Herlig utsikt og vakker natur på Rhinen

Elvecruise Rhinen fra Strasbourg

Vi følger Rhinen fra Strasbourg via Rüdesheim, Koblenz, Mannheim og Mainz.

Elvecruise på Rhinen er en evig klassiker! Bli med på et helt herlig elvecruise gjennom den vakre Rhindalen. Underveis stopper vi i historiske byer med masser av atmosfære. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det blant annet stopp i stemningsfulle Rüdesheim, Koblenz, Mannheim og Mainz før vi er tilbake i Frankrike og Strasbourg.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Opplev litt Frankrike og Tyskland på en og samme tur – uten stress
 • Rhinen og den flotte Rhindalen byr på natur i særklasse underveis
 • Mange flotte stopp og utflukter, for deg som vil med på noe organisert
 • Behagelig skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon – inkludert drikke til maten
 • Fine utflukter
 • Enkeltlugar uten tillegg i pris

Utflukter

Utfluktene i programmet kan forhåndsbestilles innen 30 dager før avreise. For å være sikret plass på utfluktene, anbefaler vi at du bestiller utfluktspakken samtidig med cruiset. De forhåndsbestilte utfluktene vil være med engelsktalende guide.

Det kan være mulig å kjøpe utflukter enkeltvis om bord, men da til høyere pris og med forbehold om ledig kapasitet. Reiseleder er med på utfluktene om de fleste gjestene booker pakken.

Utfluktspakke (fire utflukter) kr 1 290

 • Kanalbåttur Strasbourg
 • Byvandring Rüdesheim
 • Byvandring Mainz med Gutenbergmuseet
 • Utflukt til Heidelberg

 

 • CruiseAway_River_Navigator_restaurant_mat
 • Neckar Rhinen_Croisi
 • Rhinen_Koblenz
 • Rhinen_Croisi
Skipet vårt MS Boheme

MS Boheme

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 1995 og renovert i 2011. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Skipet kan ta 158 passasjerer, er 110 meter langt og 10 meter bredt.

Rhinen og MS La Boheme
Dag 1

26. juli - Avreise Norge, ankomst Frankfurt

Fly fra Oslo om formiddagen til Frankfurt med Lufthansa. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet, som ligger i Frankrike og Strasbourg. Turen tar cirka 2,5 timer. Om vi er på plass før innsjekk er klart, rusler vi bare litt rundt etter å ha fått satt fra oss bagasjen så lenge.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

(-/-/M)

Strasbourg
Dag 2

27. juli - Rüdesheim

Vi nyter frokosten og en rolig dag om bord, mens skipet seiler gjennom det vakre landskapet. Vi passerer blant annet Speyer med sin flotte katedral, de store havnebyene Ludwigshafen og Mannheim, den gamle bispebyen Worms og Mainz, hovedstaden i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz. Om ettermiddagen legger skipet til kai i Rüdesheim.

Her kan du bli med på en byrundtur (ikke inkludert) med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en tur ut til Drosselgasse. Her er det liv og røre – musikk og kafeer tett i tett. De smale brosteinsdekkende gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

(F/L/M)

Baren og salongen om bord på MS La Boheme
Dag 3

28. juli - Rüdesheim - Koblenz

Ferden går mot en av de aller vakreste delene av Rhinen, delen som ligger mellom Koblenz og Rüdesheim. Området kalles «Romantiske Rhinen», det sier jo litt. Elven slynger seg gjennom det vakre landskapet som er omringet av gamle ruiner, bølgende åssider dekkes av vinranker og majestetiske slott og festninger imponerer oss mens vi glir forbi. De 65 kilometerne mellom Koblenz og Rüdesheim er også UNESCO-vernet. Vi passerer Bacharach, Kaub, Oberwesel og sjarmerende Boppard.

Underveis passerer vi også den berømte Loreleiklippen, som er over 120 meter høy. I farvannet her har det tidligere vært mange fortvilte forlis, passasjen er smal og har skjulte hindringer under vann. I dag er det imidlertid godt merket og utgjør ingen fare!

Selve klippen har fått navn fra sagnet om Lorelei. Lorelei var, i følge legenden, en vakker kvinne, fortvilet av kjærlighetssorg, som skal ha kastet seg utfor og druknet. Hun ble så forvandlet til en vakker sirene, en skapning kjent fra gresk mytologi. En sirene er bare delvis kvinnelig, og de er beskrevet til å være de nydeligste vesener med langt, bølgete hår. Deres sang skal ha vært så forlokkende og fortryllende at den forhekset sjøfolk – med det fatale resultat at skipene gikk på grunn.

Skipet ligger i Koblenz over natten. Gamlebyen er skikkelig koselig, og byen ligger der hvor Rhinen møter Mosel.

(F/L/M)

Rhinen og Koblenz
Dag 4

29. juli - Koblenz - Mainz

Mens vi spiser frokost kaster skipet loss og seiler tilbake oppover Rhinen mot Mainz. Underveis passerer vi mange flotte borger som ligger høyt hevet over de endeløse vinmarkene langs elven. Vi spiser en deilig lunsj om bord og tidlig ettermiddag ankommer vi byen Mainz som ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker.

Utforsk byen på egenhånd – eller bli med på en byrundtur (utfluktspakke) gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Vi besøker også det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden, før vi returnerer til skipet.

(F/L/M)

Elvecruise på Rhinen er en hyggelig ferieform:)
Dag 5

30. juli - Mainz - Mannheim, Heidelberg

Om morgenen forlater vi Mainz og seiler mot Mannheim, hvor vi legger til kai rundt lunsjtider. Byen er utgangspunkt for en halvdagsutflukt (utfluktspakke) til Heidelberg, Tysklands eldste universitetsby. Vi ser Tysklands eldste universitet fra 1386 og ruinene av det tidligere så vakre Heidelberg slott, bygget av sandstein. Videre går vi til fots gjennom den gamle bydelen med sine mange vakre bygninger i barokkstil. Vi er tilbake om bord ved 18-tiden og gjør oss klare til festmiddag, etterfulgt av dans i salongen. Skipet seiler om natten siste strekning tilbake mot Strasbourg.

(F/L/M)

Heidelberg
Dag 7

31. juli- Strasbourg og hjemreise

Vi ankommer siste havn på turen, og er tilbake ved start, Strasbourg. Etter frokost sjekker vi ut av skipet og tar fatt på bussturen mot Frankfurt og flyplassen der. Turen tar cirka 2,5 timer.

Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, venter direkteflyet tilbake til Oslo om ettermiddagen. Som seg hør og bør i Tyskland, er det Lufthansa som tar oss hjemover. Vi lander på Oslo Lufthavn tidlig kveld.

(F/-/-)

Strasbourg, Frankrike

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar hoveddekk: kr 14 660

Pr. person i enkeltlugar øvre dekk: 15 780

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET 
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo – Frankfurt t/r med Lufthansa
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 23. november 2018
5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer om bord til måltidene og drikke servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
All transport ifølge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter som tilhører utfluktspakken (om ikke forhåndsbestilt)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører. Anbefalt beløp til besetningen om bord, se under tips
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka sju euro  pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser