig minst seks måneder etter innreise. Det er ikke visum for innreise til Marokko, men man må gjennom immigrasjon og får stempel i passet ved innreise og avreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 17 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program,
samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 2. mars 2018 (MAD). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser