Vi i Carpe Diem er ganske så enige...Diani Beach er utvilsomt en av våre strandfavoritter :-)

Jul og nyttår i Kenya – safari, sol og strand

En uforglemmelig jule- og nyttårstur til Kenya med safari i to ulike nasjonalparker!

Kenya er som et fargerikt eventyr. Lydene. Luktene. Lyset. Menneskene og dyrelivet. En reise i tid og sted som får tankene til å vandre fritt, til å endre seg bittelitt. For du blir ikke helt den samme etter at du har besøkt Afrika og Kenya. Du forlater en liten del av hjertet ditt der hver eneste gang. En reise i Kenya gir minner, inntrykk og opplevelser du ikke visste du måtte ha før du reiste. Til ettertanke med et smil om munnen. Det kan være lyset over savannen i rødglødende og magisk solnedgang. Eller silhuettene av de skyggefulle akasiene mot himmelen, der flokker av dyr gresser fredelig, men iherdig. Den gamle matriarken som leder flokken av unge hanner, mødre med elefantbabyer som vugger taktfast gjennom landskapet. Løveflokken som dormer under buskene etter nattens jakt. Alt dette er og blir uforglemmelig…

Ingen Carpe Diem-tur uten en fredelig jakt på de lokale, nære opplevelsene og ei heller her. De flettes godt inn i programmet. Du får med deg safari, besøk i håndverksbedrift der unge alenemødre «ruler», og ikke minst Karen Blixen-museet. Og vi besøker elefantene i David Scheldrick Wildlife Trust. Du vil forelske deg i elefantene, garantert!

Etter alt dette, venter flere dager med puddersand, frodighet og nydelig turkisblått vann. Planer for dagen – rusletur langs stranden, bading gjentatte ganger, lesing, soling og skravling! Finnes det en bedre måte å lande på, et sted å slappe helt av, etter alt vi har opplevd? Tvilsomt. Diani Beach here we come!

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 22.12.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 12 dager
 • Priser fra 34 990,-

Høydepunkter

 • Kenya er en opplevelse for livet – bare vent og se
 • Et herlig dyremangfold og Afrikas blideste lokalbefolkning
 • To ulike og unike parker (Amboseli og Tsave East)
 • Bli dus med Karen Blixen, David Sheldricks baby-elefanter og lokale gründere
 • Ubeskrivelig, vakre Amboseli med selveste Kilimanjaro i bakgrunnen
 • Elefantflokkene i Amboseli
 • På safariene er det plass til seks i kjøretøyene og alle har vindusplass
 • Paradisstrender på Diani Beach – sannsynligvis din nye favorittstrand
 • Godt selskap er alltid inkludert på tur med Carpe Diem!
 • Kenya, Tsavo East, struts, safari
Dag 1

22. desember - Avreise Norge

Med Turkish Airlines reiser vi forventningsfulle fra Gardermoen til Nairobi . Det er avreise om formiddagen. På veien nedover, blir det flybytte og mellomlanding i Istanbul.

(-/-/-)

 

 

Dag 2

23. desember - Ankomst Nairobi, elefanter, perler og Karen Blixen

Ankomst Nairobi er grytidlig om morgenen, eller på natten ettersom man ser det. Vi går gjennom immigrasjonen og får transfer til hotellet vårt. Vanlig innsjekkstid er tidlig ettermiddag, slik at vi lagrer bagasjen, slapper av litt og skal snart ut å se oss om i Nairobi.

I dag kommer det til å bli flettet inn en del program i Nairobi. Dette fordi vi ønsker å reise tidlig i morgen som er julaften, for å komme frem i «normal» tid og får slappet av på lodgen vår i Amboseli. Så dette er måten å gjøre det på:)

Ved 10-tiden hentes vi. Turen går til David Scheldrick Wildlife Trust. Alle må da elske elefanter. Disse majestetiske overherrene som er naturlige ledere overalt der de ferdes i flokk. Du bare bøyer deg i støvet, glemmer både tid og sted der de svinger med snabelen og passer på sine små. Det er de små som står i fokus i dag. For det en stygg hverdag der snikskyttere prøver å samle elfenben til markeder som dessverre aldri blir mettet. Og resultatet er babyer uten foreldre.

I 1977 døde David Sheldrick som hadde den tøffe jobben som skulle hindre krypskyttere i å lykkes i Tsavo National Park. Sammen med sin kone hadde han en misjon i livet – få forlatte neshorn- og elefantunger tilbake til naturen. Her jobbes det seriøst og arven til ekteparet fortsetter i god ånd. En time om dagen kan besøkende oppleve dette, ellers får dyrene leve i fred. Målet er at de skal tilbake til naturen. Elefantungene mates, tas vare på og passes på som babyer – for det er hva de er. De bades, mates og koser seg mer enn gjerne i gjørma! Ubetalelig. Har du alltid drømt om å adoptere en elefant, eller dukket det opp nå? Her kan du. Merk at det kun er åpent fra 1100-1200, av hensyn til elefantene.

Så videre der vi lærer mer om Kazuri. Her trylles det frem håndlagede smykker. Dette begynte i det små med to kenyanske kvinner med en visjon. Det er utallige alenemødre uten inntekt som trengte en jobb og nå hadde de sjansen. Det å være alenemor kan være tøft nok her i Norge, men tenk hvilke andre utfordringer som venter i Kenya. Med pågangsmot og kunnskap om det å lage vakre smykker og annet håndverk, vokste bedriften til å ansette flere og flere kvinner som arbeidstakere. I dag kan omkring 340 kvinner kalle Kazuri sin arbeidsplass. Alt er unikt, håndlaget og fargerikt. I tillegg har de en klinikk der medisinsk hjelp er gratis for kvinnene og deres nære familie.

Etter dette lærerike og fargerike besøket, fortsetter vi til en dame alle har hørt om: den danske forfatteren Karen Blixen. I hvert fall til huset der hun bodde mellom 1914 – 1931. Tipper at alle en gang i livet har hatt lyst til å gjøre som henne. Selv om filmen «Mitt Afrika» med Meryl Streep og Robert Redford ikke kommer inn på alle aspekter ved boken og den bittersøte biografien hennes, er det den romantiske ideen som gjerne blir sittende. Som gode skribenter gir oss. Og det fantastiske landskapet! Hjemmet hennes er gjort om til museum og vi har ingen problemer med å sette fantasien i sving og la tankene fare. Lunsj spiser vi ved Karen Blixen Coffee Garden og vi beregner å være tilbake på hotellet ved 16-tiden. Da er resten av dagen til egen disposisjon, du vil sikkert ta det litt med ro før morgendagen da nye opplevelser venter!

 

(-/L/-)

Nairobi
Dag 3

24. desember - Til Amboseli med alle måltider

Frokost på hotellet, vi sjekker ut og reiser tidlig om morgenen mot Amboseli. Dette for å komme frem til lunsjtid og ha dagen for oss. Underveis stopper vi sikkert et sted der du kan kjøpe litt snacks og for nødvendige ærend. Turen til Amboseli tar omtrent fem timer.

Vi tar livet med ro på vår trivelige lodge og gleder oss til kvelden. Da venter et spektakulært syn: solnedgangen og kjempen Kilimanjaro sammen. Mektig! Middagen spiser vi felles og dette er jammen et bra sted å være selveste julaften!

(F/L/M)

Vakre, vakre Amboseli - med Kilimanjaro kneisende i bakgrunnen
Dag 4

25. desember - Safari Amboseli - og forhåpentligvis maaaaange elefanter

Første juledag, men for oss er det store opplevelser i vente. Amboseli er kjempenes land på mange måter. Med sine enorme sletter, virker det som om at det er endeløst. Det er nesten så himmelen og Amboseli går i ett. Og det blir ikke mindre imponerende av at Kilimanjaro, som ligger over grensen til Tanzania, ruver massivt i bakgrunnen med sine nesten 6000 m.o.h og snødekte topp. Solens gang farger fjellet etter som lyset endrer seg, og det er helt magisk. Men det er så mye, mye mer enn utsikten som trekker her. Vi skal ut på safari om morgenen og ettermiddagen. Mellom dette slapper vi av på lodgen og spiser lunsj.

Amboseli er også kjempenes land siden de har noen helt spesielle beboere. Her er enorme flokker og en stor bestand av elefanter. Dette er ingen smågutter i vanlig forstand heller, for elefantene her er av de aller største i hele Kenya. Det er umulig å ikke bli som barn igjen når disse majestetiske, stolte dyrene lunter av gårde og vifter med ører og snabler. Kloke, familiekjære og sjefene i parken – man blir aldri lei av å beundre dem… Og i det åpne terrenget er det som regel helt supre bilder på gang. De elsker også å kjøle seg ned i sumpen, som de gjerne deler med de storkjeftede flodhestene. Flodhestene ser ut som gigantiske, vraltende kjemper på land, men i vann glir de elegant som en ballerina.

Men det er mer å holde utkikk etter i Amboseli – her er over 50 ulike pattedyr og et sammensatt økosystem. Her er de stripete, «pyjamaskledde» sebraene og en stor bestand standhaftige gnuer. Grasiøse, hoppende gaseller og prustende bøfler – fascinerende sjiraffer og vortesvin.

Vel tilbake på lodgen venter det felles middag og en hyggelig kveld sammen med nye reisevenner.

(F/L/M)

 

Ditt hjem for noen dager i Amboseli
Dag 5

26. desember - Til Tsavo East Nasjonalpark, safari om ettermiddagen

Tidlig opp, etter frokost på lodgen venter nye muligheter når vi kjører mot Tsavo East og Ashnil Aruba. Turen tar omtrent fem timer.

Når vi kommer frem til lodgen, er det lunsj og avslapning før vi skal ut på ny game drive og safari.

Tsavo East er en av verdens største parker, her er uendelige områder og dermed et stort antall dyrearter. Vi nevner spesielt Tsavo-løvene, en løvebestand der hannen ofte ikke har manke! Det er unektelig litt spesielt! Det er flere hundre løver i Tsavo, vi holder utkikk – manke eller ikke.

Ellers kan vi se så mange ulike arter av både kattedyr, antiloper, hyener, vortesvin, sebraer, sjiraffer og elefanter at det er bare å pusse linsen å være klar for blinkskudd. Men ikke glem at ikke alt handler om bilder – det handler om å lagre minner i eget hode og egne tanker også. For safari er stort for alle.

Felles middag på lodgen.

(F/L/M)

I Tsavo East tror vi at du vil trives på vår koselige lodge
Dag 6

27. desember- Full dags safari i enorme Tsavo East

I dag venter en hel dag med safari og mange opplevelser. Underveis blir det piknik, og det er bare å se frem til mange, flotte opplevelser også i dag.

(F/L/M)

 

Kanskje møter du på en av disse...
Dag 7

28. desember- Til Diani Beach

Etter noen opplevelsesrike dager med safari og forhåpentligvis mange minner, går turen nå videre til strand og avslapning. Målet er Diani Beach og Diani Sea Resort. Kjøreturen tar cirka fire timer og vi kommer frem midt på dagen. Her blir vi en god stund. Tenker det er helt greit å la lysten styre dagene som kommer. Hva venter? Jo, en langstrakt, hvit strand med puddersand og deilig vann. Omringet av frodig vegetasjon som bare bidrar til å løfte stedet enda et hakk. Her er det ingen problemer å kose seg.

Her har vi all-inclusive!

(F/L/M)

 

Vi i Carpe Diem er ganske så enige...Diani Beach er utvilsomt en av våre strandfavoritter :-)
Dag 8

29. desember- Diani Beach

Dag til egen disposisjon på lodgen. Skulle du ønske å være litt mer aktiv, hjelper reiseleder og hotellet til med det du måtte ønske. Kanskje en tur til Mombasa? Shimba Hills? Ut på båttur for å spotte delfiner? Det gjelder alle dagene:)

(F/L/M)

 

Helt ok dager på Diani Beach :-)
Dag 9

30. desember - Diani Beach

Denne dagen er også din!

(F/L/M)

Dag 10

31. desember - Diani Beach

Kos deg!

(F/L/M)

 

Kan det friste med litt massasje?
Dag 11

1. januar - Diani Beach og snart hjemreise...

Kos deg i dag også:) I kveld møtes vi til felles middag og snakker om alle Kenyaminnene vi har samlet opp disse dagene. Det har vi forsåvidt gjort hver kveld, men nå blir det sikkert litt ekstra mimring… Pluss for at vi har rommene våre frem til avreise og sjekker ut litt før avreise mot flyplassen!

Rundt midnatt får vi transfer ut til flyplassen i Mombasa.

(F/L/M)

Dag 12

2. januar - Hjemreise og ankomst Norge

Turkish flyr oss nordover med avgang grytidlig morgen, eller natt, ettersom man ser det.  Det er mellomlanding og flybytte i Istanbul. Ankomst Norge er om ettermiddagen.

(-/-/-)

 

Diani Beach

Det er fint på Diani Beach og Diani Sea Resort er hjemmet vårt disse dagene

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 34 990
Tillegg for enkeltrom: kr 5 160

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Nairobi//Mombasa – Oslo med Turkish Airlines
Flyskatt og avgifter pr 25. februar 2019
9 netter på gode hoteller og lodger (2 netter på fly)
Daglig frokost og 10 lunsjer/9 middager – all inclusive på hotellet i Diani Beach
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Visum til Kenya, ordnes ved innreise og koster USD 50 (kontant)
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Tips
Drikkevarer
Reisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum til Kenya. Dette ordnes ved innreise og koster 50 USD. Ta med kontanter. Merk at det kan ta litt tid med visumkøen… Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Det er malaria på denne reisen og malariaprofylakse hører med. Ta kontakt med din fastlege eller vaksinasjonskontor i forhold til dette og husk at dersom du skal ha andre vaksiner – begynn forberedelser seks uker før avreise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser