Elvecruise på Rhinen, Main og Donau

Elvecruise på Rhinen, Main og Donau

12. september 2021 / 8 dager / Pris fra 15.290,-

Pittoresk panoramabilde over Passau på en vakker sommerkveld. En turistbåt ligger for anker i forkant av byens rådhus.

Tre elver på ett cruise - og enkeltlugar uten tillegg i pris!

På denne reisen skal vi på et seilas som starter i Nederland, men hvor mesteparten av cruiset er i Tyskland. Her skal vi oppleve eventyrlige Rhinen fra kanalbyen Amsterdam til historiske Mainz. Videre på elven Main gjennom de tyske delstatene Hessen og Bayern med besøk i små hyggelige elvebyer som Wertheim og Würzburg sentralt i det tyske vinlandet. Seilasen avsluttes standsmessig på elven Donau og vi har på denne åtte dagers ferden vært innom hele ti byer.

Høydepunkter

 • Vi seiler forbi den sagnomsuste Lorelei-klippen
 • Opplev parfyme-byen Köln
 • Bli bedre kjent med middelalderbyene Wertheim, Nürnberg og Würzburg
 • Opplev elvene Rhinen, Main og Donau på en og samme tur!
 • Vi besøker hele 10 byer på cruiset
 • Helpensjon fra middag første dag til frokost siste dag
 • Enkeltlugar uten tillegg
Luftfoto av den historiske byen Wurzburg, regionen Franconia, Nord-Bayern, Tyskland

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 12.09.2021

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 15.290,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Skipet vårt MS Crucebelle

MS Crucebelle ble bygget i 2000, ble men totalrenovert i 2019. 77 lugarer med plass til 154 passasjerer. Alle lugarer er romslige med lys og komfortabel design.

Lugarene: Hver lugar er utstyrt med enkeltsenger/dobbeltsenger, klimaanlegg/varmesystem, garderobe/skap, TV, indre telefon, hårføner og safe på rommet.

Fasiliteter om bord: Restaurant med gulv-til-tak-vinduer og panorama bar og salong. Innbydende resepsjon og lobbyområde og et soldekk med 360-graders utsikt, skyggelagt sitteområde, boblebad og sjakkbrett. Bibliotek og TV-område, heis fra midtre til øvre dekk. Gratis Wi-Fi.Les mer om skipet her.

Dag 1

Amsterdam

Middag

Carpe Diems reiseleder møter deg på Oslo Lufthavn og sammen reiser vi med KLMs morgenfly til Amsterdam. Når vi har fått bagasjen, kjører vi til skipet og går om bord på MS Crucebelle, som skal være vårt hjem de neste dagene.

Vi gjør oss kjent med skipet og møtes før middag til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Middagen serveres i skipets restaurant.

Skipet forlater Amsterdam om kvelden.

Dag 2

Düsseldorf og Køln - oppdag byene!

Frokost, lunsj og middag

Etter en velsmakende frokost kan dagens første seilas nytes på dekk frem til lunsj. Etter lunsj kan du bli med på en valgfri heldags sightseeing (inkludert i utfluktspakken) til Düsseldorf og Köln. Düsseldorf har en vakker beliggenhet ved Rhinen og en historisk bydel med mengder av kneiper og en ytterst moderne havnebebyggelse med futuristisk arkitektur. I tillegg er byen et av Tysklands viktigste kultursentre med mange museer og teatre. Düsseldorf er også en livlig universitetsby og dessuten Tysklands motehovedstad. Etter endt rundtur i Düsseldorf tar bussen oss med videre på en guidet tur til Köln. Turen tar ca en time.

I Köln blir det byrundtur slik at dere kan bli litt bedre kjent med byen. Vi får også litt tid på egenhånd. Köln har en mer enn 2000 år gammel historie og er sentrert rundt elven Rhinen, som deler byen i to. Vi spaserer gjennom det gamle sentrum, Altstadt, med vakre, gamle hus og sjarmerende gater. Her ble mer enn 90 % av bygningsmassen ødelagt under 2. verdenskrig, men mange av bygningene er omhyggelig gjenoppbygd, deriblant byens 12 romanske kirker. Veien videre går mot byens landemerke, den berømte Kölnerdomen med de to 157 m høye tårnene som du kan se fra omtrent alle steder du måtte befinne deg i byen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre denne imponerende bygningen, som først sto ferdig i 1880.

Köln er også parfymens fødeplass, med verdens første eau de cologne. Cologne er det engelske og franske navnet på byen.

Rundt de tider skipet forlater byen går vi til middag i skipets restaurant og hygger oss om bord på vår nattlige ferd mot Wertheim.

Dag 3

Mainz og Frankfurt - vi seiler forbi Lorelei-klippen

Frokost, lunsj og middag

Denne morgenen skal vi ta med oss kaffekoppen ut på dekk ved 08.00 tiden. Sånn omtrent midt mellom Koblenz og Mainz ligger den kjente Lorelei-klippen som vi ikke vil gå glipp av. Lorelei er ifølge sagnet navnet på sirenen som var forelsket i en gutt som ikke ville ha henne, og da hoppet hun i elven av kjærlighetssorg. Sagnet sier at hun synger sørgmodig og vakkert etter sin kjære, og lokker skipperne i døden med sangen sin. Men de to mest sannsynlige opprinnelsene til navnet kommer enten av det lokale uttrykket loreln, som betyr å hviske, eller lauern (som vi kjenner på norsk i f.eks. å ligge på lur) og det keltiske ordet for klippe – ley. Altså enten den hviskende klippen eller klippen som ligger på lur.

Vi ankommer Mainz ved lunsjtider og etter et velsmakende måltid, er det tid for nok en valgfri utflukt (inkludert i utfluktspakken) fra Mainz til Frankfurt. Mainz er hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz. Byen ble grunnlagt for over to tusen år siden av romerne, men er i dag mer kjent for sine mange vakre palasser og kirker. Her ligger også det kjente Gutenberg-museet med en fantastisk samling av bøker, skrifter og trykkeutstyr, blant annet verdens eldste trykte bok.

Deretter går ferden videre, i buss ca. en time, til Frankfurt ved elven Main som er en av de viktigste sideelvene til Rhinen. Frankfurt er en av Europas viktigste kulturbyer og regnes som den største finansmetropolen i kontinental-Europa. Byrundturen i Frankfurt vil gi oss et innblikk i utviklingen av byen, fra en middelaldersk handelsby til den økonomiske hovedstaden byen er i dag. Vi skal se det historiske sentrum, hvor handelsmenn møttes i middelalderen og lære mer om det kommersielle distriktet, inkludert den berømte shoppinggaten «Zeil».

Det er også lagt opp til egentid i Frankfurt. Litt shopping kan absolutt passe her.

Ved middagstider legger skipet fra kai og seiler mot nye eventyr.

Dag 4

Byvandring i middelalderbyen Wertheim

Frokost, lunsj og middag

Mens vi har sovet en god natts søvn har skipet forflyttet seg til Wertheim, hvor vi ankommer etter frokost. Den romantiske middelalderbyen ligger i et vakkert naturområde langs Main. Her blir det en guidet spasertur (inkludert i utfluktspakken) i den pittoreske gamlebyen, med sjarmerende, flotte bindingsverkshus og trange smug. Denne historiske byen kan også vise frem sine imponerende slottsruiner, noen av de største i Sør-Tyskland.

Vi går om bord igjen til lunsj og nyter ettermiddagen og kvelden langs elven Main.

Litt om Main: denne tyske elven renner gjennom delstatene Bayern og Hessen og er 527 km lang. Sammen med Mosel er Main den viktigste sideelven til Rhinen. Gjennom Main-Donaukanalen er den også forbundet med Donau.

Dag 5

Busstur og guiding i vinbyen Würzburg

Frokost, lunsj og middag

Vi nyter formiddagen om bord og ved lunsjtider ankommer vi Volkach som er utgangspunktet for ettermiddagens utflukt (inkludert i utfluktspakken) til Würzburg, i den tyske delstaten Bayern. Byen spiller en sentral rolle i vinproduksjonen i denne delen av Tyskland, men er først og fremst kjent for den imponerende biskopresidensen fra 1744, med et av Tysklands største og vakrest utsmykkede barokkpalass.

Würzburg har en forholdsvis ny bykjerne, da mesteparten av byens sentrum ble bombet og ødelagt av britene på slutten av andre verdenskrig. På ferden passerer vi markedsplassen, Maria-kapellet og den eldste broen over Main «Alte Mainbrücke», hvor utsikten til festningen Marienberg og de omkringliggende vingårdene er fantastisk.

Etter endt byrundtur tar bussen og guiden oss med til Schweinfurt hvor skipet venter.

Vi nyter en bedre middag om bord.

Dag 6

Byrundtur i middelalderbyen Nürnberg

Frokost, lunsj og middag

Dette er ingen tur for syvsovere så her er det bare å ta med kaffekoppen ut på dekk å få med deg formiddagens seilas til vi legger til kai i middelalderbyen Nürnbergved lunsjtider. Den nest største byen i Bayern er først og fremst en hyggelig, gammel, god bevart og levende bymed interessante museer, historiske severdigheter og veldig godt øl. Byen er også kjent for Nürnbergprosessen, rettssakene mot de tyske nasjonalsosialistene etter Nazi-Tysklands sammenbrudd. Vi skal på en guidet byvandring (inkludert i utfluktspakken) for å bli bedre kjent.

Byens landemerke er Nürnberg slott, hvor riksdagen for det tysk-romerske riket holdt til i middelalderen. Da levde keisere fra det hellige romerske riket i dette slottet, hvor vi har en fantastisk utsikt over byen. Byens viktigste severdigheter og høydepunkter er omgitt av den gamle bymuren fra middelalderen. Vi opplever den romantiske gamle bydelen med markedsplassen, bindingsverkshus, elegante burgherhus og det gamle rådhuset, bygget i renessansestil. Den gamle katolske kirken bygget i 1355-1362, regnes som en av de viktigste kirkene i Nürnberg. Gamlebyen fikk hard medfart i bomberegnet under andre verdenskrig, men er nydelig restaurert og fremstår på mange måter slik den gjorde under middelalderen.

Vi er tilbake på skipet i god tid før middag.

I løpet av natten forlater vi elven Main og seiler inn på Donau med kursen mot Regensburg.

Dag 7

Byvandring i Regensburg

Frokost, lunsj og middag

Når vi våkner i dag er det bare å komme seg ut på dekk og nyte seilasen på vei mot Regensburg, en av de eldste byene i Tyskland. Byens historie strekker seg helt tilbake til steinalderen, var en viktig handelsby under Karl den stores regjeringstid og tidligere hovedstad i Bayern. Regensburg kom relativt uskadd fra de alliertes bombing under andre verdenskrig og har velfortjent vært oppført på UNESCOs verdensarvliste siden 2006.

Etter lunsj er det en byvandring i Regensburg (inkludert i utfluktspakken). Vandringen tar oss gjennom sentrum og den sjarmerende gamle delen av byen med sine velholdte kjøpmannshus og det gamle rådhuset. Vi ser den gotiske katedralen, steinbroen fra 1100-tallet hvor korsfarerne krysset Donau på vei til Det hellige land, og restene av de romerske festningsmurene inkludert inngangsporten til byen Porta Praetoria, datert år179 e.Kr. Vi fortsetter St. Peter-katedralen, som vi ser kun fra utsiden. Etter byvandringen er det også tid til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd.

Det blir også tid til utforske Regensburg på egen hånd. Hva med å besøke det historiske Wurstküche, hvor du kan smake de berømte tyske pølsene?! Eller bare ta turen til en lokal bierstube?

Før middag legger vi ut på siste strekningen på Donau med kurs for Passau. I kveld er det kapteinens middag og garantert feststemningom bord!

Dag 8

Byvandring i Passau

Frokost

Mens vi spiser en siste frokost om bord, legger skipet til kai i Passau – som ligger der elvene Donau, Inn og Ilz møtes. Vi har mulighet til å ta en liten tur i Passau før hjemreise. Vi utforsker den to tusen år gamle byen til fots her i nedre del av Bavaria og byen er kjent for sine vakre bygninger i gotisk og italiensk-barokk arkitektur. Vi tar selvsagt en stopp ved den storslagne St. Stefan-katedralen, som huser et av verdens største kirkeorgel.

I løpet av formiddagen setter vi kurs for flyplassen i München, rike på opplevelser, nye bekjentskaper og flotte minner. Kjøretiden til München er cirka 2 ½ time.

Vi reiser med KLM via Amsterdam tilbake til Oslo. Takk for denne gang!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo-Amsterdam//Munchen-Oslo med KLM
 • Flyskatter og havneavgifter
 • Transport mellom flyplass og skip
 • Syv netters cruise i utvendig lugar på valgt dekk
 • Smakfulle måltider fra middag første dag til frokost siste dag
 • Ettermiddagskaffe/te med kakebuffet
 • Kveldssnacks servert i baren om kvelden
 • Kapteinens aperitiff og 5-retters middag
 • Levende musikk i salongen
 • Internasjonale TV-kanaler i lugarene
 • Wi-Fi (tilgangen kan være noe ustabil)
 • Lokale guider
 • Byvandring i Passau siste dag
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Drikkevarer
 • Utfluktspakke (6 utflukter, bestilles senest 30 dager før avreise)
 • Tips til besetning, guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring

TIPS

Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er åtte euro pr. reisende per dag til besetningen om bord.

VIKTIG INFORMASJON

Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede og rederiet godtar ikke gåstoler og rullestoler grunnet sikkerheten. Du må være i vanlig god form da det på flere av utfluktene er en del vandring. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre-fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene. Rederiet forbeholder seg retten til å endre programmet og seilingsruten som følge av elvens vannstand eller andre uforutsette hendelser.