Julemarkedscruise Rhinen

Julemarkedscruise Rhinen

2. desember 2022 / 5 dager / Pris fra 14.690,-

Inngangsport til starten av den største handlegaten og sentrum av Strasbourg på juletider i Strasbourg - Alsace, Frankrike

Julemarkedscruise = masse god stemning. Med Rüdesheim, Mainz, Gambsheim og Strasbourg

Dette blir en herlig førjulstur mellom Frankrike og Tyskland der du ikke trenger se langt etter god julestemning og inspirasjon. Lukten av julekrydder, dampende velduftende gløgg og brente mandler setter tonen. Disse landene har julemarkeder som holder seg langt unna den minimalistiske stilen. Langs Rhinens mange vakre byer pyntes det til julefest etter alle kunstens regler i hele desember. Her smykkes gater, torg og hus. Det er massevis av lys, engler, røde hjerter, stjerner og julekranser. Er det noe de kan på disse kanter, er det å ordne til markeder som bare roper jul! Her finner du personlige julegaver som du ikke finner andre steder. Strasbourg har flotte julemarkeder, det samme med Mainz. Vi blander inn litt annet flott når vi besøker Musée Lalique i Gambsheim. Lalique=flott glasskunst.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev julemarkeder og førjulsstemning i både Frankrike og Tyskland
 • Koselige Rüdesheim er flott vinterstid
 • Flotte byer som Strasbourg og Mainz setter tonen
 • Alle utflukter inkludert
 • Helpensjon og enkeltlugar uten tillegg
 • Mye god mat er det alltid om bord på Croisi sine skip
"Drikkemeny med alkoholholdige og alkoholfrie drinker på et tysk julemarked, kritt på tavler av tavler. Drikkevarer er, med alkoholinnholdet, topp til bunn, Alles Heis, en varm krydret drikke, Waldbeere, en vill, skogsfruktdrink , Drachenblut, en Herby Beer, Met Honigwein, en honningvin, Punsch Gluhwein, en varm gløgg, Schokolade, varm sjokolade, Kinder Punsch, en Multi Fruit Punch med krydder, for barn "

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 02.12.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 5

  Priser fra: 14.690,-

  Reiseleder: Marios Georgiou

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+12
+11

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Skipet vårt – MS L` Europe

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2006 og renovert i 2016. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe.

Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk (det nederste) har koøyer, lugarene på midtre dekk har vinduer og de på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.Skipet kan ta opptil 180 passasjerer, er 110 meter langt og 11,40 meter bredt.

Utsikt mot skipet MS L`Europe ved solnedgang

Utsikt mot skipet MS L`Europe

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Frankfurt - til Strasbourg

Middag

Fly fra Oslo om formiddagen til Frankfurt med Lufthansa. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet, som ligger i Strasbourg i Frankrike. Turen tar cirka 2,5 timer. Om vi er på plass før innsjekk er klart, rusler vi bare litt rundt og nyter atmosfæren i Strasbourg.

I selve Strasbourg finnes de fantastiske julemarkedene som kalles «Christkindelmärk». Julemarkedet på Place Broglie ble holdt for første gang i 1570 og hevder derfor å være ikke bare Frankrikes eldste, men faktisk verdens eldste julemarked. Over hele byen satser man stort på dekorasjoner, og smykker gater og torg med massevis av engler, røde hjerter, stjerner og julekranser. Less is more er et ukjent begrep på disse kanter, og det vil vi erfare underveis på turen.

Gatebodene står tett, ikke minst i kvartalet rundt katedralen Notre-Dame, der alt fra tradisjonell juletrepynt til gourmetmat bys fram. Vi smaker sikkert på den lokale gløggvarianten i løpet av disse dagene, laget av lokal Alsace-vin. Dette julemarkedets største stolthet  er nok juletreet midt på bytorget,  som er Europas største naturlig voksende julegran. Men vi skal om bord i skipet, og vi skal kose oss som bare det. Siste hele dagen er vi tilbake og kan se mer av både by og marked.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Etter middagen skal vi smake julekaker fra Alsace-regionen. De kalles bredele og er småkaker og noen søte munnfuller.

Skipet seiler om natten.

Stort juletre i julehovedstaden, Strasbourg, Alsace, Frankrike. Julen 2016

Juletre i Strasbourg, Alsace i Frankrike

Dag 2

Rhinen - Sankt Goarshausen - Rüdesheim

Frokost, lunsj og middag

Vi nyter frokosten og en rolig morgen om bord, mens skipet seiler. Men hold utkikk etter slott, kvinner og klipper. Og spis gjerne mer "bredele" som settes frem

Ferden går mot en av de aller vakreste delene av Rhinen, delen som ligger mellom Rüdesheim og Koblenz. Området kalles «Romantiske Rhinen», det sier jo litt. Elven slynger seg gjennom det vakre landskapet som er omringet av gamle ruiner, bølgende åssider dekkes av vinranker og majestetiske slott og festninger imponerer oss mens vi seiler forbi. De 65 kilometerne mellom Koblenz og Rüdesheim er også UNESCO-vernet. Underveis passerer vi også den berømte Loreleiklippen, som er over 120 meter høy. I farvannet her har det tidligere vært mange fortvilte forlis, passasjen er smal og har skjulte hindringer under vann. I dag er det imidlertid godt merket og utgjør ingen fare. Selve klippen har fått navn fra sagnet om Lorelei. Hun var, i følge legenden, en vakker kvinne, fortvilet av kjærlighetssorg, som skal ha kastet seg utfor og druknet. Hun ble så forvandlet til en vakker sirene, en skapning kjent fra gresk mytologi. En sirene er bare delvis kvinnelig, og de er beskrevet til å være de nydeligste vesener med langt, bølgete hår. Deres sang skal ha vært så forlokkende og fortryllende at den forhekset sjøfolk – med det fatale resultat at skipene gikk på grunn. Godt vi er i 2022 og kan nøye oss med å drømme litt før vi seiler videre.

Vi ankommer så Rüdesheim som er en skikkelig koselig by med brosteinsbelagte gater og bindingsverkshus.

Vi skal om bord i det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Selve herregården er datert tilbake til 1400-tallet, men museet åpnet først i 1969.

Deretter har vi tid på egen hånd og det er selvsagt et skikkelig julemarked å besøke også i Rüdesheim. Det ligger i den gamle bydelen og består av noe sånt som 120 trehytter som har en overflod av diverse ting og tang. I tillegg til en av de største julekrybbene i Europa. Legg til god stemning og mye godsaker som saltkringler (pretzel) og søtsaker, så har vi markedet i et nøtteskall.

Vi går tilbake til skipet via Drosselgasse. Her er det liv og røre, i hvert fall på kvelden – musikk og kafeer tett i tett. De smale brosteinsbelagte gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

I kveld venter både middag og en liten bytur. Siden vi ligger til kai her i natt, benytter vi anledningen til å gå ut for å smake på en Rüdesheimer Kaffeee etter middag. Denne drikken lages gjerne til en spesialdesignet kopp og består av noe sterkt og noe søtt i tillegg til kaffe.

Rudesheim jul

Julestemning i Rüdesheim

Dag 3

Rüdesheim - Mainz - Gambsheim

Frokost, lunsj og middag

Vi starter dagen med frokostbuffet. Denne morgenen seiler vi i retning Mainz. Så snart vi legger til kai, rusler vi rundt på en bytur til fots der vi skal se noen av byens fortrinn.

Mainz ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker. Det er så mange sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Vi besøker også det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden. Nær katedralen finner vi nok et lokalt julemarked som rammes inn av de flotte renessansebygningene rundt. Tyskland er spesielt kjent for sine vakre trekaruseller som gir en gammeldags stemning.

Etter dette går vi om bord for en god lunsj før vi seiler mot Gambsheim.

I kveld er vår festaften om bord. Denne kvelden gjør vi litt ekstra stas på oss selv og mannskapet. Hørte vi dansesko? Eller gjør akkurat som du selv vil. Skipet seiler sakte, men sikkert mot neste havn mens vi nyter julestemningen ombord.

Domplassen i Mainz, Tyskland

Domplassen i Mainz, Tyskland

Dag 4

Gambsheim - Strasbourg

Frokost, lunsj og middag

Frokostbuffet. Vi er i Gambsheim og når vi legger til kai, busser vi til Wingen-sur-Moder. Der venter et besøk på Musée Lalique for å lære om glasskunst og krystall. Her er det mye vakkert og mye historie i samme pott. René Lalique, født 1860, og hans etterfølgere, ble viden kjent både for smykker med juveler og glasskunstner. Med sin spesielle stil inspirert av både art deco og art noveau, fikk fantasien fritt utløp i gjenstander utenom det ordinære. Og med høy kvalitet. Er du på jakt etter en en gave til deg selv eller noen andre av høy kvalitet, har du sjansen. Det koster ingenting å nyte denne vakre kunsten og utstillingen som er spesielt flott nå i førjulstiden. Du vil mest sannsynlig se glass på en annen måte etter dette besøket.

Vi er tilbake på skipet og spiser lunsj om bord mens vi seiler tilbake til Strasbourg. Vel fremme er det tid for å rusle rundt å se på alle julelysene som stråler overalt rundt i byen. Ved katedralen, Place Kléber, Carre d`Or og Place Gutenberg. Det er litt av et syn!

Kan man få nok av julemarkeder? Mest sannsynlig ikke. Vi må få med oss Strasbourg sine også, som beskrevet på dag 1 i programmet over. Etter dette påfyllet av farger, lukter og smaker, venter skipet på oss. Først med litt gløgg. Så med middag og lett underholdning, begge med tema fra Alsace. Mannskapet arrangerer en quiz om julemarkedene i regionen. Spiss blyanten, må den beste julemarkedsentusiasten vinne!

Inngangsport til starten av den største handlegaten og sentrum av Strasbourg på juletider i Strasbourg - Alsace, Frankrike

Inngang til Capitale de Noel, julemarkedet i Strasbourg

Dag 5

Strasbourg, ilandstigning og hjemreise

Frokost

Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på bussturen mot Frankfurt og flyplassen der. Turen tar cirka 2,5 timer.

Med bagasjen full av gode juleopplevelser, litt julestæsj og kanskje noen gaver, venter direkteflyet tilbake til Oslo om ettermiddagen. Som seg hør og bør fra Tyskland, er det Lufthansa som tar oss hjemover. Vi lander på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Frankfurt t/r
 • 4 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring