Jul på elvecruise Seinen med Honfleur og Rouen

Julen er fin på elvecruise langs Frankrikes vakre vannveier.

En mer behagelig, liten juleferie skal du lete lenge etter. Elvecruiseskipet tar deg med fra kunstmetropolen Paris til kystperlen Honfleur, via koselige Rouen og flotte Martainville. Her er alt tilrettelagt og all mat og drikke er inkludert, bortsett fra champagne og vin fra vinlisten. Det eneste du skal konsentrere deg om på turen er rett og slett å nyte livet!

Fra Paris til Normandie smyger Seinen seg gjennom et vakkert og variert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Om dagen hygger vi oss og slapper av på det store soldekket om været tillater, nyter elven og landskapet eller er på utflukt i land – elvecruise er en perfekt form for avslappende, men likevel kulturell ferie med god mat og drikke. Elvecruisebåtene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og nettopp kjent for sitt gode kjøkken. Du kan supplere med en liten utfluktspakke, men du kan også bare rusle rundt på egen hånd i byene vi besøker underveis.

Vi seiler fra metropolen Paris, en av verdens vakreste byer. Vi besøker også middelalderbyen Rouen hvor Jeanne d’Arc ble brent på bålet i 1431. I Rouen blir det også stemningsfull midnattsmesse julaften.

Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform der dagene fylles med deilige måltider og hyggelige ilandstigninger.

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 23.12.2020
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 5 dager
 • Priser fra 13 850,-
 • Bestill nå

Høydepunkter

 • Enkeltlugar uten tillegg i pris
 • Kunsterbyen Honfleur
 • Vakre Rouen – med midnattsmesse julaften
 • Seinen er en vakker ferdselsåre
 • Helpensjon med deilig mat og all drikke inkludert (unntatt vin og champagne fra vinlisten)
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur 🙂

 

Skipet vårt MS Botticelli

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc, air condition (også i fellesområdene), hårføner, satellitt-TV og safe. Det er wifi i fellesområdene. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Skipet har to dekk. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Byggeår: 2004, renovert 2016
Lengde: 110 meter
Antall passasjerer: 149

Utfluktspakke Classic (2 utflukter) Forhåndsbestilles senest 65 dager før avreise. Pris kr 770.

Dag 2: Château de Martainville
Dag 4: Byrundtur i Rouen

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet.

Dag 1

23. desember– Avreise og ankomst

Vi flyr med Norwegian direkte til Paris, Charles de Gaulle. Avgang om formiddagen og vi lander midt på dagen. Det blir transfer til vårt elvecruiseskip MS Botticelli som ligger ved Seinen, i sentrum av Paris. Bare et par steinkast fra Eiffeltårnet (med forbehold om at skipet kan endre kai). Vi får ikke sjekket inn før om ettermiddagen men vi får satt fra oss bagasjen.

Siden skipet ligger ved Seinen, kan det være nyttig å vite at elven har to bredder og det sier mye om en pariser hvilken side som foretrekkes. Venstre side er øremerket kreativitet og kunstnere, sammen med livsnytere av rang. Her vanket i sin tid Picasso, Matisse, Sartre og også Hemingway, så arven er det ikke noe å si på. Høyre side er den største, mest velstående og med brede avenyer. Her råder penger, business og effektivitet. Vel sjekket inn, skåler vi og ønsker velkommen til cruise mens vi får en presentasjon av mannskapet som skal ta hånd om oss de neste dagene. Middag om bord.

(-/-/M)

Dag 2

24. desember – Paris, Les Andelys, Martainville, Rouen med midnattsmesse

Etter frokostbuffeten seiler vi mot Les Andelys, ca 85 km nordvest for Paris. Underveis passerer vi et av områdets imponerende slott, Roche Guyon. I området Les Andelys finner vi historiske spor etter kong Rikard Løvehjerte som bygde en festning som mange ønsket å erobre, Château-Gaillard. Rikard Løvehjerte klarte å holde fortet, og festningen falt ikke i fremmede hender før etter hans død i 1199. Vår valgfrie utflukt går i dag går til en annen borg som garantert får fantasiene i sving om riddere, jomfruer og ridderturneringer (utfluktspakke). Château Martainville er et fantastisk renessanse-slott med runde bygninger og spisse tårn. Opprinnelig bygget som residens for en velstående familie fra Rouen, er det sikkert at denne bygningen imponerte omgivelsene den gangen, som den også gjør i våre dager. I dag er det museum med kunst og tradisjoner fra regionen.

Vi koser oss med julemiddag i kveld, og vartes opp av mannskapet. Det blir stopp i Rouen (vi skal tilbake senere) for stemningsfull midnattmesse.

(F/L/M)

Katedralen i Rouen
Dag 3

25. desember – Rouen, Honfleur

Frokostbuffet om bord og vi ankommer etterhvert Honfleur. Her blir det en guidet tur rundt i denne sjarmøren av en by. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger med skiferdekte fasader som omringer havnen. Monet og Coubert satt ofte og malte de fargerike husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine kirken er oppført i tre og er omkranset av koselige, små gater. Vi returnerer til skipet for lunsj. Så venter mer seiling før vi er fremme i Rouen om ettermiddagen.

Middag om bord.

(F/L/M)

Honfleur Normandie
Dag 4

26. desember – Honfleur, Rouen

Vi seiler langs naturskjønne områder. Bratte klipper gjemmer små, koselige landsbyer.

Om formiddagen venter en valgfri guidet tur i Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie (utfluktspakke).

Byen ble grunnlagt av vikingene, men er mest kjent som byen der Jeanne d`Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Byen i dag viser frem en blanding av gotiske bygninger og bindingsverkshus som medvirker til en tiltalende bykjerne. På vandring gjennom Rouens historiske, gamle bydel der vi ser den store, gotiske katedralen og stedet der Jeanne d`Arc led martyrdøden som 19-åring. Tilbake til skipet for middag og underholdning mens vi seiler videre mot Paris. De kaller det gallamiddag, men det er ikke så stivt som det høres ut som.

(F/L/M)

Rouen har mye sjarm å by på
Dag 5

27. desember – Hjemreise

Vi ankommer Paris tidlig om morgenen. Frokostbuffet om bord før vi må sjekke ut av lugaren å sette kurs mot flyplassen. Vi får transfer ut til Charles de Gaulle. Norwegian har avgang om kvelden. Ankomst Oslo Lufthavn sent.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar på hoveddekk: kr 13 850

Pr. person i enkeltlugar på øvre dekk: kr 15 090

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo- Paris t/r med Norwegian
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
4 netter om bord på elvecruiseskip i enkeltlugar
Helpensjon fom middag ankomstkvelden tom frokost avreisedagen
Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
Alle utflukter og entreer ihht. program
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Utfluktspakke om ikke forhåndsbestilt
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: hele depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Du trenger gyldig pass som legitimasjon og vi anbefaler at det er gyldig minst 6 mnd. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VAKSINASJON
Vi anbefaler uansett at du tar kontakt med fastlege for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Folkehelseinstituttets nettside www.fhi.no har utfyllende informasjon om reisehelse.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser