Budapest

Jul på elvecruise Donau – fra Wien til Budapest

Fra Wien, via Dürnstein, Melk og Bratislava før vi ender opp i Budapest.

Bli med på et helt herlig elvecruise og stemningsfull jul på Donau! Det lekre 4* skipet River Navigator ønsker oss velkommen. Underveis stopper vi i historiske byer med masser av atmosfære. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Elvecruiset går langs livsnerven Donau – Europas nest lengste elv (2800 km) og den eneste av de store elvene som renner fra vest mot øst. Donaus historie og naturskjønne omgivelser oppleves best på et elvecruise i sakte tempo. Tenk å tøffe langsomt langs elven, med variert landskap underveis og samtidig oppleve tre av Europas flotteste storbyer: Wien, Budapest og Bratislava! I den søte juletid er byene pyntet til høytid med funklende lys og stemningsfulle julemarked. Duften av gløgg og brente mandler gjør noe godt med deg – og kanskje blir det litt shopping av lokalt håndverk også?

Elvecruiseskipene fra rederiet CruiseAway er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

  • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Stilfulle Wien med eleganse og praktbygninger
  • Budapest, populært kalt Donaus perle, har severdigheter og historie få kan matche
  • Bratislava, ikke så stor, men desto mer sjarm og stemning
  • Julemarkedene i Wien og Budapest er åpne
  • Alle måltider er inkludert om bord, CruiseAway er kjent for sitt gode, franske kjøkken
  • Enkeltlugar uten tillegg i pris

Skipet vårt –MS River Navigator (4*)

Byggeår: 2000 (renovert 2013)
Lengde: 110 meter
Antall dekk: 3
Passasjerer 134

I skipets restaurant serveres de inkluderte måltider bestående av rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks serveres senere om kvelden.

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI (forbehold om tilgjengelighet og dekning underveis). Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Det er en liten nivåforskjell (tre trappetrinn), mellom hoveddekk og midtdekk. Lugarene er like, med unntak av en delestolpe i vinduet.

Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

  • CruiseAway_River_Navigator_restaurant_mat
  • Østerrike, kake, kaffe
  • Østerrike, Wien, Hundertwasserhaus
Dag 1

23. desember - Avreise Norge, ankomst Wien

Fly fra Oslo om ettermiddagen til Wien med Norwegian. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Vi finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

Det er unektelig en stilig by. Vi skal se nærmere på den i morgen på byrundturen.

(-/-/M)

Sachertorte
Dag 2

24. desember - Wien og julemarkedet

Etter frokost skal vi ut å bli kjent med denne skjønnheten av en hovedstad.

Wien er nesten som et levende museum – her hvisker historiens stemme rundt ethvert hjørne. Majestetiske slott og palasser, dette var en gang habsburgernes by, og arven etter dem er noen av byens flotteste severdigheter. Habsburgerne var en adelsslekt opprinnelig fra Sveits, som overtok tronen i Østerrike, en slekt som senere vokste til å styre store deler av Europa og også Latin-Amerika. Deres spor finner vi blant annet på Schönbrunn Slott, som dog ligger utenfor selve bykjernen. Slottet besøkes om du velger å forhåndsbestille denne utflukten (kr 570).

Wien er en utømmelig kilde for vakker arkitektur og interessant historie. Hofburgpalasset hører blant dette og er en arv fra habsburgerne. Her bevises det at luksus og dekadense var noe denne slekten virkelig hadde sansen for! Overdådighet blir nesten et forsiktig ord. I dag er dette setet for presidenten i Østerrike, og her finnes også deilige parker og rekreasjonsområder. Noe helt annet er Hundert-wasserhuset, som med sin fargerike, ekspresjonistiske fasade lyser opp nabolaget. Ikke glem den enorme Stefanskatedralen som troner i midten av sentrum eller det vakre operahuset der forestillingene inne ses på storskjerm ute om sommeren.

Wien er også kjent for komponistene som har bodd og virket her. Mozart bodde her de siste ti år av sitt liv og komponerte noe av sine mest kjente verk her: Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten. For musikkinteresserte vil Wien uansett være et mekka: Haydn, Schubert, Strauss og Beethoven bodde og komponerte alle her i byen og dette har selvsagt satt sine spor.

Byens eventyrlige julemarked er av mange ansett som et av de beste i Europa. Opplev stemningsfulle torg med dekorerte boder, koselig julepynt og duft av pepperkaker, brente mandler, glühwein og lokale spesialiteter. Det er også underholdning med sang, musikk og dans. Når sant skal sies har ikke Wien bare ett julemarked, men flere, og de er alle gjennomførte og vakre – som byen selv. De to mest kjente ligger foran Rådhuset. I tillegg er det et ved Schönbrunn-slottet, et ved Belvedere og et i det historiske sentrum av byen.

Vi letter anker etter hvert, og seiler mot Dürnstein. Nyt noe godt å drikke i salongen, og slapp av litt ute på dekk om været tillater. Om kvelden er det julemiddag om bord.

(F/L/M)

Julemarked Wien
Dag 3

25. desember - Dürnstein og Melk

Tidlig om morgenen ankommer vi Dürnstein, den hyggelige byen som ligger vakkert til i Wachau-dalen. For å bli bedre kjent, rusler vi langs bymuren til torget med utsikt over slottsruinene samt får med oss byens mange trivelige kriker og kroker. Vi runder av byvandringen med en mektig og stemningsfull orgelkonsert i den flotte kirken.

Her finner vi også ruinene av Burg Dürnstein, der kong Richard Løvehjerte satt i fangenskap på slutten av 1100-tallet. Løvehjerte var en modig og fryktløs kriger som fikk dette tilnavnet av den grunn. Som tenåring utfordret han sin far, kongen, i et opprør, og var senere selvskreven til å lede det tredje korstoget mot Jerusalem. Han ble utnevnt av paven selv, og utkjempet mange slag mot sin motpart, Saladin.

I Dürnstein finner vi også et kloster som ikke bare har en flott beliggenhet, men som også er ubeskrivelig vakkert i fargekombinasjonene gult, hvitt og blått. Dette klosteret har garantert det fineste barokke klokketårnet i Østerrike – i en malerisk fargepalett i hvitt og lyseblått.

Vi fortsetter mot Melk. Melk viser oss nok en barokk praktbygning – benediktinerklosteret «Stift Melk». Klosteret er magnetisk både for troende og ikke troende der det troner over Donau i sin skinnende gul-hvite prakt. Praktfullt er det også innvendig med fresker i taket, marmor og gull samt hundrevis av skinninnbundne bøker med gullskrift, sirlig stablet.

Nyt middagen om bord om kvelden.

(F/L/M)

Dürnstein
Dag 4

26. desember - Bratislava

Helt vest i Slovakia finner vi denne forholdsvis nye hovedstaden, etter at Slovakia ble opprettet som selvstendig stat i 1993. Byen er delt av Donau, og har en salig blanding av nytt, eldre og enda eldre. Bratislava slott troner over Donau og byr på en flott utsikt. Herfra kan man i helt klart vær se både til Østerrike og Ungarn. Byen har en sjarmerende og spennende gamleby, med kafeer og pastellfargede rokokko-bygninger og brosteinsbelagte smale gater der kafelivet er tydelig tilstede. Ellers i byen får vi øye på litt av den noe karakteristiske kommunistiske byggestilen også –  det er denne miksen mellom ulike stiler som gjør Bratislava så interessant og sjarmerende.

I gamlebyen ligger byens julemarked, hvor det er mulig å gjøre gode kjøp på slovakiske spesialiteter som håndblåste glass og håndmalt keramikk. Det blir tid til å rusle rundt her for å ta inn stemningen og kanskje gjøre noen gode kupp?

Om kvelden er det Captain`s dinner – da pynter vi oss litt ekstra men ingen gallaantrekk.

(F/L/M)

Slottet i Bratislava
Dag 5

27. desember - Budapest

Nok en fantastisk, europeisk, vakker storby skal oppdages på byrundtur. Før 1872 var denne byen delt av Donau i to bydeler, Buda og Pest. Vi ser seks broer som i dag binder bydelene sammen.
Buda er den delen av byen hvor vi finner byens store, flotte kongelige slott. Her finnes smale, bratte, snirklete brosteinsbelagte gater. Det store kalksteinsplatået, som huser slottet, ruver nesten 200 m over Donau og området er på UNESCOs verdenarvsliste.

Budapest har flere flotte utendørs- og innendørs spa-anlegg med svømmebasseng der vannet holder varme og deilige grader. Kjente eksempler på dette er Széchenyi (både innendørs og utendørs – et enormt anlegg) og Gellért (innendørs).

I Pest finner vi en blanding av historie og moderne liv. Vi finner museene, St. Stefanskatedralen, Parlamentet med 690 rom og stasjonsbygningen for tog – Nyugati, som er oppført i jern og glass av Eiffel-companiet. Utallige spisesteder og kafeer, parker og nydelige omgivelser, gjør Budapest til en by vi gjerne nyter i mange drag.

Budapests tradisjonelle og flotte julemarked, ligger på Vörösmarty-plassen. Mer enn hundre treboder og to utendørsscener tar over et av Budapests mest populære torg i ukene fram mot jul. Her blander duften av nybakte, tradisjonelle honningkaker seg med aromaen fra varm, krydret vin. Ved plassen ligger det kjente bakeriet Gerbeaud hvor vinduene på fasaden i adventstiden er omgjort til en gigantisk adventskalender som teller ned dagene til julaften. Allerede vært… Men uansett en artig tradisjon. Middag om bord.

Om du vil, arrangeres det en konsert i Budapest som bestilles og betales på forhånd (kr 730).

(F/L/M)

Parlamentet, Budapest
Dag 6

28. desember - Budapest og hjemreise

Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, forlater vi skipet etter frokost. Vi sier farvel til skipet og mannskapet om bord, før vi tar fatt på turen til flyplassen. Norwegian flyr oss tilbake til Oslo med avreise om ettermiddagen.

(F/-/-)

St. Stephen's Bailica Square, Budapest

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar nedre dekk: kr 12 190

Tillegg for enkeltlugar hoveddekk: kr 450
Tillegg for enkeltlugar midt dekk kr 690
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk kr 940
Tillegg for suite øvre dekk kr 1 240

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Wien//Budapest- Oslo med Norwegian
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 16. august 2018
5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Ettermiddags kaffe/kaker
Kaffe og te hele døgnet om bord
Kveldssnacks
Utflukter ihht. program
Levende musikk i salongen
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes/betales om bord)
Valgfrie utflukter til Schönbrunn / konsert Budapest forhåndskjøpes hos Carpe Diem innen 20. oktober
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører. Anbefalt beløp til besetningen om bord på skipet er cirka syv euro pr. person pr. dag, og cirka en euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltakere. Om det skulle blir for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 27. mars 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser