Amsterdam

Elvecruise Rhinen fra Amsterdam

Til og fra Amsterdam via Nijmegen, Köln, Koblenz, Boppard og Düsseldorf.

Bli med på et helt herlig elvecruise på Rhinen om bord på det fine skipet MS Gerhard Schmitter! Underveis stopper vi i historiske byer med masser av atmosfære. Og det til god pris i enkeltlugar for alle. Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs Rhinen, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det blant annet stopp i vakre Amsterdam, Nijmegen, Köln og Koblenz før vi er tilbake i Nederlands flotte hovedstad.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Opplev Nederland og Tyskland på en og samme tur – uten stress
 • August er en fin tid å reise på disse kanter
 • Rhinen er en flott ferdselsåre med mye å se
 • Mange flotte stopp og utflukter
 • Fint skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon – og drikke til måltidene (unntatt champagne og viner fra vinliste)
 • Krydre med utflukter, om du vil
 • Enkeltlugar uten tillegg i pris!

Skipet vårt –MS Gerhard Schmitter

Rederi: Croisi
Byggeår: 2012
Lengde: 110 meter
Antall dekk: 3
Passasjerer 174

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar og dansegulv, og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt gode, franskinspirerte kjøkken. Wi-Fi i salongen og resepsjonen.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj og toalett, hårføner, radio, TV, minisafe og aircondition. Lugarene på det nederste dekket (her kalles kategorien hoveddekk siden den betegnelsen brukes av rederiet) har små vinduer, lugarene på midtdekk har store vinduer, mens lugarene på øvre dekk har vinduer som kan åpnes (såkalt fransk balkong).

Utfluktspakke Classic (forhåndskjøpes) pris 2 180

 • Dag 1 Kanalbåttur Amsterdam
 • Dag 2 Vindmøllene i Kinderdijk (til fots)
 • Dag 3 Kröller Müller Museum
 • Dag 4 Köln med katedralen (til fots)
 • Dag 5 Rüdesheim
 • Dag 6 Düsseldorf (til fots)
 • Dag 7 Amsterdam (byrundtur og besøk til en diamanthandler)

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet.

 • Amsterdam
 • Rüdesheim, Rhinen
Dag 1

18. august - Avreise Norge, ankomst Amsterdam

Fly fra Oslo om morgenen til Amsterdam med SAS. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Om vi er på plass før innsjekk er klart, rusler vi bare litt rundt etter å ha fått satt fra oss bagasjen så lenge.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Vi ligger til kai i Amsterdam over natten.

Amsterdam er Nederlands største by og hovedstad i landet, men ikke residensby for kongeparet og regjeringen. Byens historie kan spores tilbake til 1200-tallet da det var et mindre fiskersamfunn ved elven Amstels bredder. Senere ble det anlagt en demning for å skape en havn ved Amstel og byen vokste opp rundt den. Byen har ellers noe for enhver smak; museer, kunstgallerier, markeder, kanalcruise, vakker arkitektur og Anne Franks hus. Byen har en rik og fascinerende historie og tilbyr besøkende en slående kontrast mellom tradisjonell nederlandsk arkitektur og andre mer uvanlige landemerker. Diamanter og Amsterdam hører sammen, og byens diamantdistrikt er velkjent. Vi kommer tilbake til byen dag 7, og da blir det anledning til å se mer.

(-/-/M)

Koselige Amsterdam
Dag 2

19. august - Amsterdam - Kinderdijk - Nijmegen

Frokost og etterpå er dagen litt som du selv ønsker. For de som skal på utflukt, blir det til vindmøllene i Kinderdijk, 15 kilometer fra Rotterdam. Vindmøller og kanaler er et yndet fotomotiv og UNESCO har holdt sin hånd over området i over 20 år. Kan man kalle det alle vindmøllers mor? Uansett er det et komplekst og unikt system. Historie, vind, vann og mennesket i skjønn forening har gitt resultater.

Resten av dagen og kvelden tilbringes om bord. Vi seiler om ettermiddagen.  Nyt noe godt å drikke i salongen, og slapp av litt ute på dekk. Om kvelden er det middag.

(F/L/M)

Skipet vårt MS Gerhard Schmitter
Dag 3

20. august - Nijmegen - Köln

I dag kan du slappe av og ha tid til egen disposisjon i Nijmegen. Dette er en travel, men koselig havneby med et yrende studentmiljø. Gamlebyen byr på atmosfære og brostein og byen er perfekt for syklister, vi er tross alt i Nederland. Nijmegen er sammen med Maastricht den eldste byen i Nederland. Byen feiret i 2005 sitt 2000-årsjubileum. Du ser fremdeles rester fra den gamle bymuren og annen bebyggelse fra middelalderen. Et «must» er en tur i gamlebyen med «De Grote Markt». Nijmegen er også kjent for den fire dager lange Nijmegenmarsjen som avholdes i byen hvert år.

Skal du på utflukt, går turen til Kröller-Müller museum som ligger i hjertet av Hoge Veluwe nasjonalpark.

Museet har samlet arbeider fra nederlandske skulptører samt moderne malere og impresjonister. Her finnes også en stor samling av Van Goghs arbeider og flere av Picassos malerier. Uansett hva du velger, er det felles måltider om bord. Om ettermiddagen seiler skipet videre mot Köln.

Nyt middagen om bord.

(F/L/M)

Nijmegen
Dag 4

21. august - Köln - Koblenz

Köln er Tysklands fjerde største og den mest folkerike byen langs Rhinen. I den gamle bydelen med mer enn 2000 år gammel historie, ble nitti prosent av sentrum ødelagt under annen verdenskrig. Mange av bygningene er gjenoppbygd, deriblant tolv romanske kirker.

Om du skal på arrangert utflukt eller vil rusle i eget tempo, er det en by å regne med. Besøk gjerne Altstadt, med sine vakre gamle hus og sjarmerende gater. Toppen av alt er jo den imponerende gotiske Kölnerdomen, byens landemerke, som står på UNESCOs verdensarvliste, og som kom nesten uskadd gjennom krigen. Byggingen startet i 1248, og det tok mer enn 600 år å fullføre dette imponerende byggverket, som først sto ferdig i 1880. En staselig by trenger en flott katedral.

Om ettermiddagen seiler vi mot Koblenz.

(F/L/M)

Köln er en stilig by med katedralen av skikkelig størrelse
Dag 5

22. august - Koblenz - Rüdesheim - Boppard

Denne morgenen seiler vi. Om du skal på utflukt, går den til, Rüdesheim. Her kan du bli med på en byrundtur med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Det er også bare å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en tur ut til Drosselgasse. Her er det liv og røre – musikk og kafeer tett i tett. De smale brosteinsdekkende gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

Koblenz ligger der Mosel og Rhinen møtes. En av byens attraksjoner er Deutsches Eck (Det tyske hjørnet), hvor det står en monumental, 37 meter høy rytterstatue av keiser Wilhelm I fra 1897. Vi er på seilingens vei igjen, og fortsetter til Boppard der vi ligger til kai over natten.

Boppard, ikke et navn som er på alles reiseradar, kanskje? På tysk vis møter vi en skikkelig koselig by med flotte bindingsverkshus og slott. Vinproduksjon er også noe som hører med. Boppard er perfekt å rusle rundt i, full av historie og kultur – til og med på UNESCOs verdensarvliste

(F/L/M)

Dag 6

23. august - Boppard - Düsseldorf

Vi seiler og kommer etter hvert frem til Düsseldorf. Byen i seg selv er kjent for å være vågal i forhold til design, mote og arkitektur. Kunstscene har de også, så her er en by som følger med i tiden. Byboerne selv er regnet som både motebevisste og elegante, og byen er absolutt en av de mer velstående i landet. Medienhafen er et tydelig bevis på at de mener alvor, selveste Frank Gehry designet dette kontorområdet nede ved elvebredden.

Som de fleste tyske byer, er det er helt annen stemning og atmosfære inne i gamlebyen. Om du skal på utflukt eller ikke, byen venter. Skipet ligger her over natten.

(F/L/M)

Düsseldorf - alt på stell
Dag 7

24. august - Düsseldorf - Amsterdam

Vi seiler mot Amsterdam og legger til kai. Du har ettermiddagen fri til å se mer av denne flotte byen. Skal du på utflukt, blir det byrundtur og besøk hos diamanthandler. Alle måltider blir om bord som vanlig, og i kveld gjør vi litt ekstra stas på både oss selv og mannskapet. Det blir gallamiddag! Ikke fortvil, det er ikke så stivt som det høres ut som. Vi pynter oss litt ekstra og koser oss litt ekstra også denne siste kvelden om bord på «Gerhard».

(F/L/M)

Amsterdam
Dag 8

25. august- Amsterdam og hjemreise

Etter frokost blir det utsjekk og ilandstigning. Vi har forholdsvis tidlig avgang, SAS` direktefly går tidlig ettermiddag.

Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, blir det ankomst Oslo Lufthavn samme ettermiddag.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar hoveddekk: kr 16 970

Tillegg for enkeltlugar midt dekk: kr 1 010
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk: 1 570

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET 
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Amsterdam – Oslo med SAS
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 28. februar 2019
7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer om bord (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter (kan forhåndskjøpes gjennom utfluktspakken, kr 2 180 )
Utfluktene er med skipets guider og vi har disse felles med de andre passasjerene om bord
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet i store deler av verden. Rederiets anbefaling er cirka EUR 40 (totalt pr pers) til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

VIKTIG INFORMASJON
Elvecruise er dessverre ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. På utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje. Ombord- og ilandstigning skjer via en smal landgang, og få skip har heis. I flere havner er det vanlig at skipene fortøyes langside mot langside, med opptil tre–fire skip ved siden av hverandre. For å komme i land må man gå gjennom/over de andre skipene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser