Jul på elvecruise - Venezia

Jul på elvecruise - Venezia

Venezia Canale Grande

En fin måte å tilbringe julen på

Herlig ferie på flytende hotell ved Venezia!

Venezia er en drøm av en by der øynene aldri får nok av skjønnhet, stil og eleganse. Her blir det tid til å nyte byens estetikk og gammeldagse sjarm og atmosfære. I tillegg seiler vi rundt øyene og opplever hva som er rundt Venezia. Underveis møter vi såvidt Po-elven ved Ferrara der den omformes til et enormt delta. Både Ferrera og Po-deltaet står på UNESCOs liste over verdensarven. Po er Italias lengste elv, 670 km lang. Den løper gjennom den fruktbare Po-sletten og munner ut i Adriaterhavet. Den renner gjennom flere italienske byer, og selveste Leonardo da Vinci sørget for konstruksjon av kanaler slik at den også renner gjennom viktige storbyer som for eksempel Milano. Det passer godt at skipet heter MS Michelangelo!

Elvecruise med sightseeing underveis er veldig nær en perfekt form for ferie. Helpensjon med tilhørende drikke er inkludert sammen med store opplevelser!

Høydepunkter

 • Tilbring julen ved Venezia
 • Padua og St. Anthony-katedralen
 • Byvandring i Venezia med Markusplassen, Dogepalasset, Sukkenes bro og Rialtobroen
 • Utflukt til øyene Murano og Burano med sine sukkertøyfargede hus og vakre glasskunst
 • Midnattsmesse
 • Enkeltlugar uten tillegg
 • Alt inkludert, til og med godt reisefølge:) (unntak er champagne og vin fra vinlisten)
Klassiske og elegante venetianske masker på utstilling utenfor butikk.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.12.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 5

  Priser fra: 15.990,-

  Reiseleder: Amanda Perri

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+17
+16

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Skipet vårt – MS Michelangelo

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2000 og totalrenovert i 2017. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Båten er 110 m lang og kan ta 154 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Elvecruisebåten MS Michelangelo som seiler på elven Po

MS Michelangelo

Dag 1

Oslo Lufthavn - Venezia, Italia

Middag

Vi flyr fra Oslo Lufthavn grytidllig med KLM. Mellomlanding og flybytte før vi lander på flyplassen i Venezia. Transport fra flyplassen til skipet. Vi sjekker inn, finner oss godt til rette om bord og nyter en velkomstcocktail før middag om bord. Skipet ligger til kai i Venezia over natten.

Vi bor på elvecruiseskip men understreker at det ikke er mye seiling på akkurat dette cruiset. Skipet ligger mest i ro ved havnen i vakre Venezia – og det er jo ikke å forakte!

Hvor er vi: Po er Italias lengste elv, 670 km lang. Den løper gjennom den fruktbare Po-sletten og munner ut i Adriaterhavet. Den renner gjennom flere italienske byer. Vi møter Po-elven ved Ferrara der den omformes til et enormt delta. Både Ferrera og Po-deltaet står på UNESCOs verdensarvliste.

Gondol med passasjerer i Venezia.

Dag 2

Chioggia med utflukt til Padua

Frokost, lunsj og middag

Frokost først.

Vi seiler sakte av gårde i lagunen til kystbyen Chioggia som ligger på en liten øy cirka 25 kilometer sør for Venezia. Byens historie spores tilbake til 500-tallet, da den var en del av det østre Romerriket. Vi spiser lunsj om bord før utflukten til Padua (utfluktspakke). Padua, etter eget utsagn, er den eldste byen i Nord-Italia. Utseendet er det ikke noe å si på, med mange broer som krysser kanalene og med store piazzaer som seg hør og bør for en italiensk by. Vi får med oss basilikaen St. Anthony, som er oppført til ære for denne helgenen. Basilikaen er oppført i ulike stiler og er et imponerende syn.

I Padua finnes Pedrocchi Cafè, en institusjon for innbyggerne i byen. Den ble grunnlagt på 1700-tallet av Pedrocchi, da den europeiske overklassen begynte å drikke kaffe for alvor. Kafeen har tiltrukket seg mange kunstnere og forfattere i årenes løp. Lord Byron, den britiske poeten som forlot hjemlandet i hui og hast etter en skilsmisse som den gang var skandaløs, var ofte innom. Den italienske Nobelprisvinneren i litteratur, Dario Fo, som sikkert mange kjenner til, var også gjest på denne tradisjonsrike kafeen.

Vi returnerer til skipet som ligger i Venezia og spiser middag ombord.

Chioggia by i en venetiansk lagune, vannkanal og kirke. Veneto, Italia, Europa

Chioggia, Italia

Dag 3

Venezia / Murano og Burano - julemiddag og midnattsmesse

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost venter et fargerikt eventyr på øyene Murano og Burano (utfluktspakke). Vi ser de sukkertøyfargede husene som virkelig er som en vitamininnsprøyting for sansene! Murano er viden kjent for sin glassproduksjon. Venezia ønsket ikke å ha store ovner i byen på grunn av brannfare, så glasskunstnerne i byen flyttet ut til Murano-øya i 1291. Vi får oppleve en glasskunstner på nært hold her på øya, og det blir mulighet for å kjøpe med seg vakker glasskunst hjem. Burano er kjent for håndarbeid som blonder og kniplinger i tillegg til de fargerike husene. Disse fasadene forplikter, her kan man ikke male husene sine i en hvilken som helst farge uten å søke godkjenning.

Om ettermiddagen skal vi se oss om i vakre Venezia til fots (husk gode sko!) (utfluktspakke). Vi begynner som seg hør og bør på Markusplassen hvor vi beundrer Markuskirkens vakre fasade. Kirken dateres helt tilbake til år 832. Turen fortsetter til Dogepalasset, hjem til Venezias regjering fra det 9. århundre og frem til republikkens fall i 1797. Etter en brann i 1577, ble palasset bygget opp igjen i gotisk stil med skinnende hvit stein fra Ischia og rosa marmor fra Verona. Her er det mye å la seg imponere over!

Det er julaften og da gjør kjøkkenet seg ekstra flid med maten vi spiser om bord. Vi lover en stemningsfull middag.

Etter middag venter midnattsmesse i en av Venezias kirker (avgjøres nærmere av rederiet og avhenger av hvor skipet ligger til kai). Det er en helt spesiell stemning å være med på, selv om alt foregår på italiensk. God jul!

Hus i en fargerik italiensk by Burano nær Venezia, Italia

Fargerike Burano nær Venezia

Dag 4

Venezia - dagen til egen disposisjon og gallamiddag

Frokost, lunsj og middag

Dagen til egen disposisjon i Venezia. Det kan være mulig å ta en gondolferd med en syngende (?) gondolier. Dette er en herlig (dog dyr!) opplevelse. Byen har flere hundre mannlige og sist vi sjekket: kun en kvinnelig gondolfører. Kvinnen skapte virkelig en aldri så liten revolusjon i machomiljøet. Denne byen er herlig å oppleve i seg selv, det beste er kanskje å rusle rundt uten de store planene når vi har god tid.

Vi samles til felles lunsj om bord samt en flott gallamiddag om kvelden.

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Det blir frokost om bord før vi sjekker ut fra lugarene. Så går turen ut til flyplassen og avreise mot Norge med KLM. Det vil bli mellomlanding og flybytte.

Takk for turen og på gjensyn!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Venezia
 • 4 netter på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer både i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport i følge programmet.
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring