Gourmet og Michelin i Bergen

Gourmet og Michelin i Bergen

9. september 2021 / 4 dager / Pris fra 24.490,-

Kokk med kreps ved Bekkjarvik Gjestgiveri.

Smaker og opplevelser hentet fra øverste hylle

Smakfull nytelse i Bergen er høstens nære nyhet. Bergensere har rykte på seg for å ikke gå stillest i dørene. Når det gjelder mat og drikke, har Vestlandets hovedstad mye å rope ut om. Tenk deg en høsttur der målet er å nyte en hel rekke med smakfulle munnfuller. Og smake prisbelønte produkter av ymse slag. Godt samstemt med byens ypperlige natur. Her er vi omgitt av både fjord og fjell og sånt blir det rene, sprellende ferske smaker av. Et matfat og spiskammers som lett begeistrer kresne eller bare nysgjerrige ganer. Flinke folk finnes det mange av. De har både drømmer og kunnskap og får det til.

Vi skal bo godt og spise enda bedre. Mange høydepunkter venter disse dagene. Et av dem er å lære av en Bocuse d'Or-vinner. På Bekkjarvik plukker kokkene sine råvarer både fra hav og hei, begge rett utenfor døra. Ørjan Johannessen og hans team er perfeksjonister og lærer gjerne bort noen kokketriks.

Det er flott å hoppe over ventelisten på Michelin-restauranten Bare - her står smaksopplevelsene i kø og ventelistene er lange. Mat er lidenskap og kjærlighet til det lokale og til de som tenker kvalitet og ikke kvantitet. Og hva med litt hyllet norsk gin der smaken settes av krydderier i form av både urter og blomster? Eller ost med VM-tittel? Reis alene - sammen. Spis alene - sammen. I Bergen.

Foto toppbilde: ShotBySkeie/Bekkjarvik Gjestgiveri

Høydepunkter

 • Foredrag med Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen
 • Michelin-restauranten Bare, Colonialen og Skomakerstuen
 • Foodie-tur i Bergen
 • Kokkekurs ved Bekkjarvik
 • Bareksten ginsmaking og bryggeribesøk til 7 Fjell
Måltid ved Mihelin-restauranten Bare.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 09.09.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 4

  Priser fra: 24.490,-

  Reiseleder: Wenche Samuelsen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+21
+20

Program

3 frokoster, 3 lunsjer og 3 middager inkludert

Dag 1

Bareksten gin og helaften på Bekkjarvik Gjestgiveri

Lunsj og middag

Bekkjarvik Gjestgiveri

Avreise fra Oslo på morgenen. Ved ankomst Bergen står en buss klar til å frakte oss de få minuttene fra flyplassen til OSS Craft destilleri. Her produseres Stig Barekstens gin - kåret til verdens beste - og vi får en full omvisning i det flunkende nye destilleriet, samt et innsyn i de mange prosessene som skal til for å lage en slik verdens-suksess. En gin- og akevittsmaking er et must før turen går videre, og vi skal også nyte en bedre tapas-lunsj.

Få minutter med buss fører oss til Flesland båtkai, hvor hurtigbåten går ut til Bekkjarvik på en halvtimes tid. Nyt turen gjennom trange sund og holmer før vi ankommer denne perlen av rustikk idyll som har vært gjestgiveri siden 1600-tallet. Her driver brødrene Arnt, og Bocuse D’or vinner, Ørjan Johannessen en av landets aller beste kjøkken! Gled deg til en 5-retters gourmet helaften samt et privat foredrag av mesterkokken selv; «Veien til Bocuse D’or». Dette blir en helaften du sent glemmer.

Med havet som bakgrunn og med lun atmosfære i Hovedhuset eller historisk rustikk i Tønnehuset, er vi sikret en god natts søvn her ved fantastiske Bekkjarvik Gjestgiveri.

Dag 2

Kokkekurs, båttur og en kulinarisk opplevelse til middag

Frokost, lunsj og middag

Colonialen

Etter en nydelig frokost er det på tide med litt lett mosjon. Målet - Kongsen, Austevolls høyeste punkt - gir oss 360 graders utsikt over skjærgården. En tur til Kongsfjellet og kongegravene er en vandring tilbake til vikingtiden. Turen blir gjerne fulgt av havørnen som leker seg i vinden og nysgjerrige villsau som området er kjent for. Turen er en lett tur på 1,8 km på sherpabygde trapper.

Vel nede er det på tide med et kokkekurs på kjøkkenet til en verdensmester. Gled deg! Lær teknikker og triks mens vi forbereder en nydelig lunsj av lokale råvarer. Matlaging blir aldri mer det samme.

Etter lunsj kjører vi tilbake til Bergen sentrum med buss, for innsjekk på Zander K.

Middagen i dag vil gi oss nok en kulinarisk opplevelse på kritikerroste Colonialen. Vi skal nyte en 4-retters middag av ypperste kvalitet.

Dag 3

Skomakerstuen, foodie-tur og Michelin-stjerne

Frokost, lunsj og middag

BARE - med Bergens første Michelin-stjerne!

Skomakerstuen

Nyt morgenen på Bryggen før turen går med Fløybanen og en liten gåtur inn til nye Skomakerstuen. Her blir det sveler og kaffe og vi nyter fjell, skog og utsikt over byen mellom de syv fjell før vi returnerer til sentrum. En god start på dagen altså!

For lunsj skal vi på en foodie-tur rundt i byen. Oppdag det lokale livet mens du smaker på klassiske retter i Bergen-stil fra spisesteder som gjør Bergen til en UNESCO Creative City of Gastronomy.

Vi ønsker så velkommen til ølsmaking på Bergens stolthet, bryggeriet 7 Fjell. Her får vi høre litt om prosessen fra malt til ferdig vare, mens vi nyter edle dråper.

Middagen i dag - turens høydepunkt? - serveres på Michelin-restauranten Bare. Nyt en 11-retters smaksmeny med lokale råvarer både fra hav og land. Restauranten ble historisk i 2020 da den ble tildelt Bergens første Michelin-stjerne. Her er det lange ventelister så dette er virkelig en gyllen mulighet til å prøve byens desidert beste mat. I kveld går vi både mette og lykkelige til sengs for nok en god natts søvn.

Dag 4

Fanaost og hjemreise

Frokost

Etter frokost skal vi til selveste Fana Ostegård på omvisning, ostesmaking og en deilig lunsj. Fanaosten fra Ostegården i Hordaland danket ut nær 3500 oster fra hele verden i Oste-VM 2018, og er nå kåret til verdens beste ost. Ostegården lager hvitmuggoster på den gamle, originale måten, blant annet den prisbelønnede Fanaosten.

Her tilbringer vi formiddagen, før en kort busstur vil ta oss til Bergen Lufthavn Flesland for hjemreise.

Takk for en fantastisk tur - dere er vel gode og mette nå?

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly t/r Oslo-Bergen med SAS
 • 3 overnattinger (1 natt ved Bekkjarvik Gjestgiveri og 2 netter på Zander K)
 • Alle måltider inkludert - bl.a. middag på Bare og Colonialen mm.
 • Opplevelser og transport iht. program - bl.a. foredrag med Ørjan Johannessen, kokkekurs, Bareksten ginsmaking mm.
 • Eksklusivt program!

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikke til måltidene