Bogøya, Frøya. Foto: Krzyztof Zboralski

Frøya – øyriket ytterst i havgapet

Et stykke paradis i Trøndelag.

Lokale godbiter vokser ikke på trær, så gjett om vi er stolte når vi nå tilbyr tur til Frøya! Her er natur, sjø og salt i skjønn forening. Vi snakker kortreist mat med sprellferske råvarer og tilberedelse til perfeksjon. En lokalbefolkning som strutter av stolthet over dette, med god grunn. Disse dagene skal vi spise skikkelig godt, vi skal føle oss hjemme selv om vi er borte og vi skal kose oss både ute og inne. Dagene blir varierte og innholdsrike – til og med en øyhopping får vi til. Kanskje ikke så rart, det er over 5000 holmer og skjær her.

Det blir vandring på blankskurte svaberg, duft av tang og tare, frisk sjøluft og bølgebrus – som de selv så levende beskriver deler av programmet. Topptur til selveste Ørnberget (som ikke er så høyt som det høres ut som…) med upåklagelig utsikt over Frøya. Vi skal på Utihavet-festivalen på fiskeværet Mausundvær, som arrangeres for 13. gang. Kystkultur på sitt beste og mest varierte. Men best av alt blir de lokale møtene, gjestfriheten, stoltheten i skikkelig håndverk og den deilige maten i hyggelig selskap. Det er Frøya i et nøtteskall.

Historien om hvorfor Carpe Diem nå tar turen til Frøya, er takket være vår kollega Monica. Hun virkelig brenner for stedet og lyser opp når hun forteller om hvor herlig det er her. Inspirasjon og glede, det er her vi bygger grunnlaget for en god tur. Kunnskap og engasjement. Monica har selv hytte her og reiser hit så ofte hun kan. Selv om hun har hatt hele verden som sin boltreplass gjennom mange år i reiseliv, er det hit hun reiser aller helst. Det er på Frøya hun finner ro og inspirasjon. Lader batteriene. Med hennes lokalkunnskap og kjennskap til stedet, kan vi presentere en skikkelig godbit som er skreddersydd for oss. Det var heller ingen tvil om hvem som skal være reiseleder – Monica gleder seg til å vise deg sitt øyparadis i sommer!

Har du noen spørsmål om turen er det bare å spørre etter Monica:)

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Lokalt, nært og personlig – for deg som setter pris på å være litt «nedpå»
  • En tur som ikke er for massene
  • Her er lokalkunnskap i hver centimeter av turen
  • Kystkultur med historisk perspektiv kontra nåtid
  • Stolthet, kortreist mat og gode råvarer
  • Festival er alltid kjekt – her venter Uti-havet
  • Lokalkjent reiseleder som kjenner området som få andre
  • Med godt reisefølge og gode samarbeidspartnere underveis, blir dette en kjempetur

 

Foto: Flere av bildene i bildekarusellen krediteres Vindfang samt fotograf Krzyztof Zboraski.

 

Dag 1

4. juli - Ankomst Trondheim og videre til Frøya med båt

Du tar deg tur/retur til Trondheim på egen hånd med fly, tog, bil eller buss. Dette avhenger av hvor du bor. Det er to daglige forbindelser fra hurtigbåtkaia i Trondheim over til Hitra og derfra til Frøya. Om du kommer med fly, tar du flybuss inn til Trondheim Sentralstasjon der det er cirka fem minutters gange (via en gangbro) til Hurtigbåtterminalen. Taxi er også en mulighet, om enn mer kostbar. Om du kommer med tog, gjelder samme rute.

Vi reiser felles med Kystekspressen til Sandstad, Hitra fra Trondheim Hurtigbåtterminal. Avgang er kl 16.30. Båtturen tar cirka 1 time og 45 minutter. Båten passerer mange idylliske steder, så len deg tilbake og nyt:) Kystekspressen korresponderer deretter med buss over Hitra til Sistranda, Frøya, der bussen stopper rett nedenfor hotellet. Beregnet ankomst kl. 19.14.

Vi blir her møtt av vertskapet fra Hotell Frøya. De vil fortelle oss mer om hva som skal skje de neste dagene. Vi innleder med god mat, tre-retters middag med råvarer fra Frøya og Hitra. Etter dette så tar vi turen opp i skybaren «Søvæst» der vi slapper av etter reisen.

(-/-/M)

 

Vakre Frøya
Dag 2

5. juli - Fiskeværet Titran, lunsj på Hurran og middag på Rabben Marina

I dag skal vi bli kjent med et av Midt-Norges største og eldste fiskevær. Her snakker vi helt tilbake til vikingetiden! Det er heller ingen mangel på idyll på disse kanter, godt i samspill med sterke tradisjoner og levende kultur.

På Titran får vi høre historien om Titranulykken og Stabben fort. Stabben er et krigsminnesmerke som ble satt opp av 150 russiske og serbiske krigsfanger. Selve ulykken skjedde natt til lørdag den 14. oktober 1899. Det var uvær, men stormvarselet hadde ikke rukket frem i tide. Det er her vi vandrer på blankskurte svaberg i frisk luft. På kaféen «Isak Gaustads eftf», får vi kaffe og vaffel i omgivelser som er dekorert med historiske bilder fra Titran. De går fra hundre år tilbake og frem til i dag.

Hurran Gård er mer enn et kult navn. Den drives nå i tredje generasjon og har drevet med villsau siden 2000. Videreforedling og slakteri har de holdt på med siden 2007. Det som er viktig for villsauen er et godt og variert beite, og det sørges for at er. Vi spiser lunsj med villsau på menyen og kanskje med en god historie attåt.

Om kvelden rusler vi til Rabben Marina for en ny tre-retters middag. Såpass må det være! Rabben er en restaurant og pub med god mat og drikke i sjønære omgivelser. Her kan vi sitte i den nyrestaurerte Rabbenbrygga å nyte et godt måltid av lokale, kortreiste råvarer. Vi kan også sitte i den påbygde vinterhagen med litt drikke i glasset. Utsikten over marinaen virker uendelig og det er blått hav så langt du ser.

(F/L/M)

På vei mot Titran. Foto:_Krzyzstof Zboralski
Dag 3

6. juli - Utihavet-festival på Mausundvær

Vi reiser til Dyrøy kai for å ta båten over til Mausundvær.

Vi ankommer Mausundvær og her vil bli godt tatt i mot av Gustav. Han forteller oss mer om fiskeværet, og det han ikke vet, er det sikkert ikke verdt å vite. Dette er det mest befolkningstette stedet i øyrekka utenfor Frøya med rundt 200 innbyggere. Her er det butikk, kafè, fiskemottak, skole, idrettsanlegg og svømmehall. Og en skal heller ikke kimse av historien her – det er funnet spor av menneskelig aktivitet så langt tilbake som steinalderen.

Felles lunsj tar vi på en av de mange plassene å spise på under Utihavet-festivalen. Om du vil, blir du igjen på festivalen og tar returbåt kl 01.30. Vær oppmerksom på at billetter da må forhåndsbestilles. Siden vi sikkert blir litt spredt i dag, noen reiser tilbake til hotellet og andre blir – er det middag på egen hånd. Festivalen består av mange små opplevelser som alt i alt gir en super opplevelser av noe annerledes. Både store og små skal trives her og det kommer besøkende fra hele landet denne dagen. Moro å se og være med på!

Les gjerne mer om programmet for Utihavet-festivalen her

(F/L/-)

Mausund - foto: Krzyzstof Zboralski
Dag 4

7. juli - Ørnberget, topptur med piknik og kokkelering i Skybaren

Det er mer ved Frøya enn sjø, skjær og holmer. Her er det også mange fine fiskevann og merkede stier for fotturer. I dag skal vi ut på tur og tar med oss piknik fra hotellet! Vi rusler på en merket tursti og det er lettgått med et par stigninger. Det er cirka seks kilometer en vei og vi stresser ikke. Det er gode muligheter til å knipse noen flotte bilder. Vel oppe, ser vi på utsikten, nyter naturen og spiser medbrakt mat.

De høyeste toppene er i overkant av 70 meter og ruver ikke veldig i terrenget. Men utsikten er super uansett og det er lett å orientere seg. Terrenget kan minne litt om høyfjellet. Det er lite vegetasjon, mye stein og lyng. Plutselig dukker det opp trivelige, små dalsøkk med vann og skog.

Vel tilbake på hotellet skal vi i Skybaren der det blir felles kokkelering – dette er alltid litt artig når man kommer i gang. Sosialt og lærerikt i tillegg. Vi skal lære oss å dekke festbord, ordne meny og smaksette tilhørende drikke til maten. Laksen er evig tilstede her på Frøya og en viktig faktor for næring og eksport. Vi tester oppskrifter på både forrett og hovedrett og skal lære å lage deilig dessert – men ikke på laks… Oppskriftene kan du kanskje briefe med i senere tid, de får du selvsagt med deg.

(F/piknik/M)

Reiseleder er Carpe Diems Monica Maurud. Her på en av Frøyas "topper". Frøya er Monicas andre hjem og der hun tilbrakte sine barndoms somre og ikke minst dit hun drar nå så fort hun har noen fridager :)
Dag 5

8. juli - Øyhopping til Sula og Bogøyvær

Når tilnavnet er «Gullrekka», vet du at det er bra. For alle øyene nord for Frøya har sine særpreg og sin historie. Fellesnevner er kystkulturen og matfatet utenfor som får en hver til å lyste på sjømat.

Bogøyvær er første stopp der vi tar en liten rundtur som er fort gjort. To øyer består det av: Bogøy og Smaløy, knyttet sammen med ei hengebro. Det er ikke store forhold her… Supen Pøbb venter oss til lunsj, den lokale, sjarmerende puben. På Bogøya er det fine turmuligheter, fiske, dykking og et fint feriested.

Sula er naturperlen som ligger ytterst mot havet. Her er både fastboende, butikk og kirke og som et tidligere fiskevær, er det absolutt et interessant bekjentskap.
Vi blir møtt av kjentmann Tom og går cirka tre kilometer til Sula Havhotell. Han forteller oss mer om øya. Å gå rundt i Sulas tette trebebyggelse er som å være midt i et folkeeventyr. En tur opp til fyrstasjonen er nærmest obligatorisk så det får vi til.

Vel tilbake på hotellet skal det ordnes til avskjedsmiddag i stor stil. Vi innleder med en smak og historien til det lokale ølet fra Frøya Bryggeri. Så venter intet mindre enn tre retter denne gangen heller. Såpass får det være siste kvelden. Vi tenker at det blir en hyggelig avrunding på en skikkelig lokal tur. En tur som ikke hadde kommet i gang om det ikke var for Monica og hennes iver for Frøya. Skulle ikke forundre oss om at Frøya nå har mange flere ambassadører der ute i det ganske land!

(F/L/M)

Sula
Dag 6

9. juli - Hjemreise

Etter en lang og god frokost er det tid for utsjekk fra rommet og båt over til Trondheim. Avgang fra Frøya er kl 12.42.

Første strekning er med buss, så samme retur som da vi kom hit. Beregnet tilbakekomst til Hurtigbåtkaia i Trondheim er kl 15.35.
Avhengig av hvordan du tar deg hjem igjen, med fly, tog, bil eller buss, så har du kanskje litt tid i Trøndelags hovedstad?

Monica sier takk for hyggelig reisefølge og ønsker alle vel hjem:)

(F/-/-)

Hamarvika - foto: Krzyzstof Zboralski

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: kr 11 610
Enkeltromstillegg: kr 2 300
Enkeltromstillegg med sjøutsikt: kr 2 850

HVA ER INKLUDERT
5 netter på Frøya Hotell med frokost daglig
4 middager, 4 lunsjer
Båt og buss t/r Frøya fra kaia i Trondheim
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise til og fra Trondheim og til kaia der båten til Frøya går t/r
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Drikkevarer
Tips
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F= frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem Singelreiser er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

Se våre generelle reisebetingelser