Kypros

Kypros - Carpe Diems mest populære reisemål

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 4. april 2023 / 8 dager / Pris fra 17.790,-

I Stock_000016207087_kypros

Herlig ferie på Kypros

Kypros skilter også med godt over 300 soldager i året – det er med andre ord store sjanser for godvær. Kypros og koselige Pafos er noe helt annet utenom de travle og noe stressende sommermånedene – ennå et pluss. Vi vandrer litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden og ta livet med ro. Her venter bra hotell, god mat, stort og flott bassengområde. Mye er inkludert.

Vi holder til ved Pafos, øyas hovedstad i gresk-romersk tid. Historien er med andre ord ivaretatt. Greske guder og gudinner også, var det ikke akkurat her den skjønneste av de skjønne, Afrodite, steg i land. Klart det!

Kypros viser gjerne frem alt vi besøkende setter stor pris på. På Carpe Diem-tur venter mange, gode opplevelser i form av utflukter. I godt samspill med egne sysler. Lokalt og sosialt skal det være på tur - det verdsettes av alle.

Høydepunkter

 • Flott hotell med stort bassengområde
 • Enkeltrom uten tillegg i pris
 • Sol, bad og avslapping blandet med aktiviteter i hotellets regi
 • Vandring, med fokus på naturen og flora
 • God tid til egne sysler og kanskje en bok eller to?
 • Utvalgte utflukter tilpasset tiden vi er der
 • Alltid godt reisefølge på Carpe Diems turer
DSC_0602

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.10.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 15

  Priser fra: 24.390,-

  Reiseleder: Marios Georgiou

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 04.04.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 17.790,-

  Reiseleder: Marios Georgiou

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+34
+33
 1. Program oktober

  12 frokoster, 3 lunsjer og 12 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise Norge og ankomst Kypros

  Middag

  Vi flyr med Norwegians direktefly fra Oslo Lufthavn med avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande i Larnaca på Kypros om kvelden, her møter vi vår reiseleder Marios. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos. Vel fremme tar vi en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

  (Rekkefølgen på utfluktene kan endres underveis).

  Frokost og middag er inkludert hver dag på hotellet. Det er også tre lunsjer (på utfluktene). To kvelder spiser vi middag ute på restaurant.

  Ekstra tillegg

  Dag 2

  Bli kjent med Pafos med noen smaksprøver

  Frokost og middag

  Pafos var europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Historie er det mye av her på Kypros og for å forstå mer av det vi skal se på øya, er det alltid en fordel å få bakgrunnen. Vi må hele 10 000 år tilbake. Vi begynner da med det nyåpnede arkeologiske museet som har vært stengt lenge for oppgraderinger og restaureringer. Funnene som vi kan beundre her inne er fra Pafos og omegn. Ellers finnes noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

  Pafos er en koselig by med en flott gammel bydel, som vi ser når vi rusler rundt med guide. Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære. Underveis på turen i dag vil vi også få oversikten over byen, utsikten, kafeene og noen av spisestedene. Kanskje lære litt om de ulike kypriotiske spesialitetene?

  Vi avslutter turen i gamle Pafos havn der vi setter oss ned og nyter utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

  Tilleggsinformasjon: Et par kilometer utenfor Pafos ligger også Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre. Vi tar ikke turen i dag, men det er nok av tid til å gjøre det senere- om du vil.

  Dag 3

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først? Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

  Reiseleder gir også forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok i dag. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

  Middag på hotellet på kvelden.

  Dag 4

  Dag til egen disposisjon, middag ute om kvelden

  Frokost og middag

  Bading, avslapning eller en tur inn til gamlebyen i Pafos? Reiseleder organiserer! Vi møtes til middag ute i kveld.

  Massasje hos Athena Royal Beach Hotel

  Massasje og spa?

  Dag 5 og 6

  Dager til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Ta livet med ro eller gjør det som faller deg inn. Reiseleder organiserer gjerne noe.

  Grillet halumiost på et trefat

  Grillet halumiost

  Dag 7

  Tradisjonelle Kypros med vinsmaking og landsbyliv

  Frokost, lunsj og middag

  Denne turen tar oss til en liten landsby ikke så langt fra Pafos. Vi passerer en av mest kjente golfbanene, veldig populært også her. Landsbyen heter Letymvou (skrives på ulike måter) og har fokus på de nære, lokale ting i tillegg til historien. Navnet sies å stamme fra det greske ordet for grav, siden det ble funnet graver i nærheten som stammet helt tilbake til 800-tallet. En av kirkene i landsbyen skal være en av de aller eldste på Kypros og da snakker vi 1100-tallet. Antall innbyggere er omtrent 500.

  Det er ingen tvil om at agroturisme og gode råvarer er i tiden. Her er det også kjent for utsøkte kvalititetsviner i tillegg til oliven og sitrus. Vinene blir vi nærmere kjent med på Makarounas, et lite såkalt boutique-vineri som høster mye ros. Vi besøker også et eldre, lite hus som er omgjort til museum. Her prøvesmaker vi stedets oliven og deilig halloumiost. Vi må også teste den kypriotiske kaffen mens vi er her. Det skal ikke mer til for et lite, men velsmakende måltid.

  En kort kjøretur over Pafos Hills og så er vi i den koselige landsbyen Kathikas. Mye sjarm her blant steinhusene! I gamle dager var det skysstasjon og stedet der de omreisende med sine husdyr tok en hvil. Her spiser vi lunsj og på menyen står det noe lokalt og godt.

  Dag 8

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Mer egentid eller fyll dagen med tips fra reiseleder.

  Dag 9

  En dag på landet med fokus på bærekraft og lokalt

  Frokost, lunsj og middag

  Kypros er en fruktbar og frodig øy der vi kan glede oss over både flora og frukt. I dag tar vi turen til en økologisk hage og et privathus som ligger i den koselige landsbyen Episkopi. Eieren ønsker oss velkommen og viser oss gjerne rundt. Her er både velduftende urter som oregano, timian og sitrongress. Her leves det i pakt og takt med naturen og det den gir. Kompost, strø, dekke og meitemark sørger for at alt er så naturlig som mulig. Insekter er også en viktig del av kretsløpet.

  Vi smaker på urter, fruktte og marmelade laget på naturlig vis. Og når eieren også er kokk og kjøkkensjef, satser vi på å vite mer om hvordan han lager marmeladen sin. Vi spiser også lunsj sammen.

  Vi fortsetter i landlig ånd og skal besøke en gård i Skarinou der de holder esler. Eselet er en viktig hjelper innen landbruket, men jammen kan man ha nytte av melken den gir også. Her tester vi ut noen eksempler på produkter laget av eselmelk. Fra det gamle Egypt husker vi kanskje at selveste Kleopatra badet i eselmelk for å beholde huden lys og myk.


  Vel tilbake i Pafos blir det middag på hotellet om kvelden.

  Dag 10 - 11

  Dager til egen disposisjon

  Frokost og middag

  To dager følger der du kan styre selv hva du ønsker å gjøre. Reiseleder organiserer gjerne noe.

  Dag 12

  Lett vandring Artemis-trail med lunsj i Omodhos

  Frokost, lunsj og middag

  Ut på tur i frisk luft og i naturen - det er alltid bra. De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Troodosfjellene er Kypros`flotte turområde – og massevis av trivelige landsbyer viser seg. Ruten går rundt Chionistra som ligger på 1700-1750 meters høyde. Gjennom barskog med trær som er opptil 800 år gamle. Utsikten herfra utover øya blir også bra. Troodos Square passerer vi også, noen kilometer herfra er det en kilde der vi kan fylle vannflaska. Vi fortsetter til trivelige Omodhos for lunsj. Landsbyen ligger på en høyde, og har masse atmosfære.

  I utgangspunktet vandrer vi cirka 7 kilometer og det er ikke en utfordrende rute.

  Dag 13

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Dag til egen disposisjon der reiseleder hjelper til med program ved behov.

  Pafos by night

  Pafos by night

  Dag 14

  Dag til egen disposisjon

  Frokost og middag

  Siste hele dagen og den er også til egen disposisjon - middag utenfor hotellet:)

  Dag 15

  Avreise Kypros og ankomst Norge

  Frokost

  Siste dagen har kommet ubønnhørlig… Det er fortsatt tid før vi skal ut til flyplassen i Larnaca. Norwegian har avgang om kvelden og lander like før midnatt.

 2. Program april påske

  7 frokoster, 2 lunsjer og 7 middager inkludert

  Dag 1

  Avreise Norge og ankomst Kypros

  Middag

  Vi flyr med Norwegians direktefly med grytidlig avgang. Ankomst midt på dagen og vi møter vår reiseleder Marios på flyplassen. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos der vi tar en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Så venter den første middagen på hotellet. Og mange fine dager ligger foran oss.

  Ekstra tillegg

  Panoramautsikt av uteområde, Athena Royal Beach Hotel

  Panoramautsikt av uteområde, Athena Beach Hotel

  Dag 2

  Bli kjent med Pafos

  Frokost og middag

  Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først?

  Pafos var europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Historie er det mye av her på Kypros og for å forstå mer av det vi skal se på øya, er det alltid en fordel å få bakgrunnen. Vi må hele 10 000 år tilbake. Vi begynner da med det nyåpnede arkeologiske museet som har vært stengt lenge for oppgraderinger og restaureringene. Funnene som vi kan beundre her inne er fra Pafos og omegn. Ellers finnes noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

  Pafos er en koselig by med en flott gammel bydel, som vi ser når vi rusler rundt med guide. Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære. Underveis på turen i dag vil vi også få oversikten over byen, utsikten, kafeene og noen av spisestedene. Kanskje lære litt om de ulike kypriotiske spesialitetene?

  Vi avslutter turen i gamle Pafos havn der vi setter oss ned og nyter utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på cirka 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

  Tilleggsinformasjon: Et par kilometer utenfor Pafos ligger også Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre. Vi tar ikke turen i dag, men det er nok av tid til å gjøre det senere- om du vil

  Vi spiser middag ute på en lokal restaurant.

  Dag 3

  En dag på landet med fokus på bærekraft og matlagingskurs

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost først.

  Kypros er en fruktbar og frodig øy der vi kan glede oss over både flora og frukt. I dag tar vi turen til en økologisk hage og et privathus som ligger i den koselige landsbyen Episkopi. Men først kjører vi blant vinranker og citrustrær rundt Fasouri-plantasjen og fortsetter vest for Lemesos. I Kolossi venter middelalderborgen grunnlagt på 1200-tallet. Senere renovert på 1400-tallet og er et mektig eksempel på militær arkitektur sammen med katolsk klosterorden. Tempelridderordenen holdt til her, som Saint John av Jerusalem. Korsfarerne begynte med produksjon av vin her og man nevner særlig den søte "Commandaria" som skal være verdens eldste navnede vin. Historien gjennomsyrer mye på Kypros.

  Så til den flotte hagen. Eieren ønsker oss velkommen og viser oss gjerne rundt. Her er både velduftende urter som oregano, timian og sitrongress. Her leves det i pakt og takt med naturen og det den gir. Kompost, strø, dekke og meitemark sørger for at alt er så naturlig som mulig. Insekter er også en viktig del av kretsløpet.

  Vi smaker på urter, fruktte og marmelade laget på naturlig vis. Og når eieren også er kokk og kjøkkensjef, satser vi på å vite mer om hvordan han lager marmeladen sin. Vi spiser også lunsj sammen og den skal vi være med på å lage sammen med vår mentor. Tidligere besøk vitner her ryktes om god og sunn mat og det liker vi jo alle!


  Vel tilbake i Pafos er det middag på hotellet.

  Dag 4

  Dag til egen disposisjon - langfredag

  Frokost og middag

  I dag er det lurt å gjøre seg litt kjent på og rundt hotellet – eller gjør det du selv ønsker. Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med! Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten. På helligdagene er også noe stengt.

  Middag spiser vi på hotellet.

  Dag 5

  Larnaca og besøk hos eslene

  Frokost og middag

  Frokost først før vi skal ut på tur.

  Vi skal først til landsbyen Skarinou. Her finner vi en gård som huser en trofast hjelper for menneskene i mange land: esler. Disse stødige og firbente arbeidsjernene med stor personlighet, har hjulpet til med så mangt gjennom tidene innenfor jordbruk og transport. Eselmelk utnyttes også til mange deilige produkter som vi skal få smake på. Melken har også historiske aner og løfter om velvære, ungdom og fantastisk hud. Kleopatra i Egypt badet jo i melken.

  I Larnaca ligger St. Lazarus-kirken som er fra slutten av 900-tallet - i dag restaurert og et fint, bysantinsk landemerke. Kirken ble oppført over Lazarus` grav og er spesielt kjent for ikonostasisen (billedvegg og den viktigste liturgiske delen i ortodokse kirker) av treutskjæringer i barokk stil.

  Vi benytter også sjansen til å ha litt fritid på den flotte palmedekte promenaden i Larnaca. Mulighet for å ta seg en lunsj (ikke inkludert).

  Så fortsetter vi til Kiti. Innbyggerne her i Kiti kom hit etter å ha rømt fra den arabiske invasjonen. Denne landsbyen huser en spesiell og meget imponerende bysantinsk kirke, Panagia tis Angeloktistis. Flott utenfra og spesiell innvendig. Vi kan nevne en stor og flott mosaikk som forestiller jomfru Maria med Jesusbarnet i armene sine. Denne er fra 600-tallet.

  En variert dag med mange elementer!

  Dag 6

  Dag til egen disposisjon - første påskedag

  Frokost og middag

  Gjør det som du ønsker i dag også. Det er første påskedag og mye vil være stengt i Pafos - tid til å slappe av?

  Felles middag om kvelden på hotellet.

  Dag 7

  Lett vandring Artemis-trail med lunsj i Omodhos

  Frokost, lunsj og middag

  Ut på tur i frisk luft og i naturen - det er alltid bra. De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Troodosfjellene er Kypros`flotte turområde – og massevis av trivelige landsbyer viser seg. Ruten går rundt Chionistra som ligger på 1700-1750 meters høyde. Gjennom barskog med trær som er opptil 800 år gamle. Utsikten herfra utover øya blir også bra. Troodos Square passerer vi også, noen kilometer herfra er det en kilde der vi kan fylle vannflaska. Vi fortsetter til trivelige Omodhos for lunsj. Landsbyen ligger på en høyde, og har masse atmosfære.

  I utgangspunktet vandrer vi cirka 7 kilometer og det er ikke en utfordrende rute.

  Om kvelden er vi ute til middag på en lokal restaurant.

  Dag 8

  Avreise Kypros og ankomst Norge

  Frokost

  Turen går til flyplassen i Larnaca etter frokost. Vi får transfer ut til flyplassen der Norwegians direktefly venter. Ankomst Oslo Lufthavn er om ettermiddagen.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Larnaca t/r
 • Netter på hotell inkl. frokost daglig
 • Måltider iht. turens program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Tips (til sjåfør, lokalguide når aktuelt, hotellpersonalet samt serveringspersonalet på inkluderte middager).
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem (på oktoberturen møter reiseleder på Larnaca flyplass og er ikke med på flyreisen)

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer