Eventyrlig vandring i Lofoten og Vesterålen

Lofoten og Vesterålen - vandringer i storslåtte landskap

Glad kvinne, turgåer, nytelse, naturskjønn utsikt, av, midnattssol, på, det, topp, av, Reinebringen, fottur, over, reine, landsby, inn, det, lofoten, skjærgård, i løpet av, arktisk, sommer, norge

Lofoten – et eventyr i havet!

Lofoten og Vesterålen er noe av det ypperste Norge har å by på. Lyset og fjellene har inspirert mange kjente kunstnere, og med denne mektige naturen, er det umulig å ikke la seg imponere. Selv for en nordmann. Bli med på en vidunderlig vakker vandringstur i Lofoten og Vesterålens magiske og mangfoldige natur. Her er det jammen både vilt og vakkert med ruvende fjell, lune viker og dype fjorder – du kommer til å elske det! Forvent det uventede værmessig. Det vi vet helt sikkert er at naturen viser seg fra sin beste side på disse kanter.

På rad og rekke ligger idylliske røde rorbuer nede i vannkanten og med luften kommer duften av ramsalt sjø. Og med midnattssolens evigvarende sommernetter, skal du jo ikkje sova den bort – sumarnatta…

OBS! Du må være vant til å ferdes i fjellet og ha god kondisjon for å være med på vandreturene. Stiene er ofte bratte og steinete, staver er en fordel! Værforfold kan endre turene.

Høydepunkter

 • Norsk natur på sitt beste og vakreste!
 • Fantastiske vandreturer i det røffe, vakre og varierte landskapet både Lofoten og Vesterålen byr på
 • Besøk til Skrova, Lofotens Hawaii, med mulighet for kajakkpadling
 • Båttur på nydelige Trollfjorden – kanskje får vi se havørn…
 • Dronningruta mellom Stø og Nyksund i Vesterålen vil garantert imponere deg like mye som den har imponert Dronning Sonja
Oversiktsbilde over Henningsvær, pittoresk norsk fiskevær i Lofoten.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 02.08.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 20.990,-

  Reiseleder: Lene Sørlie

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+26
+25

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 5 middager inkludert

Dag 1

Avreise og ankomst Evenes, til Svolvær

Middag

Norwegian flyr fra Oslo Lufthavn til Evenes med avreise om ettermiddagen. Vi busser videre ut mot Lofoten. Etter cirka tre timer ankommer vi målet vårt – Svolvær. Her skal vi ha base i fire netter. Vår første kveld markeres med middag på hotellet. Vi bor på det nye Thon-hotellet, så dette blir bra.

De neste tre dagene skal det vandres og topper skal bestiges i hyggelig selskap og med kyndige turledere. Lofoten – here we come!

Dag 2

Fjelltur til Mannen i Lofoten (400 moh) og tur til Nusfjord

Frokost, lunsj og middag

cirka 2 timers vandring

Teknisk lett, men kan være litt utfordrende om du har veldig høydeskrekk

Klar for tur? Vi begynner pent. Ta frem turklærne, smør matpakke på hotellet, snør på deg fjellstøvlene og gjør deg klar til turens første. Men først busser vi. Hauklandstranda er målet. Den ligger midt i Lofoten, på nordsiden av Vestvågøy. Med tittelen «Norges fineste strand» som tidligere kåret, her er det riktig så skjønt. Men vi skal ikke ligge på strand akkurat nå, vi skal oppover. Ikke så langt, men det er ganske bratt. Mannen byr på en supervariasjon av fjell, hav og landskap – akkurat slik det skal være. Utsikten er flott på veien oppover. Stien er fin og godt opptråkka, den går tidvis over en egg og der er det litt luftig på venstre side.

Toppen ligger på 400 meter og rager fint over stranden. Om været tillater, kan det så absolutt bli et bad når vi er vel nede igjen. Ja, den som fant på mottoet «Ut på tur, aldri sur», visste hva han (eller hun) snakket om.

Så skal vi til Nusfjord, kun 30 min unna Hauklandsstranda. Nusfjord, her ute i havgapet, er Lofotens eldste og best bevarte fiskevær. Det er funnet spor fra beboelse datert til omtrent 400 år f.kr. Her er det ofte mye turister, og det er det en grunn til. I den koselige Landhandelen er det mulig å kjøpe en lokal vare eller en liten souvenir. De romantiske fiskebåtene som ligger til kai setter prikken over i'en blant rorbuene her. Her har det handlet om tørrfisk spesielt og er vi heldige er det gamle trandamperiet åpent for en kikk.

Middagen tar vi når vi er vel tilbake på hotellet. En variert dag kan man si!

Dag 3

Henningsvær, fjelltur til Høgskrova eller kajakk Skrova

Frokost, lunsj og middag

Cirka 1 times vandring

Lett vandring

En ny dag med vandring venter, nå er det andre fjell som skal få besøk av Carpe Diem-gjengen. Frokost og smøring av nistepakker hører med, det er viktig. Det er ikke noe man blir så sulten av som en skikkelig dose frisk luft og aktivitet! Først skal vi se litt mer av Henningsvær. Når tilnavnet er Nordens Venezia, så vet du at det er fint her. Norges største fiskevær er spredt utover flere øyer som bindes sammen av mange broer. Det er godt uteliv her og mange spisesteder. Om sommeren pleier de også å ha sin egen festival som passende nok heter Codstock-festivalen. Galleri Lofoten viser hvordan flere av våre kunstnere tolker og har tolket vår naturperle her nord. Karl Erik Harr er kjent som maler, men også som grafiker, tegner og forfatter. Mange av sine motiver har han hentet fra Nordland, særlig fra Kjerringøy, Hamarøy, Helgeland og Lofoten.

Vi tar en pause midt på dagen før vi går til fergekaia for å komme oss over til Skrova. Dette er en riktig naturperle som ligger i Vestfjorden. Skrova er også et av de siste genuine fiskeværene i Norge. Vi har sett «Lofotens Hawaii» som sammenligning, og det er jo ikke noe dårlig skussmål. I dag velger du om det blir fjelltur eller om du vil padle kajakk blant hvite sandstrender i turkist vann (kajakken er valgfri og må forhåndsbestilles).

De som velger fjelltur skal opp på Høgskrova, på 266 moh er det ikke den høyeste, men til gjengjeld belønnes vi av en helt herlig utsikt over Lofotveggen! Turen opp tar cirka en time på steinete sti.

Dagen avsluttes uansett med et godt måltid signert av en lokal kokk på Skrovabrygga. På disse kanter er det selvsagt bruk av lokale råvarer som hører sesongen til. Dette er en bra avslutning på en lang og opplevelsesrik dag. Vi tar fergen tilbake til Svolvær og går tilbake til hotellet. Vi skal ut på ny fottur i morgen.

Ekstra tillegg

Dag 4

Djevelporten over Svolvær

Frokost, lunsj og middag

Cirka 5 timers vandring

Krevende

Vår siste vandring i Svolvær og Lofoten er til Djevelporten. Vi spaserer fra hotellet til starten på turen. Her starter vi stigningen på en relativt bratt sherpatrapp og tidvis sti. I skrivende stund har trappen ca 503 trinn, men det er ventet at sherpaene kommer tilbake og fullfører trappen i løpet av 2022. Vel oppe på platået ovenfor fortsetter turen på sti. På veien opp ser vi Svolværgeita. Ja, den ser ut som ei geit, det mest kjente symbolet på Lofoten og Svolvær. Svolværgeita er forresten et yndet sted for fjellklatrere. Opp gjennom årene har klatrere fra hele verden vært der og hoppet mellom hornene. Slike adrenalinpumpende krumspring får andre ta seg av, vi nøyer oss med å se den på avstand.

Vi skal opp til Djevelporten, en spektakulær steinformasjon som ligger over en stor kløft i fjellet mellom Frosken og Fløya. Den kalles gjerne Lofotens egen versjon av Kjeragbolten! Vel oppe får vi en fantastisk utsikt til Svolvær og ut mot Skrova.

For de som ønsker en enklere tur i dag er Tjeldbergtind (349 moh) et godt valg. Turen er kort (ca. 2-3 timer alt etter hvor lang pause man tar), men med en ganske bratt stigning (men enkel). Fra toppen har du en fantastisk utsikt over Svolvær og Kabelvåg. Vi spiser siste middag på hotellet i godt lag, i morgen skal vi videre mot nord.

Dag 5

Båttur Svolvær - Trollfjorden - Sortland

Frokost og lunsj

I dag sjekker vi ut fra hotellet i Svolvær og først skal vi på båttur til en helt spesiell fjord – Trollfjorden. Underveis ser vi over til Skrova, der vi nå er kjent.

Videre går turen mot Trollfjorden. Det er ikke til å unngå at eventyr dukker opp med jevne mellomrom på disse kanter. Det er mange steder i Lofoten og Vesterålen som må ha vært kulisser og inspirasjon for mange klassikere. Denne fjorden beskrives på Nord-Norges nettsider (nordnorge.com) som: «Et mørkt, lite vannspeil under spisse tinder og knallharde fjellvegger, bare tilgjengelig fra sjøen. En tarm som stikker inn mellom de 1000 meter høye Trolltindan, og en blindvei i det mørke og dramatiske Raftsundet; naturen her er skremmende storslagen».

Vi skal prøve fiskelykken, uansett utfall av den, vil vi etterpå bli servert lett lunsj i form av deilig fiskesuppe som både varmer og smaker. Etter en herlig og vakker båttur, går turen videre med buss fra Svolvær mot Vesterålen. I dette øyriket speiler hvite strender og imponerende fjelltopper seg i havets skjønnhet, i likhet med naboen Lofoten. Vi tar turen til Sortland hvor vi skal bo våre siste to netter i Vesterålen.

Sortland er kjent som Den blå byen, siden den sakte men sikkert males blå etter en idè av den lokale kunstneren Bjørn Elvenes. Sortland er handelssenteret i Vesterålen, og har et rikt og mye brukt kulturtilbud.

I dag organiserer reiseleder middag for den som vil.

Dag 6

Dronningruta – vakrere blir det ikke

Frokost, lunsj og middag

Cirka 7-8 timers vandring

Middels krevende (Turen har noen bratte partier hvor det er festet tau man kan holde seg i)

Vi skal vandre i dronningens fotspor i dag, derav navnet. Turen går mellom to av kystens vakreste fiskevær, Stø og Nyksund. Det var jo vår egen dronning Sonja som selv vandret her første gang i 1994, og ble overbegeistret over hvor majestetisk og malerisk nydelig det var her. Ruten har en mye lengre historisk betydning enn som så, før i tiden ble den blant annet benyttet av jordmora på Stø på vei til Nyksund.

Ruta går opp i fjellet og følger også strandlinjen, så forvent det beste av to verdener. Vi går i Dronning Sonjas fotspor langs fjæra, opp på fjellet, hvor vi ser ned mot Nyksund. Videre går vi over fjellene tilbake til utgangspunktet.

Vi runder av besøket og siste kvelden av vårt nordnorske eventyr med avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 7

Hjemreise Sortland - Evenes - Oslo Lufthavn

Frokost

Frokost først, så vi busser vi til flyplassen på Evenes, det tar cirka to timer. Vi flyr fra Evenes om ettermiddagen og lander så på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Evenes t/r med SAS
 • 6 netter på hotell
 • Måltider iht. program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport iht. program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer
 • Tips
 • Utflukter som ikke er en del av programmet og kan forhåndsbestilles ekstra (kajakktur kr 930)

Aktive turer i Norge - her er flere