Jul- og nyttår Kerala

Kerala er Østens Venezia! Med Cochin, Munnar og avslapping på Cherai Beach

Namaste! Kerala er kardemomme og krydder i luften, innlandssjøer og elver, tutende rickshawer, yrende hverdagsliv og kvinner i vakre sarier. Litt»India light», ikke så hektisk og crazy. Den er liten, rik og stiller med masse skjønnhet og sjarm. Kerala = Guds eget land, sies det. Her er det mye å like.

Kystlinjen består av en klynge øyer og halvøyer der pittoreske laguner og kanaler tar plassen for hovedveiene. Staten er delt inn i tre. Vi har kystområdet med sin frodige vegetasjon nesten helt ned i vannkanten. Så midtområdet med gummi, te og krydderplantasjer. Vi glemmer ikke et kupert innlandsområde med tropisk skog og teplantasjer i fjellene. Kerala har også et sammensurium av vakre, naturskjønne kanaler og kalles Østens Venezia.

Du får mange muligheter til å nyte av den spennende krydderbyen Cochin, frodige Munnar, nydelige strender, forfriskende dukkerter i Arabiahavet og til sist den avslappende atmosfæren på Sea Lagoon. Denne turen er for deg som setter pris på en rolig ferie men med varierte utflukter som krydder i den deilige tilværelsen. For krydder hører med på disse kanter.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Cochin er en trivelig by med masse arv fra ulike stilarter og herskere
 • De kinesiske fiskegarnene samme sted
 • Bli kjent med bærekraftig risdyrking på lokalt plan
 • Frodige, friske Munnar med teplantasjer og «Sound of Music» åser
 • Sjarmerende husbåt på «backwaters»
 • Avslapning på nydelige Cherai Beach og i the backwaters
 • Alle måltider fra middag første dag til middag siste dag er inkludert
 • Godt reisefølge og gode opplevelser – alltid på Carpe Diem-tur
Dag 1

22. desember - Avreise Oslo Lufthavn

Avreise fra Oslo om ettermiddagen med Qatar Airways. Mellomlanding og flybytte først i København og så i Doha.

Dag 2

23. desember - Ankomst Cochin og velkomstmiddag

Vi lander om morgenen, går gjennom immigrasjon og toll og får med oss bagasjen. Vi møtes på flyplassen og busses til hotellet der vi skal være tre netter.

Vi tar det litt mer ro etter reisen, finner oss til rette. Så møtes vi om kvelden til felles middag der vi blir kjent med både hverandre og snakker litt om det som skal skje i dagene fremover. Om kvelden er ung, er opp til deg!

(-/-/M)

Dag 3

24. desember - Cochin

Etter frokost venter nye opplevelser i Cochin. Om du vil, gjør du yoga før dette. Dette forhåndsbestilles (kr 280).

Denne byen som tidligere var sentrum for krydderhandelen, står på timeplanen i dag. Sammen med vår kunnskapsrike lokalguide skal vi oppdage og utforske denne spesielle byen og lære om dens lange historiske ferd fram til nåtidens storby. Vi besøker gamlebyen og får blant annet se de enorme kinesiske fiskegarnene som byen er kjent for. Cochin er det eneste stedet i verden vi kan se dette, unntatt i Kina, så disse garnene er celebre syn! Vi besøker også St. Francis kirken som er den eldste kirken i India bygget av europeere og det første gravstedet til Vasco Da Gama. Mattancherry Palace er et vakkert palass bygget av portugisere i det 17. århundre og har flotte veggmalerier. Et besøk i palasset gir oss et innblikk i historien om området samt lokale tradisjoner. Lunsjen spiser vi underveis.

Vel tilbake på hotellet har du tid til å slappe av. I kveld møtes vi til felles middag på hotellet – det blir verken pinnekjøtt eller ribbe, men det indiske kjøkken har alt på stell.

(F/L/M)

De kinesiske fiskegarnene er et unikt og flott skue i Cochin
Dag 4

25. desember - Pokkali - ris, miljø, lokale møter

Morgenyoga for deg som har ønsket det og forhåndsbestilt (kr 280). Frokost, og så ut på tur.

Ris er enormt viktig både som mat og som inntektskilde. India er bare slått av Kina som risprodusent, så vi snakker i store bokstaver. Risdyrking er ytterst sårbart for mangel på nedbør eller for mye nedbør. Klimaendringer kan velte alt. I India er de kjent for å tenke nytt men også ta vare på det gamle. Nå skal vi oppdage dette og se det med egne øyne. Ris som tåler saltvann har dette lokale samfunnet konsentrert seg om å utvikle og forvalte.

Underveis treffer vi bøndene og formennene og de forteller gjennom lokalguiden vår hvordan de jobber. Samtidig rusler vi rundt til fots og tar bruk av kano, før det er tid for lunsj. Det er kvinnene i landsbyen som lager den til oss.

Om ettermiddagen er vi tilbake på hotellet, vi skal spise middag og se en fargerik dans. Kathakali er en vakker og fargerik fortelling. Det er flotte kostymer og dekorerte ansikter, det er musikk, det er sang og det er eventyr fra fortiden og kultur fra området.

(F/L/M)

Dag 5

26. desember - Til Munnar

Nye eventyr venter og i dag setter vi kursen nordover til den pittoreske landsbyen i fjellene, Munnar. Turen tar 4-5 timer. Utenfor bussvinduet ser vi det kuperte, irrgrønne landskapet med tusener av teplantasjer passere, mens vi klatrer oss oppover til 1600 meter. Den britiske regjeringen etablerte sitt sommersted nettopp her, fordi byen har et behagelig klima og de gjerne ønsket å komme vekk fra den intense sommervarmen. Underveis stopper vi både for å se vannfall og en krydderplantasje.

Vi sjekker inn på hotellet hvor vi skal bo de neste tre nettene. Det har en deilig beliggenhet i vakre omgivelser med en infinitypool med herlig utsikt. Tilpasset harmoni, ro og naturopplevelser.

(F/L/M)

 

Teplantasjer ved vakre Munnar
Dag 6

27. desember - Munnar

Dagen er til egen disposisjon. For deg som vil ut på fottur, tilbys en morgenvandring som forhåndsbestilles (kr 340). Om det ikke frister, har du tid til å rusle rundt i eget tempo ved hotellet. Du kan også ta turen inn til byen, som ligger en times kjøretur med taxi.

På fotturen vandrer på stier mens vi nyter utsikten til det grønne bølgende landskapet. Det er et frodig dyreliv på disse kanter, og er vi heldige får vi kanskje øye på en elefant i det fjerne. Det er et postkortvakkert landskap og vi går i 2-3 timer.

Selve byen har også sitt å vise frem, men det er naturen og åsene rundt som er det vakreste med Munnar.

Tea madam/sir? Ettermiddagen er da det skjer. Det er på tide å lære litt om teproduksjon så vi besøker et lokalt temuseum for å få et innblikk i kunsten å lage te. Vi får selvfølgelig servert en kopp te, slik den skal lages. High tea er også en viktig seremoni i India.

(F/L/M)

Munnar byr på et nydelig landskap
Dag 7

28. desember - Munnar - Rajamalai Sactuary (Eravikulam)

Ferden går videre til nasjonalparken Eravikulam, en av de mest kjente nasjonalparker i India. Parken har en stor variasjon av flora og fauna og er det eneste stedet man finner villgeita Nilgiri Thar. Parken er også kjent for sin fantastiske utsikt over teplantasjene og de bølgende åsene.

Etter lunsj besøker vi Tata Temuseum. Det er klart at dette området har et sådant. Vi tar også turen til Mattupetty Dam, demningen og den vakre sjøen.

(F/L/M)

Kanskje møter vi på Nigiri Tahr, fjellgeiten i dag
Dag 8

29. desember - Munnar - Cherai Beach

Vårt Kerala-eventyr fortsetter. Først må vi forflytte oss, og det tar omtrent seks timer. Underveis stopper vi for å strekke litt på beina og for nødvendige ærender.

Målet er en av Keralas flotte strender, Cherai Beach, for å nyte lyset, været og varmen her i rolig takt i mange dager. Litt slaraffenliv blir det nok etter hvert. I dag avslutter vi kanskje dagen med solnedgangen i horisonten før vi tar kvelden. Resorten Indriya har både basseng, ligger nært havet og en rolig lagune. Innredningen er basert på tradisjonell arkitektur og tilbyr oss besøkende et sted å slappe av.

(F/L/M)

Dag 9

30. desember - Cherai Beach, egentid

Kos deg på stranden som er en langstrakt, gyllen idyll, eller rusle rundt i eget tempo på oppdagelsesferd og se etter delfiner eller annet som rører seg. Vi er i hjemlandet til velvære, massasje og ayurveda – hotellet tilbyr ulike behandlinger etter meny. Ta det med ro og les den boken som du hadde med deg. Eneste plan for dagen er felles lunsj og middag på hotellet.

(F/L/M)

Her skal vi feire nyttår :-)
Dag 10

31. desember - Cherai Beach - Aleppey og nyttårsmiddag om kvelden

Formiddagen er til egen disposisjon, før vi møtes til felles lunsj.

Ikke verst å kunne feire inngangen til 2020 i » the backwaters» of Kerala 🙂 Etter lunsj kjører vi cirka i to timer til Vayalar, nær Kumarakom og sjekker inn på vårt hyggelige hotell. Her skal vi virkelig nyte!

I kveld er det nyttårsaften og resorten dekker opp til nyttårsmiddag. 2020 fra Kerala er ingen dum ide:)

(F/L/M)

Dag 11

1. januar - Husbåt på Keralas kanaler

Første nyttårsdag…. Du kan ikke være i Kerala uten å gjøre dette, så det er dagens gjøremål. Etter frokost setter vi snart kursen mot en av mange koselige husbåter. De neste timene skal oppleves på  noen av Keralas vakre kanaler mens vi kan sitte på dekk å myse utover. Vi seiler langsomt avgårde mens vi ser mangroveskoger, smaragdgrønne rismarker, kokosnøttpalmer og vannfall passere. Små landsbyer forsvinner i det fjerne mens lokale handelsmenn er på vei til byen med sine varer som blant annet kopra og cashewnøtter. Mannskapet serverer oss lunsj og det er gjerne dagens fangst på menyen. Ferskt som det kan få blitt.

Etter cruiset som er ferdig ved 17-tiden, drar vi tilbake til hotellet og felles middag.

(F/L/M)

Backwaters, Kerala
Dag 12

2. januar - Tilbake til Cochin, hjemreise om natten

Etter frokost og kanskje en dukkert, og noen avslappede timer er det på tide å forlate hotellet og vende nesen tilbake til byen. Turen tar cirka 1,5 time.

Om ettermiddagen er vi tilbake på kjente trakter. Her tar vi egentlig denne siste hele dagen det litt med ro og ser oss om der vi ikke har vært. Vi rusler rundt i Mattancherry som ligger ni kilometer utenfor sentrum. Her er koloniale bygninger og en lett blanding av det meste. Mange folkegrupper har slått seg ned her og fått det til å blomstre. Det er virkelig en kulturell smeltedigel av folk fra flere stater i India, sammen med blant annet en jødisk befolkning.

Vi må også sette oss i ro og mak til felles avskjedsmiddag. Etter mange dager på tur sammen, er det hyggelig å markere den aller siste dagen i Kerala. Når kvelden senker seg, må vi må ut til flyplassen for å ta Qatar Airways fly til Doha. Avgang om natten/tidlig morgen alt etter som hvordan man regner på det.

(F/L/M)

 

Farvel for denne gang, Kerala
Dag 13

3. januar - Ankomst Norge

Qatar har avgang midt på natten eller grytidlig alt ettersom om du er A eller B-menneske… Etter mellomlanding og flybytte i Doha, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn om ettermiddagen lokal tid.

(-/-/-/)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i dobbeltrom: kr 25 500
Tillegg for enkeltrom: kr 4 650

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Cochin tur/retur med Qatar Airways
Flyskatt og avgifter pr. 20. februar 2019
Ved avreise fra andre flyplasser i Norge, ta kontakt for tilbud.
10 netter på mellomklassehoteller, inkl. frokost
10 lunsjer og 11 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Visum til India (se informasjon under pass og visum)
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av reiseprogrammet (morgenyoga og vandring i Munnar)
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM – VIKTIG INFO
Norske statsborgere trenger visum til India. Norske borgere får “Tourist Visa on Arrival”, basert på “Electronic Travel Authorization” (ETA). Du må ha en kopi av førstesiden i passet ditt samt et bilde av deg tilgjengelig i JPEG (bildet skal være fra 10 kb til 1 mb med hvit bakgrunn og tydelig ansikt). Passkopien må være i PDF og str 10 kb til 300 kb). Vi anbefaler å bruke en PC til dette, samt å laste inn de nødvendige vedleggene til skrivebordet ditt. Pass på at visumet er gyldig under hele reisen. Pris pt er 80 USD samt et par USD i kredittkortavgift.

Om du ikke er norsk statsborger, finner du oversikt over land ETA gjelder på nettsiden det refereres til under. Utenlandske statsborgere og norske statsborgere med utenlandsk opprinnelse har lengre behandlingstid og spesielle krav til tilleggsdokumentasjon. I slike spesielle tilfeller henviser vi til Visumservice.

ETA gjelder kun for personer som ønsker å reise til India for rekreasjon, turisme, sightseeing, kortere medisinsk behandling, tilfeldige forretningsmøter og for å besøke familie og venner. Ordningen gjelder for maksimalt to reiser pr. kalenderår. Videre må søkere ha returbillett eller billett for videre reise, samt ha nok midler for oppholdet i India. OBS på at du må ha vanlig pass med gyldighet på inntil seks måneder.

Følgende kommer ikke under ETA og må søke om visum på vanlig måte:

 • Personer som reiser på diplomatpass, offisielle pass og spesialpass.
 • Personer som har opphold eller arbeid i India.
 • Borgere av pakistansk herkomst.

Du finner informasjon samt søker på denne nettsiden: www.indianvisaonline.gov.in.
Pass på å bruke denne offisielle adressen for å unngå feil eller ekstra gebyrer. Nettsiden er tydelig og forklarer godt underveis. Datoer, byer og reiserute har du på tursiden over, samt på reiseruten din på Min Side.

Følg instruksjonene og betal med kort når alt er registrert ferdig.

Får du ikke til visum på egenhånd, anbefaler vi å kontakte Visumservice som hjelper deg mot et gebyr. Carpe Diem har dessverre ikke kapasitet til å hjelpe deg med visum. Da går du inn her og sender bestillingsskjema til dem og tar alt av spørsmål underveis mellom dere: Her er skjema til Visumservice

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem  er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser