Japan – et rike av dimensjoner

Japan! Med crazy Tokyo, herlige Hakone, natur og hyggelige landsbyer i alpene, kultur i Kyoto og mat i Osaka.

Dette har dere ventet lenge på! Endelig kan vi si «kon`nichiwa», hei, til dette landet som vil ta deg med storm. Vi sier bare organisert kulturkræsj og neonlys i sterk kontrast til tidløs eleganse. Her skal vi utforske, oppdage, lære, bli overrasket og imponerte. Være «lost in translation and directions» – så plutselig på sporet igjen.

Japan er virkelig noe for seg selv. Et land av regler som følges til punkt og prikke, et land av pliktoppfyllelse, tradisjoner og køkultur. Et univers for kreativitet, innovative løsninger der fremtiden er uendelig og teknisk. Men bak alt dette finner vi menneskene med stolthet og integritet. Som uten de store gestene ønsker velkommen med blyge smil og bukk. Vi finner et landskap og en natur som byr på mangfold og variasjon. Ruvende fjell og varme kilder. Moderne storby mot landsby. Og maten – som «foodie» er du fortapt og vil ikke hjem. Rene og uventede smaker åpenbarer seg overalt. Perfeksjon er alltid til stede. Kollektivtransporten er intet mindre enn utmerket.

Tokyo – en av verdens største byer og over 12 millioner innbyggere. Her kolliderer den moderne forbrukermentalitetens travle energi med det tradisjonelle og åndelige. Det er hektisk, men allikevel balansert, med en god porsjon østlig ro. Gateliv er nesten en egen vitenskap. Tegneserie-inspirerte kostymer i alle farger og frisyrer av en annen verden, gir uttrykkene «trendy» og «hipt» en ny mening. Harajuku og Shibuya er bydelene for mote og trender.

Hakone er en nydelig nasjonalpark som ligger like sør for Mount Fuji og ikke langt fra Tokyo. Etter noen spennende, men travle dager i storbyen, kommer hvilepulsen. Naturen briljerer her. Med elver, naturen, varme kilder og omgivelsene. En annen verden.

Kyoto viser oss hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Her er en overflod av vakre buddhist-templer og shintohelligdommer. Ingen er like. Vakkert anlagte hager og parker pynter opp. Moderne storby med sin del av neonblinkende lys og høye bygninger. Med tradisjonsrike og vakre tehus i bakgater og sidegater til forretningsbygg og shoppingsentre. Kanskje skimter vi hvitsminkede, feminine, litt mystiske maikoer/geishaer i utsøkte og fargerike silkekimonoer som haster forbi i Gions stemningsfulle smågater.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter - Japan er fantastisk!

 • Det gamle Tokyo med Asakusa og det fargerike, store buddhisttempelet Senso-ji
 • Shibuya crossing – Veikrysset med stor V
 • Harajuku – mote, gatemote og sjarm inneklemt
 • Markedet i Tokyo! Om du tar turen – du har ikke sett et skikkelig marked før du har vært på Tsukiji
 • Tokyo på egen hånd til egne sysler
 • Hakone med naturopplevelser, innsjøer, skoger, fjell og vulkansk aktivitet. Onsen om du vil og tør
 • Takayama – alper, tradisjon og atmosfærisk gamleby
 • Vandring fra Magome til Tsumago – natur og og småbyliv
 • Kyoto – ingen over, ingen ved siden av
 • Fushimi Inari – utallige oransje toriier i vakkert landskap
 • Gion, Kyotos geishadistrikt er en fryd for øyet
 • Templer i Kyoto – vakre i seg selv men alltid i nydelige omgivelser
 • Bambusskogen i Arashiyama – trolsk er bare fornavnet
 • Osaka med Umeda Sky Building – kult byggverk som er to i ett
 • Osaka, matby med stil og Japans svar på Times Square i neonblinkende Dotonbori
 • Reiseleder Wenche Samuelsen som kjenner Japan veldig godt
 • Godt reisefølge og selskap er alltid inkludert på Carpe Diems reiser 🙂
Dag 1

17. oktober - Avreise og ankomst

Vi flyr med Emirates med avgang fra Oslo Lufthavn om ettermiddagen. Mellomlanding og flybytte i Dubai.

Dag 2

18. oktober - Ankomst Tokyo

Ankomst og våre første steg på japansk jord er om ettermiddagen. Narita flyplass er manges første møte med Japan, også vårt. Vi blir møtt på flyplassen og får busstransport til hotellet.

Etter å ha sjekket inn, møtes vi til felles middag på en restaurant som ligger i gangavstand fra hotellet.

(-/-/M)

Tokyo
Dag 3

19. oktober - Tokyo - det gamle og det nye

For en by Tokyo er. Den er enorm på mange måter, både i areal og i mangfold. Det tar tid å bli kjent, men et sted må man begynne. Vi stiger inn i bussen og er klar for den første biten av byen. Det er ingen tvil om at gateliv, trafikk og alt som rører seg, er en viktig del av det hele – så følg med.

Tokyo Imperial Palace er her Japans keiser og monark holder til. Det er ikke et sted besøkende har adgang uten videre, men man kan beundre palasset og de nydelige omgivelsene for det. Vi tar en stopp ved en av de mange, vakre broene for utsiktens del.

Opp i høyden må vi for å få perspektiv over denne enorme byen, det hjelper når vi tar turen til Tokyo Skytree. Med sine 634  meter, åpnet det i 2012 som verdens høyeste. Så lenge det varte. Men lekker design er det på Skytree.

Så går turen mot bydelen Asakusa. Her møter vi det gamle Tokyo. Her møter vi også en av byens mest besøkte og populære buddhisttempler, Senso-ji eller Kannon, som det også kalles. Det er fargerikt og folkerikt. På 600-tallet ble en statue av gudinnen av barmhjertighet, Kannon, fisket opp av den nærliggende Sumidaelven. De kastet den uti igjen, men statuen kom stadig tilbake. Det var tegnet som gjorde at et tempel ble bygget like ved. Siden vi snakker 600-tallet, er dette Tokyos eldste tempel.

Det er ikke bare norrøn mytologi som har torden som symbol. Når man går inn i Senso-ji, er det gjennom Kaminarimon – tordenporten. Så følger gaten, Nakamise, til neste port. Vi rusler rundt på området og lærer mer mens vi ser på de mange symbolske betydningene som finnes her. Så venter lunsj på en lokal restaurant. Vi trenger påfyll underveis, det er viktig.

Etter det gamle Tokyo, venter bydelen Harajuku og det er noe helt annet. Her er alle motehusene representert og det er moderne arkitektur og elegante omgivelser. Ikke la deg lure av at Harajuku bare er et sted som kunne vært hvor som helst i verden. Dette er også stedet for kul og annerledes gatemote og fantastiske kreasjoner.  Farger, frisyrer, klesdrakter – her ser vi garantert noe vi ikke har sett før. Og sidegatene er fulle av sjarm, små boutiques og kafeer. Som f.eks Cat Street, her er det smale smug og skikkelig koselig.

Neste bydel og et must når man er i Japan er Shibuya. Ute etter en rolig bydel – glem det! Shibuya er så frenetisk og travel at det nesten ikke er til å tro. Hvor i verden er et gatekryss en stor severdighet? I Japan. Shibuya er en eksplosjon av mennesker og alle haster i hver sin retning. Igjen, organisert kaos. For folk fletter seg mellom hverandre og det er kun turister som ikke passer inn i ligningen her. Det sies at over 1000 stykker krysser gatene på en gang.  En maurtue av dimensjoner.

Det er ikke bare trafikken som er severdighet her, det er også en hund. Nærmere bestemt en statue av en. Byens mest berømte er nemlig Hachiko, en akita. Han kom til Shibuya hver dag for å møte eieren sin når han var ferdig på jobb. Eieren altså. Men så døde eieren, det stoppet ikke Hachiko å komme. Det gjorde den i ti år til, før den selv døde. Sånt blir det legender av og også en statue.

Om kvelden kjører vi til en av Tokyos populære shoppingområder, Ginza. Men det blir ikke noe stopp denne gangen, vi kjører gjennom for å fornemme neonlys og hvordan akkurat dette området ser ut. For det er ingen tvil om at Tokyo er kontrastfylt. Så vender vi nesen mot hotellet etter en innholdsrik dag. Reiseleder organiserer middag for den som vil – dette gjelder også alle dager måltider ikke er felles.

I morgen venter mer.

(F/L/-)

Shibuya Crossing, et av verdens mest travle kryss skal vi innom i dag
Dag 4

20. oktober- Tokyo - dagen til egen disposisjon

Du trenger en dag i Tokyo der du kan gjøre litt som du vil. Reiseleder vil organisere noe felles. Kanskje blir det grytidlig opp i dag?

Da kan vi besøke en av Tokyos største attraksjoner. Det er ikke et tempel eller et shoppingdistrikt, det er markedet. Tsukiji er et komplett marked der det aller mest kjente er fisk og sjømatdelen. Ingenting foregår i liten skala i Japan, og det skal være omtrent 2000 tonn sjømat som hver dag handles her! Dette er også et utmerket sted å få seg en matbit mens en føler på størrelsen av markedet. I skrivende stund er det planlagt at markedet er på flyttefot i oktober 2018, så vi får se an hvordan dette ligger an når vi er der nede.

Tokyo har, som nevnt, et helt utmerket kollektivsystem og det er ingen problemer å ta seg rundt. Et tips er å unngå rushtiden til kl 0930 og om ettermiddagen. Det er flust av folk og rimelig trangt om plassen bestandig, mest i rushtiden… Men det er så velorganisert og veloppdragent at det er en fryd. Er vognen stappfull, dyttes du inn, her er det alltid plass til en til. Shopping i Shinjuku eller Ginza? Er du interessert eller fascinert av anime og manga, kanskje Akihabara? Om du vil tilbake til Harajuku, er det også en nydelig Shintohelligdom ikke langt fra stasjonen – Meiji-jingu.
Shinto er den tradisjonelle religionen i Japan. Den består av mange ulike elementer, og er påvirket av andre asiatiske religioner og filosofier. Harmoni, renselse og livets fornyelse er hovedpunkter.

(F/-/-)

Kanskje det frister med litt shopping i Harajuku-distriktet i dag?
Dag 5

21. oktober - Hakone Nasjonalpark

I dag gjør vi som japanerne selv elsker, vi reiser ut av byen og senker skuldrene i helt andre omgivelser. Her er det også et kjøligere klima, noe som er spesielt velkomment i sommermånedene. Hakone!

Hakone består av mange små landsbyer som linkes sammen i det bratte terrenget av taubaner, busser og en fjelljernbane. Her finnes også flere varme kilder, noe som parken er spesielt kjent for. Hakone byr på en fantastisk naturopplevelse, siden det er alt fra sko og fjell til innsjøer, fosser og  vulkanske områder der det syder og lukter svovel. Men i vant japansk stil, alt er organisert og ivaretatt. Det er flust av ulike transportmidler som tar en rundt i parken, så ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Kjempen Mount Fuji holder også til her, men hun er ikke alltid lett å få øye på siden hun ofte er omgitt av skyer og tåke. Men kanskje vi er heldige.

Vi busser av gårde og ankommer Hakone etter et par timer på veien. Vi skal bli kjent med Owakudani som kan minne om et visst sted som begynner med h….. Litt djevelsk, absolutt ikke luktfritt og et fargerikt mineralrike tuftet på underjordisk aktivitet. Det er vakkert og spesielt uansett. Kjent for svarte egg som får fargen etter å ha blitt kokt i en spesiell prosess med mineraler i vannet.

Opp i luften og flotte vyer får vi fra taubanen som svever høyt over parken. Ned på jorden kommer vi når vi skal cruise på den vakre innsjøen Ashi. Så blir det lunsj på oss der det også er mulighet for den som vil prøve onsen. Om du ikke vil dette, er det bare å rusle rundt i området, langs handlegaten.

En onsen (varm kilde) er noe som Japan er kjent for og som japanerne og de besøkende elsker. Det er dog en del regler å følge, så dette er ikke for alle. Og dette foregår uten klær, slik du ble skapt…. Det er vanligvis skilt som viser hva du skal gjøre og ikke minst, hva du ikke skal gjøre. Nå har vi erfart at det er et skilt for ALT i Japan. Noe av det viktigste er:

 • Ta av alle klær
 • Omhyggelig vaskeprosess før du går i
 • Ikke ta bilder
 • Ikke ha tatovering, da er det ikke lov å være i onsen. Ikke en gang en liten en. Punktum.

Etter onsen eller shopping, venter bussen på å ta oss tilbake til Tokyo. Felles middag blir det også, på en lokal restaurant.

(F/L/M)

 

Hakone
Dag 6

22. oktober - Tokyo - Toyama - Shirakawa-go - Takayama

I dag skal vi forlate Tokyo. Viktig at du pakker en liten bag som inneholder det du trenger for de neste to nettene og leser programmet hva som skal foregå slik at du pakker riktig. Hovedbagasjen sendes til Kyoto, da det ikke er plass til stor bagasje på Japans eminente høyhastighetstog, Shinkansen.

Etter frokost møtes vi for avgang. Første etappe er ned til digre Tokyo Station, der vi skal toge videre. Nå venter vårt første møte med Japans togsystem, som av mange regnes som verdens fremste. Her har de hatt høyhastighetstog som går i over 210 km/t siden 1964. I dag binder jernbanen sammen de største byene og de er stort sett fullstendig på rute og ekstremt velfungerende. På sekundet. Det er stort sett alltid tydelig merket hvor man skal gå inn for hvilken vogn, vi er jo i Japan!

Toget stopper på Toyama stasjon etter 2,5 timers tur og nå skal vi videre med buss. Kursen settes mot Takayama – men etter et par timers tid, stopper vi i Shirakawa-go Village. Til fjells. Her rusler vi rundt og strekker litt på beina. Det føles annerledes og unikt. Nesten litt som Sveits, og det er ikke noe dårlig land å sammenligne seg med naturmessig. Omgitt av ruvende fjell og vegetasjon – nå i oktober mest sannsynlig i kledd vakre høstfarger. Rustikt, med masse sjarm og atmosfære er det her. Landsbyen er spesielt kjent for de spisse gårdhusene med halmtak. Husene er meget tradisjonelle og bygges slik de alltid har blitt gjort.

Ferden fortsetter til Takayama der vi skal være i to netter. Med sine omtrent 90 000 innbyggere, er det en liten by etter japansk standard.

Nå er vi i fjellene og det som kalles Japans alper. Her er det atmosfære og sjarm til tusen. Deler av byen selv er fra 1600-tallet og byr på museer, templer og gallerier. Tradisjon og ekthet er felles nevnere. Byen ble tidligere kjent for kvalitetshåndverk og tømmer, noe som er tydelig i dag.

Vi ankommer vi hotellet og sjekker inn. Middag på hotellet.

(F/-/M)

Å reise med Shinkansen er en opplevelse i seg selv
Dag 7

23. oktober - Takayama

Mer av Takayama venter i dag. Vi besøker litt ulike steder rundt byen som viser historie og natur på en flott måte. Blant annet Yatai Kaikan, som viser utstillinger av festivalflåter. Hver vår og høst holdes en festival her som regnes som en av landets vakreste. Når vi ser flåtene, skjønner vi hvorfor.

Takayamas gamleby er nydelig restaurert med mange bygninger og hele gater som stammer fra Edoperioden (1600-1868). Den gangen blomstret byen og hadde et yrende liv med masse handel. Kamisannomachigaten er perfekt å rusle i.

Om ettermiddagen ser vi nærmere på Art & Festa Forest. Dette er et museum med litt ulike ingredienser, blant annet over festivalflåter. Fortsatt i festivalmodus. Og med verdens største tromme, etter sigende. Her skal vi også være med på en teseremoni som er nesten hellig, og helt spesielt på disse kanter.

Resten av dagen er til egen disposisjon og vi spiser felles middag i kveld.

(F/-/M)

Dag 8

24. oktober - Vandring Magome & Tsumago, til Kyoto

Vi sjekker ut fra hotellet og bussen kjører oss til Magome. I dette området er det flotte vandrestier som vi straks skal oppleve. Det tar cirka 2,5 timer med buss dit. Magome og Tsumago er en del av det som tidligere het Nakasando. Gjennom denne og Kisodalen, gikk  veien mellom Tokyo og Kyoto i Edoperioden.

Om du ikke vil vandre, blir du med bussen til Tsumago og har tiden til egen disposisjon der. For deg som vil gå, venter cirka tre timer til fots på denne ruten, det er ingen vanskelig eller utfordrende tur (cirka 9 km). Dagens vandring viser oss landlige omgivelser, skog og mindre boligområder.

Alle møtes i Tsumago der vi busser til stasjonen i Nagoya (cirka 2 timer). Herfra venter den elegante Shinkansen oss, det er noe eget med å ta tog i Japan. De har alt på stell og det er så fascinerende og imponerende! Bare en halvtimes tid om bord denne gang, så er vi i Kyoto. Vi ankommer hovedstasjonen i byen, Kyoto Station. En arkitekttegnet og prisbelønnet bygning som er en av landets største. Vi busser til hotellet der vi skal være de neste nettene. Her venter bagasjen på oss og vi gjenforenes med den.

(F/-/-)

Superkoselige Tsumago
Dag 9

25. oktober - Kyoto med oransje Inari, Nijo Castle og sjarm i Gion

Kyoto er et must for alle som besøker Japan. Det er et mesterverk når det gjelder arkitektur. Hjerte og sjel av det tradisjonelle og kulturelle Japan. Mange har Kyoto på sin reiserute og det er gjerne mange skoleklasser som er meget synlige i sine blå skoleuniformer. De har med seg flere lærere, fotograf og noterer flittig. De besøker tempel etter tempel etter tempel etter tempel. Dette er viktig lærdom for både ungdom og eldre. Kyoto er essensiell for landets innbyggere. Vi skal også besøke templer, men det er mye annet som Kyoto og omegn frister med.

I skikkelig Carpe Diem-ånd, tar vi turen litt utenfor Kyoto først og besøker Inari. Der er det oransje nesten så langt øyet kan se. Om du ikke visste det, så er oransje vår farge… Men Fushimi Inari er en Shintohelligdom som har tusenvis av torii-porter som leder inn i skogen og oppover fjellet. Reven er trodd å være budbringerne til Inari og derfor vil du se mange statuer av rever underveis. Dette stedet er overveldende oransje og skikkelig spesielt å besøke! (Se bildespillet over).

Etterpå trenger vi noe å styrke oss på, nå venter sterk sake! Tipper vi har smakt det før, men nå blir det mer. Ingen besøk i Japan uten. Så må vi ha litt lunsj også, den er felles i dag.

Så slottet Nijo. De mektige krigsherrene, shogunene, anla dette meget imponerende slottet i 1603. Makt, prestisje, storhet og beskyttende – det var mye å ta hensyn til. Innvendig er det vakre anlagte hager og nydelige uteområder.

Noe helt annet er Gion – dette er gamle Kyoto og byens kjente geisha-distrikt. Langs elvebredden og innover, brer Gion seg innover som en helt annen verden. Med trehusbebyggelse, masse tehus og smale smug, er dette en nydelig del av Kyoto som må ses. Vi rusler rundt i Gion for å fornemme stemningen, og det er skikkelig koselig her inne. Shimbashi regnes av mange som en av de aller vakreste gatene i hele Asia og det sier litt. Ekte geishaer kan ses, men de er ikke på langt nær så mange som det en gang var. De er uansett utrolig fascinerende for oss. For en kultur, for en rolle og for noen utsøkte silkekimonoer, hår og sminke! Skulle vi se en eller flere, vis respekt og ikke fotografer uten samtykke.

Om kvelden spiser vi felles middag i Kyoto.

(F/L/M)

 

 

Kyoto
Dag 10

26. oktober - Kyoto, dag til egen disposisjon

Kyoto er diger. Men som ellers i Japan, er kollektivtransporten helt perfekt. Det går metro, merkede busser og tog, slik at det aldri er noe problem å ta seg fram. Vi skal besøke et par flotte og veldig ulike templer neste dag, men dersom du vil se flere, er det dagen i dag som gjelder. Vi kan anbefale Ginkaku-ji, Sølvpaviljongen med en nydelig hage og Kiyomizu-dera – med sin enorme trebygning. Disse ligger henholdsvis i nordre og sørlige Higashiyama, men begge steder har mange, flotte templer å by på. I nord kan du også rusle ned den nydelige «Path of Philosophy».

Du kan også ta tog tur/retur fra Kyoto Station til den gamle hovedstaden Nara. Det er enkelt å ta seg frem til fots fra stasjonen i Nara, men beregn en del gåing derfra. Nara Park er en stor offentlig park med et gammelt te-hus, kafeer og flott beliggenhet ved foten av Mount Wakakusa. Du kan ikke misse noen av de lokale «innbyggerne» – Sika-hjorten! Disse rødbrune dyrene med hvite flekker, er overalt i parken. Noen gresser og tar livet med ro mens andre er mer opptatt av de besøkendes niste eller innkjøpte snacks…

I parken finnes Todai-ji-tempelet som huser en enorm, massiv bronsestatue av Buddha. Over 400 tonn bronse og 130 kilo gull sier sitt… Tempelets hovedbygning sies å være den største laget av tre i hele verden. Det sier mye, da denne faktisk har blitt bygget opp igjen etter ødeleggelser – og da bare i 2/3 av den opprinnelige størrelsen.

(F/-/-)

Kanskje møter du på en maiko/geisha i dag
Dag 11

27. oktober - Kyotos templer, bambusskogen i Arashiyama og Osaka

I dag sjekker vi ut fra hotellet og skal etter hvert sette kursen mot Osaka. Men det gjenstår mye før den tid. Nå venter to helt forskjellige templer, unike på hver sin måte. Først et tempel som er kjent fra filmen «Lost in Translation», der Scarlett Johansson tok turen fra Tokyo: Ryoan-ji. Det er derfra det ble filmet. Her videreføres den viktige tanken om zen og meditasjon. Tempelet har en av landets flotteste zen-hager. Legg merke til de 15 steinene som ligger nøye plassert ute i hagen. Disse skal beundres på avstand, og det sies at uansett fra hvilken vinkel du kikker fra, får du bare øye på 14 stykker av gangen. Du skal kun se alle 15 dersom du gjennom meditasjon har oppnådd en perfekt tilstand. Utfordring akseptert.

Så er det gull, gull og atter gull. Kinkaku-ji. Dette tempelet er det alle vil se. For visst er det gyllent og vakkert der det speiler seg i det blanke vannet som omringer det. De to øverste etasjene består av bladgull. Vi satser på at det er høstfarger på trærne som akkompagnerer gull og vann, det er i hvert fall en uslåelig kombinasjon…

Vi forlater selve Kyoto og skal på besøk i den trolske, forheksede bambusskogen i Arashiyama. Den virker i hvert fall som den er forhekset… Mystisk, stemningsfull og du får kule bilder! Slik har du aldri sett bambus før.

Det er ikke så langt mellom Kyoto og Osaka, etter en time med buss er vi i en av Japans beste matbyer.

Moderne, travel og pulserende – javel, men det er også mange severdigheter her. The Kita i nord har museer og andre landemerker, mens Minami i sør er et supert sted for å se på folk. Best på natteliv og litt likt Times Square i New York, er er Dotonburi.

Først besøker vi nydelige Osaka Castle. Det ble bygget på 1500-tallet av 100 000 arbeidere etter ordre fra Toyotomi Hideyoshi, etter at det lyktes han å samle Japan. Det har blitt ødelagt flere ganger og i sin nåværende form har det stått siden oppbygningen i 1931. Elegant og lekkert troner det over en frodig park.

I Osaka kan man ikke unngå å se på et av de største, moderne landemerkene i Osaka, Umeda Sky Building. Dette er to 40-etasjes bygninger med felles plattform der byggene møtes i høyden. Helt merkelig og spesiell konstruksjon! Vi skal også opp i høyden her i Osaka, da blir det i Abeno Harukas (300 meter) og vi satser på en klar dag for å se mest mulig herfra. Dette er landets høyeste skyskraper…

Nå er det på tide å komme seg til hotellet, sjekke inn for så å spise middag på en lokal restaurant. Vi har mye å snakke om denne siste kvelden i Japan – det er et land som er vanskelig å gi slipp på. Tipper at du bare vil hit igjen for å se mer:)

(F/-/M)

Arashiyama-området med sin fascinerende bambusskog
Dag 12

28. oktober - Osaka, dag til egen disposisjon, så hjemreise

Vi tar det kanskje litt med ro i dag, stresser ikke. Etter frokost, er det vanlig utsjekkstid som gjelder, bagasjen oppbevares.

I dag kan du oppleve Osaka på egen hånd, eller reiseleder organiserer noe felles som du kan være med på. Om du ikke har fått brukt shopping-genet ennå, og ønsker det, er det muligheter i massevis. Du trenger ikke å reise lenger enn til Osaka Station som er en liten shoppingby i seg selv. Vi gir alle dagskort, slik at du kan ta deg rundt som det passer.

Viktig info:Du må stå til venstre og gå til høyre i Tokyo og Kyoto (som vi allerede har erfart) men det er  omvendt i Osaka. Livsviktig regel for ikke å bli løpt ned på stasjonene av dresskledde menn og andre som har det så mye mer travelt enn oss…

Om kvelden møtes vi alle på hotellet for felles avreise mot flyplassen i Osaka. Emirates har avgang litt før midnatt.

(F/-/-)

Dotonbori-distriktet i Osaka er et av stedene du bør besøke i dag
Dag 13

29. oktober - Ankomst Norge

Mellomlanding og flybytte i Dubai, så ankomst Oslo Lufthavn midt på dagen.

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 37 870
Tillegg for enkeltrom: kr 4 370

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Tokyo//Osaka – Oslo med Emirates
For tilslutningsfly fra andre flyplasser, ta kontakt for tilbud
Flyskatter og avgifter pr 21. februar 2018
10 netter på gode hoteller. Frokost inkludert hver dag
6 middager, 3 lunsjer
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Dagskort kollektivtrafikk siste dagen i Osaka
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum til Japan. Passet må være gyldig for hele oppholdet. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 25. april 2018 (japanske yen).  Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser