Motovun

Italia og Kroatia – lett vandring med kulinariske innslag

Perfekt miks av lett aktivitet og det gode liv i Italia og Kroatia.

To land=dobbel lykke! Italia og Kroatia er to helt herlige land hver for seg, men en kombinasjon gir såklart ytterligere gevinst. Vi begynner i Italia og Treviso, der småbysjarm og atmosfære sørger for at du har det godt. I områdene rundt er det både fine vandrestier, lokale, kulinariske godbiter i massevis og sprudlende dråper i Valdobbiadene som smaker friskt og godt. Igjen – en kombinasjon som er en vinner! Vandreturene er på rundt 10 kilometer, ikke for lange og ikke for korte. Akkurat nok til å nyte av en ualminnelig vakker natur og glede seg over å være ute i frisk luft – det skjerper appetitten.

Med lokale innslag underveis og besøk hos lokale produsenter kan vi glede oss over mange høydepunkter. Kroatias Istria, byr på alt som er godt – for ganen og øyet. Innlandet her kalles for Kroatias Toscana – og det er en æresbevisning vi gjerne er med på å oppleve. Det blir vin og kvalitetstrøfler fra området. Og begge land nytes i sakte tempo.

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Treviso «lille Venezia»
 • Vandringer i vakker natur og av passe lengde – kombinasjon av tur og kos
 • Frisk luft og nærhet til det mer lokale under vandringene
 • Kortreist mat med fokus på lokale råvarer
 • Valdobbiadene med sin perlende prosecco og bølgende vinmarker
 • Istria – Kroatias matfat
 • Tid til å nyte det gode liv
 • Reiseleder som kjenner turen godt – alltid med et smil

 

 • Kroatia Istria Rovinj
 • Valdobbiadene Prosecco Veneto Italia
 • Porec, Kroatia
 • Motovun Istria Kroatia
 • Italia Veneto Valdobbiadene Prosecco
 • Kroatia Istria Rovinj
 • Kroatia Istria Rovinj
 • Kroatia Istria Rovinj
 • Kroatia Istria Rovinj
 • Vrsar Istria Kroatia
 • Kroatia Istria Rovinj
 • Valdobbiadene Prosecco Veneto Italia
Dag 1

25. mai - Oslo - Venezia - Treviso

Vi reiser fra Oslo om formiddagen med Norwegians direktefly. Vi ankommer Marco Polo flyplass i Venezia om ettermiddagen. Vi kjøres til vårt hotell i Treviso hvor vi skal være i tre netter. Treviso kalles ofte for  ”lille Venezia”. Gamlebyen oser av sjarm, med kanaler, vannmøller, gamle fiskerhus og husfasader dekorert med frescomalerier. Etter ankomst tar vi en tur og ser nærmere på sjarm og severdigheter i Treviso og vi spiser velkomstmiddag i byen.

(-/-/M)

 

Treviso
Dag 2

26. mai - Treviso, vandring og lokal lunsj i Casier

Etter frokost skal ut på tur, det er på tide å snøre på seg vandreskoene/stødige joggesko.
Vi begynner ved hotellet og følger elven Sile ut av selve Treviso. Denne elven var i sin tid en av de viktigste transportveiene fra storbyen og handelssentrum Venezia til Treviso, før den moderne lastebilen tok over den rollen. Stien vi følger er en kombinert vandre- og sykkelsti og vi passerer litt av hvert, blant annet vannmøller og «gravplasser» for pensjonerte båter.

Når vi er fremme i Casier sul Sile tar vi en rast i bakken og spiser lunsj på det lokale «Osteria». På menyen står lokale spesialiteter og da vet vi at det er ferske og gode råvarer og skikkelig kortreist mat. Etter måltidet går turen tilbake til hotellet i Treviso, og denne gangen blir det transport. Middag i kveld (og andre måltider som ikke er inkludert), organiseres av reiseleder for den som vil være med.

Dagens vandring: cirka 10 kilometer

(F/L/-)

Dag 3

27. mai -Valdobbiadene - Prosecco-vinruten!

I dag blir det en sprudlende dag i proseccoens spor. En  dag for nytelse av områdets gylne dråper. Prosecco er navnet på druen den musserende vinen lages av. Den foredlede druen tappes i to grader av bobler, den litt daffe frizzante og den mer fresende spumante. Det sies den smaker som Bris, hvis champagne er Farris. Litt mer behagelig og litt mindre pompøs.

Vi tar buss fra hotellet og til San Pietro di Barbozza hvor dagens prosecco-vandring begynner. Dette er Italias aller eldste vinvei og områdene består av bakketopper dekket av vinranker, gamle gårder og skogsområder. Vi stopper hos den lokale proseccoprodusenten, Col Vetoraz, for vi må selvsagt smake litt på det de tryller frem av dråper.sprudlevann.

Lunsjen spiser vi på en kro underveis ”Osteria senza oste” – dette oversettes riktignok med bevertning uten verten, men mette skal vi bli uansett. Her venter en pikniklunsj vi selv organiserer med lokalprodusert mat – pølse, ost og annet godt. Etter selvlaget lunsj kjører vi med bussen til Valdobbiadene – der vi gjør en kort vandring.

Deretter vender vi nesen opp til kirken San Florian som ligger med flott utsikt over dalen og byen Valdobbiadene. Om noen har lyst, kan de gå derfra tilbake ned til byen. Etter en sprudlende og oppfriskende dag, reiser vi tilbake til hotellet i Treviso.

Dagens vandring: cirka 10 kilometer

(F/L/-)

Valdobbiadene og Prosecco-vinruten
Dag 4

28. mai - Til Kroatia og Vrsar via Slovenia

Etter frokost venter et nytt land, eller egentlig to! Vi kjører fra Treviso og mot Slovenia. Det er ikke langt i mellom disse tre landene! Vi ankommer historiske Koper, Slovenias største havneby, og her gjør vi en kaffepause og kort byvandring. Byens historie går helt tilbake til det gamle Grekenland, den gang under navnet Aegida. Senere fulgte romerne etter og de navnga byen Caprea. Joda, det er sant at kjært barn har mange navn! Gamlebyen har spor fra da Venezia hadde herredømmet og vi kommer å se flere av de gamle, flotte palassene fra den epoken.

Før vi krysser grensen til Kroatia, gjør vi et stopp i Puce. Dette er en liten landsby med fokus på bærekraftig agroturisme der vi spiser oss gjennom noen lokale spesialiteter.

Om ettermiddagen ankommer vi  Kroatia og Vrsar der vi sjekker inn på hotellet og møtes til felles middag om kvelden. Koselige Vrsar ligger omtrent en mil sør for Porec og består av et vell av smale, trange gater som leder til vakre, små torg. Opp gjennom tidene har havnen blitt brukt til å skipe stein fra Istria. Her blir vi resten av turen og blir kjent med områdene rundt. Og her er det mye å se! Reiseleder er lokalkjent som bare det her i Istria, bor i området, så alt ligger til rette for noen riktig gode opplevelser.

(F/L/M)

Vrsar
Dag 5

29. mai - Båttur til Rovinj og med smak av lokal hvitvin

Båttur! I dag drar vi ut på tur og får litt vind i håret mens vi kan beundre Istrias kyst fra sjøsiden. Vakre øyer, bukter med turkisblått hav, underlige klippeformasjoner og rev dominerer kysten. Fra båt er utsikten mot land upåklagelig og med det vakre, klare Adriaterhavet er det heller ikke noe å si på kulissene. Gamlebyen i Rovinj er høyst sjarmerende med mange kunstgallerier, små kafeer og barer og restauranter.

Vi skal på sightseeing og byvandring i vakre Rovinj. Venetianske bygninger danner en mur ut mot havet for å hindre senmiddelalderens grusomme raid. I dag er det langt mellom inntrengerne og innbyggerne er vennligstilte mot alle besøkende 🙂 Denne byen med en varm atmosfære og en helt spesiell arkitektonisk sjarm, har en eldgammel historie.

Santa Eufemia er skytshelgen i byen og en bronsestatue står lengst inn i kirkerommet. Sarkofagen til helgenen åpnes hvert år den 16. september. Eufemia var en kristen kvinne som ble torturert av romerne i datidens Konstantinopel og som ved et mirakel endte i Rovinj.

Vi vandrer langs sjøen cirka 6 kilometer med mulighet for bading underveis. Det blir litt tid på egenhånd før vi tar bussen tilbake til Vrsar. Underveis blir det også et stopp hos en av Istrias velrenomerte vinbønder, Matosevic. Verten sørger for at vi smaker den istriske hvitvinen Malvasija og hører mer om dens popularitet og historie her på Istriahalvøya.

(F/L/-)

Dagens vandring: cirka 6 kilometer

 

Rovinj
Dag 6

30. mai - Middelalderbyen Motovun med lokal rødvin og trøffelsmaking

Etter frokost tar vi buss mot Istrias innland – det er dette som kalles for Kroatias svar på Toscana. Dette blir en fin dag! Vi vandrer på en del av den nedlagte smalsporede jernbanen Parenzana. Underveis stopper vi hos vinprodusenten Fakin som produserer istrisk rødvin av druen Teran. Det er alltid spennende å se og smake på noe man kanskje ikke er så kjent med. Det er disse lokale innslagene som ofte gjør opplevelsene ekstra gode.

Vi fortsetter videre fremover og vandrer litt oppover til byen Motovun, Istrias best bevarte middelalderby. Det var venetianerne som bestemte seg for å bygge de solide bymurene og disse dyktige byggherrenes verk står fortsatt godt forankret. Innenfor murene er det klynger av romanske og gotiske bygninger som huser masser av små gallerier. Kunst er en del av livet her, og det er til og med en populær filmfestival her om sommeren.

Vi spiser felles lunsj på toppen av Motovun og smaker blant annet den utsøkte og meget kostbare trøffelen som er områdets spesialitet. Etter besøket i Motovun tar vi buss tilbake til Vrsar der det blir tid til egen disposisjon. De som ønsker kan kanskje ta et bad eller utforske Vrsar gamleby? Reiseleder organiserer og hjelper.

(F/L/-)

Dagens vandring: Cirka 8 kilometer

Motovun
Dag 7

31. mai - Rt Kamenjak-Pula-piknik med vinsmaking

Etter frokost skal vi med buss til den sørlige delen av Istria, Rt Kamenjak. Vi vandrer langsmed sjøen og nyter naturen mens vi går i normalt tempo. Kalorier ut må gi kalorier inn, ellers går det ikke opp.. Vi skal få servert pikniklunsj med vin fra vinbonden Benazic og det blir også mulighet for en dukkert om det føles fristende.

Om ettermiddagen skal vi besøke byen Pula som en gang het noe så flott som: ”Colonia Lulia Pollentia Herkulanum”. Majestetiske romerske ruiner forteller sitt om at Pula fortjente navnet. Under keiserne Titus, Flavius og Vespansianus fikk byen splitter nytt amfiteater, flere templer og en stor arena. I det 19. århundre ble Pula igjen en viktig by. Beliggenheten helt sør på Istria-halvøya gjorde at den ble Østerrike- Ungarns viktigste krigshavn. Senere er vi tilbake i Vrsar og gjør oss klare for felles middag om kvelden.

(F/L/M)

Dagens vandring: cirka 8 kilometer

Amfiteater, Pula, Kroatia
Dag 8

1. juni - Vrsar - Pula - Oslo

Etter frokost er dagen til egen disposisjon frem til avreise om ettermiddagen/kvelden. Bagasjen oppbevares på hotellet og reiseleder gir råd til hva du kan gjøre denne siste dagen i Kroatia. Oppdag mer av Vrsar eller bare ta det med ro i hotellets nærområde.

Avreise til flyplassen i Pula der Norwegianflyet tar oss hjem til Norge. Vi lander sent på kvelden på Oslo Lufthavn.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 14 980
Enkeltromstillegg: kr 1 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Venezia//Pula-Oslo med Norwegian
Ved avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 27. september 2018
3 netter på mellomklassehotell i Treviso inkl. frokost
4 netter på mellomklassehotell i Vrsar inkl. frokost
6 lunsjer
3 middager
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport ifølge program
Reiseleder fra Carpe Diem møter ved ankomst Venezia og er med på hele turen til avreise fra Pula
Lokale guider

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Drikkevarer til måltidene
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet skal være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes cirka 2 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske borgere trenger ikke visum for denne reisen. Passet må være gyldig under hele oppholdet. Dersom du ikke er norsk statsborger – ta kontakt med de respektive ambassader/konsulater for veiledning. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og visum er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser