Gresk sommerferie med øyperlene Milos og Sifnos

Gresk sommerferie i sakte takt på Milos og Sifnos.

Noen av våre mest populære sommerturer er de som går til Hellas. For så mange nordmenn er Hellas den ultimate ferielykken. Det finnes knapt noe som er så vakkert og etterlengtet om sommeren. Hvem kan argumentere mot det? Her er det mer enn nok å elske for alle. Det skinner i hvitkalkede, koselige bygninger og det turkisblå havet har nærmest monopol på å være ekstra fargerikt på disse kanter. Det bades og bades og bades igjen. Ikke glem maten – fargerik med rene og ekte smaker. Akkurat sånn man vil ha det på sommerferie.

Vi velger oss Kykladene, en øygruppe med massevis av øyer, hver med sitt særpreg.  På denne reisen besøker vi Milos og Sifnos samt en utflukt til Kimolos. På denne turen er det lagt inn god tid til å slappe av underveis, samtidig som vi gir deg innsikt i øyenes kultur og historie. Det blir tid til late dager på stranden, opplevelsesrike utflukter, hyggelige, lange kvelder på lokale tavernaer, herlige båtturer og mye mer. Godt selskap er som alltid inkludert på Carpe Diems turer.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Gresk sommer med sol, bad, spennende utflukter og nydelig mat
 • God tid til å slappe av underveis slik du gjerne vil på ferie
 • Utflukter og program i skjønn forening med egentid
 • Velkommen til hvite strender og høy badetemperatur – og et av verdens vakreste øyriker
 • Tre øyer – inkludert utflukten til Kimolos
 • Milos med 70 strender
 • Uberørte Sifnos
 • Athen – fortid og nåtid i skjønn forening
 • Reiseleder Vegard Pettersen – humøret er alltid på topp og med masse engasjement

 

 • Milos, Hellas
 • Sarakiniko strand, Milos, Kykladene, Hellas
 • Milos, landsby Mandrakia, Kykladene, Hellas
 • Fyropotamos bukt Milos Kykladene Hellas
 • Firopotamos strand Milos Kykladene Hellas
 • Klima landsby Milos Kykladene Hellas
 • Milos bord stol Kykladene Hellas
 • kleftiko grotte Kykladene Milos Hellas
 • Hellas, Milos
 • Mat gresk Hellas
 • Hellas, Milos
 • Hellas, Milos
 • Hellas, Milos
 • Hellas, Milos
 • Hellas, Milos
 • Hellas, Milos
 • Hellas blomst dør
 • Panagia Chrysopigi church, Sifnos, Hellas
 • Sifnos, Kykladene, Hellas
 • Sifnos, Kykladene, Hellas
 • The Church of Seven Martyrs, Sifnos, Kykladene, Hellas
 • Gresk taverna Sifnos Hellas
 • Sifnos Hellas
 • Paros, Kykladene, dør, blomster
 • Gresk mat Hellas
 • Hellas dame hatt basseng
 • Hellas, mat
Dag 1

28. juni – Avreise Oslo, Athen og videre til Sifnos

Vi reiser fra Oslo Lufthavn en tidlig morgen med Norwegian. Flyet går direkte til Athen. Turen går først mot havnen. På veien dit stopper vi spiser vi en enkel, lokal lunsj før tar båten til vår første greske øy: Sifnos.

(-/L/-)

Dag 2

29. juni - Dag til egen disposisjon Sifnos

Sifnos er en av de frodigste øyene i Kykladene, og ha romtrent 2000 fastboende. Tidlig gruvedrift på bly og senere sølv gjorde Sifnos til en rik øy, og funn viser at det var bosetninger her allerede i bronsealderen.

I dag livnærer de fleste seg av jordbruk i form av oliven- og vindruedyrking, pottemakervirksomhet basert på gamle tradisjoner, samt økende turisme i sommerhalvåret- Sifnos er kjent for sin gode mat og er et yndet feriested for velstående athenere, mange av disse har sine feriehus her.

Første dagen på Sifnos brukes til å finne feriestemningen. Det tar som regel en dag eller to, så vi begynner pent. Det står sikkert sol & bad på programmet! Det kan være verdt å notere seg at Sifnos har mange fine vandrestier, både hotellet og reiseleder vil være behjelpelige med å finne på aktiviteter og arrangere måltider de dagene det ikke er fastsatt program. Det vil gjelde for hele ferien. Om kvelden møtes vi til felles middag sammen – Yammas for Hellas!

(F/-/M)

Sifnos
Dag 3

30. juni – Bli kjent med Sifnos, vandring til Kastro

Vi starter vår «bli-kjent-tur» først til Artemonas. Herfra går vi noen kilometer (cirka tre)  vestover langs den gamle kjerreveien til det pittoreske Kastro, bygget av venetianerne i 1635. Herifra får vi en flott utsikt over Egeerhavet. Turen kan avsluttes med en deilig lokal lunsj (ikke inkl.) før vi returnerer til hotellet.

På kvelden blir det middag på en lokal taverna i gangavstand fra hotellet.

(F/-/M)

Dag 4

1. juli - Dag til egen disposisjon Sifnos

Dagen er din – slapp av eller bli med reiseleder på vandretur. I så fall går vi til Chrisopigi og Faros, en flott tur som anbefales.

Om kvelden tar vi turen til Apollonia, hovedstaden på øya siden 1836. Her rusler vi rundt og opplever stemning og atmosfære – kanskje litt shopping? Felles middag etterpå og buss tilbake til hotellet.

(F/-/M)

Dag 5

2. juli - Dag til egen disposisjon Sifnos

Slapp av eller gjør akkurat som du ønsker – det er ferie! Dette er siste dagen på Sifnos.

Vi møtes til felles middag på kvelden.

(F/-/M)

Sifnos
Dag 6

3. juli - Fra Sifnos til Milos

Vi sjekker ut fra hotellet og vi «øyhopper» til Milos. Milos er den 5. største øya i øygruppen Kykladene.

Vulkanøya byr på hele 70 strender, særegne steinformasjoner, varme kilder og hvite landsbyer på toppen av flerfargede klipper. Fra tidligere tider er det drevet gruvevirksomhet her. I middelalderen var øya preget av pirater og ble styrt av Crispi-dynastiet inntil tyrkerne overtok makten i 1580. I dag er mineraler fremdeles den viktigste inntektskilden til øyas velstand, men turismen er også sterkt voksende. Uansett, dette er en av grekernes favoritter, og de ynder å kalle Milos for den fargerike øya!

Ved ankomst Milos havn Adamantas (Adamas), innsjekking på hotellet som er i gangavstand. Om kvelden blir det felles middag. Ny øy!

(F/-/M)

Fyropotamosbukta, Milos
Dag 7

4. juli - Milos med katakomber og Sarakinikos for bading

Etter frokost, bussavgang fra hotellet. En kort busstur tar oss til landsbyen Tripiti, hvor øyas katakomber ligger. Derfra videre til pittoreske gamle fiskerhavnen Mandrakia før vi fortsetter til unike Sarakinikos.

Sistnevnte er kanskje det mest fotograferte området på Milos. Fra parkerings-plassen går vi ned de siste 200 meterne til naturens underverk, ofte kalt månelandskapet. Dette er et vulkansk område formet av vær og vind med mange fossiler og små grotter. Her blir det god tid til bading før vi returnerer til hotellet. Ettermiddagen fri.

Om kvelden er det felles middag.

(F/-/M)

Sarakinikostranden, Milos
Dag 8

5. juli – Heldagstur på Egeerhavet

En deilig solskinnsdag på havet du kan drømme tilbake til om vinteren! Husk badetøy og høy solfaktor! Vi møtes i havnen Adamantas og går om bord i båten for en solrik dag på det turkisblå havet.

Turen går rundt vestre delen av øya og vi får rikelig anledning til bading og snorkling underveis. Vi passerer en mengde flotte steder på turen, bl. a. Aghios Dimitrios, Cape Vani, Kalogries, Triades, Aghios Ioannis, Sikia Cave og Kleftiko. Lunsj + drikke serveres om bord og er inkludert. Flottere turkisblått badevann skal du lete lenge etter!!!

Om kvelden er det middag på egenhånd. (Reiseleder arrangerer felles middag for dem som vil).

(F/L/-)

 

Kleftikogrottene, Milos
Dag 9

6. juli - Dag til egen disposisjon på Milos

Ferielivet fortsetter – ingenting på dagens plan før det er felles middag om kvelden.

(F/-/M)

Dag 10

7. juli – Båttur til Kimolos

Båttur i Kykladene er alltid bra!

Bussavgang fra hotellet til Papafraga, hvor gjør et kort stopp ved restene av den antikke byen Filakopi og grottene i Papafraga. Derfra noen få kilometer videre til Pollonia, beliggende nord på øya. Her tar vi fergen over til naboøya Kimolos. Etter en knapp halvtimes båttur stiger vi i land og går opp til Chora før vi nyter god lokal lunsj på stranden. Etterpå venter kanskje slaraffenlivet på stranden? Uansett – et bad eller tre blir det nok før vi tar båten tilbake til Milos sent på ettermiddagen. I Pollonia venter egen buss som tar oss tilbake til hotellet. Alternativt kan man spise middag i Pollonia og ta lokalbussen tilbake etterpå.

Navnet Kimolos kommer fra det greske order Kimolia, som betyr kalk. Øya er vulkansk, og store deler er kalkfjell. I tillegg fantes det sølvforekomster her, så selv om øya ikke er mer enn 37 km2, så var den viktig og ble sett på som rik i middelalderen – noe som medførte inntog av venetianere. I dag er det nok ikke mer enn rundt 300 fastboende på årsbasis, men øya er et yndet ferieparadis for grekere, som kommer hjem om sommeren.

(F/L/-)

Kimolos
Dag 11

8. juli – Dag til egen disposisjon på Milos

Dagen er fri til å nytes på stranden eller ytterligere oppdagelse av Milos.

De som vil kan bli med reiseleder på vandretur til den lille fiskelandsbyen Klima. Vi tar lokalbussen til Plaka, beliggende 4 kilometer unna. Derfra starter vi vandreturen ned mot Klima, en fargerik perle helt nede ved vannkanten. Her blir det muligheter for å bade før vi nyter fersk fisk til lunsj (betaling skjer direkte). Bussbilletter koster et par euro per vei, samt lunsj ihht bestilling. Etter lunsj ″brenner″ vi bort noen kalorier ved å ta den forholdsvis bratte turen opp igjen til landsbyen Tripiti, hvor vi tar lokalbussen tilbake til Adamas. Joggesko anbefales (ikke sandaler).

Om kvelden tar vi bussen til hovedstaden på øya, Plaka som ligger 4 kilometer over havnebyen Adamas. Her er det en nydelig blanding av kirker og hvite terningformede hus på en klippetopp. Synlig er også ruinene av en gammel borg, Kastro, som venetianerne bygde på 1500-tallet. De som vil, tar turen opp til borgen før vi vandrer samlet ned til nabolandsbyen Tripiti, hvor vi nyter en felles middag på taverna Glaronissia. Buss tilbake til hotellet etter endt middag.

(F/-/M)

Milos
Dag 12

9. juli - Milos - Athen

Vår siste dag ute på øyene har kommet. I dag sjekker vi ut fra hotellet og får transfer til havnen for båtavgang til Athen. Etter ankomst Pireus får vi buss inn til Athen hvor vi sjekker inn for turens siste natt. Det blir avskjedsmiddag om kvelden, på hotellet. En bitteliten smakebit av storbyen på tampen av ferien er slett ikke dumt.

(F/-/M)

Plaka, Athen
Dag 13

10. juli – Hjemreise

Frokost på hotellet før vi sjekker ut og vender nesen mot flyplassen. Norwegians direktefly har avgang midt på dagen og vi lander på Oslo Lufthavn om ettermiddagen.

(F/-/-)

VEL HJEM!

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 19 990
Enkeltromstillegg: kr 3 990

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo–Athen-Oslo med Norwegian
Flyskatt og avgifter pr 29. september 2017
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
12 netter på turistklassehotell . Frokost inkludert hver dag
9 middager, 3 lunsjer.
Alle utflukter og entreer iht. programmet.
All transport i følge programmet
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt med ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise – og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisens gang. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 20 personer. Skulle det bli færre deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise. Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 25. januar 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

VAKSINER
Vi anbefaler at du tar kontakt med fastlege eller www.fhi.no (Folkehelseinstituttet) for nærmere informasjon og andre spørsmål angående helse på reise.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser