Juleshopping og velvære i Marokko

Marokko med Marrakech, Essaouira, Agadir og Anne Marthe Barfod!

Bli med på en alle tiders tur, til Nord-Afrika kanskje mest spennende by: Marrakech. Dette er Marokkos gamle hovedstad og senter for århundre lange handelsruter. Og en perfekt tur til å handle inn diverse julegaver, kanskje også til deg selv… For i både Marrakech og Essaouira er det fantastiske håndverksprodukter i mange varianter – her kan du gjøre flere gode kjøp. Smijern, tepper, puffer, skinnprodukter – you name it!

Vi byr på en unik reise spekkfull med overraskende opplevelser hvor du samtidig får et godt innblikk i det marokkanske liv. For Marokko er et herlig land som byr på kontraster og opplevelser du vil huske lenge, lenge.

Fra kaotiske og spennende Marrakech går turen videre til idylliske Essaouira. Dette var hippienes paradis og er Marokkos kunstnerby nummer én. Her finner du utallige personlige gallerier og morsomme, små butikker. Vi besøker byens beste og eldste hammam, det marokkanske badet hvor du blir skrubbet gullende ren, for dette er også en tur hvor du riktig pleier både kropp og sjel. Deretter spiser vi ferske skalldyr i havnen på Chez Sam, for siden å fortsette langs Atlanterhavet til Agadir.

I Agadir er det mulighet for arganmassasje, eller bare å nyte livet å vandre langs den lange, gylne sandstranden. Anne Marthes hus ligger her i Agadir, og vi kommer på besøk. Her deltar vi med liv og lyst i matlaging, før vi spiser og koser oss etterpå.

Bli med til Marokko!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 21.11.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 900,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Spennende Marrakech med topp shopping
 • Essaouira – vidunderlig avslappende
 • Agadir – fest og strand
 • Reiseleder Anne Marthe kjenner Marokko som sin egen bukselomme
 • Ekte marokkansk hammam-spa
 • Smakfulle måltider
 • Valgfri utflukt til Ourikadalen, en annen verden der vi går mer lokalt og inn i berberkulturen
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • lamper marrakech marokko marked
 • Marokko Marrakech medina
 • hest kjerre Marrakech Marokko
 • Marrakech Marokko marked krydder
 • Marrakech Marokko
 • Marrakech marked mat Marokko
 • Marokko marked marrakech
 • Essaouira Marokko
 • frukt mat marrakech marokko marked
 • tagine marrakech marokko marked
 • Essaouira Marokko
 • Essaouira Marokko
 • Marokko argantre geit Essaouira
 • Marokko argantre geit Essaouira
 • Marokko souk marked lamper
Dag 1

21. november - Oslo - Marrakech

Vi flyr fra Oslo Lufthavn midt på dagen med Norwegians direktefly. Vi lander i Marrakech om ettermiddagen. Her møter vi vår reiseleder Anne Marthe Barfod. Etter ankomst til Marrakech, en av Nord-Afrikas mest spennende byer kjører vi en liten orienteringstur for å bli litt bedre kjent. Turen ender ved hotell Almas med kort vei til det meste. Her skal vi bo i tre netter.

Ved solnedgang får vi oppleve ”Marrakech by night”. Turen ender opp på Djemma El Fna hvor du ser gjøglere, eventyrfortellere, akrobater og mattradisjoner, da torget på denne tiden, er omgjort til en av verdens største utendørs restauranter og syder av liv.

Siden rusler vi langs smale gater inn til en av byens beste tradisjonelle restauranter, hvor vi får servert et riktig marokkansk måltid.

(-/-/M)

Djemaa el Fna, Marrakech
Dag 2

22. november - Marrakech og shopping i medinaen

Etter frokost starter dagen med en byrundtur der vi klyver opp i de fargerike hestedrosjene. I sakte trav får vi sett nærmere på et par av de vakre monumentene som vitner om byens storhetstid. Vi skal besøke det flotte Bahiapalasset hvor du får høre den spennende historien om gamledagers haremsliv, Koutoubia-moskeen og det jødiske markedet.

Videre går turen inn i medinaen, gamlebyen, her finnes flere gamle håndverkskvartaler med håndknyttede tepper, keramikk, rustikke afrikanske smykker, sko, merkevarer og fantastiske tekstiler. På kryddermarkedet får vi en lærerik innføring i marokkanske krydder, skjønnhetsmidler og urtemedisin.

Mange fremstående moteskapere, skuespillere, musikere og interiørarkitekter har valgt å slå seg ned i denne byen. Dette gjør den til ”jet-setternes” private paradis og et eldorado for shoppere. Lunsj og ettermiddagen på egen hånd, reiseleder gir forslag til gjøremål og lunsjsted.

Senere på kvelden spiser vi middag på koselige Kozy Bar med sin perfekte beliggenhet og flotte utsikt.

(F/-/M)

Dag 3

23. november - Marrakech på egen hånd eller valgfri utflukt til Ourika

Benytt gjerne anledningen til et besøk på Musê De Marrakesh, det gamle pachapalasset, fylt med utsøkt kunst og håndverk eller Dar Tiskiwin, landets største private håndverksamling. Utnytt tiden til shopping i byens fargerike medina eller kos deg med egenpleie. Det er utallige muligheter, Anne Marthe gir tips og råd.

Du kan også være med på en valgfri utflukt til Ourikadalen som du kan forhåndskjøpe før du reiser. (kr 690 som bestilles innen 18. september).

Ourika-dalen ligger ved foten av fjellene, her venter en helt annen opplevelse. Dette er berbernes område, et folk som teller omtrent 60 % av befolkningen i Marokko. Disse er Nord-Afrikas urbefolkning og har eget språk og alfabet. De gamle, pittoreske berberhusene er bygget i jord, befolkningen kledd i tradisjonelle drakter og aktivitetene er de samme som for mange hundre år siden. De har ofte rødlig hår, lys hud og grønne øyne. Marokkos karismatiske dronning, Salma, er forresten av berberslekt.

Vi besøker det livlige berbermarkedet hvor det meste er til salgs: Gamle sølvsmykker, brukte kaftaner, grønnsaker i mengder, tørkede frukter eller hvorfor ikke en geit eller dromedar? Om du er med på turen er lunsj inkludert.

(F/-/-)

Te Marokko
Dag 4

24. november - Essaouira, byvandring og gnauakonsert

Denne dagen vender vi nesen mot Essaouira men før den tid blir det tid til et besøk i Marrakech sin lekreste hage. Majorellehagen var engang den store franske moteskaper Yves Saint Laurent sitt yndlingssted. Her ligger hans smakfulle villa og her ligger minnesteinen, plassert der kort tid etter hans død. I denne vakre oasen av kaktus, palmer og bambus og hvor fargene danner fantastiske kontraster er det en fryd å vandre rundt langt fra storbyens kjas og mas.

Essaouira, den lille kunstnerbyen ved Atlanterhavskysten, var engang hovedsenter for purpureksporten til det romerske riket. Senere ble Essaouira hovedsenter for slavekaravanene som gikk fra Timbuktu, lastet med skinn, gull, strutsefjær og slaver. Tidlig på 1970-tallet blomstrer Essaouira opp igjen, denne gangen som «paradis» for hippiegenerasjonen og ble bebodd av stjerner som Leonard Cohen, Jefferson Airplane og Jimmy Hendrix.

I dag er Essaouira kjent for sin kunstnerkoloni og sin gnauamusikk. Dette er musikk som blant annet har inspirert artister fra Peter Gabriel til Rolling Stones. Om det passer med tiden, stopper vi på veien hit i en liten berberlandsby, ved kvinne-kooperativet. Her følger vi produksjonen av argan-nøttene til olje samtidig som vi hører mer om hvordan berberkvinnene lever i Marokko.

Vel fremme i Essaouira legger vi ut på en lett byvandring i denne fascinerende byen. Havnen med fiskemarkedet, La Scala, bymurene og fortet rusler vi forbi. Lunsjen i dag er på egen hånd, reiseleder organiserer for den som vil.

Essaouiras sjarm er en blanding av pittoresk fiskelandsby og kjølig eleganse som du snart oppdager på turen i byen. De smale gatene, La Scala, piratborgen med livlige smug og ekte marokkansk folkeliv. Og det fantastiske sølvmarkedet er Marokkos beste. Her finner du gamle berbersmykker, moderne sølvsmykker og gull i mengder – til meget rimelige priser.

Havnen i Essaouira, med sitt rike folkeliv, de værbitte fiskebåtene i alle slags blå- og grønnfarger og det store fiskemarkedet er også vel verdt å se nærmere på.

I Essaouira bor vi på Riad Al Madina, et meget spesielt, men enkelt “kulthotell” langt inne i den bilfrie medinaen. Vi gjør oppmerksom på at riadet har svært forskjellige rom både i størrelse, utforming, tekstiler og standard. Dette er en del av sjarmen med riadet. Vi velger å bo her grunnet all den atmosfæren, sjelen og historien som bor i bygningen og at det ligger så sentralt inne i medinaen.

På riadet blir det middag og en flott gnauakonsert med lokale tendenser.

(F/-/M)

Riad Al Madina, Essaouira Marokko
Dag 5

25. november - Essaouira, ekte marokkansk hammam

Dagen på egen hånd. Lunsjen blir på riadet vårt.

Om ettermiddagen drar vi på et ekte hammam. Et besøk i her innledes alltid med et timelangt opphold i dampbadet, hvor man først smøres inn med ”savon beldi” en naturlig såpe laget av olivenolje.
I hammamen er sjenanse er et ukjent begrep. Her sitter man så lenge man orker til porene har åpnet seg og svetten renner. Først da er man klar for ”skrubbedamene”. Disse er utstyrt med spesielle hansker og bruker mye energi på å skrubbe deg fra topp til tå. Håret vaskes, hard hud under bena tas bort, og kroppen skrubbes. Siden smøres man inn med kroppsmasker, velluktende oljer og essenser.

Om kvelden spiser vi middag og nyter havets delikatesser på byens beste fiskerestaurant Chez Sam.

(F/L/M)

Essaouira, Marokko
Dag 6

26. november - Til Agadir

Veien fra Essaouira til Agadir går langs den vakre Atlanterhavskysten. Det unike argantreet vokser langs veien her. Ikke nok med det – er vi heldige, ser vi geitene klatre i trærne! Se bilder i bildespillet øverst på siden, det er helt sant!

Vi passerer surfebyen Taghazout som ikke overraskende tiltrekker seg mange unge surfe-entusiaster. Tiden i Agadir er på egen hånd, reiseleder hjelper til med å organisere sysler og måltid for kvelden.

(F/-/-)

Agadir
Dag 7

27. november- Agadir, middag hjemme hos Anne Marthe

Gjør deg kjent i Agadir, Marokkos badeby nummer en. Agadir ligger ved en 9 kilometer lang, finkornet sandstrand. Den vakre strandpromenaden syder av liv dag som natt med en rekke innbydende restauranter og serveringssteder. Byen byr også på bra shoppingområder. Så et av turens mest verdsatte måltider. Vi deltar på et spennende kokkekurs hjemme hos reiseleder Anne Marthe i huset hennes (se bilde under). Her skal vi lære å lage flere forskjellige retter, typisk for det marokkanske kjøkken.

Deretter nyter vi vår felles innsats til middag med noe godt i glasset.

(F/-/M)

Anne Marthes hjem
Dag 8

28. november - Agadir-Norge

Etter frokost har litt tid før vi skal sette kursen tilbake til Marrakech og flyplassen (cirka tre timer). Vi flyr med Norwegians direktefly – beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sent på kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 900
Tillegg for enkeltrom: kr  1 600

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Marrakech – Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter på hotell/riad
1 lunsj, 5 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem (Anne Marthe Barfod), møter ved ankomst Marrakech

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er en del av programmet (Ourikadalen)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Pass må medbringes på reisen til Marokko å være gyldig minst seks måneder etter innreise. Det er ikke visum for innreise til Marokko, men man må gjennom immigrasjon. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser