Jul og nyttår i Jordan

Jul og nyttår i Jordan

Jordan wadi rum camel

Jordan er et eventyr!

Det lille landet med det enorme mangfoldet – Jordan byr på mange herlige naturopplevelser og en gjestfri befolkning som er stolte av det vakre landet sitt. Gled deg til å være vektløs og flyte som en kork i det supersalte Dødehavet. Som motsats til det våte element, oppleves den mektige ørkenen Wadi Rum med et fargespill av en annen verden. Den er nærmest uvirkelig vakker, omringet av høye sandsteinsfjell som glitrer og endrer farge ettersom solen flytter seg. Vi starter i hovedstaden Amman, byen på de syv åsene, og besøker også Jerash - Østens Pompeii.

Hovedrollen i Jordan spilles allikevel av Petra. Den rød-rosa sandsteinsbyen er nabateernes ubestridte mesterverk. Med rike detaljer tryllet de frem denne kulturskatten av en by som plutselig åpenbarer seg etter en vandring gjennom den lange, smale fjellsprekken Al-Siq. Det storslåtte, ruvende, rosa skattekammeret er av de synene du aldri glemmer. At Petra regnes som et av verdens sju nye underverk er en selvfølge. Det er umulig å ikke la seg fascinere av fargene i fjellet og det nabateerne fikk til for rundt 1700 år siden.Det er utvilsomt mange grunner til å besøke Jordan – fra ørken til Dødehavet til Rødehavet. Jordans eneste, lille kyststripe i form av badebyen Aqaba ligger ved Rødehavet og frister med koraller og fisk som ligner Nemo. De siste dagene slapper vi av her.

Jordan er et kaleidoskop av farger og variasjon som vi gleder oss til å vise deg. På denne reisen skal vi tilbringe både jul og nyttår, med mange og varierte opplevelser før flere dager på stranden i Aqaba blir dette storslagent.

Høydepunkter

 • Flyt som en kork i Dødehavet!
 • Ubeskrivelige Petra
 • Wadi Rums ørkenlandskap – overnatt i beduintelt
 • De romerske ruinene i Jerash
 • Nydelige jordanske smaker
 • Avslappende dager med sol og bad i Aqaba
 • Unik gjestfrihet og middag hos en lokal familie
 • Jordan er mye mer variert enn du kanskje tror
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem
Jordan dodehavet holiday inn

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.12.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 12

  Priser fra: 28.990,-

  Reiseleder: Carl Olsson

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+41
+40

Program

11 frokoster, 3 lunsjer og 9 middager inkludert

Dag 1

Oslo Lufthavn - Amman, Jordan

Vi flyr med Turkish Airlines fra Oslo Lufthavn med avgang midt på dagen. Etter mellomlanding og flybytte i Istanbul, beregner vi å lande i Amman om kvelden. Vi kjøres til hotellet der vi tar kvelden og skal se mer av Amman i dagene som kommer.

Nattlys fra Amman - hovedstaden i Jordan

Amman i Jordan.

Dag 2

Amman - Jerash - Ajloun - Amman

Frokost og middag

Frokost på hotellet. Vi har lovet at Jordan har mange lag, og i dag skal vi ta et dypdykk i historien. Vi kjører til Jerash, og her venter romerske ruiner som imponerer. Det har en aldri så liten wow-faktor, og det kalles ikke Østens Pompeii uten grunn. Vi går inn gjennom den sydlige porten og lar oss forbløffe. En gang skal det ha vært hele 20 000 innbyggere her – tenk for et yrende liv det må ha vært her den gangen! Ruvende søyler som kanter hovedgater og ganger. Jordskjelvsikre, må vite, romerne kunne bygge. Et romersk teater hører selvsagt med. Her er utrolig akustikk som utnyttes til fulle når den årlige Jerash musikkfestival holdes her. Bysantinske kirker med mosaikkgulv. Vi rusler rundt og prøver å forestille oss hvordan alt var en gang i tiden – men det er fortsatt storslått den dag i dag.

Ikke langt fra romerske ruiner, ligger Ajloun. En liten by der keiser Hadrian holdt til en periode. Ovenfor byen ble det bygget et fort på 1100-tallet av araberne som forsvar mot korsfarerne. Fortet har en fantastisk beliggenhet i naturskjønne omgivelser, og er veldig godt bevart. Mer historie avdekkes.

Vel tilbake i Amman, blir det felles middag på en lokal restaurant.

Dag 3

Amman - Madaba - Nebo - Dødehavet

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi ut og ta en liten titt på Jordans moderne og historiske hovedstad – Amman. Selve byen er bygget på flere fjell, og som storbyer flest, er den delt. Den vestre siden er moderne, trendy og tilfredsstiller unge, velutdannede og velstående jordanere. Den østre siden viser en mindre vestlig side, med en stor palestinsk befolkning og et annet bybilde. Det har bodd folk i Amman-området i tusenvis av år. I sentrum av byen ser vi det romerske teateret som rommet 6000 personer. Vi ser også citadellet, festningen, herfra har vi en flott utsikt over byen.

Reisen fortsetter til Madaba, som ligger rundt 30 km. fra Ammam. Madaba er en historisk by som er nevnt i Bibelen, men er i dag mest kjent for den unike mosaikken som finnes her. Inne i den gresk-ortodoks basilikaen St. George, åpenbarer det seg et kart på gulvet datert fra 500-tallet e. Kr. Kartet forestiller Palestina med Jerusalem og Nil-deltaet. Det er meget detaljert og stort, opprinnelig var det 21 x 7 meter. Over to millioner fargerike biter ble brukt til kartet, hentet lokalt. Det er også andre flotte mosaikker i Madaba.

Vi fortsetter i historisk modus og kommer frem til Mount Nebo. Det var her Moses skal ha stått og skuet utover det forjettede land, dit han selv aldri kom. Det var det siste stedet Moses ble sett i live og derfor regnes Mount Nebo som det stedet han døde. Utsikten er upåklagelig, på en klar dag kan vi se Jerusalem, Betlehem og Jeriko.

Vi ankommer hotellet vårt ved Dødehavet, jordens lavest beliggende punkt, på ettermiddagen. I dag er det julaften og vi feirer med en deilig, felles middag på hotellet.

Dag 4

Dag til egen disposisjon ved Dødehavet

Frokost og middag

I dag har du dagen til å gjøre hva du vil og ta livet med ro. Hotellet har basseng og ligger i gangavstand til Dødehavet. Hva er vel en tur hit uten et bad i det salte (over 30 %), mineralrike vannet? Og det er helt sant, du flyter som en kork! Ta gjerne med lesestoff, men pass på så du ikke får vann i munnen. Det er ikke å anbefale… Den kullsvarte leiren ved bredden sies å ha helende og forskjønnende egenskaper – det er bare å smøre på!

Uansett hva dagen bringer, møtes vi til middag om kvelden.

Dag 5

Dødehavet - Dana - Petra

Frokost, lunsj og middag

I dag sjekker vi ut fra hotellet ved jordens laveste punkt og setter kursen videre. Vi skal først til Jordans største naturreservat med stor variasjon i landskapet. Fra trekledte høyder til sanddyner, og fra steinete raviner til store sletter. Så ut på tur! Vi begir oss ut på en liten vandretur. Stien følger dalen og vi passerer grønne terrasser, før vi kommer til fjellet Rummana. En herlig vandring i et vakkert område. Her er også diverse håndverksboder som vi sjekker ut. Lokalt håndverk er alltid kjekt å se.

Vi fortsetter deretter reisen og er snart i selveste Petra. Felles middag om kvelden og denne blir «the local way». Vi spiser hos en lokal beduinfamilie i Wadi Mousa. Både godt og hyggelig.

Dag 6

Petra!

Frokost og middag

Etter frokost er det tid for et av de store høydepunktene på turen til Jordan. Petra. Ikke alle vet at Petra ikke bare er det mest kjente Skattkammeret, men en hel by og en mengde slike grotter og utgravninger i sandsteinen. I dag blir det mye vandring skal vi få med oss alt!

Nabateerne bygget Petra på 200-tallet og absolutt alt er hogget ut i sandsteinsfjellet. Palass, templer, graver og lagringsrom ble til som et resultat av skikkelig håndverk og utsmykning. Petra var et viktig stopp på handelsrutene mellom Damaskus og Arabia og nabateerne var langt fremme når det gjaldt ingeniørkunst, jern- og kobberproduksjon og ikke minst arbeid med stein. Sandsteinen her inneholder mineraler som igjen gir bygningene og omgivelsene en regnbuefarget palett: Rødt, rosa, grønt, gult og grått. Sjatteringene er nydelige og varierende – det er bare moder natur som kan få til et slikt mesterverk – og nabateerne visste å utnytte det.

Vi ankommer Petra gjennom en 1200 meter lang såkalt siq, som er en revne eller sprekk i fjellet. Det føles nesten som å være en oppdagelsesreisende på disse kanter, nesten som Indiana Jones. Visste du at kulissene til åpningsscenen i filmen «Indiana Jones og det siste korstog» ble filmet her? Akkurat når du tror at det ikke er noen ende på siqen, som blir smalere og smalere – åpenbarer det seg noe rent ut spektakulært: skattekammeret. Og dette er bare begynnelsen. Videre fortsetter vi innover i Petra hvor det er hundrevis av bygninger hugget inn i fjellet. Pass på å ha nok minne i kameraet denne dagen! Minner for livet – det blir det i hvert fall, garantert.

Vi reiser tilbake til hotellet og det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 7

Utenomjordisk ørkenlandskap i Wadi Rum

Frokost, lunsj og middag

I dag venter Wadi Rum. En wadi er en dal eller et tørt elveleie, og her i Wadi Rum er det nesten like stort fargespekter som i Petra. En ørken er ikke bare gul sand og endeløse dyner så langt øyet ser. Oppdageren T.E. Lawrence, Lawrence of Arabia, gjorde området kjent utenfor landets grenser. Selve filmen, med Peter O`Toole i hovedrollen ble faktisk spilt inn her, det samme ble blant annet en av Star Wars-filmene, The Martian od sist Dune fra 2021. Det er ikke så rart, for Wadi Rum føles litt utenomjordisk. Her er det både fargerikt, levende og øde på en gang. Alt dikteres av sollyset, fargene er utrolig foranderlige.

En ørken må oppdages og ikke bare ses. Vi skal derfor ut på en motorisert safari med pick-ups hvor vi sitter på tilpassede benker på lasteplanet, slik de gjør her. I førersetet er ørkenens voktere, beduinene, som er våre guider. Underveis tar vi en lunsjrast.

Det blir en spennende natt, hvor vi overnatter i en beduinleir i Wadi Rum. Før det blir søvn skal det spises en ekte beduinmiddag, tilberedt av vårt beduinvertskap. Det å sitte rundt bålet under en stjerneklar himmel, prate med nye reisevenner og kikke utover ørkenen er en oppdagelsesreisende verdig og et spesielt minne å ta med seg.

+8
+7

Dag 8

Wadi Rum til Aqaba

Frokost og middag

Etter frokost setter vi kursen mot Jordans eneste kyststripe som finnes ved badebyen Aqaba. Vi sjekker inn på vårt lekre hotell litt utenfor byen. Rommene er kanskje ikke klare med en gang, så i mellomtiden kan vi finne solsengen og ta et bad i havet. Her skal vi slappe av og fordøye inntrykkene etter reisen. Siden Aqaba ligger ved Rødehavet som er fullt av undervannsliv – koraller og massevis av fargerike fisker, sier det seg selv at snorkling (og dykking) er tingen - ikke rett ved hotellet men bli gjerne med på en båttur!

Hotellet har selvsagt superbe basseng og strand, så her er det bare å få av seg turtøyet, hoppe i badebukse eller bikini og slappe av. Her skal vi kose oss og nyte, og dagene brukes som du vil. Det er mulig å bli med på valgfrie utflukter, blant annet en båttur ut til et fargesprakende korallrev med mye liv og røre under vann. Dette bestilles og organiseres på plass og er ikke inkludert i programmet.

Reiseleder vil også hjelpe til med å legge til rette for ønskede aktiviteter for deg. Uansett hva du velger å gjøre disse dagene – kos deg og nyt Aqaba og Rødehavet! Felles middag om kvelden.

Aqaba marina i jordan.

Eliat stranden og marina i Aqaba, Jordan.

Dag 9

Dag til egen disposisjon

Frokost

Kanskje vil du være med på en båttur i dag? Rødehavet er kjent for flotte rev og spennende områder for snorkling. Reiseleder organiserer for de som vil være med, dette betales på plass og anbefales - en dag på sjøen er aldri dumt!

Dag 10

Nyttårsaften!

Frokost og middag

Dagen er til egen disposisjon. Men om kvelden er det ting på gang på det flotte hotellet vårt. Ta med deg pentøyet og godt humør. Gled deg til god mat, hyggelig selskap og god stemning. Ut med det gamle og inn med det nye – 2023 velkommen!

En løvefisk i Akaba-bukten

En løvefisk i Akaba-bukten

Dag 11

Aqaba - Amman

Frokost og middag

Vi spiser frokost og tar en rolig morgen etter gårsdagens festiviteter. Vi sjekker ut fra hotellet til vanlig tid, kl. 12. Bagasjen oppbevares mens vi finner på det vi måtte ønske. Vi reiser til Amman på ettermiddagen, det tar fire timer å kjøre pluss stopp. I Amman sjekker vi inn på hotellet vårt for natten.

Dag 12

Hjemreise

Frokost

Vi spiser en tidlig frokost før vi setter kursen mot flyplassen. Vi har avreise om morgenen, mellomlander i Istanbul og ankommer Oslo på ettermiddagen.

Takk for turen!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Amman t/r med Turkish Airlines
 • 10 netter på mellomklassehoteller med frokost (med forbehold om endringer av hotell/camp til tilsvarende standard)
 • 1 natt i beduinleir (telt med gode fasiliteter)
 • Måltider i henhold til program
 • Gruppevisum til Jordan ved ankomst (vi trenger passkopi fra deg etter bestilling)
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter i Aqaba
 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer til måltidene
 • Tips