Emilia-Romagna - Italia med San Marino

Emilia-Romagna - Italia med San Marino

Solnedgang i San Leo, provinsen Rimini, Italia

Ravenna, Rimini, Riccione, Cervia og San Marino

Hver region i Italia er som et nytt land å utforske. Vi er glade for å introdusere nyheten Emilia-Romagna! Historien er ivaretatt, den ligger ved antikkens hovedvei Via Emilia. Veien som har gitt regionen sitt navn.

Emilia-Romagnas beliggenhet er også upåklagelig. Med de ruvende Appenninene fra øst og med nærhet til den ytterst fruktbare Po-sletten. Her blir plenty av kvalitetsmat til og tradisjonene holdes ved hevd. I Italia tar man ingen snarveier og alt lages til perfeksjon. Ikke nok med det. Vi finner historiske bygninger, unike kunstverk, romanske kirker, nydelige palazzi og et stort kulturtilbud. For vår del bor vi lokalt og enkelt på et typisk, italiensk hotell. Med vidsynt utsikt over grønne åser og endeløse jorder. Midt i naturen.

Vi skal utforske regionen, vi skal på besøk til Rimini og Riccione og nå tenker vi du lurer. Vårt fokus er langt fra chartertur på 80-tallet men lokalt og ekte med historie, arkitektur og lokal mat. Den trivelige landsbyen San Leo skal vi besøke. Vi skal til Cervia med saltgruver, og ikke minst til interessante San Marino med sin unike beliggenhet. Kontrastene teller verdens eldste republikk og Europas tredje minste stat. Ravenna puster historie og viser oss utsøkt mosaikk. Finner vi kunstneren i oss når vi selv skal prøve oss?

Vi blander i hop alt dette og serverer en helstøpt og lokal tur. Benvenuti!

Høydepunkter

 • Sjarmerende og autentiske Emilia-Romagna med nydelige og kortreiste matopplevelser
 • Besøke små, sjarmerende landsbyer som San Leo
 • Et ekstra land! San Marino er liten med fullstappet av historie, myter og slott
 • Rimini og Riccione med både pasta og pizza i tillegg til besøkene
 • Cervia med saltgruvene
 • Historisk blikk på vakre Ravenna med sin mosaikk
Steintrapp med mur som leder opp til flere slott på toppen av et fjell

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 05.10.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 16.990,-

  Reiseleder: Amanda Perri

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+25
+24

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Dag 1

Oslo - Bologna, til Hotel Centopini

Middag

Avreise Oslo Lufthavn tidlig morgen med Swiss til Bologna – mellomlanding og flybytte i Zürich. Ankomst om ettermiddagen. Vi fortsetter med buss i cirka to timer mot hotellet vårt Centopini som ligger i Gemmano. Hotellet er enkelt, men koselig og typisk italiensk "agriturismo". Med fokus på gode, nære matopplevelser og det er ikke langt å reise for matens del. Med en drøy mil fra kysten og midt i jordbruksland, favnes det beste av to verdener.

Les mer om hotellet på deres egne nettsider her.

Etter innsjekk på hotellet slapper vi, lar skuldrene falle på plass etter reisen og samles til felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2

Ravenna, historie, mosaikk og kunst

Frokost, lunsj og middag

Etter en god frokost går dagens utflukt til Ravenna. Som italienerne sier: "Si parte", la oss komme i gang!

1,5 times kjøring fra hotellet ligger byen vi skal bli nærmere kjent med i dag. Det er sikkert en smal gruppe som kan kalle seg mosaikkelskere, men kanskje vi blir medlemmer i dag? Ravenna er i hvert fall stedet å begynne. Her er flere kirker der alle har en helt unik samling mosaikk som har skrevet seg inn på UNESCOS høythengende liste. På 400-tallet var byen hovedstaden til Det vestre romerriket og en makt å regne med. I disse gylne årene flommet det over av håndverk og kunst på høyt nivå, mens resten av landet stort sett led under blodige invasjoner av barbarer. Ravenna ble dit de beste av de beste kunstnerne flokket. Noen av disse utviklet blant annet en mosaikk nesten til å dø for. Kirkene ble svøpt i disse vakre småbitene, som til sammen, når du kan det, blir kunstverk at de store. Se opp i taket for engler og andre motiv inne i Basilica San Vitale.

Etterpå skal vi noe helt annet - ta turen til Dantes grav. Mannen som på 1300-tallet skrev et skikkelig litterært mesterverk: Den guddommelige komedie, hviler her i Ravenna.

Lunsj er felles, før vi selv skal prøve oss på mosaikker. Gøy og ikke helt dagligdags, men passer godt inn i denne historiske mosaikkbyen.

Etter å ha blitt kjent med Ravenna, drar vi tilbake til hotellet og til middag om kvelden.

Dag 3

San Marino, San Leo, slott og spøkelser

Frokost, lunsj og middag

Etter dagens frokost setter vi kursen til et nytt land - republikken San Marino. 40 minutters kjøretur og vi er i en ganske spesiell republikk. Lonely Planet refererer til landet som det femte minste av verdens 196 selvstendige land. 61 kvadratkilometer stor og i overkant av 30 000 innbyggere. Innehar også tittelen verdens eldste republikk og sies å være grunnlagt på 300-tallet av en liten bosetning som senere ble kloster, så festning. Det er jo imponerende at den har klart å beholde sin selvstendighet siden middelalderen. Det har vært nok av de som har prøvd å underlegge seg lilleputten.

Vi går sammen med vår lokalguide til Palazzo del Parlamento hvor man hver sjette måned velger to presidenter. Det aller beste å gjøre her er egentlig bare å gå seg bort i middelaldersmugene som leder til de tre tårnene. De ligger på Monte Titano på 739 meters høyde og ser ut som noe fra et eventyr. Utsikten herfra er formidabel. Man ser både sjø og uendelige daler. Det perfekte sted for å forsvare området sitt gjennom tidene, her ser man alt på lang avstand.

Vi lunsjer før vi skal kjøre cirka 30 minutter til en bitteliten landsby ved navn San Leo og nok et imponerende slott som ligger på en høyde. Myter og historier florerer her - vi snakker spøkelser også. Mange mener at Cagliostro, en alkymist som ble anklaget og fengslet for kjetteri, går igjen. Det var ingen ytrings- og trosfrihet i de dager og han døde i fangenskap. I andre enden av skalaen er San Leo på lista over en av de vakreste landsbyene i Italia. Ikke verst for en liten aktør og sjarmør!

Vel tilbake på hotellet møtes vi til middag om kvelden.

Dag 4

Rimini med Fellini, historie og pasta

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi ta turen til Rimini. Nå tenker du sikkert solsenger tett i tett og overfylte strender, men vi skal ta et dypdykk i noe helt annet og mer interessant. Og vi skal lage pasta etterpå til vår egen fornøyelse og velbehag. Vi skal også spise lunsj i Rimini.

Mye handler om fin strand, koselige strandkafeer og lukten av solkrem på sommerstid. Nå i oktober er dette på hell og vi skal uansett fokusere på noe helt annet. Alle har hørt om filmregissøren Federico Fellini. Han ble født her i Rimini og er en av byens store sønner med sine velfortjente Oscar-statuetter. Vi skal rusle bak "lungomare", strandpromenaden mellom monumenter og arkeologiske funn. Fra romertid til middelalder. Arco di Augusto er den eldste romerske buen i Nord-Italia og den perfekte inngangsporten til gamlebyen. Gamlebyen oser av italiensk sjarm, pastellfargede hus med grønne skodder. Tempio Malatestiano er katedralen i renessanse-stil og neoklassiske Teatro Amintore Galli, som fronter Piazza Cavour, har blitt restaurert etter å ha blitt ødelagt under den andre verdenskrig. Castel Sismondo er fra 1400-tallet og et slott i renessanse-stil. Riminis eldre del er basert på mye av det romerne grunnla og det er nok å hvile øynene på.

Etter påfyll av kultur skal vi få påfyll av matlagingskurs. Vi lærer å lage pasta og det er bare å følge godt med for et velsmakende resultat til middag.

Om kvelden er vi tilbake til hotellet.

Smal gate i landsbyen til fiskerne San Guiliano med fargerike hus og en sykkel tidlig om morgenen i Rimini, Italia

Rimini, Emilia-Romagna

Dag 5

Shopping i Rimini og salt i Cervia

Frokost, lunsj og middag

Vi spiser frokost og skal først tilbake til Rimini. Denne gangen er vi kjent og vi skal ha litt tid på egen hånd til hva du måtte ønske. Shopping er noe mange, men ikke alle, liker. Om du foretrekker litt større forhold enn gamlebyen og det historiske sentrum, finnes et ganske så stort shoppingsenter her også. Det er et av de største i landet.

Vi møtes til lunsj og det blir på en restaurant ved stranden.

Så skal vi videre til Cervia, bussturen tar cirka 40 minutter. Her har de flere saltgruver og saltsletter som vi skal se nærmere på. Det er unektelig litt spesiell stemning der både lukt og farger skaper en egen opplevelse. Salt beskrives som hvitt gull og det er fortsatt viktig for regionen å utvinne. Historisk sett var det etruskerne (i Italia fra år 700 f.Kr) som begynte med å utvinne salt til bevaring av mat. Med salt kommer også en spesiell form for fauna, noe vi også skal lære mer om og kanskje se mer av.

Etter dette setter vi oss et passende sted ved strandpromenaden før vi drar tilbake til hotellet for middag.

Dag 6

Riccione og Romagna med lokale smaker

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost skal vi ut å se at mange gode ting kommer som duo. Strandbyene Rimini og Riccione nevnes ofte i samme åndedrag, og derfor skal vi til den andre byen i dag. Vi får omvisning i Riccione, som også kalles Adriaterhavets grønne perle. Byen har mange grønne lunger i form av parker og hager. Byen er populær blant unge reisende om sommeren og har et uteliv som matcher. Hjertet av byen er Viale Ceccarini, ellers er den en stilig by med et godt utvalg butikker og tilbud. Villa Franceschi er en vakker bygning fra 1900-tallet som huser Modern Art Gallery. I byen ligger også Villa Mussolini som han selv eide en gang. Nå er villaen sted for utstillinger og kulturarrangementer.

Så skal vi videre oppover i høyden og ut på landet i Romagna. Her skal vi dykke ned i deilige, lokale spesialiteter som vin, ost og pølser. Det blir lunsjen vår i dag. Etterpå er vi tilbake i Riccione for litt fritid før vi skal på party: Pizza Party! Det blir en passende markering for siste hele kveld i Emilio-Romagna og pizza er jo noe alle liker. Turen går så tilbake til hotellet.

Dag 7

Hjemreise og tid på egen hånd

Frokost

Etter frokost er det litt tid på egen hånd før det blir utsjekk fra hotellet. Reiseleder organiserer noe for den som vil. Om ettermiddagen får vi transfer til flyplassen i Bologna. Lufthansa flyr oss tilbake til Norge etter aktive og begivenhetsrike dager. Vi ankommer Oslo sent om kvelden etter flybytte i Frankfurt. En ferie med mange gode opplevelser, og ganske sikkert nye venner, er over for denne gang.

Speriamo di revederci presto! (Vi håper å se deg igjen snart)

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo–Bologna t/r
 • 6 netter på hotell inkl frokost
 • Måltider i henhold til program
 • Alle utflukter og entreer iht. program
 • All transport i følge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Tips