Elvecruise på vakre Douro

Elvecruise på vakre Douro

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 30. juli 2023 / 8 dager / Pris fra 24.530,-

Reis i River Douro-regionen i Portugal blant vingårder og olivenlunder. Vinbruk i de portugisiske landsbyene ved soloppgang

Dourodalen – sjarmerende landsbyer, vingårder og en snev av «gamle dager».

Bli med på et helt herlig elvecruise på Douro, Europas vakreste elv - det tør vi påstå. Dette er turen som beviser at Portugal har alt vi nordmenn forbinder med en flott ferie. Vi byr på et avslappende cruise gjennom vakkert landskap. Langs elven Douro, i portvinens krybbe, har vi funnet det virkelig gode liv: Måltidene er av høy kvalitet, vi besøker både flotte byer og ærverdige vingårder og høydepunktet er selve opplevelsen av å cruise sakte oppover Douro-elven gjennom et frodig landskap dominert av vinranker og små landsbyer.

Douro renner gjennom Dourodalen, hvor du finner Portugals vakreste vinlandskap, med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Byen i seg selv er også en sjarmbombe av rang. Her oser det historie og vakker stemning nær sagt overalt.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar på og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Historiske Porto med sin vakre gamleby og storslåtte arkitektur
 • Jernbanestasjonen i Porto – et kunstverk i seg selv!
 • Europas vakreste elv!
 • Fadomusikk og forrykende flamencoshow om bord
 • Mye inkludert - enkeltlugar uten tillegg
Porto, Portugal gamlebyens skyline fra over Douro-elven.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 30.07.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 8

  Priser fra: 24.530,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 31.07.2023

  Tilgjengelighet: Få plasser

  Dager: 8

  Priser fra: 20.520,-

  Reiseleder: Sandra Miard

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+20
+19

Program

7 frokoster, 6 lunsjer og 7 middager inkludert

Skipet vårt 30. juli - MS Amalia Rodrigues (premium-skip)

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget 2018. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 75 m langt og kan ta 138 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk med et lite basseng om bord. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Utover dette er lugarene identiske.

Utfluktspakke Classic (forhåndskjøpes senest 65 dager før avreise) pris: 3 800

Skipet vårt 31. juli – MS Infante Don Henrique (standard-skip)

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget 2003, renovert i 2014. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 75 m langt og kan ta 138 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk med et lite basseng om bord. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong, på midtdekk er det store vinduer, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Utover dette er lugarene identiske.

Utfluktspakke Classic (forhåndskjøpes senest 65 dager før avreise) pris: 3 800

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Porto

Middag

På avgangen 30. juli flyr vi med TAP via Lisboa med avreise Oslo midt på dagen og ankomst Porto om kvelden.

På avgangen 31. juli flyr vi fra Oslo om morgenen med Brussels Airlines. Mellomlanding og flybytte i Brussel.

Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Vi sjekker inn og gjør oss litt kjent om bord.

Vi finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

Om kvelden er det også valgfri busstur gjennom Porto for å oppleve den vakre byen "by night" (utfluktspakke). Smale gater og trange smug, sjarmerende hus og vakre kirker dekt av Portugals særegne, blå fliser. Byen har mange imponerende katedraler og for en jernbanestasjon! Sao Bento er vakkert dekorert og kanskje en av verdens flotteste. Dette er bare noen få eksempler på kultur og arkitektur som Porto har å tilby. I den sjarmerende bydelen Ribeira kan man fortsatt føle historiens sus, og byens beliggenhet ved Douros elvemunning har betydd mye. Herfra reiste de første portugisiske oppdagerne ut på sine ekspedisjoner, og vi har også mye å oppdage på vår ferd!

Hus i forskjellige stilarter i Porto.

Porto

Dag 2

Porto - Régua

Frokost, lunsj og middag

Porto er en av Portugals eldste byer og er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Den historiske delen av sentrum står på UNESCOs verdensarvliste og er et herlig virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker, blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet.

Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Vinen blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Om morgenen tilbys en valgfri byrundtur i Porto (utfluktspakke), hvor vi får se byens største severdigheter, blant annet Palacio da Bolsa (børspalasset) og det mest fremtredende gotiske byggverket, San Fransisco-katedralen. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia, hvor vi blir vist rundt og får smake på den «dyrebare nektaren». Om ettermiddagen seiler vi mot neste havn. Benytt ettermiddagen til å nyte seilasen fra orkesterplass på soldekket eller i salongen, og beskue det vakre landskapet vi passerer.

Skipet seiler gjennom slusen i Carrapatelo, en av de høyeste i Europa, før det ankommer Régua om kvelden.

Dag 3

Régua - Vega de Terrón og flamenco

Frokost, lunsj og middag

Vi begynner dagen med en utflukt til Vila Real (utfluktspakke), en by med variert religiøs arkitektur. Videre til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på Mateus-­vinflaskenes etikett. Slottskapellet her regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen før retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til Pinhão.

Mens vi nyter en deilig lunsj fortsetter cruiset gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det panoramautsikt til terrasserte vinmarker opptil 700 meter oppover de bratte dalsidene. Vi seiler gjennom slusene ved Valeria og Pocinho og ankommer den spanske grensebyen Vega de Terrón om kvelden. Etter middag får vi et forrykende flamencoshow om bord.

Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

Dag 4

Barca d'Alva (valgfri utflukt til Salamanca)

Frokost, lunsj og middag

I dag kan du bli med på en valgfri heldagsutflukt til Salamanca i Spania, med lunsj (utfluktspakke). Bussturen tar to timer hver vei, og dette bør du få med deg!

Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Plaza Mayor er en av Spanias aller vakreste. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder i Europa. Den«nye» katedralen er et imponerende skue, bygget mellom 1513 og 1733.

Skinken som byen er så kjent for – jamón ibérico – bør du enten smake på mens du er her, eller få med litt av den hjem. Og hvis du virkelig vi ha det aller beste, bør du smake på pata negra den mest eksklusive versjonen av skinken. Men den har også en eksklusiv pris …

Retur til skipet, som ligger i grensebyen Barca d’Alva. Dagen avsluttes med middag ombord. Underholdning blir det også i kveld.

Skipet ligger ved kai i Barca d’Alva over natten.

Dag 5

Barca d'Alva - Ferradosa - Pinhão

Frokost, lunsj og middag

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria.

Etter lunsj blir det et kort stopp i Ferradosa, som er utgangspunkt for en utflukt med buss gjennom vindistriktet (utfluktspakke). Vi kjører på småveier langs de terrasserte vinmarkene med storslått utsikt over dalen og elven. Underveis blir det besøk og vinsmaking på en lokal quinta (vingård).

I mellomtiden seiler skipet til Pinhão, hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Før middag er det tid til å utforske gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk. Om kvelden er det festmiddag om bord.

Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

Flismaleri

Flott togstasjon i Pinhão

Dag 6

Pinhão – Porto, fado om kvelden

Frokost, lunsj og middag

På formiddagen er det utflukt til Lamego (utfluktspakke) med besøk i den vakre barokkirken Nossa Senhora dos Remédios, et av Portugals viktigste pilegrimsmål. Kirken fra 1800-tallet utmerker seg med den hvite fasaden som domineres av en barokk trapp med 686 trappetrinn.

Etter lunsj om bord kan du slappe av på soldekket mens skipet seiler gjennom flere store sluser, den siste strekningen på vei tilbake til Porto. I kveld er det bare å nyte middagen som blir etterfulgt av underholdning med fado. Garantert stemningsfullt og fado hører med i Portugal.

Dag 7

Porto

Frokost, lunsj og middag

Etter frokost kan vi anbefale en halvdagsutflukt til middelalderbyen Guimaraes (utfluktspakke). Dette er en historisk by, grunnlagt på 800-tallet med navnet Vimaranes. Byen hadde en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal og var også landets første hovedstad. Gamlebyen, en labyrint av trange gater og flotte bygninger fra 1300-tallet, står på UNESCOs liste. Vi besøker også det imponerende middelalderpalasset Dukes of Braganza.

Alle er om bord igjen til lunsj og resten av dagen til egen disposisjon.

Tips i Porto: Nyt utsikten over byen fra toppen av Torre dos Clérigos, et ikonisk kirketårn i barokk stil. Et «must» å besøke er en av verdens vakreste bokhandler, Livraria Lello & Irmão (UNESCO). Reis tilbake i tid og nyt en kopp te på Café Majestic fra 1921, eller bare beskue bylivet fra en fortauskafé i Cais de Ribeira.

Dagen avsluttes med dans om bord – og selvsagt nok en velsmakende middag.

Dag 8

Porto og hjemreise

Frokost

Etter frokost er det på tide å sjekke ut fra skipet. Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, sier vi farvel til mannskapet om bord.

På avgangen fra Norge 30. juli er det avreise med TAP om formiddagen og ankomst Oslo Lufthavn tidlig kveld etter mellomlanding og flybytte i Lisboa.

På avgangen som går fra Norge 31. juli er det Brussels Airlines flyr oss tilbake samme vei med avgang fra Porto om ettermiddagen. Ankomst Oslo Lufthavn etter mellomlanding og flybytte i Brussel er sent om kvelden.

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo - Porto tur/retur
 • 7 netter på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord på skipet (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport og utflukter ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring