Julemarkedstur og feelgood til Lübeck

Julestemning, shopping og gode smaker

Dette blir en herlig førjulstur der du ikke trenger se langt etter god julestemning og inspirasjon. Lukten av julekrydder, dampende velduftende gløgg og brente mandler setter tonen. Tyskland har julemarkeder som holder seg langt unna den minimalistiske stilen. Her pyntes det til julefest etter alle kunstens regler i hele desember. Her smykkes gater, torg og hus. Det er massevis av lys, engler, røde hjerter, stjerner og julekranser. Er det noe de kan på disse kanter, er det å ordne til markeder som bare roper jul!

Lübeck selv har historie som strekker seg langt tilbake. Hansaby, en gang mektig som få. I nåtid både vakker og trivelig. Eventyrene synes nærliggende å sammenligne med. Spisse spir og tårn i skjønn forening med flotte kirker og koselige smågater. Den kalles ikke byen med de sju tårn for ingenting. Silhuetten røper. Og glem ikke at de lager utsøkt marsipan her, noe vi skal utforske nærmere. Vi bor på et aldeles utmerket hotell med et stort spa, innendørs basseng og sauna.

Den ene dagen tar den som vil turen til ultrasjarmerende og kanskje litt ukjente Wismar, en drøy time fra Lübeck. Ved Østersjøen ligger denne skjulte skatten av en by, også tidligere hansastad, og under svensk herredømme til 1803. Wismar er fotogen så det holder. Gamlebyen beviser dette med sine smale, brosteinsbelagte gater fulle av atmosfære.

Dette er rett og slett en trivelig snartur der du har masse tid til å kose deg. Førjulstresset kan være igjen hjemme, det overlater vi til andre.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Opplev julemarkeder og førjulsstemning
  • Lübeck er både lekker, koselig og historisk
  • Muligheter for mange velsmakende varianter av kortreist mat
  • Marsipan er julegodt og ekstra godt på disse kanter
  • Bra hotell med god beliggenhet og fasiliteter
  • Tid til egne sysler, eller bli med reiseleder på diverse
  • Snartur, mange liker det
  • Alltid hyggelig reisefølge og selskap på tur!
Dag 1

1. desember - Avreise Norge, ankomst Hamburg og til Lübeck

Fly fra Oslo om ettermiddagen til Hamburg med Norwegian. Fra flyplassen er det transfer til Lübeck (en drøy time) og innsjekking på hotellet, Hanseatischer Hof. Beliggenheten er helt perfekt med et kvarters gange fra gamlebyen. Hotellet i seg selv byr på mange muligheter for både avslapping og velvære. Vinn-vinn. Bella Vita spa er til fri benyttelse for gjestene.

Litt historie først. Lübeck var en viktig hansaby og ble etter hvert lederbyen i Hansaforbundet. I middelalderen var området som vi i dag kjenner som Tyskland, organisert i bystater. Bystatene utviklet et samarbeid, en hansa, utover på 1200-tallet for å organisere handelen dem imellom. Og ikke minst for å beskytte sine handelsprivilegier mot konkurranse utenfra. Den tyske Hansaens storhetstid var omkring år 1400. Det viktigste var handelen mellom Østersjølandene og Nordsjølandene. Fra Østersjøen fraktet man korn, voks, pelsverk, skogprodukter, metaller og andre varer. Til Østersjøen handlet man klær og salt.

Vi møtes til felles velkomstmiddag på hotellet. Det er buffet, og vi blir kjent med hverandre, prater og har en hyggelig kveld.

(-/-/M)

Koselige Lübeck
Dag 2

2. desember - Lübeck med marsipan og julemarked

Vi nyter frokosten før vi skal ut å se oss om i gamlebyen sammen med en guide. Vi rusler rundt i et par timer og får vite mer om både fortid og nåtid. Det er mye flott å se, og trivelsfaktoren er høy.

Har du en pasjon for søtsaker og spesielt marsipan, er du på rett sted. Byen er viden kjent for sin Niederegger marsipan. Vi må helt tilbake til 1700-tallet for å finne begynnelsen på den utsøkte søtsaken. Johann Georg Niederegger grunnla fabrikken som i sin tid leverte til både kongelige og tsarer. Litt marsipanlikør? Vi smaker og nipper. Vi får en liten demonstrasjon av marsipanlagingen og er der en halvtimes tid. Du kan gjerne være lenger!

Når det gjelder kortreiste, spennende smaker er tyske julemarked et eldorado for smaksløkene. Ta en titt på denne videoen og innse at dette neppe blir en lavkaloriferie…

Julemarkedet har over 400 års historie og det finnes ikke bare ett, men ti ulike. Vi kan trygt si at det er noe for enhver smak. Her bidrar gjøglere og gatemusikanter for ekstra stemning og det er ingen tvil om at det er jul i vente. Tradisjonen tro, serveres vi et glass som smaker jul: glühwein. Skål på oss.

Her kan du lese mer om Nord-Tysklands julehovedstad Lübeck.

Reiseleder organiserer middag for den som vil.

(F/-/-)

Dag 3

3. desember - Dag til egen disposisjon - kanskje Wismar?

I dag har du dagen til egen disposisjon for enten å rusle rundt på julemarkedene i Lübeck, eller hva med å bli med til Wismar? Reiseleder vil i så fall organisere om det er interesse for det.

En times tid unna, ligger denne sjarmøren og venter ved kysten. Havnebyer er ikke alltid kjent for å være så smukke, men Wismar er. Den historiske gamlebyen er spesielt sjarmerende, og byen ble grunnlagt på 1200-tallet og er UNESCO-listet. Rester av de gamle bymurene ligger sør for Markplatz. Plassen skal være nøyaktig 100 x 100 meter og er en av landets største. Gamle, ærverdige hus omkranser dette torget sammen med travle handlegater. Her er både livlig og levende, det aller beste er å bare rusle rundt på måfå. Plutselig dukker det opp noe interessant og plutselig må man bare sette seg ned å ta en kaffe eller noe annet. Det gotiske huset med det beskrivende navnet «Alter Schwede» er torgets eldste.

Wasserkunste øverst på Markplatz er en brønnpaviljong. En liten sak i renessanse-stil var tidligere ferskvannsbrønn med vannledning som kom fra en landsby litt unna. De to store middelalderkirkene Georgenkirche og Marienkirche er godt synlige og Begge ble bombet under den andre verdenskrig og er under restaurering fortsatt.

Tiden går fort, i kveld er det siste kvelden og det må vi jo markere med en middag.

(F/-/M)

Mer julemarked - Lübeck eller Wismar, valget er ditt!
Dag 4

4. desember - Lübeck og hjemreise. Litt sightseeing i Hamburg først

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på bussturen mot havnebyen Hamburg og flyplassen. Men vi benytter sjansen til å se litt i storbyen! Bussen tar oss rundt og vi tar det litt som det kommer om det blir et stopp eller to. Fra å være en by med litt frynsete rykte, oser den nå av modernitet og ungdommelig gründere med fokus på mat. Og lekker arkitektur som gjenspeiles i Elbphilharmonie.

Det som vi planlegger å få med oss er Speicherstadt, Chilehaus, Skt Michaelis Kirke, Hamburger Kunsthalle, Planten und Blomen, Landungsbrucken, Elbphilharmonie, Reeperbahn, Binnenalster og Aussenalster samt rådhuset. Det blir bare en smakebit, men vi får satse på en Carpe Diem-tur en annen gang til denne byen. Tyskland har mye å by på.

Med bagasjen full av gode juleopplevelser, litt julestæsj og kanskje litt gaver, venter direkteflyet tilbake til Oslo om ettermiddagen. Norwegian tar oss hjemover. Vi lander på Oslo Lufthavn samme ettermiddag, det er ikke lange flyturen.

(F/-/-)

Hamburg

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt twin-rom: kr 7 780
Enkeltromstillegg: kr 1 200

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Hamburg t/r med Norwegian
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 30. april 2019
3 netter på hotell
2 middager
All transport ifølge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Drikkevarer
Måltider utover de som er nevnt over
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen, helst seks måneder ekstra siden mange flyselskap krever dette. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser