Karibien - det blir ikke bedre enn dette:)

Hurtigruten i Karibien – fra Costa Rica til Miami

Med Hurtigruten oppleves MYE i Karibien – Costa Rica, Panama, Nicaragua, Mexico, Belize og Key West.

Vi sier bare drømmeferie, Karibien, Hurtigruten og Carpe Diem. Fantastisk kombinasjon og en nyhet vi vet dere vil være med på! Hurtigruten er elsket av mange, av gode grunner. Nå slår vi oss sammen igjen, denne gangen på sørlige breddegrader. På dette ekspedisjonscruiset får du med deg mye. Vi tar en stor jafs av det kjente og det mer ukjente. Karibien. Noen havner er større og velkjente, andre igjen er helt unike og mer utenfor vanlig reiseradar på disse kanter. Som Isla de Providencia, Corn Island og Kuna Yala (San Blas-øyene). En perfekt balanse av land, byer og øyer. Av historie, jungel, mayaruiner, snorkling og dyreliv.

Seilasen ender i Miami – cruisehovedstaden over alle.

Vi inviterer rett og slett på en ualminnelig variert tur. Den passer både deg som vil ta livet helt med ro, og deg som er på jakt etter eventyr og spenning. Skipet arrangerer diverse utflukter i i land som du kan melde deg på, eller bare opplev ilandstigningene i egen takt som det passer deg.

Om bord er vi i komfortable omgivelser på MS Fram. Her nyter vi deilig mat og samvær sammen med andre reiseglade likesinnede. Det blir både sosialt og hyggelig underveis på skipet – og selvsagt ingen mangel på deilig mat og drikke, omhyggelig preparert og laget på lokale råvarer.

En av Norges fremste ambassadører viser oss deler av paradis i Karibien!

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

 

 • Enkeltlugar og enkeltrom uten tillegg!

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Costa Rica innleder alt – vi får med oss en smakebit på natur, dyreliv og økoturisme før vi drar til sjøs
 • Noen stopp er ikke på alles reiseradar: Cayos Cochinos, Isla de Providencia og Corn Islands
 • Panama og en viss berømt kanal
 • Belize med historie, kultur og unik natur
 • Belize med Lighthouse Reef
 • Mexico og Cozumel likeså
 • Bare å seile i Karibien er helt ok:)
 • Ekspedisjonsteamet lærer oss om ting vi ser og opplever i dette området
 • Key West, vi er ikke alene, men stedet har mye å vise frem
 • Helpensjon ombord fra middag dag 1 til frokost siste dag om bord
 • Hurtigruten er Norges fremste ambassadør og alltid herlig å reise med
 • Enkeltlugar uten tillegg! Enkeltrom også på hotellet i San Jose
 • Godt selskap er alltid inkludert med Carpe Diem!
Dag 1

2. april - Avreise Norge, ankomst Costa Rica

Vi flyr med Air France til Paris med avreise fra Oslo Lufthavn grytidlig. Flybytte og mellomlanding i Paris, så videre til Atlanta. Her blir det nok en mellomlanding og flybytte til Delta, før beregnet ankomst Costa Rica og San Jose. Det blir om kvelden, lokal tid. Vi får transport til hotellet, tar kvelden og gleder oss til hva som venter neste dag!

(-/-/-)

Ingen tvil!
Dag 2

3. april - San Jose, Puerto Limon og innsjekk om bord på MS Fram

Vi er i Costa Rica og skal utnytte dette til fulle. Etter frokost (du våkner sikkert tidlig uansett…) blir vi hentet. Kursen settes mot Puerto Limon der Hurtigruten ligger, men først skal vi oppleve litt av det landet er så kjent for: natur, regnskog og økoturisme. Da stopper vi ved Veregua og begynner på en liten opplevelsesrunde.

Det er regnskogen som spiller hovedrollen og som gjør reservatet til hva det er. Sommerfugler, fossefall, utstilling av frosker og amfibier og flere naturlige krefter som bidrar til Costa Ricas enorme mangfold. Lærerikt og vakkert!

Puerto Limon ble grunnlagt i 1502, da Christopher Columbus gikk i land. I dag er det en travel by på den karibiske kysten. Et betydelig landemerke er Parque Vargas, en park som grenser til havet. Parken er anlagt med palmer, tropiske planter og blomster og har flott utsikt over naturskjønne fjellformasjoner. Havnebyen har også et museum Museo Etnohistoric de Limon, hvor du kan se kulturelle og historiske utstillinger knyttet til området. Er du interessert i suvenirer eller lokalt håndverk, anbefaler vi et besøk på det lokale markedet før du går om bord på MS Fram. Og på markedet er det lov til å prute.

(F/-/M)

Om du ønsker å være med på noen av skipets utflukter underveis, er dette opp til deg. Vi informerer om Hurtigrutens utfluktsprogram, påmelding skjer til Carpe Diem og betales ekstra. 

Vi gjør oppmerksom på at teksten under er hentet fra Hurtigrutens nettsider og program – det er de som setter programmet.

 

Kermit:)
Dag 3

4. april - Til sjøs

De behagelige tropiske temperaturene inviterer til å trekke ut på dekk. Nyt solen eller opplev det rike fuglelivet. Ekspedisjonsteamet starter sin serie med innledende foredrag om dyreliv, biologi, livet i havet og økosystemene i korallrev, også kalt regnskogen i havet.

(F/L/M)

Dag 4

5. april - Panama, Kuna Yala

Provinsen Kuna Yala (formelt kalt San Blas-øyene) er en gruppe på 278 praktfulle øyer som strekker seg langs den nordlige kysten av Panama, helt til Colombia. Dette er også hjemstedet til kunafolket. Innbyggerne styrer øyene som en autonom provins med minimal innblanding fra staten, og folket representerer en av de best bevarte innfødte kulturene i Amerika. Kunafolket er kjent for å skape lyst fargerike broderier, molas, som kvinnene bruker som for- og bakstykke på blusene de bærer. Mens vi er her, kan du padle kajakk i krystallklart vann, eller oppleve mangfoldet av koraller mens du snorkler eller dykker.

(F/L/M).

San Blas-øyene
Dag 5

6. april - Fort San Lorenzo og ‘nye’ Panamakanalen

Fort San Lorenzo er en av de eldste spanske festningene i Amerika, og står på UNESCOs verdensarvliste. Fortet er bygget på 1500-tallet for holde utkikk med munningen av Chagres, Panamas største og viktigste elv. Opplev elven i en liten båt eller kajakk, slik at du kommer tett på det rike fugle- og dyrelivet. Deretter kan du besøke det imponerende observasjonssenteret for å iaktta utvidelsen av Panamakanalen. Det nye senteret tilbyr panoramautsikt over den nye utvidelsen. Du kan også se den kunstige innsjøen, Lago Gatún, og alle slusene. På besøkssenteret kan du se videoer og utstillinger, besøke en kafé og en gavebutikk . I nærheten er det også en sti som går inn i regnskogen, og her kan du se dovendyr og aper.

(F/L/M)

Verdenskjent kanal
Dag 6

7. april - Panama, Bocas del Toro

Bocas del Toro, som betyr «oksens munn», og er et uberørt område og hjem til Panamas første nasjonale maritime park; Bastimentos og Parque Internacional La Amistad, som er skrevet inn på UNESCOs verdensarvliste og som samtidig har blitt et biosfærereservat, en internasjonal vedtatt betegnelse for visse typer verneområder der det foregår bærekraftig næringsdrift. Området består av ni øyer og hundrevis av små holmer. Her bør du besøke byen Bocas som kjennetegnes av sin fargerike karibiske stemning og atmosfære, før du tar turen til Bastemintos nasjonalpark. Her anbefaler vi aktiviteter som snorkling, dykking og kajakkpadling blant mangrover og korallrev, eller fottur gjennom regnskogen på jakt etter dyreliv.

(F/L/M)

 

Bocas del Toro, fargerikt og stilrent
Dag 7

8. april - Nicaragua, Corn Islands

70 km fra kysten av Nicaragua ligger Corn Islands. Disse vakre øyene har mer til felles med de karibiske øyene enn fastlandet Nicaragua. Det kreolske folket på Great Corn Island bor i fargerike trehus, og deres hovedinntekt kommer fra hummerfiske. Vi anbefaler at du smaker på delikatessen fra en strandgrill. Little Corn er, som navnet tilsier, en liten øy. Her er det ingen biler, men en jungel du bør utforske til fots. Dykk under vann og opplev det som regnes som det kanskje beste undersjøiske livet i regionen.

(F/L/M)

Ta en pause:)
Dag 8

9. april - Colombia, Isla de Providencia

Providencia er uberørt tropisk øy. Siden den er utilgjengelig for de fleste turister (det er ingen direkte kommunikasjon til den colombianske fastlandet), er tradisjoner og skikker fortsatt intakt, og du vil høre de innfødte snakke engelsk-kreolsk. Nyt storslått natur, flotte sandstrender, en vennlig lokalbefolkning og utrolig klart vann som er ypperlig for bading, snorkling og dykking. Overalt finner du små hytter, hoteller og cabañas, samt en håndfull restauranter. Du kan besøke en lokal skole og bli med på omvisning rundt på øya, der du kan nyte synet av de mange skjulte buktene. Fugleelskere vil få mulighet til å utforske innlandet, turgåere kan gå til det høyeste punktet, padlere kan utforske kysten og dykkere og snorklere kan nyte det fascinerende undersjøisk livet.

(F/L/M)

Vakker bro i Providencia utenfor Colombia
Dag 9

10. april - Til sjøs

Korallrev er et av verdens mest mangfoldige økosystemer og huser titusenvis av marine arter. Om lag en tredel av alle artene lever deler av livet på korallrev. I tillegg til sin utrolig verdi som leveområde, beskytter korallrevene kysten mot stormer og gir mat og arbeidsplasser til mennesker over hele verden. Mens vi seiler nordover, kan du høre mer om hva korallrevene betyr for livet i havet, i tillegg til andre spennende emner.

(F/L/M)

Vårt hjem her i Karibien
Dag 10

11. april - Honduras, Cayos Cochinos

Cayos Cochinos er en øygruppe i Bay Islands, og ligger utenfor den fjellrike, nordlige kysten av Honduras. Dette er et av de mest uberørte områdene i Hondurasbukten. National Geographic skriver: «Vannet rundt denne samlingen av koraller er en marinbiologs drøm. Beskyttet av regjeringen, og forbudt for kommersielle dykkere og fiskere. Her finnes fortsatt skapninger som ennå ikke har fått navn». Utforsk øyene med gummibåter før du går i land og blir med på fotturer i naturen, eller besøker en liten landsby. Du kan også padle kajakk langs uberørte strender, eller snorkle og dykke blant de steinete skjærene.

(F/L/M)

Verden under vann er vel så spennende som over:)
Dag 11

12. april - Belize City

Når vi ankommer i Belize City, er valgmulighetene mange. I Ambergris Caye er det opplevelser for alle. Dette er den største øya i Belize, med vakre strender, asurblått vann, mayafjell og Pine Ridge. Nyt en dag i dette tropiske paradisets avslappende atmosfære. Her kan du oppdage spektakulære grotter, spennende fosser, tropisk regnskog, og hundrevis av kalksteinsgrotter. Området er perfekt for lange fotturer, sykkelturer eller snorkling. Du kan også reise til Orange Walk og Lamanai i elvebåt. Her kan du se krokodiller, flaggermus, edderkopper, aper og hundrevis av ulike fuglearter, inkludert mange arter av hegre. Orange Walk Town er kjent som ’the street-food paradise’, og har en fin beliggenhet ved New River, som bukter seg dovent langs østsiden av byen. Orange Walk Town kan du utforske til fots. Markedet, som ligger mellom Corozal-veien og hovedgaten, åpner tidlig om morgenen. Her er det mange små butikker og restauranter å besøke. Lamanai er et av de største og beste utgravde mayastedene i det nordlige Belize. Ruinene er kjent både for sin imponerende arkitektur og for sine fantastiske omgivelser i tett regnskog. Besøk Mask Temple, High Temple, Ball Court og Jaguartempelet. Klatre opp High Temple via den opprinnelige trappen som er bygget av mayafolket. Vi kan garantere en fantastisk panoramautsikt over New River Lagoon og den omkringliggende jungelen.

(F/L/M)

Belize City, småvakkert kan man si:)
Dag 11

13. april - Belize, Lighthouse Reef

Vi seiler nordover og kommer til Lighthouse Reef, en atoll som ligger ca. 80 km fra Belize City. Dette er den mest fjerntliggende atollen i Belize, og den er fortsatt vill og uberørt. Her finnes mer enn 20 verdensberømte dykke- og snorklesteder, inkludert Blue Hole, Half Moon Wall og the Aquarium. Korallrevene befinner seg i en lagune som beskytter ikke mindre enn 200 fiskearter, og atollen består av flere forskjellige typer rev. Vi tilbyr også landbaserte turer til Half Moon Cave Natural Monument, et fuglereservat og den eneste hekkeplassen i regionen for red-footed boobies. Ønsker du å oppleve det fantastiske livet i havet og på land på én tur, anbefaler vi en padletur i kajakk.

(F/L/M)

Lighthouse Reef, Belize
Dag 12

14. april - Mexico, Cozumel,

Besøk San Miguel de Cozumel, og tilbring dagen eller kvelden i denne vakre byen. Her kan du slappe av på restauranter, kafeer eller strender som Palancar og Paradise Beach. Eller, du kan nyte naturen som blant annet består av mangrovetrær og cenotes (store hull fylt med blått vann), og kanskje svømme med piggrokker på Stingray Beach.

(F/L/M)

Mexico og Cozumel er et populært stopp
Dag 13

15. april - Til sjøs

Det karibiske hav er mer enn paradisøyer og korallrev, her er det også mye spennende historie. Etter at Christopher Columbus nærmest snublet over Karibia i 1493, hevdet Spania sin rett på området, og spanske skip søkte raskt etter dyrebare skatter. Med den spanske oppdagelsen av Stillehavet i 1513 ble Karibia viktig for både ekspedisjoner og konvoier, og området tiltrakk seg både pirater og krigsskip fra ulike land. Selv om Spania kontrollerte det meste av Karibia, etablerte Storbritannia, Frankrike, Nederland og Danmark kolonier på øyene. På 1800-tallet begynte amerikanske skip å seile inn i samme farvann, spesielt etter 1848, da mange gullsøkere krysset Det karibiske hav for å nå California via Panama. Panamakanalen ble ferdigstilt i 1914 og var en ingeniørfaglig historisk prestasjon. Skip som skulle til Stillehavet sparte både tid og tusenvis med mil når man slapp å seile rundt Kapp Horn.

Dag 14

16. april - USA, Key West

Det er sjelden du kan oppleve så mye forskjellig i løpet av én dag som du kan i den tropiske byen Key West. Besøk det sørligste punktet i det kontinentale USA, ta en dukkert i Atlanterhavet og Mexicogolfen, snorkle på korallrev og vrak og besøk Ernest Hemingway House Museum. Lunsjen tar du på Sloppy Joe Bar, serveringsstedet som Hemingway avla mange besøk når han trengte en god drink på 1930-tallet. Ta også en tur ned Duval Street, lytt til et lokalt band, kjøp noen suvenirer og få med deg en av verdens vakreste solnedganger.

Key West er skikkelig koselig
Dag 15

17. april - USA, Miami - utsjekk og hjemreise

Her er vårt karibiske eventyr over, vi sjekker ut fra MS Fram og vi reiser ut til flyplassen.

Air France, med avgang tidlig kveld, flyr oss først til Paris der vi lander neste formiddag.

(F/-/-)

Welcome to Miami!
Dag 16

18. april - Ankomst Norge

Vær klar over at det blir lenge å vente i Paris, Air France har ingen andre avganger som passer med forbindelsen vår enn om kvelden. Ta med en god bok eller annet som kan gjøre ventetiden mer behagelig for deg.

Fra Paris er siste strekning med Air France. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sent om kvelden.

(-/-/-)

Solnedgang...
Utflukter som tilbys fra Hurtigruten på denne seilingen

Ta en titt på utfluktene du kan være med på som forhåndsbestilles og betales gjennom Carpe Diem. Du kan du være med på én utflukt i hver havn siden de går samtidig. Du kan også kjøpe utfluktene om bord, men forbehold om ledig plass.

Se Hurtigrutens utflukter og priser her:

Praktisk informasjon fra Hurtigruten

Se informasjon på Hurtigrutens nettsider: 

https://www.hurtigruten.no/praktisk-informasjon/explorer-reiser-praktisk-informasjon-ms-fram/

Endringer på reiserute og på utfluktene
Vi seiler på steder hvor det er elementene som rår, og vær, sjø og andre forhold kan endre reiseruten eller utfluktene. Derfor er hver eneste reise unik, og reiserutene og utfluktene er kun en indikasjon og kan endres. Utflukter er også avhengig av minimum/maksimumsantall påmeldte. Hurtigruten AS forbeholder seg retten til å endre reise – og dagsprogrammet og utfluktene uten forhåndsvarsling.

Cruise kort/betaling/kredittkort
Ved ombordstigning deler vi ut et cruisekort som en del av innsjekkingen.
Alle gjester bes om å bære dette kortet når de forlater skipet i samtlige havner og på utflukter. Kortet fungerer som et kontrollsystem slik at personalet hele tiden vet hvem som er om bord og hvem som går av. Kortet er, i tillegg til å være et nøkkelkort, også betalingskort om bord. Dette kortet er altså det eneste betalingsmiddelet om bord. For å aktivere Cruise Kortkontoen din trenger du et Visa, American Express, Diners eller MasterCard som må være gyldig minimum 3 måneder etter hjemkomst. Når du bruker kredittkort om bord på skipet vil beløpene som blir trukket fra kontoen din være i norske kroner. Valutakurs bestemmes av kredittkortselskapet ditt. Du vil få en regning på alt du har kjøpt om bord på reisen den siste kvelden, og denne regningen får du levert på lugaren din. Vi beklager at det ikke er minibank eller mulighet for å veksle valuta om bord men det kan gjøres i land.

Elektrisitet
Kontaktene om bord er 220V/50hz. Suitene har kontakter med 110V for barbermaskiner. Det brukes vanlige stikkontakter med to stikk om bord. Du kan kjøpe adaptere om bord.

Antrekk
Kleskoden om bord er uformell. Selv om noen av våre gjester velger å kle seg om til middag er det helt opp til alle og enhver. Været kan variere i løpet av reisen, og i løpet av dagen. Vi anbefaler at du derfor kler deg lagvis. Badetøy er en selvfølge på disse kanter. På land anbefaler vi solide sko eller fottøy som passer dit vi skal.

Alle om bord vil få en Explorerjakke.

Foredrag
Ekspedisjonsteamet om bord holder presentasjoner og foredrag om områdene vi seiler i. Foredragene er om for eksempel biologi, historie og geologi. Tidspunktene for foredragene finner du i dagsprogrammet om bord. Ikke nøl med å spørre ekspedisjonsteamet dersom du har spørsmål, de svarer med glede!

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar (til bruk alene) samt overnatting en natt i enkeltrom i San Jose, Costa Rica:
I – Polar innvendig lugar – dekk fem og seks kr 41 770
N – Polar utvendig lugar – standard, dekk tre kr  46 970
U – Arctic superior lugar – øvre dekk, dekk fire og fem  kr 50 020
F – Arctic Superior lugar – dekk fem  kr 55 720

Mer informasjon om skipet og dekksplan finner du her 

Forbehold om endringer i seilingsruten og programmet:
Dette er en tur hvor elementene rår, og været, og vindforhold bestemmer hvor vi seiler. Sikkerhet er høyeste prioritet og Kapteinen bestemmer endelig reiserute mens vi seiler.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–San Jose//Miami – Oslo med Air France og Delta
Ved avreise fra andre byer i Norge, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 6. august 2018
14 netter ombord på Hurtigrutens MS Fram i valgt lugarkategori
1 natt på turistklassehotell i San Jose (i enkeltrom)
Helpensjon om bord i Hurtigruten fra middag dag 1 til frokost siste dag
All transport i følge program
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
ESTA – innreise til USA (14 USD pt.) Gjelder også når vi bare er i transitt. Alle må søke og få innvilget dette i forkant av reisen. 
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Utflukter via Hurtigruten som ikke er en del av reiseprogrammet (Carpe Diem informerer om utvalget og priser. Disse bookes hos oss, bindende påmelding)
Drikkevarer
Tips (merk 4 USD pr person på Radisson i San Jose til bærere)
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ESTA for innreise og transitt USA for denne reisen. Søkes her: (vær oppmerksom på sider som ikke er offisielle og som «hjelper» deg mot et stort tillegg. Prisen er pt. 14 USD og betales med kredittkort i prosessen. Vær veldig nøye på å fylle ut alt helt korrekt!

Passet må være gyldig minst seks måneder etter utreise. Carpe Diem trenger en kopi av førstesiden i passet ditt tilsendt etter bestilling for videreformidling til Hurtigruten. Du kan sende det på e-post til post@carpe-diem.no, eller i vanlig post. Mer informasjon fås ved bestilling. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen. Carpe Diem er ikke erstatningspliktig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 30 dager før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program.

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise. Merk at Hurtigruten krever følgende og informerer dette på sine nettsider: På denne turen kreves det vaksine mot gulfeber. Vaksinasjonen må gjøres minst 10 dager før avreise og vaksinasjonsattest må medbringes på turen.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser