Mijas

Jul i Malaga

Jul Malaga betyr deilig mat, morsomme aktiviteter og besøk i Ronda og Mijas.

Med reiseleder Vegard som bor i området, får du en perfekt veiviser og kjentmann! Det er ingen grunn til å ikke reise sydover i julen. Malaga er et soleklart valg om du, som oss, er glad i Spania og Andalucia. Malaga er noe så herlig som en genuin spansk storby, rik på kultur, historie og en restaurantscene som kan måle seg med de andre spanske storbyene. Byboerne selv har alltid vært stolte av byens opphav og tilbud, men nå har resten av verden også fått opp øynene. Stemningsfulle kafeer omkranser et historisk bybilde der kunst, dynamikk og kreativitet i matveien trekker sammenligninger til Madrid og Barcelona.

Katedralen i byen er et imponerende skue. Nordtårnet er 84 meter høyt, og dette er da den nest høyeste katedralen i Andalucia, bare slått av regionhovedstaden Sevilla. Malaga viser oss massevis av flott kunst, skulpturer og utsmykning. Visste du at det var her selveste Picasso ble født?

Andalucia er er også «passion», tyrefekting og hvitkalkede byer som selvsagte postkortmotiv. Med utflukter til vakre Ronda og reiseleder Vegards tidligere hjemby, Mijas, skal julen i år bli alt annet enn tradisjonell, traurig og preget av mørketid.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Malaga, en by som vil overraske deg positivt. Fullspekket av stemning og historie
 • Tapasrunde på noen av byens beste steder
 • Morsomme aktiviteter rundt i byen – på sykkel
 • Utflukt til vakre Ronda, en av de siste byene som ble gjenerobret fra maurerne
 • Hvitvaskede og postkortyndlingen Mijas
 • Lokalkjent reiseleder som garantert finner de litt skjulte lokale opplevelsene
 • Reiseleder Vegard, bor i Malaga, snakker flytende spansk og har smaken for de gode opplevelsene og det gode liv

 

 • Spania Andalusia Malaga
 • Sevilla Andalusia Spania
 • Spania Andalusia Mijas
 • Sevilla Spania
 • Spania Andalusia Malaga
 • Spania Andalusia flamenco
 • Spania Andalusia Ronda
 • spania_catalonia
 • Spania Andalusia Ronda
 • Sevilla Andalusia Spania
 • Spania Andalusia Mijas
 • mat paella spania andalucia
 • Spania Andalusia Malaga
 • Spania Andalusia Malaga
Dag 1

21. desember - Avreise Oslo ankomst Malaga

Vi flyr fra Oslo om formiddagen med Norwegian (direktefly) og ankommer Malaga flyplass om ettermiddagen.

Vel fremme i Malaga blir vi møtt på flyplassen av reiseleder Vegard som sørger for at vi kommer oss til hotellet vi skal bo på under hele oppholdet, Don Curro. Med sentral beliggenhet som alltid er viktig når man besøker en storby, er vi sikret en fin ferie. Det er bare fem minutter å gå til katedralen og er du utstyrt med et godt utviklet shopping-gen, er dette midt i blinken. Hotellet har restaurant og kafe og det er Wi-Fi både på rommene og i fellesområdene for den som vil være pålogget.

Værmessig er Andalucia varierende på denne tiden av året, men at det kan være varmt og godt med over 15 grader er ikke uvanlig.

Spania=deilig mat og det skal vi såklart teste ut. Middag i kveld – bienvenidos!

Informasjon om hotellet

(-/-/M)

Malaga
Dag 2

22. desember - Bli kjent med Malaga fra sykkelsetet og tapas om kvelden

Etter frokost er det på tide å bli kjent med Malaga og hva er vel bedre og mer personlig og sosialt enn å gjøre det på to hjul? Det vil ta fra 3,5 – 4 timer. Bonus er frisk luft i luggen og at vi når steder vi ikke kommer til med buss. 3000 års historie og sivilisasjon passeres og våre guider vil underveis fortelle om byens kultur, innbyggere, historie i tillegg til en og annen morsom betraktning eller anekdote. Det skal være lærerikt, morsomt og innholdsrikt. Vi ruller sakte gjennom de smale, arabiske gatene i gamlebyen der severdigheter og imponerende bygninger dukker opp rundt nesten hvert hjørne. Vi nevner det romerske teateret, Alcazaba – det mauriske palasset, katedralen, Picassomuseet, huset der Picasso ble født, Cofradias de la Semana Santa, vakre torg, nydelige bulevarder, parker, strandpromenaden, Malagas tre eldste kirker, tyrefektingsarenaen og mye mer.

Innvielsen av Picasso-museet i 2003 bidro utvilsomt til Malagas oppsving. Museet er smakfullt innredet i et nydelig, gammelt rikmannspalass. Picasso trenger ingen nærmere introduksjon, men ikke alle vet at det er her han ble født i 1881 før familien flyttet til Barcelona da han var 14. Når det gjelder byens midtpunkt regnes den fascinerende, men fortsatt uferdige katedralen i gotisk stil. Ofte kalles den «den enarmede kvinnen» siden det ene av to tårn ikke er ferdig.

Det er strand midt i byen, trendy hoteller og flust av butikker, Malaga har det!

Etter sykkelturen er ettermiddagen til egen disposisjon før vi møtes til tapas på tre ulike restauranter som Vegard kjenner godt. Og godt blir det! En herlig innledning til mange dager i Spania!

(F/-/M)

Tapas...
Dag 3

23. desember - Utflukt til historiske Ronda

Etter frokost går turen til Ronda, en av regionens byer som oser av atmosfære. Denne byen har beholdt sin historiske sjarm, til tross for at den vokser jevnt og trutt. Med fjellene ruvende majestetisk i bakgrunnen og den dype El Tajo-grotten som leder elven nedover, er byen et syn. Beliggenheten er dramatisk og uttrykksfull. Det er en herlig spasertur over den imponerende broen, Puente Nuevo, byens kjennetegn med tre høye buer og en smugtitt ned til den dyptliggende Guadalete-elven. Ronda er også fødestedet for den moderne tyrefektingen.

Tyrefekting er uten tvil omstridt. I Barcelona og Catalonia ble det forbudt fra 2012, og etterfulgte dermed Kanariøyene. I Andalucia har tyrefektingen lange tradisjoner, og rundt Middelhavet og Hellas går kamp og lek med okser helt tilbake til minoisk tid (cirka. 2000 f.Kr.) med den mytologiske minotauren som oksen. Slik vi kjenner arrangementet i dag, startet det først i landsbyene på åpne plasser før det ble startet i større skala, nettopp her i Ronda. Vi besøker arenaen der enhver matador drømmer om å måle seg mot tyrens intelligens, instinkt og styrke. Hemingway hørte til dem som elsket dynamikken da han besøkte byen.

Vi rusler gjennom byen og kommer til et typisk «Rondahus», Don Boscos hus. Strukturen, den store uteplassen og flotte hager er noe av det som er karakteristisk. Ved Plaza de la Duquesa Parcent finner vi den vakre Santa Maria-kirken før vi kommer til den gamle katedralen, og som kontrast, det nye rådhuset. Vi får med oss det meste av det beste før det blir litt tid på egen hånd, før det blir felles lunsj.

Bussen tar oss så tilbake til Malaga igjen. Vegard organiserer middag for den som vil.

(F/L/-)

Ronda
Dag 4

24. desember - Dag til egen disposisjon i interessante Malaga, middag om kvelden

Det er så mye å ta seg til i Malaga, Vegard foreslår gjerne noe om du ikke har noe på agendaen du selv ønsker å gjøre.

Det er julaften, men vi skal slett ikke dvele ved norske tradisjoner for å prøve å lage en norsk jul. Vi inviterer til en deilig restaurant med stor terrasse sentralt i byen. Vino Mio ligger på torget ved siden av Teatro Cervantes. Her skal vi kose oss med god mat i godt selskap. Merk at navnet på restauranten kan endres, men i skrivende stund er det denne vi planlegger å spise på.

Rett ved restauranten er det en koselig bar som har samme eier – Mi Terraza. Kanskje turen går dit etterpå?

(F/-/M)

Flamenco Andalusia
Dag 4

25. desember - Ut på tur til Mijas

Vegard kjenner Mijas godt og bedre guide kan vi ikke få. Han kommer helt sikkert til å legge inn noen lokale, små overraskelser.

Det skinner i hvitkalkede, lave bygninger kun avbrutt av de tilhørende, fargerike patioene. Mijas klamrer seg godt fast oppover fjellsiden med brosteinsbelagte billedskjønne plazaer og torg. Palmene og trærne skygger for varmen om sommeren, og er kjærkomne fargeklatter i bybildet. Kafeene og restaurantene flytter ut, stemningen er typisk spansk selv om mange språk florerer i dag.  Ja, Mijas har fått sin del av sjarmen!

Av og til dukker et esel eller to opp. Disse sliterne benyttes fortsatt som transportmiddel i den bratte byen og kalles rett og slett burro-taxi – elestaxi.

Det oser av atmosfære i det historiske kvarteret, der den arabiske innflytelsen gjennomtrenger det europeiske. Det er nok av fabelaktige utsiktspunkter der det turkise Middelhavet flyter i horisonten. Ved klart vær ser man over til både Marokko og Gibraltar.

Plan for dagen er å rusle rundt i eget tempo, det er ikke alt som er åpent første juledag. Kanskje et besøk i bymuseet, se Plaza de Toros, den gamle tyrefektingsarenaen og kirken Iglesia de Inmaculada Concepcion fra 1500-tallet. Gaten San Sebastian er den som nesten alltid er avbildet på de mange postkortene fra Mijas. Turen går så videre til Fuengirola der vi har lunsj.

Turen går tilbake til Malaga der vi møtes til felles middag for å oppsummere dagene og som avslutning på en tur med mange gode, lokale opplevelser. Praten sitter løst og kanskje har spansken bedret seg litt også – noen gloser i hvert fall.

(F/L/M)

Mijas
Dag 6

26. desember - Malaga-Oslo

Etter hvert er det på tide å si «hasta luego» til Malaga. Vi har litt tid på egen hånd før bussen henter om ettermiddagen. Avreise med SAS sitt direktefly om kvelden, og vi lander på Oslo Lufthavn senere samme kveld.

(F/-/-)

Malaga

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 12 950
Enkeltromstillegg: kr 2 380

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Malaga med Norwegian
Fly Malaga-Oslo med SAS
Flyskatt og avgifter pr 5. februar 2018
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
5 netter på mellomklassehotell sentralt. Frokost inkludert.
2 lunsjer
4 middager (hvorav 1 tapas)
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet.
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem møter på flyplassen i Malaga og er med på hele turen til avreise fra Malaga flyplass.

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reise-bekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 60 dager før avreise. Reisedokumentene
sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du
refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Gyldig pass må medbringes, da dette er den eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program,
samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 15. mars 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINASJON
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.folkehelseinstituttet.no for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser