Elvecruise på Seinen fra Paris

Elvecruise Seinen fra Paris

Seine River & Pont au Double nær Notre Dame katedral i skumringen, Paris, Frankrike

Jul på elvecruise Seinen med Honfleur og Rouen

Julen er fin på elvecruise langs Frankrikes vakre vannveier.

En mer behagelig, liten juleferie skal du lete lenge etter. Elvecruiseskipet tar deg med fra kunstmetropolen Paris til kystperlen Honfleur, via koselige Rouen og flotte Martainville. Her er alt tilrettelagt og all mat og drikke er inkludert, bortsett fra champagne og vin fra vinlisten. Det eneste du skal konsentrere deg om på turen er rett og slett å nyte livet!

Fra Paris til Normandie smyger Seinen seg gjennom et vakkert og variert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Om dagen hygger vi oss og slapper av på det store soldekket om været tillater, nyter elven og landskapet eller er på utflukt i land – elvecruise er en perfekt form for avslappende, men likevel kulturell ferie med god mat og drikke. Elvecruisebåtene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og nettopp kjent for sitt gode kjøkken. Du kan supplere med en liten utfluktspakke, men du kan også bare rusle rundt på egen hånd i byene vi besøker underveis.

Vi seiler fra metropolen Paris, en av verdens vakreste byer. Vi besøker også middelalderbyen Rouen hvor Jeanne d’Arc ble brent på bålet i 1431. I Rouen blir det også stemningsfull midnattsmesse julaften.

Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform der dagene fylles med deilige måltider og hyggelige ilandstigninger.

Høydepunkter

 • Enkeltlugar uten tillegg i pris
 • Kunsterbyen Honfleur
 • Vakre Rouen – med midnattsmesse julaften
 • Seinen er en vakker ferdselsåre
 • Helpensjon med deilig mat og all drikke inkludert (unntatt vin og champagne fra vinlisten)
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur
Honfleur havn i Normandie, Frankrike. Fargelegg hus og deres refleksjon i vann.
+15
+14

Program

4 frokoster, 3 lunsjer og 4 middager inkludert

Skipet vårt MS Seine Princess

Byggeår: 2002, renovert 2010.

Lengde: 110 m.

Antall passasjerer: 138

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc, air condition (også i fellesområdene), hårføner, satellitt-TV og safe. Det er wifi i fellesområdene. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Skipet har to dekk. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Utsikt mot skipet MS Seine Princess

MS Seine Princess i sitt rette element

Dag 1

Avreise og ankomst

Middag

Vi flyr med SAS direkte til Paris, Charles de Gaulle. Avgang om formiddagen og vi lander midt om ettermiddagen. Det blir transfer til vårt elvecruiseskip MS Seine Princess som ligger ved Seinen, i sentrum av Paris. Bare et par steinkast fra Eiffeltårnet (med forbehold om at skipet kan endre kai). Vi får ikke sjekket inn før sen ettermiddagen men vi får satt fra oss bagasjen dersom det ikke er klart.

Siden skipet ligger ved Seinen, kan det være nyttig å vite at elven har to bredder og det sier mye om en pariser hvilken side som foretrekkes. Venstre side er øremerket kreativitet og kunstnere, sammen med livsnytere av rang. Her vanket i sin tid Picasso, Matisse, Sartre og også Hemingway, så arven er det ikke noe å si på. Høyre side er den største, mest velstående og med brede avenyer. Her råder penger, business og effektivitet. Vel sjekket inn, skåler vi og ønsker velkommen til cruise mens vi får en presentasjon av mannskapet som skal ta hånd om oss de neste dagene. Middag om bord.

Turbåter på Seine ved solnedgang

Seinen

Dag 2

Paris, Les Andelys, Martainville, Rouen med midnattsmesse

Frokost, lunsj og middag

Etter frokostbuffeten seiler vi mot Les Andelys, ca 85 km nordvest for Paris. Underveis passerer vi et av områdets imponerende slott, Roche Guyon. I området Les Andelys finner vi historiske spor etter kong Rikard Løvehjerte som bygde en festning som mange ønsket å erobre, Château-Gaillard. Rikard Løvehjerte klarte å holde fortet, og festningen falt ikke i fremmede hender før etter hans død i 1199. Vår valgfrie utflukt går i dag går til en annen borg som garantert får fantasiene i sving om riddere, jomfruer og ridderturneringer (utfluktspakke). Château Martainville er et fantastisk renessanse-slott med runde bygninger og spisse tårn. Opprinnelig bygget som residens for en velstående familie fra Rouen, er det sikkert at denne bygningen imponerte omgivelsene den gangen, som den også gjør i våre dager. I dag er det museum med kunst og tradisjoner fra regionen.

Vi koser oss med julemiddag i kveld, og vartes opp av mannskapet. Det blir stopp i Rouen (vi skal tilbake senere) for stemningsfull midnattmesse.

Nattutsikt over den berømte belyste katedralen i Rouen by, hovedstaden i Normandie-regionen i Frankrike

Mektig katedral i Rouen

Dag 3

Rouen, Honfleur

Frokost, lunsj og middag

Frokostbuffet om bord og vi ankommer etterhvert Honfleur. Her blir det en guidet tur rundt i denne sjarmøren av en by. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger med skiferdekte fasader som omringer havnen. Monet og Coubert satt ofte og malte de fargerike husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine kirken er oppført i tre og er omkranset av koselige, små gater. Vi returnerer til skipet for lunsj. Så venter mer seiling før vi er fremme i Rouen om ettermiddagen.

Middag om bord.

Vakre yachter ved Honfleur havn

Idyll i Honfleur

Dag 4

Honfleur, Rouen

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler langs naturskjønne områder. Bratte klipper gjemmer små, koselige landsbyer.

Om formiddagen venter en valgfri guidet tur i Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie (utfluktspakke).

Byen ble grunnlagt av vikingene, men er mest kjent som byen der Jeanne d`Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Byen i dag viser frem en blanding av gotiske bygninger og bindingsverkshus som medvirker til en tiltalende bykjerne. På vandring gjennom Rouens historiske, gamle bydel der vi ser den store, gotiske katedralen og stedet der Jeanne d`Arc led martyrdøden som 19-åring. Tilbake til skipet for middag og underholdning mens vi seiler videre mot Paris. De kaller det gallamiddag, men det er ikke så stivt som det høres ut som.

Gammel koselig gate i Rouen med berømte Store klokker eller Gros Horloge av Rouen, Normandie, Frankrike

Koselig gate i Rouen

Dag 5

Hjemreise

Frokost

Vi ankommer Paris tidlig om morgenen. Frokostbuffet om bord før vi må sjekke ut av lugaren å sette kurs mot flyplassen. Vi får transfer ut til Charles de Gaulle. SAS har avgang om ettermiddagen. Ankomst Oslo Lufthavn et par timer etter.

Eiffeltårn-brikke på et kart

Frankrike:)

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo- Paris t/r med SAS
 • 4 netter om bord på elvecruiseskip i enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag ankomstkvelden tom frokost avreisedagen
 • Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring