Kypros

Kypros - Carpe Diems mest populære reisemål

22. oktober 2022 / 15 dager / Pris fra 24.390,-

I Stock_000016207087_kypros

Herlig ferie på Kypros

Kypros skilter også med godt over 300 soldager i året – det er med andre ord store sjanser for godvær. Kypros og koselige Pafos er noe helt annet utenom de travle og noe stressende sommermånedene – ennå et pluss. Vi vandrer litt, spiser mye lokal og velsmakende mat, får med oss områdets rike kulturarv, samtidig som det også er tid for å slappe av ved bassenget eller på stranden og ta livet med ro. Her venter bra hotell, god mat, stort og flott bassengområde. Mye er inkludert.

Vi holder til ved Pafos, øyas hovedstad i gresk-romersk tid. Historien er med andre ord ivaretatt. Greske guder og gudinner også, var det ikke akkurat her den skjønneste av de skjønne, Afrodite, steg i land. Klart det!

Kypros viser gjerne frem alt vi besøkende setter stor pris på. På Carpe Diem-tur venter mange, gode opplevelser i form av utflukter. I godt samspill med egne sysler. Lokalt og sosialt skal det være på tur - det verdsettes av alle.

Høydepunkter

 • Flott hotell med stort bassengområde
 • Enkeltrom uten tillegg i pris
 • Sol, bad og avslapping blandet med aktiviteter i hotellets regi
 • Vandring, med fokus på naturen og flora - vi har et par nye utflukter på oktoberturen
 • God tid til egne sysler og kanskje en bok eller to?
 • Utvalgte utflukter tilpasset tiden vi er der
 • Alltid godt reisefølge på Carpe Diems turer
DSC_0602

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 22.10.2022

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 15

  Priser fra: 24.390,-

  Reiseleder: Marios Georgiou

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+34
+33

Program

12 frokoster, 3 lunsjer og 12 middager inkludert

Dag 1

Avreise Norge og ankomst Kypros

Middag

Vi flyr med Norwegians direktefly fra Oslo Lufthavn med avgang om ettermiddagen. Vi beregner å lande i Larnaca på Kypros om kvelden, her møter vi vår reiseleder Marios. Vi får transfer til vårt hotell i Pafos. Vel fremme tar vi en liten skål (yamas!) med en typisk kypriotisk brandy sour. Middag serveres på hotellet.

(Rekkefølgen på utfluktene kan endres underveis).

Frokost og middag er inkludert hver dag på hotellet. Det er også tre lunsjer (på utfluktene). To kvelder spiser vi middag ute på restaurant.

Ekstra tillegg

Dag 2

Bli kjent med Pafos med noen smaksprøver

Frokost og middag

Pafos var europeisk kulturhovedstad 2017 og vi skal ta en nærmere titt på hvorfor. Historie er det mye av her på Kypros og for å forstå mer av det vi skal se på øya, er det alltid en fordel å få bakgrunnen. Vi må hele 10 000 år tilbake. Vi begynner da med det nyåpnede arkeologiske museet som har vært stengt lenge for oppgraderinger og restaureringer. Funnene som vi kan beundre her inne er fra Pafos og omegn. Ellers finnes noen av de best bevarte og flotteste mosaikker i det østre Middelhavet i Pafos, nærmere bestemt House of Dionysos og House of Aeon. Det førstnevnte kalles så grunnet alle mosaikker av vinguden Dionysos og dateres helt tilbake til det andre århundre.

Pafos er en koselig by med en flott gammel bydel, som vi ser når vi rusler rundt med guide. Som en liten motvekt til historie og kultur, besøker vi «The Place» i Pafos. Dette er stedet for lokale produkter og håndverk i forhold til både tradisjoner og fine produkter – et perfekt sted å se, lukte, smake og lære. Underveis på turen i dag vil vi også få oversikten over byen, utsikten, kafeene og noen av spisestedene. Kanskje lære litt om de ulike kypriotiske spesialitetene?

Vi avslutter turen i gamle Pafos havn der vi setter oss ned og nyter utsikten. På veien tilbake er det mulig å ta beina fatt til hotellet, en tur på ca 30-40 minutter eller hvorfor ikke hoppe på lokalbussen?

Tilleggsinformasjon: Et par kilometer utenfor Pafos ligger også Kongenes grav, en nekropolis eller gravplass fra oldtiden. Stedet er UNESCO-vernet og er gravd ut i solid stein. UNESCO har også sin beskyttende hånd over St. Pauls Pillar like ved. Her skal Paulus ha blitt bundet og pisket av romerne for å ha forkynnet kristendommen. I nærheten er også et bysantinsk kloster fra det 13. århundre. Vi tar ikke turen i dag, men det er nok av tid til å gjøre det senere- om du vil.

Dag 3

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Om du har lyst på en aktiv start på dagen, er det perfekt å gå eller jogge på promenaden foran hotellet. De fleste velger nok å begynne med frokosten først? Reiseleder vil gi deg masse informasjon om hva du kan gjøre de dagene det ikke er oppsatt program – om det så er vandringer, shopping, turer med lokalbuss og alt du måtte ønske å oppleve her på Kypros. Dagene blir således en fin miks med utflukter og egne sysler. Hotellet arrangerer også en rekke aktiviteter, så her er det mye å drive med!

Reiseleder gir også forslag til hva du kan gjøre om du ikke bare vil ta livet helt med ro i solen/skyggen med en bok i dag. Strand, basseng eller hva som måtte passe – alt er der like i nærheten.

Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4

Dag til egen disposisjon, middag ute om kvelden

Frokost og middag

Bading, avslapning eller en tur inn til gamlebyen i Pafos? Reiseleder organiserer! Vi møtes til middag ute i kveld.

Massasje hos Athena Royal Beach Hotel

Massasje og spa?

Dag 5 og 6

Dager til egen disposisjon

Frokost og middag

Ta livet med ro eller gjør det som faller deg inn. Reiseleder organiserer gjerne noe.

Grillet halumiost på et trefat

Grillet halumiost

Dag 7

Tradisjonelle Kypros med vinsmaking og landsbyliv

Frokost, lunsj og middag

Denne turen tar oss til en liten landsby ikke så langt fra Pafos. Vi passerer en av mest kjente golfbanene, veldig populært også her. Landsbyen heter Letymvou (skrives på ulike måter) og har fokus på de nære, lokale ting i tillegg til historien. Navnet sies å stamme fra det greske ordet for grav, siden det ble funnet graver i nærheten som stammet helt tilbake til 800-tallet. En av kirkene i landsbyen skal være en av de aller eldste på Kypros og da snakker vi 1100-tallet. Antall innbyggere er omtrent 500.

Det er ingen tvil om at agroturisme og gode råvarer er i tiden. Her er det også kjent for utsøkte kvalititetsviner i tillegg til oliven og sitrus. Vinene blir vi nærmere kjent med på Makarounas, et lite såkalt boutique-vineri som høster mye ros. Vi besøker også et eldre, lite hus som er omgjort til museum. Her prøvesmaker vi stedets oliven og deilig halloumiost. Vi må også teste den kypriotiske kaffen mens vi er her. Det skal ikke mer til for et lite, men velsmakende måltid.

En kort kjøretur over Pafos Hills og så er vi i den koselige landsbyen Kathikas. Mye sjarm her blant steinhusene! I gamle dager var det skysstasjon og stedet der de omreisende med sine husdyr tok en hvil. Her spiser vi lunsj og på menyen står det noe lokalt og godt.

Dag 8

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Mer egentid eller fyll dagen med tips fra reiseleder.

Dag 9

En dag på landet med fokus på bærekraft og lokalt

Frokost, lunsj og middag

Kypros er en fruktbar og frodig øy der vi kan glede oss over både flora og frukt. I dag tar vi turen til en økologisk hage og et privathus som ligger i den koselige landsbyen Episkopi. Eieren ønsker oss velkommen og viser oss gjerne rundt. Her er både velduftende urter som oregano, timian og sitrongress. Her leves det i pakt og takt med naturen og det den gir. Kompost, strø, dekke og meitemark sørger for at alt er så naturlig som mulig. Insekter er også en viktig del av kretsløpet.

Vi smaker på urter, fruktte og marmelade laget på naturlig vis. Og når eieren også er kokk og kjøkkensjef, satser vi på å vite mer om hvordan han lager marmeladen sin. Vi spiser også lunsj sammen.

Vi fortsetter i landlig ånd og skal besøke en gård i Skarinou der de holder esler. Eselet er en viktig hjelper innen landbruket, men jammen kan man ha nytte av melken den gir også. Her tester vi ut noen eksempler på produkter laget av eselmelk. Fra det gamle Egypt husker vi kanskje at selveste Kleopatra badet i eselmelk for å beholde huden lys og myk.


Vel tilbake i Pafos blir det middag på hotellet om kvelden.

Dag 10 - 11

Dager til egen disposisjon

Frokost og middag

To dager følger der du kan styre selv hva du ønsker å gjøre. Reiseleder organiserer gjerne noe.

Dag 12

Lett vandring Artemis-trail med lunsj i Omodhos

Frokost, lunsj og middag

Ut på tur i frisk luft og i naturen - det er alltid bra. De naturskjønne fjellene danner en flott ramme rundt turen vår oppover i dag. Troodosfjellene er Kypros`flotte turområde – og massevis av trivelige landsbyer viser seg. Ruten går rundt Chionistra som ligger på 1700-1750 meters høyde. Gjennom barskog med trær som er opptil 800 år gamle. Utsikten herfra utover øya blir også bra. Troodos Square passerer vi også, noen kilometer herfra er det en kilde der vi kan fylle vannflaska. Vi fortsetter til trivelige Omodhos for lunsj. Landsbyen ligger på en høyde, og har masse atmosfære.

I utgangspunktet vandrer vi cirka 7 kilometer og det er ikke en utfordrende rute.

Dag 13

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Dag til egen disposisjon der reiseleder hjelper til med program ved behov.

Pafos by night

Pafos by night

Dag 14

Dag til egen disposisjon

Frokost og middag

Siste hele dagen og den er også til egen disposisjon - middag utenfor hotellet:)

Dag 15

Avreise Kypros og ankomst Norge

Frokost

Siste dagen har kommet ubønnhørlig… Det er fortsatt tid før vi skal ut til flyplassen i Larnaca. Norwegian har avgang om kvelden og lander like før midnatt.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Larnaca t/r
 • Netter på hotell inkl. frokost daglig
 • Måltider iht. turens program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Tips (til sjåfør, lokalguide når aktuelt, hotellpersonalet samt serveringspersonalet på inkluderte middager).
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem (på oktoberturen møter reiseleder på Larnaca flyplass og er ikke med på flyreisen)

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer