Amsterdam

Elvecruise Rhinen og Mosel

Fra Amsterdam via Nijmegen, Bonn, Cochem og Koblenz før vi ender opp i Köln.

Bli med på et helt herlig elvecruise på Rhinen og Mosel med det lekre 4* skipet River Navigator! Underveis stopper vi i historiske byer med masser av atmosfære. Og det til drømmepris i enkeltlugar. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det blant annet stopp i vakre Amsterdam, Nijmegen, Bonn, historiske Cochem og Koblenz før vi ender opp i staselige Köln.

Elvecruiseskipene fra rederiet CruiseAway er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Opplev Nederland og Tyskland på en og samme tur – uten stress
 • Rhinen og Mosel – to elver på en gang
 • Mange flotte stopp og utflukter
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon – inkludert ettermiddagskaffe og kaker samt kveldssnacks
 • Levende musikk i salongen
 • Fine utflukter
 • Enkeltlugar til knallpris!

Skipet vårt –MS River Navigator (4*)

Byggeår: 2000 (renovert 2013)
Lengde: 110 meter
Antall dekk: 3
Passasjerer 134

I skipets restaurant serveres de inkluderte måltider bestående av rikholdig frokostbuffé, samt lunsj og middag bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres kaffe og kaker. Kveldssnacks serveres senere om kvelden.

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, bibliotek, trimrom, heis, stort soldekk og gratis WIFI (forbehold om tilgjengelighet og dekning underveis). Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, aircondition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Lugarene er 14 m². Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Det er en liten nivåforskjell (tre trappetrinn), mellom hoveddekk og midtdekk. Lugarene er like, med unntak av en delestolpe i vinduet.

Lugarene på midtdekk har større vinduer som ikke kan åpnes. Lugarene på øvre dekk har vinduer fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

 • CruiseAway_River_Navigator
 • CruiseAway_River_Navigator_restaurant
 • CruiseAway_River_Navigator_restaurant_mat
 • Amsterdam
Dag 1

28. august - Avreise Norge, ankomst Amsterdam

Fly fra Oslo om morgenen til Amsterdam med SAS. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Om vi er på plass før innsjekk er klart, rusler vi bare litt rundt etter å ha fått satt fra oss bagasjen så lenge.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Vi ligger til kai i Amstedam over natten og venter på å se mer av byen fra kanalene i morgen.

(-/-/M)

Koselige Amsterdam
Dag 2

29. august - Amsterdam og kanalbåttur

Etter frokost skal vi ut å bli kjent med denne skjønnheten av en hovedstad. Hva er bedre enn å se den fra kanalene?

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Etter frokost blir det byrundtur og kanalbåttur i Amsterdam. Byen har ellers noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og byens diamantdistrikt er velkjent.

Resten av dagen og kvelden tilbringes enten i byen eller om bord. Vi seiler om kvelden.  Nyt noe godt å drikke i salongen, og slapp av litt ute på dekk. Om kvelden er det middag, etterfulgt av musikk i salongen.

(F/L/M)

Amsterdam
Dag 3

30. august - Nijmegen

I dag kan du slappe av og ha tid til egen disposisjon i Nijmegen. Dette er en travel, men koselig havneby med et yrende studentmiljø. Gamlebyen byr på atmosfære og brostein og byen er perfekt for syklister, vi er tross alt i Nederland. Nijmegen er sammen med Maastricht den eldste byen i Nederland. Byen feiret i 2005 sitt 2000-årsjubileum. Du ser fremdeles rester fra den gamle bymuren og annen bebyggelse fra middelalderen. Et «must» er en tur i gamlebyen med «De Grote Markt». Nijmegen er også kjent for den fire dager lange Nijmegenmarsjen som avholdes i byen hvert år.

Du kan alternativt være med på en utflukt som organiseres og betales ekstra om bord. Turen går da til Kröller-Müller museum som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark.

Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes også en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Uansett hva du velger, er det felles måltider om bord. Midt på dagen seiler skipet videre mot Bonn.

Nyt middagen om bord og en dans i salongen.

(F/L/M)

Nijmegen
Dag 4

31. august - Bonn

Bonn ble plutselig hovedstad i tidligere Vest-Tyskland i 1949 og har vært i full fart fremover siden da. I dag er det en storby å regne med – og et populært sted å besøke.

Bonn ligger ved elven Rhinen vel tre mil sør for Köln, og vi ankommer storbyen ved frokosttider. Bonn ble grunnlagt av romerne i 11. f.Kr., hadde en kraftig oppsving 9 e.Kr., men lå nede i middelalderen inntil erkebiskopen av Köln gjorde Bonn til sin residens i 1288. Byen var en viktig geistlig by i barokken og er blant annet kjent som fødeby for Ludwig van Beethoven.  Her finner vi også et av de større FN-kvarterene og godteriprodusenten Haribo! Litt av hvert, med andre ord.

Etter frokost arrangerer vi en vandretur gjennom Altstadt (gamlebyen) med severdigheter som Altes Rathaus ved markedsplassen, Das Bonner Münster og Beethoven-monumentet.

(F/L/M)

Maten på River Navigator er upåklagelig
Dag 5

1. september - Cochem

Vi ankommer Cochem. Byen finnes omtalt helt tilbake til 800-tallet og har en koselig gammel bydel med middelaldertorg og spesielle bindingsverkhus. Her føler du virkelig historiens sus. Oppe på en høyde troner borgen Reichsburg over dalen. Det er nesten som om du hører riddernes rustninger skramle og hestene pruste for ridderduell!

Vi tar en vandretur gjennom byen for å få bedre perspektiv – og jammen blir det ikke en vinsmaking også. Vinene i dette området er både velkjente og velsmakende.

Cochem er ellers en koselig by som er godt besøkt av mange grunner.

(F/L/M)

Koselige Cochem
Dag 6

2. september - Cochem og Koblenz

Vi forlater Cochem og seiler videre mot Koblenz der vi ankommer ved lunsjtider. Her skal vi ut å se på byen, til fots.

Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes. En av byens attraksjoner er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897.

Om kvelden er det Captain`s Dinner og det vi omtaler som gallamiddag. Ikke så stivt som det høres ut som, men vi pynter oss litt og koser oss med atter en deilig middag om bord.

 

(F/L/M)

River Navigator
Dag 7

3. september- Köln og hjemreise

Vi ankommer siste havn på turen, Köln. Denne byen er Tysklands fjerde største og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen med mer enn 2000 år gammel historie, ble nitti prosent av sentrum ødelagt under annen verdenskrig. Mange av bygningene er gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker.

Vi har tid i dag til å bli litt kjent med byen før vi skal til flyplassen. Etter frokost må det sjekkes ut, men vi kan ha bagasjen om bord mens vi ser nærmere på byen i eget tempo. Sammen med reiseleder spaserer vi kanskje gjennom Altstadt, med sine vakre gamle hus og sjarmerende gater. Toppen av alt er jo den imponerende gotiske Kölnerdomen, byens landemerke, som står på UNESCOs verdensarvliste, og som kom nesten uskadd gjennom krigen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre dette imponerende byggverket, som først sto ferdig i 1880. En staselig by trenger en flott katedral.

Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, forlater vi Köln. Deretter tar vi tar fatt på bussturen til Düsseldorf flyplass. Direktefly tilbake til Oslo på kvelden med SAS.

(F/-/-)

Köln

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar nedre dekk: kr 13 480

Tillegg for enkeltlugar hoveddekk: kr 870
Tillegg for enkeltlugar midt dekk: kr 1 290
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk: 2 1 80
Tillegg for suite øvre dekk: kr 3 240

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Amsterdam//Düsseldorf- Oslo med SAS
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 11. april 2018
6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Ettermiddags kaffe/kaker
Kaffe og te hele døgnet om bord
Kveldssnacks
Utflukter ihht. program
Levende musikk i salongen
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (kjøpes/betales om bord)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører. Anbefalt beløp til besetningen om bord på skipet er cirka syv euro pr. person pr. dag, og cirka en euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 15 deltakere. Om det skulle blir for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 12. april 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser