Hellas, sommer, sol, strand og god mat :-)

Gresk sommerferie på Kefalonia og Ithaka

Nyt sommeren i Hellas!

Bli med Carpe Diem til det greske øyriket og den vakre øya Kefalonia i sommer! Her blir du invitert inn i en verden med strålende sol, knallblå himmel, gjestfrie mennesker og gjennomsiktig, klart vann – for ikke å glemme nydelig mat. Det blir ikke bedre sommerferie enn dette…

Kefalonia ligger på vestsiden av Hellas og tilhører den Ioniske øygruppen. Her er de fastboende stort sett småbønder og fiskere – og øya består av ville fjell og vakre, myke sandstrender. Vi våger faktisk også å påstå at noe av det klareste badevannet i hele det greske øyriket finnes her. Har du sett filmen «Kaptein Corellis Mandolin»? Ja, da har du også sett noen smakebiter av hva øya kan by på.

Kefalonia har vært Carpe Diems kajakkfavoritt i flere år. Og i år har vi også laget en tur for deg som vil slappe litt mer av i ferien. Vi har valgt oss Kefalonia Grand som vår base for turen. Hotellet ligger lekkert til midt i Kefalonias «hovedstad» Argostoli med utsikt over havnen og med et hav av restauranter og kafeer innen få minutters gange. Det ligger et titalls lekre små strender i lett sykkelavstand fra hotellet (1,5 – 6 km), og om du ønsker å ta taxi eller buss finnes det et enormt antall strender å velge mellom på den sydlige delen av øya.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Vårt flotte hotell, Grand Hotel Kefalonia
 • Heldagsutflukt til Ithaka – en vakker perle av en liten øy der selveste Odyssevs kom fra
 • Heldags strand-hopping på vår egen private yacht med BBQ-lunsj
 • Kefalonias vakreste strand, Myrtos Beach
 • Båttur på det fasinerende Melissanis underjordiske innsjø
 • Sjarmerende Fiskardo og fasjonable Assos
 • Tid til å slappe av og lade batterier – reiseleder hjelper til med forslag til utflukter, sosiale lunsjer og middager!

 

 • Myrtos beach Kefalonia Hellas
 • Hellas hus
 • Lady O Kefalonia Hellas
 • Melissani Kefalonia Hellas
 • Melissani Kefalonia Hellas
 • Mat gresk Hellas
 • Dør Hellas
 • Hellas hengekøye
 • Lady O Kefalonia Hellas
 • Lady O Kefalonia Hellas Grill
 • Argostoli, by, Kefalonia, Hellas
 • Argostoli bukt, Kefalonia, Hellas
 • Hellas mat restaurant strand
 • Seiling, cruise, ioniske øyer, hellas, Kefalonia, Ithaka
 • Hellas mat
 • Hellas_Kefalonia_Argostoli
 • Kefalonia, Hellas
 • Myrtos Beach, Kefalonia, Hellas
 • Assos, Kefalonia, Hellas
 • gresk restaurant, taverna, hellas
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Hellas, Kefalonia, Assos
 • Gresk taverna, restaurant, Hellas, Ithaka
 • Ithaka, Hellas
 • Gidaki strand, Ithaka, Hellas
 • Frikes village, Ithaka, Hellas
 • Hellas mat
 • Kefalonia Grand Hotel Hellas
 • Kefalonia Grand Hotel Hellas
Dag 1

11. juli - Avreise Oslo - Ankomst Kefalonia

Vi møtes på Gardermoen tidlig på morgenen og flyr direkte med Norwegian til Kefalonia. Flyplassen ligger kun noen få kilometer fra Argostoli og vårt hotellet vårt.

Hotellet ligger sentralt i byen, som er pent beplantet med palmetrær. Her kan du se de lokale fiskerne bære inn sin fangst tidlig på morgenen, og på kvelden er promenaden et populært sted for en kveldstur med et bredt utvalg små kaféer og tavernaer. Det finnes også et grønnsaksmarked helt på enden av promenaden.

Det blir felles middag i kveld på en koselig taverna.

(-/-/M)

Les om Kefalonia Grand Hotel

Kefalonia Grand Hotel
Dag 2

12. juli - Bli kjent med Kefalonia - Myrtos Beach og Melissani-innsjøen

Etter frokost setter vi oss i bussen og kjører til Melissani – en underjordisk innsjø hvor taket etterhvert har kollapset slik at lyset trenger inn. Vannet har en helt spesiell blå farge, og det er en artig opplevelse å bli rodd rundt på den enorme grotteliknende innsjøen.

Vi kjører videre nordover til Myrtos-bukten hvor vi finner en av de lekreste strendene på De joniske øyer. Her blir det god tid til sol og bad, og kanskje en liten siesta, før lunsj venter – hva er vel bedre en gresk mat på en deilig varm sommerdag?

Om kvelden organiserer reiseleder middag for den som vil være med, dette gjelder også de andre dagene der ikke alle måltider er inkludert.

(F/L/-)

Myrtos Beach, den vakreste stranden på Kefalonia
Dag 3

13. juli - Dag til egen disposisjon

I dag kan du bruke tiden akkurat som du selv vil. Kanskje du vil bli bedre kjent med Argostoli? I dag er det lørdag og byen syder av liv. Eller kanskje du har lyst til å finne deg en strand uten for mange mennesker og kose deg med en bok? Reiseleder organiserer felles middag for de som ønsker.

(F/-/-)

Argostolibukten
Dag 4

14. juli - Heldagsutflukt til naboøya Ithaka

Tidlig om morgenen tar vi fergen over til Kefalonias naboøy, Ithaka, en tur som tar cirka 45 minutter. Ithaka er en liten øy, søvnig men ikke kjedelig! Her er sjarm, sjel, hippier og flotte ruiner blandet med det fantastisk  klare, innbydende vannet. Gresk sommer på sitt beste! Øya er den mytiske hjemstedet til Homers Odyssevs der hans tålmodige kone, Penelope, ventet på hans hjemkomst. Det er klart at en slik sjøfarer må komme fra en lekker havn!

I Stavros, en av de vakre landsbyene, er Odyssevs såklart representert med en byste. Videre kan vi ta en stopp i Lefki som har æren av å ligge med lekker utsikt over stranden. Kanskje en gresk kaffe eller noe annet å drikke her? Etterpå fortsetter vi til Frikes, en av øyas berømte og kjente strender. Her skal det bades i nydelig vann – stranden er også ganske så fin!

Den største byen Vathy er skjermet av åssidene og full av pastellfargede hus som sender tankene til Italia. Her spiser vi lunsj.

Det blir tid til både bad og avslapning før turen går tilbake til Kefalonia på ettermiddagen etter en opplevelsesrik dag.

(F/L/-)

OBS – Vi må ta forbehold om vær og vind for fergen over.

 

Gidakistranden, Ithaka
Dag 5

15. juli - Dag til egen disposisjon

Kefalonia har et stort utvalg utflukter man kan være med på dersom man ikke ønsker å ta turen til stranden i dag. Hva med en kajakktur? Eller kanskje en rask fergetur over til Lixouri, Argostolis naboby på halvøya Paliki. Her kan du leie sykler og dra på oppdagelsesferd om du vil. Eller hva med en skikkelig fjelltur? Kefalonias sentrale områder er preget av ville fjell, og Mount Ainos strekker seg faktisk hele 1 628 meter over havet. Reiseleder kommer med forslag til felles aktiviteter og måltider.

(F/-/-)

Hellas, sommer, sol, strand og god mat :-)
Dag 6

16. juli - Båttur fra strand til strand med BBQ

I dag har vi chartret vår egen yacht og legger ut på en deilig dags seiling med fokus på avslapning, deilig badevann, lekre strender – og et deilig måltid grillmat tilberedt av mannskapet ombord på MS Lady O.

Dagens første stopp er White Rocks Beach – en strand kjent for sitt glassklare vann. Det flotte med denne stranden er at det ikke går an å komme frem til stranden fra landsiden – så det er kun oss «sjøfolk» som får nyte sjarmen av denne spesielle stranden!

Stopp nummer to blir enten på Vardiani-øya eller på Kounopetra-stranden. Her blir det tid til å svømme, slappe av, rusle litt – mens mannskapet forbereder BBQ-lunsjen vår. Nam!

På ettermiddagen seiler vi tilbake mot Argostoli. Vi forventer ankomst ca kl 17.30.

(F/L/-)

Vår egen yacht en hel dag...Er ingen hemmelighet at dette er favorittdagen til gjestene våre :-)
Dag 7

17. juli - Fiskardo - Assos

Det er aldri langt mellom vakre perler på disse kanter og i dag skal vi få se noen av dem. Vi drar fra hotellet tidlig morgen for å oppleve mer av Kefalonias mangfold. Vi begynner med et besøk i Assos. Det er nesten som en egen øy, men allikevel ikke. Vi blir møtt av en landsby i naturskjønne omgivelser og med vegetasjon som akkompagneres av det klare, blågrønne vannet. I Assos råder som regel en avslappet og rolig atmosfære. Koselige kafeer pynter opp og frister til et lite besøk etter at vi har sett severdighet nummer 1, nemlig fortet. Etter en tur oppover (30-40 minutter), kommer vi til den bygningen de dyktige byggherrene venetianerne stod for. Det var på slutten av 1500-tallet det ble bygget og i senere tid ble det også brukt som fengsel. Utsikten er upåklagelig!

Etter litt kultur og sightseeing venter det såklart litt bading!

Midt på dagen fortsetter vi til Fiskardo. Den nordlige delen av Kefalonia er mer flat og værbitt og Fiskardo har vært skånet for ødeleggelser som resten av øya har gjennomgått fra ulike jordskjelv. Her i Fiskardo er det flere eksempler på den gamle venetianske arkitekturen, selv om noen av dem har blitt renovert i nyere tid. Ned mot havnen er det masse sjarm og kanskje noen lekre båter. Byen er kjent for å være litt av et in-sted på Kefalonia, og har en litt mer kosmopolitansk stemning. Skal det være så skal det være! Og ja, det påvirker prisen på drikkevarene også. Men her er også fine strender og glassklart badevann, ikke umulig at det blir tid til en dukkert her også. Underveis spiser vi lunsj før vi reiser tilbake til hotellet tidlig kveld.

Om kvelden møtes vi til gresk mimring og koselige samtaler til avskjedsmiddag denne siste kvelden.

(F/L/M)

Assos, gresk sommer på sitt beste
Dag 8

18. juli - Avreise

Etter frokost sjekker vi ut, og reiser de få kilometerne til flyplassen. Avreise midt på formiddagen med ankomst Oslo på ettermiddagen.

(F/-/-).

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 17 370
Pr. person i enkeltrom: kr 21 960

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Kefalonia (direkte) t/r med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 11. november 2018
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter på Kefalonia Grand i standardrom. Frokost inkludert hver dag
2 middager, 4 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

PASS OG VISUM
Selv om Hellas (som Norge) er en del av Schengen-området, må pass likevel medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Merk at vi trenger en passkopi for turen som sendes til Carpe Diem pr e-post. Dette grunnet båtturen til Ithaka.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser