Gårdsferie på Nes Gard i Sogn

Gårdsferie på Nes Gard i Sogn

Hovedhuset på Nes Gard med utsikt mot fjorden

Velkommen til gards ved Lusterfjorden!

Nydelige Nes Gard midt i nasjonalromantikken! Nes Gards beliggenhet er nesten for god til å være sann. Her snakker vi Norgesreklame på sitt ypperste. Innerst i Sognefjorden, bare noen steinkast fra hele tre nasjonalparker. Både Breheimen, Jostedalen og Jotunheimen beærer oss med sitt nærvær. Akkurat der ligger gjestegården med panoramautsikt til Lusterfjorden og Feigumfossen. Norge vårt Norge kan knapt bli vakrere. Om du drømmer om å befinne deg midt i en reklame for melkesjokolade - her kan det oppfylles!

Fjell og nasjonalparker som perler på en snor, det samme med kulturminner. Slår vi sammen dette, er denne turen perfekt for deg som ikke alltid må opp på en topp. For deg som liker å rusle i naturen samtidig som du besøker interessante og koselige steder.

Nes Gard har vertskapet, tradisjonene og gjestfriheten vi lengter etter. Derfor er det en stor glede å kunne invitere til Carpe Diem-tur hit! Her er det godt å være. Apropos godt - maten her er skikkelig kortreist med de beste råvarer.
Høydepunkter

 • Nes Gard i vakre Sogn, for en beliggenhet!
 • Reiseleder fra Carpe Diem i tillegg til vertskapet på gården
 • Historie og fortellinger om gården og lokalmiljøet
 • Utvalgte utflukter til Solvorn, Urnes Stavkirke og Lerum-museet
 • Nydelig mat - alle måltider inkludert fra middag dag 1 til frokost siste dagen og festmiddag
En dame med en vakker blomsterbukett
+8
+7

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Dag 1

Ankomst Nes Gard - velkommen og middag

Middag

Ankomst: Kom når du vil i løpet av dagen med egen bil, fly eller nyt turen om bord på Sogneekspressen. Med privat bil fra Oslo S til Nes Gard beregner du ca 5,5 timer. Sogneekspressen fra Oslo tar ca 6,5 timer. Velger du buss, kan du bli hentet med minibuss i Sogndal, eller ta lokalbussen videre til Høyheimsvik (se www.kringom.no). Ankommer du tidlig denne dagen, blir det litt tid til å gjøre deg i litt kjent på gården og den nydelige eiendommen. Du møter også Carpe Diems reiseleder her på Nes Gard.

Nes Gard er en gjestegård med spesielt miljø. Det er 7. generasjon som nå driver gården, som tidligere drev med husdyr og fruktproduksjon. Nå er gårdstunet fra rundt 1850 bygget om og restaurert og har plass til 35 gjester. Alle rom har private bad og forskjellig interiør, noen har egen balkong eller terrasse. Enkeltrommene = standard dobbeltrom.

Les mer om Nes Gard her

På gårdstunet er det også et naust, og over dette var det tidligere et stort rom for tørking av tobakk. Dette er nå satt i stand til møterom og festsal, med et rustikt miljø og vakker utsikt. Her blir det ølsmaking fra en lokal produsent under oppholdet. Høsten 2020 jobbes det på Nes med å lage en ny bar i et av de gamle gårdsbyggene, som etter planen skal stå klar til våren 2021. Dette blir et hyggelig samlingssted en kveld under oppholdet.

Dag 2

Lusterfjorden rundt med Urnes Stavkirke, Solvorn og Lerum-museet

Frokost, lunsj og middag

Forhåpentligvis våkner du utsovet og uthvilt etter en god natts søvn her ved vakre Lusterfjorden. Nå venter en deilig buffetfrokost før vi møter den lokalkjente guiden vår og bussen som skal ta oss rundt.

Fra Hafslo er det mulig å strekke litt på beina i form av en halv times lett vandretur ned til Solvorn, som er første besøk for dagen. Veien vi går har mange år på baken, det vitner de høye murene og deler av smijernsgelender om. Slutten av 1700-tallet er tidsepoken. Vil du ikke gå, sitter du på i bussen.

I den lille eplebygda Solvorn, kan du få følelsen av å reise tilbake i tid og en svipptur til Sørlandet. Små hus og små hager ligger tett i tett blant epletrær og bærbusker. Her finner du også gjestehuset og juiceprodusenten Eplet Bed and Apple, hvor du kan kjøpe deg deg kortreist og deilig juice, saft og syltetøy.

Norges eldste hotell, Walaker er også her. Vi passer på å besøke Walaker Galleri som ble åpnet i 1990 i anledning familien Nitter Walakers 300 års jubileum. Det er tradisjon, det.

Turen fortsetter med ferge over til Urnes Stavkirke, Norges eldste stavkirke og på UNESCO’s liste over kulturminnesmerker. Den regnes også som den mest dekorerte av de 28 stavkirkene vi har. Tenk at det i middelalderen var over 1000 av dem...

Videre innover mot Skjolden kommer vi først til Munthehuset, Gerard Munthe sitt herskapelige våningshus, hvor han samlet sine kunstnervenner, bl.a. Flintoe, I.C. Dahl, Tidemand og Gude. Lunsjpause i hagen om været tillater. Fra veien kan vi ta en vandretur på cirka en time opp til Feigumfossen, et av Norges høyeste fossefall.

Ved Lerummuseet får vi innblikk i en komplett saft- og syltetøyfabrikk fra 1910. Her ligger også et butikkmuseum, med mange nostalgiske detaljer. En landhandel anno 1920 byr på litt av hvert!
Vel tilbake på Nes Gard møtes vi til en deilig treretters middag på hotellets hyggelige restaurant.


Dag 3

Vi utforsker Breheimen og Jostedalen

Frokost, lunsj og middag

Frokost og smøring av nistepakke.

I dag går turen innover Jostedalen, med en tur i Vigdalen som første post. Vigdalen er en sidedal til Jostedalen.En av Norges kanskje største attraksjoner er nettopp Jostedalen med Jostedalsbreen. Her finnes mange naturperler og imponerende brefall. Vi går først til Vigdalstøl, en kort tur.

Fra Gaupne går veien langs elven oppover til Gjerde, sentrum i Jostedalen med butikk og hotell. Her tar vi av mot Bergset, innover Krundalen. Her går vi en kort vandretur mot Bergsetbreen, hvor en fjellvegg er dekket med et storslagent brefall. En vegg med is er et imponerende syn og vi befinner oss i en nydelig dal.

Breheimen er kanskje ikke så kjent? Her finnes et nydelig nettverk av grønne, vakre daler omgitt av mektige elver og fossefall. På veien kjører vi innom Breheimsenteret, som gir innblikk i Jostedalsbreens historie gjennom flere tusen år. Videre oppover dalen kan vi nyte utsikten innover mot Nigardsbreen.

Tilbake på gården venter nok et høydepunkt – ølsmaking i naustet med øl fra Balder Brygg! Vi skal smake lokalbrygget øl fra Leikanger, og får en smakebit på fem av øltypene i deres sortiment. Selv skriver de følgende:

«Balder Brygg satser på kvalitet og nisjar. Ei tydeleg nisje er vårt undergjæra øl. På denne måten foredlar vi det gode i gammal, lokal heimebryggtradisjon – ølet som sjølv gudane elskar – og deler det med våre kresne kundar». Det er bare å glede seg!

Etter ølsmakingen blir det middag i restauranten på gården.

Dag 4

Stølen Naversete og Fjærland med Norsk Bremuseum

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost og smøring av nistepakken setter vi kursen mot Navarsete, Nes Gard sin støl (nå selvbetjent DNT-hytte). Dette er en lett vandretur innover den frodige Engedalen, og turen inn tar ca. en time. Dette blir en nydelig start på dagen.

Så tar vi turen via Sogndal til Fjærland. Her besøker vi Norsk Bremuseum med sine spektakulære utstillinger og Ivo Caprinos eventyrlige film om Jostedalsbreen. I Fjærland sentrum finner vi også Norges Bokby med bokutsalg i annethvert hus, her er det mulighet for mange bok-kupp! Gå innom hus og kjellere med bøker så langt øyet rekker, dette er virkelig noe for deg som er glad i bøker.

Vel tilbake på Nes Gard venter en liten overraskelse på oss – av det spiselige slaget. Det blir så tid til å nyte omgivelsene og senke skuldrene, før vi igjen samles til en bedre avskjedsmiddag. Det serveres en aperitiff før middag, og vel til bords venter det oss en festmeny. En perfekt måte å runde av oppholdet!

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Alt har sin ende, også dette deilige oppholdet vårt i Luster. Etter frokost sjekker vi ut av rommene og du setter kursen hjemover – eller kanskje fortsetter din ferie i vårt vakre land?

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • 4 netter på Nes Gard
 • Fullpensjon fra middag dag 1 til frokost dag 5
 • Program som beskrevet inkl. transport og lokal guide
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Transport til og fra Nes Gard
 • Shuttle til/fra Sogndal for deg som ønsker dette (150 kroner per vei, bestilles ved påmelding)

Feel-good-turer i Norge