Jul og nyttår Jordan – for deg under 45

Jordan tar deg rett inn i et fargesprakende eventyr der severdigheter og opplevelser står i kø.

Bli med reiseleder Carl på en spennende og innholdsrik jul- og nyttårsfeiring for deg under 45 år. Her får du alle høydepunktene pluss noen dagers avslapning. Det er jo tross alt ferie…

Jordan vet å bergta. Det lille landet med det enorme mangfoldet – Jordan byr på fantastiske naturopplevelser og en gjestfri befolkning som er stolte av det vakre landet sitt. Gled deg til å være vektløs og flyte som en kork i det supersalte Dødehavet. Som motsats til det våte element, oppleves den mektige ørkenen Wadi Rum med et fargespill av en annen verden. Den er nærmest uvirkelig vakker, omringet av høye sandsteinsfjell som glitrer og endrer farge ettersom solen flytter seg. Nytt er at vi har lagt inn besøk til det imponerende Jerash utenfor Amman. Romerne var dyktige byggherrer, som Jerash beviser som bare det. Vi skal selvsagt ha en feiende flott nyttårsmiddag når vi er i Aqaba. Vi snakker galla, nyttår skal en dra på litt ekstra.

Hovedrollen i Jordan spilles allikevel av Petra. Den rød-rosa sandsteinsbyen er nabateernes ubestridte mesterverk. Med rike detaljer tryllet de frem denne kulturskatten av en by som plutselig åpenbarer seg etter en vandring gjennom den lange, smale fjellsprekken Al-Siq. Det storslåtte, ruvende, rosa skattekammeret er av de synene du aldri glemmer. At Petra regnes som et av verdens sju nye underverk er en selvfølge. Det er umulig å ikke la seg fascinere av fargene i fjellet og det nabateerne fikk til for rundt 1700 år siden.

Det er utvilsomt mange grunner til å besøke Jordan – fra ørken til Dødehavet til Rødehavet. Jordans eneste, lille kyststripe i form av badebyen Aqaba ligger ved Rødehavet og frister med koraller og fisk som ligner Nemo. De siste dagene slapper vi av her. Jordan er et kaleidoskop av farger og variasjon – og reiseleder Carl gleder seg til å vise deg et av sine favorittland.

Følg med for ny dato: /https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 • For deg under 45

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Jordan er rett og slett et av de mest spennende land man kan besøke – mye mer variert enn de fleste tror
 • Flyt som en kork i Dødehavet! Alltid en vinner
 • En fridag ved Dødehavet til egne flytende (?) sysler
 • Lær områdets kokkekunst
 • Vi spiser middag hos en lokal familie – annerledes og velsmakende
 • Ubeskrivelige Petra – once in a life time må du hit
 • Wadi Rums fargesterke og spennende ørkenlandskap – overnatt i beduintelt for å få følelsen
 • Storslått arkitekturkunst i Jerash
 • Avslappende dager med sol og bad i Aqaba
 • Nyttårsmiddag og fest på hotellet vårt i Aqaba. Helt greit å ønske 2019 velkommen ved Rødehavet.
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem

 

 • Sand flasker Jordan
 • port i Jerash, Jordan
Dag 1

22. desember- Oslo Lufthavn - Amman, Jordan

Vi flyr med Turkish Airlines fra Oslo Lufthavn med avgang om midt på dagen. Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, beregner vi å lande i Amman like før midnatt, lokal tid.

(-/-/-)

Dag 2

23. desember - Amman - Jerash - Ajloun - Amman

Frokost på hotellet. Vi har lovet at Jordan har mange lag, og i dag skal vi ta et dypdykk i historien. Vi kjører til Jerash, og her venter romerske ruiner som imponerer. Det har en aldri så liten wow-faktor, og det kalles ikke Østens Pompeii uten grunn. Vi går inn gjennom den sydlige porten og lar oss forbløffe. En gang skal det ha vært hele 20 000 innbyggere her – tenk for et yrende liv det må ha vært her den gangen! Ruvende søyler som kanter hovedgater og ganger. Jordskjelvsikre, må vite, romerne kunne bygge. Et romersk teater hører selvsagt med. Her er utrolig akustikk som utnyttes til fulle når den årlige Jerash musikkfestival holdes her. Bysantinske kirker med mosaikkgulv. Vi rusler rundt og prøver å forestille oss hvordan alt var en gang i tiden – men det er fortsatt storslått den dag i dag.

Ikke langt fra romerske ruiner, ligger Ajloun. En liten by der keiser Hadrian holdt til en periode. Ovenfor byen ble det bygget et fort på 1100-tallet av araberne som forsvar mot korsfarerne. Fortet har en fantastisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser, og er veldig godt bevart. Mer historie avdekkes.

Vel tilbake i Amman, blir det felles middag på en lokal restaurant.

(F/-/M)

Jerash
Dag 3

24. desember - Amman, Madaba, Nebo, Dødehavet

Etter frokost skal vi ut og oppleve Jordans moderne og historiske hovedstad – Amman. Selve byen er bygget på flere fjell, og som storbyer flest, er den delt. Den vestre siden er moderne, trendy og tilfredsstiller unge, velutdannede og velstående jordanere. Den østre siden viser en mindre vestlig side, med en stor palestinsk befolkning og et annet bybilde. Det har bodd folk i Amman-området i tusenvis av år. I sentrum av byen ser vi det romerske teateret som rommet 6000 personer. Vi ser også citadellet, festningen, herfra har vi en flott utsikt over byen.

Reisen fortsetter til Madaba, som ligger rundt 30 km. fra Ammam. Madaba er en historisk by som er nevnt i Bibelen, men er i dag mest kjent for den unike mosaikken som finnes her. Inne i den gresk-ortodoks basilikaen St. George, åpenbarer det seg et kart på gulvet datert fra 500-tallet e. Kr. Kartet forestiller Palestina med Jerusalem og Nil-deltaet. Det er meget detaljert og stort, opprinnelig var det 21 x 7 meter. Over to millioner fargerike biter ble brukt til kartet, hentet lokalt. Det er også andre flotte mosaikker i Madaba.
Vi fortsetter i historisk modus og kommer frem til Mount Nebo. Det var her Moses skal ha stått og skuet utover det forjettede land, dit han selv aldri kom. Det var det siste stedet Moses ble sett i live og derfor regnes Mount Nebo som det stedet han døde. Utsikten er upåklagelig, på en klar dag kan vi se Jerusalem, Betlehem og Jeriko.

Saltsjøen, eller Dødehavet, er jordens lavest beliggende punkt, 400 meter under havoverflaten. Den kullsvarte leiren ved bredden sies å ha helende og forskjønnende egenskaper – det er bare å smøre på. Og hva er vel en tur hit uten et bad i det salte (over 30 %), mineralrike vannet? Og det er helt sant, du flyter som en kork! Ta gjerne med lesestoff, men pass på så du ikke får vann i munnen. Det er ikke å anbefale… Vi sjekker så inn på hotellet ved Dødehavet og spiser felles middag.

(F/L/M)

Dag 4

25. desember - Dag til egen disposisjon ved Dødehavet

I dag har du dagen til egen disposisjon til å ta livet med ro. Kanskje blir det gjørme og bading eller noe helt annet – opp til deg. Hotellet har alt lagt til rette for en deilig, avslappende dag.

Uansett hva dagen bringer, møtes vi til middag om kvelden.

(F/-/M)

Dødehavet
Dag 5

26. desember- Dødehavet, Dana Village, Petra

I dag sjekker vi ut fra hotellet ved jordens laveste punkt og setter kursen videre. Vi skal først til Jordans største naturreservat med stor variasjon i landskapet. Fra trekledte høyder til sanddyner, og fra steinete raviner til store sletter. Så ut på tur! Vi begir oss ut på en liten vandretur. Stien følger dalen og vi passerer grønne terrasser, før vi kommer til fjellet Rummana. En herlig vandring i et vakkert område. Her er også diverse håndverksboder som vi sjekker ut. Lokalt håndverk er alltid kjekt å se.

Vi fortsetter deretter reisen og er snart i selveste Petra. Felles middag om kvelden og denne blir «the local way». Vi spiser hos en lokal familie i Wadi Mous. Både godt og hyggelig.

(F/lunsjboks/M)

Sandsteinsklipper Jordan
Dag 6

27. desember - Petra!

Etter frokost er det tid for et av de store høydepunktene på turen til Jordan. Petra. Nabateerne bygget Petra på 200-tallet og absolutt alt er hogget ut i det rød-rosa sandsteinsfjellet. Palass, templer, graver og lagringsrom ble til som et resultat av skikkelig håndverk og utsmykning. Petra var et viktig stopp på handelsrutene mellom Damaskus og Arabia og nabateerne var langt fremme når det gjaldt ingeniørkunst, jern- og kobberproduksjon og ikke minst arbeid med stein. Sandsteinen her inneholder mineraler som igjen gir bygningene og omgivelsene en regnbuefarget palett: Rødt, rosa, grønt, gult og grått. Sjatteringene er nydelige og varierende – det er bare moder natur som kan få til et slikt mesterverk – og nabateerne visste å utnytte det.

Vi ankommer Petra gjennom en 1200 meter lang såkalt siq, som er en revne eller sprekk i fjellet. Det føles nesten som å være en oppdagelsesreisende på disse kanter, nesten som Indiana Jones. Visste du at kulissene til åpningsscenen i filmen «Indiana Jones og det siste korstog» ble filmet her? Akkurat når du tror at det ikke er noen ende på siqen, som blir smalere og smalere – åpenbarer det seg noe rent ut spektakulært: skattekammeret. Og dette er bare begynnelsen. Videre fortsetter vi innover i Petra hvor det er hundrevis av bygninger hugget inn i fjellet. Pass på å ha nok minne i kameraet denne dagen! Minner for livet – det blir det i hvert fall, garantert.

Vi reiser tilbake til hotellet og det blir felles middag. Den lager vi selv og smakene er herlige!

(F/-/M)

Petra
Dag 7

28. desember- Ørkenlandskap ulikt noe annet -Wadi Rum og jeep-safari

Etter frokost er vi på vei til Lille Petra først. Lillesøsteren ligger i en trang dal der vi går inn i en enda trangere åpning, Siq Barid.

Så venter Wadi Rum. En wadi er en dal eller et tørt elveleie, og her i Wadi Rum er det nesten like stort fargespekter som i Petra. En ørken er ikke bare gul sand og endeløse dyner så langt øyet ser. Oppdageren T.E. Lawrence, Lawrence of Arabia, gjorde området kjent utenfor landets grenser. Selve filmen, med Peter O`Toole i hovedrollen ble faktisk spilt inn her. Wadi Rum er både fargerikt, levende og øde på en gang. Alt dikteres av sollyset, fargene er utrolig foranderlige.

En ørken må oppdages og ikke bare ses. Vi skal derfor ut på en fire timers jeep-safari med firhjulsdrevne jeeper – og i førersetet er ørkenens voktere, beduinene, som er våre guider. Det blir en spennende natt, hvor vi overnatter i en beduinleir i Wadi Rum. Før det blir søvn skal det spises en ekte beduinmiddag, tilberedt av vårt beduinvertskap. Det å sitte rundt bålet under en stjerneklar himmel, prate med nye reisevenner og kikke utover ørkenen er en oppdagelsesreisende verdig og et spesielt minne å ta med seg.

(F/lunsjboks/M)

Wadi Rum
Dag 8

29. desember - Wadi Rum til Aqaba

Etter frokost setter vi kursen mot Jordans eneste kyststripe som finnes ved badebyen Aqaba. Vi sjekker inn på hotell Intercontinental Aqaba (5-stjerner). Her skal vi bli de siste nettene, slappe av og fordøye inntrykkene etter reisen. Siden Aqaba ligger ved Rødehavet som er fullt av undervannsliv – koraller og massevis av fargerike fisker, sier det seg selv at snorkling (og dykking) er tingen.

Hotellet har selvsagt superbe basseng og strand, så her er det bare å få av seg turtøyet, hoppe i badebukse eller bikini og slappe av. Det er mulig å bli med på valgfrie utflukter, blant annet en båttur ut til et fargesprakende korallrev med mye liv og røre under vann. Dette bestilles og organiseres på plass og er ikke inkludert i programmet.

Reiseleder vil også hjelpe til med å legge til rette for ønskede aktiviteter for deg. Uansett hva du velger å gjøre disse dagene – kos deg og nyt Aqaba og Rødehavet! Felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Reiseleder Carl og Carpe Diem-gjest Lars på kamel gjennom Wadi Rum
Dag 9

30. desember - Dag til egen disposisjon i Aqaba

Gjør det du ønsker, slapp av på hotellet eller blir med på f.eks en båttur med snorkling. Reiseleder Carl arrangerer middag for den som vil være med.

(F/-/-)

Løvefisk i Rødehavet
Dag 10

31. desember - Nyttårsfeiring!

Dagen er til egen disposisjon. Men om kvelden er det ting på gang på det flotte hotellet vårt. Ta med deg pentøyet og godt humør. Gled deg til god mat, hyggelig selskap og god stemning. Ut med det gamle og inn med det nye – 2019 velkommen!

(F/-/-nyttårsmiddag)

Dag 11

1. januar- Dag til egen disposisjon i Aqaba, så hjemreise fra Ammam

Rett før midnatt er vårt arabiske eventyr i Jordan over for denne gangen. Vi sjekker ut fra hotellet til vanlig tid, kl. 12 og bagasjen oppbevares mens vi finner på det vi måtte ønske. Vi spiser middag på en lokal restaurant, før vi etter hvert skal busse til flyplassen i Amman. Det tar cirka fire timer, med stopp underveis.

(F/-/M)

Dag 12

2. januar - Amman - Oslo Lufthavn

Flyet har avgang om natten og mellomlander i Istanbul, hvor vi bytter fly. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er om formiddagen, lokal tid.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 23 320
Enkeltromstillegg: kr 4 170

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Amman-Oslo med Turkish Airlines
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 23. mai 2018
9 netter på mellomklasse og gode hoteller
1 natt i beduinleir (telt med gode fasiliteter)
2 lunsjbokser og 1 lunsj
9 middager, hvorav en nyttårsmiddag
Gruppevisum til Jordan ved ankomst (vi trenger passkopi fra deg etter bestilling)
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Utflukter i Aqaba
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger visum for denne reisen. Du må sende passkopi til Carpe Diem så ordner vår samarbeidspartner i Jordan med visum ved ankomst. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter oppholdets slutt.

Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning.

Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 16 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.
Prisen er basert på valutakurs pr. 30. mai 2018 (USD). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser