Sorrento

Høst i skjønne Sorrento

Deilig høsttur med utflukter til Capri, Amalfi, Ravello og Pompeii.

Bli med på ekte italiensk høststemning i Sorrento! Opplev den spektakulære Amalfikysten, en av Europas absolutt vakreste, og besøk Pompeii – uten tvil et av verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk. Uforglemmelig!  En uke i november tilbringes langt fra norsk mørketid og slaps, men med en stor dose italiensk atmosfære, kulinariske fristelser og passione. En dag tar vi også turen over til Capri – alle sammen.

Sorrento har en skjønnhet og en fargepalett som har inspirert, og som fortsatt inspirerer, store kunstnere. Vår egen Henrik Ibsen tilbrakte mye tid i her, og fullførte blant annet «Peer Gynt» og «Gengangere». Det er lett å forstå hva kunstnere og forfattere fant så tiltrekkende. Vi skuer utover duse pastellfargede hus som klamrer seg fast oppover i de ruvende klippene, som igjen stuper ned i det turkise Middelhavet. Lukten av sitroner, appelsiner, blomster, og ikke minst duften av det italienske kjøkken med ferske, lokale råvarer, er ikke noe man kan gjenskape. Og hva med en «gelato» eller to, italiensk iskrem er vår favoritt uansett!

Denne vakre delen av Italia har mye å by på uansett årstid, denne turen er full av varierte, gode opplevelser, godt selskap og god mat! Det er også et par dager innimellom som kan brukes akkurat som du vil. Høsten i Sorrento er rett og slett en ordentlig trivelig opplevelse. Psst – det er ofte veldig god temperatur her i november – «Indian summer» inntreffer stadig. Blir du med?

 

 

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 12.11.2019
 • Tilgjengelighet Ledig
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 13 700,-

Høydepunkter

 • Sjarmerende Sorrento og vårt sentralt beliggende hotell, Hotel Central
 • Pompeii, et av verdenshistoriens beste eksempel på et frosset øyeblikk
 • «vulkansk» vinsmaking ved foten av Vesuv
 • Den spektakulære og vakre Amalfikysten
 • Pizzabakekurs på italiensk vis – morsomt og lærerikt
 • Capri klinger herlig uansett tid på året
 • Tid til å slappe av og flere utflukter
 • Halvpensjon daglig
 • En skikkelig trivelig høsttur – rett og slett!

 

 • Napoli Campania Italia
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Italia Campania Sorrento Fattoria Terranova pizza
 • Sorrento Campania Italia Marina Grande
Dag 1

12. november- avreise og ankomst Napoli og Sorrento

Vi reiser fra Oslo Lufthavn om formiddagen med Lufthansa til München. Der blir det mellomlanding og flybytte før vi flyr videre til Napoli der vi lander om ettermiddagen.  Transfer til hotellet vårt i Sorrento – Hotel Central, som blir vår koselige base i Sorrento. De sjarmerende gatene, kirkene og piazzaene (torgene) i Sorrento er «rett rundt hjørnet» fra hotellet og herlige, sosiale utflukter står på programmet, så det er mye å glede seg til i dagene som kommer.

(-/-/M)

Dag 2

13. november - Sorrento og limoncellosmaking

Dagen innledes med en liten rusletur i meget hyggelige Sorrento.  Selve gamlebyen i Sorrento er sjarmøren med stor S. Her er smale, brosteinsbelagte gater og smug som supplerer de mange kafeene, kirkene og spisestedene. Nå i november er det en helt annen stemning og tempo her enn det du opplever vår, sommer og høst. Turistene har forlengst lagt sin elsk på dette området av Italia, men nå i november er gatebildet først og fremst dominert av byboerne selv. Og ja, det finnes fortsatt steder som er genuine og ekte her. På disse trakter er det også umulig å komme utenom den spektakulære naturen – byene som er kastet inn i klippene eller på kanten av stupet. Og Sorrento er en av disse byene på klippekanten. Vi kan rett og slett garantere en stor dose utsikt, type vakker de kommende dagene, både i Sorrento og under utfluktene.

Etter å ha blitt litt kjent med Sorrento skal vi bli kjent med en knallgul drikk som bærer navnet fra områdets herlige sitroner. Limoncello er både velsmakende og frisk. Kan nytes til enhver tid, men er ofte populær etter måltidene.

(F/-/M)

Limoncello og sitroner
Dag 3

14. november - Capri!

Vi skal ned til havna og ta fergen over til Capri, den er bare en liten halvtime unna. Capris vakre piazzaer, herlige små butikker og yrende folkeliv må besøkes. Øya er større enn du tror og har en eksklusiv aura. Her går de elegante villaene og palassene som regel i arv. Vi kan røpe at prisnivået er skyhøyt om du skulle kunne tenke deg et sommersted her på Capri….Villa Jovis er en romersk praktvilla bygget av keiser Tiberius, og prakt er det mye av på disse kanter.

Utsikten er upåklagelig når vi kommer oppover til Anacapri. Øya har enkelt nok to byer: Capri som ligger nede ved havna og Anacapri som ligger i høyden. Fra oven glitrer fargene i grønt, blått og turkis selv på dager uten sol.  Kalksteinsklippene supplerer med sine golde farger og fine formasjoner. Dramatisk natur og naturens fargepalett i skjønn forening. Joda, Capri vet å vise seg frem.

Etter hvert skal vi tilbake til fergen og tar turen tilbake til Sorrento. Vi møtes til felles middag om kvelden på hotellet.

(F/-/M)

Herlig utsikt fra høyden
Dag 4

15. november - Dag til egen disposisjon

La feriestemningen senke seg, rusle litt rundt i byen eller gjør akkurat det som passer deg best. Reiseleder gir gjerne forslag til noe å gjøre for den som vil. Kanskje en tur til den shabby sjarmøren Napoli?

Uansett møtes vi til felles middag på hotellet om kvelden.

(F/-/M)

Koselige Sorrento
Dag 5

16. november– Amalfi og Ravello, Campania Felix – den lykkelige kyststripen

Det var navnet romerne ga Amalfikysten. I dag skal vi oppleve herligheten. Vi reiser med buss langs den sjarmerende Amalfikysten og stopper i selve byen Amalfi. Byen er vakker der den ligger slengt inn i en skråning med sin ytterst trivelige arkitektur. Og det å oppleve Amalfi uten tusenvis av turister, det er en opplevelse i seg selv. Den vakre katedralen med sin storslåtte trappeinngang er selve landemerket i byen der den troner høyt over byens hovedpiazza. Rusler du noen få minutter videre langs kysten mot Atrani, finner du Hotel Luna Convento «limt» inn i fjellveggen. Det var her Ibsen skrev Et dukkehjem.

En knapp halvtimes busstur retning oppover fra Amalfi finner vi Ravello. Vårt neste stopp. Den lille byen er akk så koselig, men det er Villa Rufolo som kommer til å ta pusten fra deg…i alle fall om vi unngår tåke…Atmosfæren her, nesten litt mystisk, kommer fra maurerne og den arabiske byggestilen som påvirket mye av Sør- Europa i en lang periode. En av bygningene, nesten 30 meter høy, ble tidligere brukt som vakttårn, og selve villaen har huset mange adelsslekter opp gjennom årene. Som mange andre nydelige steder på denne kysten, har flere kunstnere latt seg imponere og inspirere av området. Villa Rufolos hage sies å ha gitt Richard Wagner ideen til hvordan kulissene til operaen «Parsifal» skulle se ut. For det er virkelig en nesten ufattelig vakker hage og spektakulære utsikt (ja, vi har bestilt finvær denne dagen…) Villa Rufolo kan by på. Et eldorado for den som liker å ta bilder.

Turen går tilbake til hotellet på ettermiddagen, og om kvelden samles vi igjen til felles middag der.

(F/-/M)

Ravello, Amalfikysten - Fantastisk utsikt fra Villa Rufolo :-)
Dag 6

17. november– Pompeii og pizza

Etter frokost venter en halvdagstur til et av Sør-Italias høydepunkt: Pompeii. Byen ble begravd da vulkanen Vesuv hadde utbrudd den 24. august, år 79 e.Kr. Pompeii ble ikke flommet over av lava, men ble begravd under seks meter med aske og pimpstein fra utbruddet. Derfor ble byen ikke ødelagt, men frosset i tid. Innbyggerne ble forstenet i aske som dannet en sementkapsel rundt dem. Likene smuldret etter hvert bort og det dannet seg et hulrom i askelaget. Under utgravningene fylte arkeologene disse hulrommene med gips og fikk frem mennesker og dyr akkurat slik de var da de ble overrasket av den varme askestrømmen som kom i flere hundre kilometer i timen.

Pompeii er et enestående vitnesbyrd om livet i Romerriket og det er en ganske spesiell følelse å rusle rundt i gatene og høre historien bli fortalt om hva som skjedde akkurat her for 1937 år siden. Det må dog sies at turistfaktoren er forholdsvis høy her, men det er desember og turisthordene er fraværende – og uansett, dette er noe man bare må få med seg uansett årstid.

Etter dette trenger vi absolutt noe å styrke oss på. Vi tar turen litt utenfor byen, for nå venter manges favoritt – pizza! Vi skal få en innføring i hvordan ekte italiensk pizza lages, og det blir både morsomt og lærerikt…og ikke minst smaksrikt.

Etter en opplevelsesrik dag setter vi kursen tilbake til hotellet. Det er på tide å gjøre seg klar for kveldens middag.

(F/pizza/M)

Pompeii
Dag 7

18. november - Dag til egen disposisjon

Deilig, lat dag i Sorrento eller kanskje noen aktiviteter som reiseleder organiserer?

(F/-/M)

Mmmmm
Dag 8

19. november – Hjemreise

I dag er det på tide å vende nesen nordover, men det blir fortsatt litt tid i Sorrento. Etter hvert blir det transport til flyplassen i Napoli. Lufthansa har avgang tidlig kveld og det blir mellomlanding og flybytte i München. Beregnet ankomst Oslo Lufthavn er sen kveld.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 13 700
Enkeltromstillegg: kr 2 900

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Napoli  t/r med Lufthansa
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr. 20. februar 2019
7 netter på mellomklassehotell
1 lunsj, 7 middager.
Alle utflukter og entreer iht. program
All transport i følge program
Lokale engelsktalende/svensktalende guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Utflukter som ikke er en del av programmet
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Selv om Italia (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser