Elvecruise på Seinen fra Paris

Elvecruise Seinen fra Paris

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 30. mars 2023 / 6 dager / Pris fra 14.390,-

Solsikker til salg på det lokala markede

Elvecruise Seinen med Honfleur og Rouen

Møt både vår og høst på elvecruise langs Frankrikes og Normandies vakre vannveier.

En mer behagelig, liten seiling skal du lete lenge etter. Elvecruiseskipet tar deg med fra metropolen Paris til kystperlen Honfleur, via koselige Rouen og tilbake til Paris . Her er alt tilrettelagt og all mat og drikke er inkludert, bortsett fra champagne og vin fra vinlisten. Det eneste du skal konsentrere deg om på turen er rett og slett å nyte livet!

Fra Paris til Normandie smyger Seinen seg gjennom et vakkert og variert landskap før den munner ut i Den engelske kanal. Om dagen hygger vi oss og slapper av på det store soldekket om været tillater, nyter elven og landskapet eller er på utflukt i land – elvecruise er en perfekt form for avslappende, men likevel kulturell ferie toppet med god mat og drikke. Elvecruisebåtene fra det franske rederiet Croisi Europe er komfortable og nettopp kjent for sitt gode kjøkken. Du kan supplere med en variert utfluktspakke, men du kan også bare rusle rundt på egen hånd i byene vi besøker underveis.

Bli med på elvecruise – en behagelig ferieform der dagene fylles med deilige måltider og hyggelige ilandstigninger.

Høydepunkter

 • Enkeltlugar uten tillegg i pris
 • Kunsterbyen Honfleur
 • Vakre Rouen
 • Seinen er en vakker ferdselsåre
 • Helpensjon med deilig mat og all drikke inkludert (unntatt vin og champagne fra vinlisten)
 • Godt selskap er alltid inkludert på Carpe Diem-tur
Honfleur havn i Normandie, Frankrike. Fargelegg hus og deres refleksjon i vann.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 21.10.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 16.940,-

  Reiseleder: Pernilla Jönsson

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 30.03.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 14.390,-

  Reiseleder: Vegard Emil Pettersen

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+18
+17
 1. Program 21. oktober

  6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

  Skipet vårt MS Botticelli

  Byggeår: 2004, renovert 2016

  Lengde: 110 m.

  Antall passasjerer: 149

  Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc, air condition (også i fellesområdene), hårføner, satellitt-TV og safe. Det er wifi i fellesområdene. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Skipet har to dekk. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

  Dag 1

  Avreise og ankomst

  Middag

  Vi flyr med SAS direkte til Paris, Charles de Gaulle. Avgang om formiddagen og vi lander midt på dagen. Det blir transfer til vårt elvecruiseskip MS Botticelli som normalt ligger ved Seinen, i sentrum av Paris. Bare et par steinkast fra Eiffeltårnet (med forbehold om at skipet kan endre kai). Vi får ikke sjekket inn før sen ettermiddag men vi får satt fra oss bagasjen dersom lugarene ikke er klar.

  Siden skipet ligger ved Seinen, kan det være nyttig å vite at elven har to bredder og det sier mye om en pariser hvilken side som foretrekkes. Venstre side er øremerket kreativitet og kunstnere, sammen med livsnytere av rang. Her vanket i sin tid Picasso, Matisse, Sartre og også Hemingway, så arven er det ikke noe å si på. Høyre side er den største, mest velstående og med brede avenyer. Her råder penger, business og effektivitet. Vel sjekket inn, skåler vi og ønsker velkommen til cruise mens vi får en presentasjon av mannskapet som skal ta hånd om oss de neste dagene.

  Middag om bord og vi seiler. Vi vil nyte godt av mange måltider om bord i løpet av dette cruiset.

  Dag 2

  La Roche Guyon

  Frokost, lunsj og middag

  Vi spiser frokost mens vi seiler.

  Om ettermiddagen kan du være med på en valgfri utflukt (utflukspakke) til Monets hjem og berømte hage i Giverny, hvor han bodde fra 1883 til sin død i 1926. Monet er en av verdens mest beundrede kunstnere. Hans praktfulle malerier av vannliljer er viden kjent og elsket av millioner. Inspirasjonen hentet han fra sin egen hage, som nest etter kunsten var hans største lidenskap. Monet brukte 43 år av sitt liv på hagen sin i Giverny. En hage som ble skapt og plantet for å males. Både hagen og huset i Giverny er bevart for ettertiden, og du kan rusle rundt i hagen samt ta en titt i huset hvor han bodde. Monets spesielle forkjærlighet for farger slår oss, med husets rosa fasade, kjøkkenets intense blå og stuens gule vegger og møbler. Her vil du også kunne se hans private samling av japanske trykk.

  Vi spiser middag om kvelden mens vi seiler mot Caudebec-en-Caux.

  På disse kanter vil vi etter hvert omringes av et landskap med bratte, dramatiske kalksteinsklipper og små, sjarmerende landsbyer - typisk for denne regionen. Her i Normandie finner vi forresten mange stedsnavn med skandinavisk bakgrunn, Caudebec kommer fra det danske ordet «kald bekk".

  Dag 3

  Caudebec-en-Caux

  Frokost, lunsj og middag

  Frokost før du enten tar livet med ro på skipet eller i nærområdet - eller blir med på valgfri heledagsutflukt med lunsj (utfluktspakke).

  I dag konsentrerer vi oss om koselige byer ved sjøen, som Veules-les-Roses. Her har tiden nærmest stått stille siden den var et populært feriested på 1800-tallet. Selveste Victor Hugo var en av mange kunstnere som falt for denne ekte sjarmøren ved vannet. Vi fortsetter så til Dieppe, som regnes som det første feriestedet ved vannet i hele Frankrike. Det å gå langs sjøsiden her nå i dag er like vakkert som den gang. Her er kanskje lokale fiskere i gang, livet går i sakte takt og det et trivelig sted å suge til seg en annen atmosfære. Vi får med oss et stopp til med vakkert fortegn: Varangéville-sur-Mer som ligger høyt oppe på noen storslåtte klipper.

  Uansett hva du har gjort i dag, felles middag på skipet.

  Lavendelbunker som selges i et fransk utendørsmarked. Horisontalt bilden tatt med selektiv fokus

  Lavendelbunter til salgs i et utendørs fransk marked

  Dag 4

  Caudebec-en-Caux - Honfleur

  Frokost, lunsj og middag

  Vi seiler mot Honfleur, om ettermiddagen kan du være med på mer:

  Valgfri utflukt til Cabourg og Côte Fleurie (utfluktspakke). Fleur betyr blomst på fransk, turen går til Blomsterkysten og de fasjonable badebyene Trouville og Deauville. Strendene er flere hundre meter brede, mange kilometer lange og tidevannsforskjellen er opptil åtte meter! Langs kysten domineres arkitekturen av vakre bindingsverkshus som ruver ut mot havet.

  I Cabourg ligger det luksuriøse Grand Hotel rett ved den fine stranden. Det virker som om den skjønne tiden det refereres til (Belle Époque) ble til akkurat her. Det er heller ikke så langt fra sannheten. Mange berømte franskmenn og kvinner frekventerte dette enorme hotellet som selvsagt hadde casino: Edith Piaf, Gilbert Bécaud og Charles Aznavour kan nevnes. Her er det bare å tenke seg tilbake til andre tider med "høy sigarføring". Kanskje ta en liten pause å smake på områdets berømte Madeleines - småkakene? Passer godt inn her de også.

  Vel tilbake på skipet møtes alle til felles middag.

  Fargerike parasoller på Deauville-stranden, Frankrike, årgangsprosess

  Deauville

  Dag 5

  Honfleur

  Frokost, lunsj og middag

  Honfleur var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet og er kjent for den pittoreske gamle havnen med sine tradisjonelle bygninger. Impresjonistmalerne Claude Monet og Gustav Coubert er to av mange kunstnere som har sittet i havneområdet og malt husfasadene.

  Etter frokost tilbys en guidet byvandring gjennom de smale gatene i densjarmerende gamle bydelen (utfluktspakke). Høydepunktene er den lille havnen og den gotiske trekirken Saint Catherine fra 1400-tallet som er omkranset av små, koselige gater. Denne byen er en sjelden perle, selv på disse kanter!

  Honfleur byr på flere smaker om ettermiddagen (utfluktspakke), vi skal dykke ned i noe av det beste regionen har. Pays d’Auge representerer dette. Vi skal ut på landet å tilby. Franske oster er jo bare så godt og enda bedre blir det når det produseres med kjærlighet og omtanke. En lokal ostemaker i Livarot ønsker oss velkommen med smaken av fire oster de lager: Pont-l’Évêque, Livarot, Neufchâtel og Camembert.

  Senere skal vi også smake på den lokale sideren, da epler også er noe Normandie er kjent for. Etterpå er det tid til å rusle rundt på egen hånd i den koselige landsbyen Beuvron-en-Auge.

  Vår avreise fra Honfleur er avhengig av tidevannet.

  Vi samles til middag om bord og seiler mot Rouen i løpet av natten.

  Dag 6

  Rouen

  Frokost, lunsj og middag

  Vi seiler langs naturskjønne områder. Bratte klipper gjemmer små, koselige landsbyer.

  Om formiddagen venter en valgfri guidet tur i Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie og Ossuary of Saint-Maclou (utfluktspakke).

  Byen ble grunnlagt av vikingene, men er mest kjent som byen der Jeanne d`Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Byen i dag viser frem en blanding av gotiske bygninger og bindingsverkshus som medvirker til en tiltalende bykjerne. På vandring gjennom Rouens historiske, gamle bydel der vi ser den store, gotiske katedralen og stedet der Jeanne d`Arc led martyrdøden som 19-åring.

  Tilbake til skipet for middag og underholdning mens vi seiler videre tilbake til Paris. I kveld pynter vi oss litt ekstra, gjør stas på oss selv og mannskapet og koser oss med gallamiddag. Kjøkkenet gjør seg ekstra flid med kveldens måltid.

  Dag 7

  Hjemreise

  Frokost

  Vi ankommer Paris tidlig om morgenen. Frokostbuffet om bord før vi må sjekke ut av lugaren å sette kurs mot flyplassen.

  Vi får transfer ut til Charles de Gaulle. SAS har avgang tidlig ettermiddag. Ankomst Oslo Lufthavn et par timer senere.

 2. Program 30. mars

  5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

  Skipet vårt MS Botticelli

  Byggeår: 2004, renovert 2016

  Lengde: 110 m.

  Antall passasjerer: 149

  Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc, air condition (også i fellesområdene), hårføner, satellitt-TV og safe. Det er wifi i fellesområdene. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Skipet har to dekk. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

  Dag 1

  Avreise og ankomst

  Middag

  Vi flyr med Air France direkte til Paris, Charles de Gaulle. Avgang grytidlig og vi lander om morgenen. Det blir transfer til vårt elvecruiseskip MS Botticelli som ligger ved Seinen, i sentrum av Paris. Bare et par steinkast fra Eiffeltårnet (med forbehold om at skipet kan endre kai). Vi får ikke sjekket inn før sen ettermiddag, men vi får satt fra oss bagasjen slik at reiseleder kan organisere en liten rusletur.

  Siden skipet ligger ved Seinen, kan det være nyttig å vite at elven har to bredder og det sier mye om en pariser hvilken side som foretrekkes. Venstre side er øremerket kreativitet og kunstnere, sammen med livsnytere av rang. Her vanket i sin tid Picasso, Matisse, Sartre og også Hemingway, så arven er det ikke noe å si på. Høyre side er den største, mest velstående og med brede avenyer. Her råder penger, business og effektivitet. Vel sjekket inn, skåler vi og ønsker velkommen til cruise mens vi får en presentasjon av mannskapet som skal ta hånd om oss de neste dagene. Middag om bord.

  Turbåter på Seine ved solnedgang

  Seinen

  Dag 2

  Paris, Les Andelys, Martainville til Honfleur

  Frokost, lunsj og middag

  Etter frokostbuffeten seiler vi mot Les Andelys, ca 85 km nordvest for Paris. Underveis passerer vi et av områdets imponerende slott, Roche Guyon. I området Les Andelys finner vi historiske spor etter kong Rikard Løvehjerte som bygde en festning som mange ønsket å erobre, Château-Gaillard. Rikard Løvehjerte klarte å holde fortet, og festningen falt ikke i fremmede hender før etter hans død i 1199. Vår valgfrie utflukt går i dag går til en annen borg som garantert får fantasiene i sving om riddere, jomfruer og ridderturneringer (utfluktspakke). Château Martainville er et fantastisk renessanse-slott med runde bygninger og spisse tårn. Opprinnelig bygget som residens for en velstående familie fra Rouen, er det sikkert at denne bygningen imponerte omgivelsene den gangen, som den også gjør i våre dager. I dag er det museum med kunst og tradisjoner fra regionen.

  Vi seiler mot neste vakre havn og det blir god middag om bord.

  Dag 3

  Honfleur

  Frokost, lunsj og middag

  Frokostbuffet om bord og vi ankommer etter hvert Honfleur. Nær munningen til Seinen seiler vi under den imponerende Normandiebroen, som med et brospenn på 2147 meter var verdens lengste bro da den ble åpnet i 1995. Vel fremme i Honfleur, blir det en guidet tur rundt i denne sjarmøren av en by (utfluktspakke) eller rusle rundt på egen hånd. Byen var en viktig sjøfartsby på 1500- og 1600-tallet, og er kjent for tradisjonelle bygninger med skiferdekte fasader som omringer havnen. Monet og Coubert satt ofte og malte de fargerike husfasadene nede ved havnen. Den gotiske Saint Catherine kirken er oppført i tre og er omkranset av koselige, små gater. Vi returnerer til skipet for lunsj.

  Om ettermiddagen venter en valgfri utflukt til Côte d'Albâtre (Alabasterkysten). Her stuper hvite, alabastfargede klipper ned i havet, kantet av strender. Claude Monet har på vakkert vis foreviget naturen og fargene til lerretet. Ikke overraskende finnes flere populære feriesteder her på kysten. På veien ut passerer vi Le Havre, og stopper i Etretat som en gang var en fiskelandsby. Igjen et sted der store kunstnere skapte store verk og fant inspirasjon. På 1800-tallet var dette stedet å være for de rike og berømte innen teater og opera. Det å ha en villa her å være vertskap for store fester, var tingen.

  Middag om bord smaker alltid godt etter en dag på tur, uansett hvor du har vært.

  Vakre yachter ved Honfleur havn

  Idyll i Honfleur

  Dag 4

  Honfleur - Duclair - Rouen

  Frokost, lunsj og middag

  Frokostbuffet om bord mens vi seiler langs naturskjønne områder. Bratte klipper gjemmer små, koselige landsbyer.

  I Normandie finner vi mange stedsnavn med skandinavisk bakgrunn som Caudebec-en-caux. Caudebec kommer fra det danske ordet «kald bekk». Her venter en valgfri en utflukt (utfluktspakke) langs Routes des Abbeyes som går gjennom et område med klynger av klosterkirker. Saint Pierre-kirken regnes som en av de flotteste eksempler på normannisk arkitektur. Vi er tilbake på skipet midt på dagen og har lunsj.

  Om ettermiddagen venter en valgfri guidet tur i Rouen, den historiske hovedstaden i Normandie (utfluktspakke).

  Byen ble grunnlagt av vikingene, men er mest kjent som byen der Jeanne d`Arc ble fengslet og brent på bålet i 1431. Byen i dag viser frem en blanding av gotiske bygninger og bindingsverkshus som medvirker til en tiltalende bykjerne. På vandring gjennom Rouens historiske, gamle bydel der vi ser den store, gotiske katedralen og stedet der Jeanne d`Arc led martyrdøden som 19-åring.

  Tilbake til skipet for middag og underholdning mens vi seiler videre mot Paris. Denne kvelden gjør vi litt ekstra stas på mannskapet (og oss selv) og pynter oss litt ekstra. Det er tid for skipets og kapteinens festmiddag. Mens vi koser oss med mat og det sosiale, seiler skipet gjennom natten.

  Dag 5

  Rouen - Paris

  Frokost, lunsj og middag

  Frokostbuffet mens vi seiler tilbake til Paris og ser utover elvens bredder. Langsmed har man formet og anlagt landskapet til perfeksjon til tider. Poissy med sin gamle bro og hvor det langs bredden av Seinen er et spesielt vakkert landskap. Også Sainte Honorine og Chatou er viktige historiske steder på disse kanter, før vi nærmer oss selve byen. Like før passerer vi La Defense med sitt moderne, arkitektoniske uttrykk i glass. Vi ankommer Paris tidlig ettermiddag og nå skal vi ut på valgfri sightseeing (utfluktspakke). Gled deg til å oppleve å nyte synet av en av verdens flotteste byer. Bygninger, monumenter og broer nesten stråler om kapp – ingen tvil om at denne byen har stil og eleganse!

  Det tok pariserne lang tid å venne seg til det som kanskje er det fremste symbolet på byen – Eiffeltårnet. De fleste syntes det var vulgært med en så gigantisk stålkonstruksjon og var ikke enige i arkitekt Eiffels visjon om det nesten 325 meter høye tårnet. Staselig og stilig er det i hvert fall. Best utsikt og bilder får du fra Trocadero, som er ca. 7 min gange fra tårnet. På vår byrundtur titter vi også opp på den stolte Triumfbuen, der alle de flotte, brede avenyene, også Champs Elysees springer ut fra. Det er vitterlig den mest kjente gaten i byen, men her møter vi nok ingen lokale. Det er turistenes mekka for shopping, men her finnes ingen koselige, lokale spisesteder eller butikker.

  Vi passerer også katedralen Notre Dame, et massivt, gotisk mesterverk som ble påbegynt på 1100-tallet og er hovedsetet for det romersk-katolske erkebispedømme Paris. Det er aldri langt mellom de store arkitektoniske mesterverkene i Paris.

  Om kvelden er "Paris by night" et nydelig skue fra skipet og vi seiler en liten tur. Vel og merke dersom vannstanden tillater det... Middag blir det uansett - og det er bare å nyte den siste kvelden. Skipet ligger i Paris.

  Dag 5

  Hjemreise

  Frokost

  Frokostbuffet om bord før vi må sjekke ut av lugaren å sette kurs mot flyplassen. Vi får transfer ut til Charles de Gaulle. Air France har avgang om ettermiddagen. Ankomst Oslo Lufthavn et par timer etter.

  Eiffeltårn-brikke på et kart

  Frankrike:)

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo- Paris t/r
 • Netter om bord på elvecruiseskip i enkeltlugar etter avgangen
 • Helpensjon fom middag ankomstkvelden tom frokost avreisedagen
 • Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider.
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes senest 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring