Colmar er en rent ut trivelig by, spesielt på denne tiden

Julemarkedscruise Rhinen fra Strasbourg

Julemarkedscruise i Alsace = masse god stemning. Med Breisach, Freiburg og Colmar.

Dette blir en herlig førjulstur der du ikke trenger se langt etter god julestemning og inspirasjon. Lukten av julekrydder, dampende velduftende gløgg og brente mandler setter tonen. Både Tyskland og Frankrike har julemarkeder som holder seg langt unna den minimalistiske stilen. Langs Rhinens mange vakre byer pyntes det til julefest etter alle kunstens regler i hele desember. Her smykkes gater, torg og hus. Det er massevis av lys, engler, røde hjerter, stjerner og julekranser. Er det noe de kan på disse kanter, er det å ordne til markeder som bare roper jul! Her finner du personlige julegaver som du ikke finner andre steder.

Natur byr turen også på. Schwarzwald er et eventyrlig vakkert område i Tyskland, som tatt ut av brødrene Grimms fargerike fortellinger. Det er slett ikke umulig at settingen fra mange av eventyrene er hentet nettopp fra «Den svarte skogen». Mystisk, mektig og naturskjønt er en god kombinasjon. Her i området har de også rike håndverktradisjoner og julemarkedene bærer preg av det. I Freiburg ser vi nærmere på ett av disse. Franske Colmar, derimot, har hele fem ulike julemarkeder! Julefeiring historisk sett i Alsace-regionen skal vi også innom. Det viser øko-museet i Ungersheim mer av.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

 

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 14.12.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 4 dager
 • Priser fra 9 940,-

Høydepunkter

 • Opplev julemarkeder og førjulsstemning i Frankrike og Tyskland på en og samme tur – uten stress
 • Utfluktene er inkludert
 • Snartur, mange liker det
 • Alsace, historie, sjarm, atmosfære og natur
 • Schwarzwald-området, eventyrskogen
 • Vårt flytende hotell tar korte seilinger underveis
 • Rhinen er alltid en vakker ferdselsåre uansett årstid
 • Behagelig skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon
 • Enkeltlugar uten tillegg i pris
 • CruiseAway_River_Navigator_restaurant_mat
Skipet vårt MS L` Europe

MS L`Europe

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2006 og renovert i 2016. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk (det nederste) har koøyer, lugarene på midtre dekk har vinduer og de på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Skipet kan ta opptil 180 passasjerer, er 110 meter langt og 11,40 meter bredt.

Croisi og skipet MS L`Europe
Dag 1

14. desember - Avreise Norge, ankomst Frankfurt - til Strasbourg

Fly fra Oslo om formiddagen til Frankfurt med Lufthansa. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet, som ligger i Strasbourg i Frankrike. Turen tar cirka 2,5 timer. Om vi er på plass før innsjekk er klart, rusler vi bare litt rundt og nyter atmosfæren i Strasbourg.

I selve Strasbourg finnes de fantastiske julemarkedene som kalles «Christkindelmärk». Julemarkedet på Place Broglie ble holdt for første gang i 1570 og hevder derfor å være ikke bare Frankrikes eldste, men faktisk verdens eldste julemarked. Over hele byen satser man stort på dekorasjoner, og smykker gater og torg med massevis av engler, røde hjerter, stjerner og julekranser. Less is more er et ukjent begrep på disse kanter, og det vil vi erfare underveis på turen.

Gatebodene står tett, ikke minst i kvartalet rundt katedralen Notre-Dame, der alt fra tradisjonell juletrepynt til gourmetmat bys fram. Vi smaker sikkert på den lokale gløggvarianten i løpet av disse dagene, laget av lokal Alsace-vin. Dette julemarkedets største stolthet  er nok juletreet midt på bytorget,  som er Europas største naturlig voksende julegran. Men vi skal om bord i skipet, og vi skal kose oss som bare det.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Skipet ligger i Strasbourg over natten.

(-/-/M)

Strasbourg
Dag 2

15. desember - Strasbourg - Breisach - Freiburg - Breisach

Vi nyter frokosten og en rolig dag om bord, mens skipet seiler. Vi ankommer Breisach i Tyskland litt senere om morgenen og passer på å spise lunsj om bord før vi skal ut å se oss om. Nå er vi i området i Schwarzwald, da vet vi at det er både trivelig omgivelser og håndverkstradisjoner. Det begynner dog litt spesielt, med et sted der de lager gjøkur! Håndverk er jo tingen på disse kanter, det kan de til gangs. Vi fortsetter til Freiburg der vi skal oppdage og oppleve julemarkedet. Her er det julestemning med stor J. Vakkert, «håndlaget» glass og fargerike treleker er bare noe av det vi finner her. Alltid artig å se seg om for deg som nyter julemarkeder i fulle drag.

Vi skal tilbake i skipet i Breisach og i kveld venter både middag og underholdning. Skipet ligger til kai her i natt.

(F/L/M)

Koselige Freiburg
Dag 3

16. desember - Breisach - Økomuseet i Alsace - Colmar - Breisach

I dag skal vi ut å se mer av Alsace. Den minste regionen i Frankrike, men størrelse betyr ikke alltid så mye. Her har de desto mer å by på. Innbyggerne har en sterk, lokal identitet og er med rette veldig stolte av regionen sin. Mat og vin er av verdensklasse, naturen likeså. Arkitekturen er både særegen og vakker med sine bindingsverkshus kantet av smug og smale gater. Sjel og sjarm, hånd i hånd.

Vi vender nesen mot Ungersheim. Her vil vi få en følelse av hvordan man feiret jul på disse kanter før i tiden når vi besøker Økomuseet i Alsace. Museet presenterer Alsace i et nøtteskall og det er det største  friluftsmuseet i Frankrike. Tradisjoner, kunst, jordbruk og dagligliv fra 1900-tallet og frem til i dag.

Etter lunsj fortsetter vi til en av Alsaces største byer, Colmar. Tiden har stått stille mange steder her, har vi havnet i middelalderen? Det er uansett en nydelig by der sjarmen lurer litt overalt. Og her venter en rent ut magisk juleopplevelse. Hele fem ulike markeder sprer deilige lukter av krydderier og de viser frem hvordan julen skal feires om man gjør det skikkelig. Julegaver finner du helt sikkert, selv om du kanskje ikke har svart belte i shopping. Litt stæsj, smått og godt, eller hva hjertet begjærer. Her er det litt av hvert.

Kan man få nok av julemarkeder? Kanskje, men uansett etter dette påfyllet av farger og lukter, venter skipet på oss. Middag og underholdning som seg hør og bør. Vi seiler mot Strasbourg gjennom natten.

(F/L/M)

Sånn skal det se ut til jul - Colmar viser seg frem
Dag 4

17. desember - Strasbourg, ilandstigning og hjemreise

Vi ankommer siste havn på turen, og er tilbake ved start, Strasbourg. Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på bussturen mot Frankfurt og flyplassen der. Turen tar cirka 2,5 timer.

Med bagasjen full av gode juleopplevelser, litt julestæsj og kanskje litt gaver, venter direkteflyet tilbake til Oslo om ettermiddagen. Som seg hør og bør fra Tyskland, er det Lufthansa som tar oss hjemover. Vi lander på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

(F/-/-)

Snart jul:)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar hoveddekk: kr 9 940

Pr. person i enkeltlugar midtdekk: kr 10 730

Pr. person i enkeltlugar øvre dekk: 10 830

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET 
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Frankfurt t/r med Lufthansa
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 10. april 2019
3 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
All transport ifølge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Drikkevarer
Måltider utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører. Anbefalt beløp til besetningen om bord, se under tips
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen, helst seks måneder ekstra siden mange flyselskap og rederier krever dette. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka sju euro  pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser