Jul på Maafushi - Maldivene på lokalt vis

Jul på Maafushi - Maldivene på lokalt vis

En ung mann iført stråhatt slapper av i en oransje hengekøye som er hengt på et kokosnøttpalm. Den hvite sandstranden og fargen på vannet er turkis og er en idyllisk og unik beliggenhet på Maldivene.

Det genuine Maldivene. Helt enkelt.

Kunne du tenke deg hvite sandstrender og turkist hav fremfor snø og slaps i julen? Snorkle i vann som minner om et akvarium? Gå barfot i sandgater omgitt av hus i alle regnbuens farger? Møte en gjestfri lokalbefolkning? Senke skuldrene og bare kose deg.

Da tror vi at det ekte Maldivene er noe for deg. Nærmere bestemt øya Maafushi. Det er en helt, helt annerledes opplevelse enn å være på en all inclusive resort på Maldivene – for å si det sånn. Og spør du oss, så er den lokale varianten en mye hyggeligere og minneverdig opplevelse enn resortlivet…og ikke minst billigere. Hvordan Carpe Diem havnet på akkurat Maafushi er en ganske så spesiell historie. Du kan lese mer om den nedenfor.

Høydepunkter

 • Det ekte Maldivene – det som virkelig er verdt å oppleve
 • Bli kjent med Maafushi – den lokale øya midt i paradiset
 • Paradis ja, men dog med nok av miljøutfordringer både til lands og til vanns. Med Carpe Diem får du mulighet til å være med å bidra til et bedre miljø på Maldivene gjennom konkrete handlinger.
 • En verden under vann som bare må oppleves – akvarium er den beste beskrivelsen
 • Korallplanting og snorkling i "Renees hage"
 • Møte med en veldig gjestfri lokalbefolkning
Heritance aarah maldivene hummer maltid

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 20.12.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 12

  Priser fra: 27.990,-

  Reiseleder: Marte Bjørkmann

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+26
+25

Maafushi - den lokale øya

Maldivene er ensbetydende med paradis – en etterlengtet drømmeferie. Paradis både over og under vann. Dobbel glede. Bildene lyver ikke. I dette øyriket blir Photoshop arbeidsledig.

Naturen er gavmild. Her lar den oss gå barbent i myk puddersand. Hver dag. Det er ikke mye som slår fargepaletten kritthvit sand og turkis, glassklart vann. Herlige assosiasjoner om en behagelig drømmeferie. For oss som besøker øyene er sol og bad hovedsyssel. Og strendene, de er helt greie de også…fordelt på øyene – det er nesten 1200 av dem. Vi har valgt å gjøre det lokalt denne gangen. Carpe Diem går alltid i bresjen for det genuine fremfor det kommersielle. Derfor har vi lagt vår elsk på øya Maafushi (les om bakgrunnen for valget nedenfor).

Her blander turistene seg med lokalbefolkningen. Vi får en helt annen opplevelse av hvordan det er å faktisk leve på Maldivene. Gå barbeint er en egen greie her. «Gatene» består av sand. Nesten bilfritt. Helt perfekt og nydelige i solskinn, men kommer det en regnskur, en helt annen historie. En uforglemmelig sådan. Slikt som skaper gode historier både på tur, og i godt selskap etterpå.

Det er ikke så veldig lenge siden Maldivene bestemte seg for å oppheve skillet mellom turister og lokalbefolkning. Tidligere har så godt som all turisme vært sluset til egne resorts. Øyriket byr jo på utallige, flotte, fancy resorts som smaker både paradis og eksklusivitet. Der det ikke er spart på noe, og prisene er deretter. For lokale Maafushis del, var det i 2010 at det første overnattingsstedet ble bygget her. Siden den tid har det skjedd MYE. La oss ikke legge skjul på at turistene har oppdaget øya. Øylivet er et kapittel for seg. Maafushi er nybygg, eldre bygg, skjeve bygg, pene og mindre pene bygninger. Sjarm og særpreg i bøttevis, men med skjevheter og dæsjer av kule innslag og det som ikke er fullt så kult. På den ene delen av øya ligger til og med øygruppens fengsel. Når det er sagt, så er det veldig lite kriminalitet her. Summen av det hele er herlig forfriskende og annerledes!

Program

9 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Avreise Oslo

Vi reiser om ettermiddagen med Turkish Airlines til Istanbul. Etter mellomlanding og flybytte, går ferden videre til Maldivene og hovedstaden Male. Vi ankommer om ettermiddagen neste dag.

Dag 2

Ankomst Malé og transfer til Maafushi

Middag

Fremme! Vi ankommer Male midt på dagen og får båttransfer til Triton Beach Hotel & Spa som blir vårt hjem de neste dagene. Det er ikke lange biten, tar cirka 40 minutter.

Vi sjekker inn når rommene er klare, kommer i strandmodus og feriemodus. Lar ferien begynne!

I kveld spiser vi felles middag og nyter at vi har noen herlige feriedager foran oss.

Kjekt å vite: De måltidene som ikke er inkludert på turen, organiseres av reiseleder.

Les mer om hotellet på deres egne nettsider her

Det kan til tider forekomme noe byggestøy fra områdene rundt hotellet. Slik er det på Maafushi.

(Vi tar også et lite forbehold om at dagene for de ulike utfluktene kan endres på plass etter forholdene med vær og vind).

Skilt med fisker over der Maafushi er stavet

Velkommen til Maafushi

Dag 3

Dag til egen disposisjon på Maafushi

Frokost

Planer for dagen: Nyt strandlivet, bli høye på ferielivet med fruktjuice eller smoothie eller les boken din. Litt shopping er det også mulighet for i de små butikkene som kranser de hvite strandgatene. Eller test ut kafeer og restauranter på denne øya som strekker seg 1200 meter fra ende til ende.

Hva med en utflukt til Ari-atollen for å snorkle med hvalhai og mantarokker - om ikke i dag så senere i oppholdet? Begge har «base» i dette området og sjansene for å møte på dem er ganske stor. Nærmere info om denne utflukten får du på Maafushi.

Piggrokke som svømmer over et korallrev i det blå Komodo-vannet

En stor piggrokke som svømmer langs havbunnen

Dag 4

Maafushi, snorkling, sandbanke og den lokale naboøya Gulhi

Frokost og lunsj

Frokost på hotellet før vi skal ut å oppleve! Vi skal ut å snorkle og svømme, eller kanskje bare vake i vannskorpa. Må ut på havet. Begynne å få en følelse av en overjordisk vakker verden under vann. Her er det farger, det vrimler av ulike fisker som skynder seg langsomt og henger på flokken sin. Store, små, kjente, ukjente – spiller ingen rolle. Her nede er alt en bonus å få med seg.

Liker du deg best over vannflaten? Null problem. Her er det muligheter for alle. Vi innretter oss på en «helt grei» sandbanke ikke veldig mange minuttene fra Maafushi. Her kan de som ønsker snorkle på revet som ligger noen meter fra sandbanken, mens de som liker bedre å sive rundt på grunt vann kan gjøre det. Vi spiser lunsj på sandbanken før vi fortsetter til naboøya Gulhi.

Gulhi er liten, lekker og innbydende. Her var det faktisk low key-turisme allerede på 80-tallet med litt telting og enkelt opplegg. Gulhi har også en av Maldivenes eldste og største havner, uten at størrelsen på havnen får deg til å tenke på «noe stort». Gulhi har en knakende fin strand å skilte med og ute i vannet kan du huske på en vannhuske. Også et populært sted å ta bilder.

Etter mye frisk luft, sol og saltvann setter vi kursen tilbake til Maafushi.

Tilbake på Maafushi tar vi ettermiddagen og kvelden som den kommer:)

Dag 5

Dag til egen disposisjon, cruise i solnedgang med nattfiske

Frokost og middag

Det er julaften og vi kan knapt tenke oss en bedre måte å tilbringe dagen. Tenk at vi befinner oss så langt unna gamlelandets tradisjoner som det er mulig. Så annerledes og så spennende!

Nå begynner vi å komme inn i dagliglivet og dagene går av seg selv. Det er solstråler å fange, dukkerter som må tas og snorkling som må vedlikeholdes. Det kan jo dukke opp nye fisker!

Når det begynner å dra seg mot kveld, møtes vi til cruise i solnedgang. Lite kan måle seg med å se solen ta kvelden fra sjøsiden. Om bord i en lokal båt, dhoani, gjør vi oss klar til å se dette underverket som jo skjer hver dag. Men like flott er det hver gang! Ok, det kan jo hende at solen ikke skinner…, men båttur, det blir det. Underveis blir det også kveldsfiske. Om fiskelykken står oss bi (og mannskapet som nok har mer peiling enn oss…), blir det tilberedning av egen fangst på stranden etterpå. Dette blir en skikkelig island night med lokale, tradisjonsrike retter på selveste julaften.

Grønt gress og morgendugg på Maafushi-øya, Maldivene

Dag 6

Dag til egen disposisjon på Maafushi - eller island clean up og planting av koraller

Frokost og middag

I dag kan du selv bestemme tempoet og hva du vil gjøre. Om du vil være med på vår aktivitet, heng på! På tidligere turer har dagens gjerning virkelig vært noe våre gjester har satt pris på og ønsket å være en del av. Vi skal ut å plukke plast/søppel og være med å plante koraller! I avsnittet innledningsvis står det mer om dette som gjentas her:

Søppel, spesielt plast er et problem på Maldivene, akkurat som i andre land. Renee Sørensen startet Maafushi Envoriment Club, slik at skolebarna skal læres opp til å sortere søppel. Sammen med frivillige, både turister og lokale ryddes det jevnlig i lagunene for plast. Nå er det vår tur til å bidra.

Eco Dive Club ble startet av Renee og to lokale venner i september 2017. Hun ønsket et dykkesenter med et ekstra fokus på miljøet og også marin forsøpling. Det har blitt plantet mange rammer med koraller siden 2017. Man plukker koraller som har brukket av, binder dem opp på rammene slik at de igjen kan vokse og bli til nydelige korallrev. Det trengs flere rammer og folk er velkommen til å plante koraller når de er på Maafushi - sammen med oss i Carpe Diem!
Det er også flott å snorkle i kanalen hvor rammene står og det har blitt et yrende fiskeliv der. I «Renee’s garden» som plassen heter er det godt å være. Dette er en dag til ettertanke og noe du aldri glemmer.

Carpe Diem planter to rammer for hver ny tur, så allerede nå har vi rukket å få en liten Carpe Diem-hage i Renees vakre korallhage. Vi garanterer at dette vil gjøre inntrykk, for hvem av dere visste at det faktisk var mulig å plante nye koraller? Ikke vi, før Renee lærte oss dette.

Reiseleder organiserer felles middag i kveld.

Dag 7

Dag til egen disposisjon

Frokost

Kos deg med det du ønsker å gjøre i dag.

Dag 8

Dag til egen disposisjon

Frokost

Reiseleder gir forslag, ellers gjør du som du selv ønsker.

Dag 9

Maafushi, snorkling, sandbanker, delfiner, havskilpadder og lunsj på sandbanke

Frokost og lunsj

Ut på tur etter frokost! Det er det som er så genialt med å forflytte seg bittelitt- alle steder er ulike og skaper en annen opplevelse. Kanskje ser vi havskilpadder i dag? Vi har i alle fall truffet på disse artige skapningene på alle tidligere turer vi har hatt til Maldivene, så sjansen er stor for at de som ønsker kan svømme med skilpadder i dag.

Underveis strander vi igjen, med hensikt, på en sandbanke. Her koser vi oss med mer snorkling, bading og lunsj før vi har avgang med båten igjen. Mens vi på tilbakeveien cruiser på Det indiske hav, på utkikk etter de alltid lekne og akrobatiske delfinene. Om de er ute og cruiser selv, er det meget sannsynlig at de viser frem noen av de mange sprellene og kunstene sine langs rekka. Den som ikke smelter og blir varme om hjertet av delfiner, rekk opp hånda. Sjansen er stor for at du får oppleve delfiner på nært hold i dag. Er vi heldige…mange hundre av dem…samtidig.

Vel tilbake, er resten av dagen til egen disposisjon. Enten til å oppdage mer av Maafushi, eller til å slappe av.

Dag 10

Utflukt til naboøya Guraidhoo, middag om kvelden

Frokost, lunsj og middag

I dag tar vi turen til Guraidhoo, en annen lokal øy litt mindre enn «vår». En halvtimes tur på havet, så er vi der. Alltid spennende å se enda mer! I dag bor det cirka 3000 innbyggere her og den har vært bebodd siden 1970-tallet. Men det er først nylig de har begynt å snuse på turisme og begynt å bygge hoteller og infrastruktur.

Gatene er også her av sand og fargerike hus synes overalt. Som Maafushi er ikke alle bygningene like vakre og gatebildet endrer seg nesten fra en dag til en annen… Men blandingen er absolutt interessant! Og det er en Bikini Beach her også, det må det være.

Vi møtes alle sammen til felles middag for å kose oss siste kvelden på Maafushi. Denne øya som både er rustikk, egenartet, lokal, kul, vakker og herlig rar på samme tid. Nå har vi kommet under huden på deg og der blir den.

Dag 11

Maafushi og hjemreise

Frokost

Det er fortsatt tid til å være i feriemodus, ikke lett å gi slipp! Nå er det på tide å gjøre mer av det du elsket, eller få med deg det du ikke har hatt mulighet til.
Etter hvert må turen gå ut til flyplassen og Male.

Vi får transfer med båt, før vi sjekker inn hos Turkish Airlines. Avgang er sent om kvelden.

Dag 12

Ankomst Norge

Etter flybytte og mellomlanding i Istanbul, beregner vi å lande på Oslo Lufthavn om formiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Malé t/r
 • 9 netter på hotell iht. program
 • Lunsjer og middager iht. program
 • Alle utflukter iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Valgfrie utflukter
 • Drikkevarer
 • Tips