Eventyrlig vandring i Sveits – De sveitsiske alper

Vandring i Sveits – med Engelberg, Luzern og De sveitsiske alper – vakrere blir det ikke!

Bli med på vår helt nye vandretur til Sveits og opplev pur skjønnhet, frisk luft og utsikt til å miste pusten av! Naturens egen fargepalett og variasjon inviterer en vandrer til dekket bord. For fjellene her er slett ikke bare tilpasset hvit vinter, der vågale toppidrettsutøvere setter utfor loddrette og heftige heng. Når det bratte landskapet har skiftet ham fra hvitt til grønt, er De sveitsiske alper et perfekt utgangspunkt for vandreturer.

Med kulisser som hentet rett ut av en reklamefilm for sunnhet og helse, sørger omgivelsene for at det alltid er noe å beundre underveis. Ruvende fjell, dype daler og skoger, speilblanke innsjøer og elver der fjellenes bilde meisles inn, eventyrlandsbyer så sjarmerende at virkeligheten glemmes for en stakket stund. Vi skal bo henholdsvis i Engelberg og Luzern – og du er herved advart: Du kommer til å forelske deg i begge stedene – umiddelbart!

OBS! Du må være vant til å vandre i fjellet og ha god kondisjon for å være med på vandreturene. Her går det opp…og ned! Fjellstøvler er fottøyet.

Vi gjør oppmerksom på at stiene og rutene i programmet kan endres etter forholdene.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Vakre alpelandskap som knapt har sidestykke
 • Herlige vandredager i storslått natur
 • Sjarmerende Engelberg
 • Overnattingen oppe i fjellet utenfor Engelberg på Brunnihütte, skikkelig koselig
 • En dag til egne sysler – hva med en Via Ferrata-tur eller trotti-sykkel?
 • Lokale innslag og smak av lokale produkter
 • Lag din egen sjokolade med dine favorittingredienser
 • Luzern, byen du kommer til å elske
 • BBQ-lunsj på fjellhytte ved Mount Rigi
 • Masse frisk luft, hyggelig selskap og gode måltider
 • Godt selskap er alltid inkludert på tur med Carpe Diem

 

 

Dag 1

24. juli - Avreise Norge, ankomst Sveits, Engelberg

Avreise går fra Oslo Lufthavn om ettermidddagen med SAS` direktefly til Zürich. Herfra busser vi til Engelberg, en tur som tar cirka to timer.

Engelberg ligger på 1 050 moh og har ikke all verdens med innbyggere, cirka 3500. Det trekker reisende året rundt grunnet sine tilbud til oss som er interessert i å være aktive i vakker natur. Her er det så absolutt variert terreng og omgivelsene frister med både fjell og innsjøer. Mt. Titlis rager godt over 3 000 moh. Lurt å kjøpe med seg en liten matbit for bussturen. Det blir sen ankomst.

Vi sjekker inn på vårt koselige hotell der vi skal være i tre netter totalt på turen.

(-/-/-)

Les om Hotel Schweizerhof

 

Sjarmerende Engelberg
Dag 2

25. juli - Vandring Engelberg med overnatting Brunnihütte

Etter frokost er det bare å glede seg til første dag med vandring. Dagens vandring skal ta oss oss fra Engelberg til Zingel og Lutersee-innsjøen til Eggendössli. Er været klart, ser vi Mt. Titlis speile seg i innsjøen.

Herfra tar vi Rugisbalm kabelbanen nedover til Mettlen (Grafenort). Når vi er vel nede i dalen, følger vi Engelbergselven Aa til Grafenort Jernbanestasjon og toger tilbake til Engelberg.

Det er sjelden mat smaker så godt som det gjør utendørs etter å ha brukt kroppen i nydelige omgivelser. Vi stopper for å spise underveis. Det blir lunsjpausen sin, det!

Fra Engelberg er det cirka 20 minutter å gå til neste «stasjon». Gondol og stolheis må til for å få oss oppover. Nå skal vi virkelig opp i det smellvakre fjellene for å overnatte på en fjellhytte – Brunnihütte Engelberg.  Her deler alle soveplasser (sovesaler), så dette blir i tråd med hvordan du kanskje er vant til å bo i den norske fjellheimen. Det er inndelt i 5-sengs rom, 7-sengs rom og 8-sengs rom og alle har delte dusj- og toalettfasiliteter.

Vi spiser felles middag her og det er en herlig uteplass med super utsikt å sitte ute på.

Les mer om Brunnihütte

Praktiske opplysninger om overnattingen: Sørg for at en liten overnattingssekk eller bag pakkes for det du trenger for natten og neste dags vandring. Det besørges transport av denne bagasjen både opp og ned derfra. Hovedbagasjen oppbevares på hotellet i Engelberg til vi er tilbake neste dag. Det finnes både håndklær, sovepose og tøfler til hver enkelt som dere får oppe på hytta. Men husk å ta med en tynn silkesovepose eller bomullssovepose – det får du f.eks kjøpt på Nomaden eller i utvalgte sportsbutikker. 

(F/lunsjpakke/M)

Dagens vandring:

Distanse: cirka 10 kilometer

Høydeforskjell: 845 meter opp, 432 meter ned

Laveste og høyeste punkt: 991 moh / 1 747 moh.

Varighet: cirka 4 timer

 

Brunnihütte
Dag 3

26. juli - Vandring fra Brunnihütte-Oberrickenbach-Engelberg

Etter frokost er det ut på tur igjen! Dagens rute vil gå fra hytta der vi har overnattet og vil by på et vell av naturopplevelser. Walen-ruten er rett og slett en strekning man går med stor glede – naturen har vært ekstremt gavmild på disse kanter. Selv om det er gondol her, er det helt overkommelig å gå. Underveis blir det selvsagt piknik.

Ved Oberfeld med sine vakre, endeløse enger, kan vi kanskje få øye på gressende geiter. Her finnes en koselig, liten restaurant som serverer skikkelige kortreiste produkter i form av geitemelk, geitost, kjøtt og yoghurt. Vi tar en listen pust i bakken og smaker på godsakene.

Vandringen ender ved en utrolig vakre Bannalpsee. Herfra tar vi den lille gondolen til Oberrickenbach. Herfra blir det både buss og tog tilbake til hotellet i Engelberg.

I kveld spiser vi felles middag.

(F/lunsjpakke/M)

Dagens vandring:

Distanse: cirka 10 kilometer

Høydeforskjell: 604 meter opp/453 meter ned

Laveste og høyeste punkt: 1 654 moh / 1 952 moh

Varighet: cirka 4 timer

 

Dag 4

27. juli - Dag til egen disposisjon i Engelberg - Via Ferrata eller trotti-sykkel?

I dag kan du gjøre litt hva du vil i Engelberg. Reiseleder gir gjerne forslag om du da ikke bare vil ta livet med ro. Vi har satt opp to aktive ekstrautflukter som du kan forhåndsbestille hos oss, senest 20. mai. Du får ikke med deg begge…

Føler du deg litt spenningssøkende og liker en utfordring med litt adrenalin? Da kan Via Ferrata være noe for deg. Engelberg er et lite paradis for Via Ferrata! Det er hele seks av dem, hvorav fire ligger i Brunni-området. Vår tur er for «nybegynnere» men du må være i god form og ikke redd for høyder. Bonus er en helt fantastisk tur med flott utsikt! Sikkerheten er selvsagt ivaretatt på sveitsisk vis, skikkelig og solid. Du trenger solide fjellsko og ta med en ryggsekk med det du trenger for dagen. Sikkerhetsutstyr blir delt ut og gjennomgått før turen. Pris kr 2 400. OBS – om værforbehold, her er sikkerhet prioritet nummer èn.

Alternativ to er en sykkeltur (noen timers) med «trotti» sykkel! Det er nesten litt som en sparkesykkel og skikkelig god trening for bakdelen! Poenget med turen er dog å nyte av de vakre fjellene og utsikten underveis – men det er ingen ulempe å trene litt heller. Vi sykler mye nedover, og underlaget er stort sett asfalt. Så dette er ikke noe tøff  terrengsykling, den passer for alle.  Pris kr 450

(F/-/-)

 

Via Ferrata, en luftig fristelse :-)
Dag 5

28. juli - Engelberg - Luzern og sjokolade

Våre dager i vakre Engelberg er over, men det gjenstår heldigvis mye mer! Vi sjekker ut fra hotellet og busser til Luzern. Her skal vi fortsette å kose oss på tur når vi sjekker inn på hotellet vi skal være de to neste nettene. Gled deg, Luzern er en perle av en by.

Luzern er en ytterst trivelig og kulturell by der de alltid har mye på plakaten. Det er museer, teatre og festivaler som trekker besøkende og som liver opp. I tillegg til at byen selv er akk så fortryllende med utsikten til både fjellene og innsjøen. Gamlebyen er veldig godt bevart og det er heller ingen mangel på pastellfargede hus som unektelig pynter opp enda mer. Historie har de også, Chapel Brigde er den eldste, tildekkede trebroen i Europa. Den kan man ikke misse der den ligger som et mesterverk i byen. I tillegg ser vi Museggmauer, muren der de aller fleste av de ni tårnene er bevart fra 1300-tallet. Imponerende!

Selv om dette er en aktiv tur, er det ingen som sier at vi ikke kan legge inn noe så deilig som litt sveitsisk sjokolade. I dag tar vi nemlig buss fra Luzern til en sjokoladefabrikk der vi lærer mer om faget. Det blir en interessant, interaktiv tur som beskriver historie og hvordan sjokolade produseres. Men det som er minst like viktig her er jo hvordan det smaker…. For nesten alle elsker sjokolade! Målet med turen er å lage sin egen 200 grams egenproduserte sjokolade. Og ingrediensene velger du selv, du benytter det du selv liker.

(F/-/-)

Les mer om Hotel Central

 

 

Luzern - her kommer du garantert til å trives
Dag 6

29. juli - Vandring Mount Rigi

Nå skal det bli godt å snøre på seg vandreskoene igjen for å se mer av området! Omgivelsene her er ikke mindre imponerende – det er bare å glede seg. Vi begynner pent.

Først begynner vi med en båttur fra Luzern til Vitznau hvor vi bytter transportmiddel. Nå venter en såkalt tannhjulbane, et tog, som klatrer oppover på så bratte sider lokomotivene må ha tannhjul som går i inngrep på en tannstang i sporet (ifølge Wikipedia). Denne banen var forresten Europas første. Den tar oss oppover til Mount Rigi, der man ikke trenger noe retusjeringsverktøy for å vise farger og vyer. Herfra er man på verdens tak, i hvert fall Europas og alpenes…  Utsikten brer seg over 13 innsjøer og utover mot Tyskland og Frankrike.

Dagens vandring begynner ved Rigi Kaltbad og fortsetter langs blomstrende enger og trolske skoger. Vi passerer også lokale gårder og fjellhytter. Brått stopper vi ved en av dem der det venter oss et herlig måltid i form av BBQ. Med både salat og ulike typer grillet kjøtt, blir det en perfekt avrunding av en vakker vandring til nå.

Etter lunsjen fortsettes vandringen langs foten av fjellet der vi har panoramautsikt til Rigi Kaltbad. Så venter gondolen til Weggis og derfra båt tilbake til Luzern. Nå fortjener vi en skikkelig, koselig avskjedsmiddag ute i Luzern.

(F/BBQ/M)

Dagens vandring:

Distanse: cirka 10 kilometer

Høydeforskjell: 460 meter opp/460 meter ned

Laveste og høyeste punkt: 1 436 moh / 1 789 moh

Varighet: cirka 4 timer

 

Utsikten er det ingenting å si på...
Dag 8

30. juli - Hjemreise

Frokost på hotellet. Litt tid til overs før bussen henter oss, og kjører til flyplassen i Zürich. Avreise med SAS om kvelden, beregnet landing Oslo Lufthavn samme kveld.

(F/-/-)

Vi er også en liten tur innom koselige Weggis ved Luzern-sjøen

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt dobbeltrom: 19 840
Enkeltromstillegg: kr 2 450

OBS – enkeltromstillegget dekker ikke natten i Brunnihütte, her er det sovesal

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Zürich t/r med SAS
Ved avreise fra andre byer ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 6. september 2017
6 netter på turistklassehotell (hvorav en natt på turisthytte i sovesal)
3 lunsjer, 3 middager
Alle utflukter og entreer iht. programmet
All transport i følge programmet
Lokale guider, svensktalende
Norsk reiseleder

HVA ER IKKE INKLUDERT
Reise- og avbestillingsforsikring
Måltider utover det som er nevnt over
Utflukter som ikke er en del av det ordinære programmet om det ikke kjøpes ekstra (Via Ferrata og trotti-sykkel)
Drikkevarer
Tips
Reisedokumenter sendt med ordinær post (tillegg kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:

F=frokost, L= lunsj, M= middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet må være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå på reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring fra Europeiske som dekker reisegods, reise­ulykke, reisesyke og reiseansvar.

Inntil 120 dager før avreise: kr 500 pr. person
Fra 119 til 65 dager før avreise: kr 2500 pr person
Fra 64 til 45 dager før avreise: 50 % av reisens pris
Fra 44 til 30 dager før avreise: 75 % av reisens pris
Mindre enn 30 dager til avreise: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Til Sveits må pass medbringes, da dette er eneste godkjente form for identifikasjonsdokument. Passet må være gyldig under hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig ved avreise, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltagere. Skulle det bli for få deltagere, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt innen 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider, hotell og program, samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll. Prisen er basert på valutakurs pr. 13. november 2017 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diem reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti

Se våre generelle reisebetingelser