Vakre, vakre Dourodalen

Elvecruise på vakre Douro – Portugal

Dourodalen – sjarmerende landsbyer, vingårder og en snev av  «gamle dager».

Bli med på et helt herlig elvecruise på Douro med det lekre skipet MS Gil Eanes! Dette er turen som beviser at Portugal har alt vi nordmenn forbinder med en flott ferie. Vi byr på et avslappende cruise gjennom vakkert landskap. Langs elven Douro, i portvinens krybbe, har vi funnet det virkelig gode liv: Måltidene er av høy kvalitet, vi besøker både flotte byer og ærverdige vingårder og høydepunktet er selve opplevelsen av å cruise sakte oppover Douro-elven gjennom et frodig landskap dominert av vinranker og små landsbyer.

Douro renner gjennom Dourodalen, hvor du finner Portugals vakreste vinlandskap, med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin. Byen i seg selv er også en sjarmbombe av rang. Her oser det historie og vakker stemning nær sagt overalt.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

 • Avreise 21.07.2020
 • Tilgjengelighet Få ledige
 • Dager 8 dager
 • Priser fra 21 450,-
 • Bestill nå

Høydepunkter, skipet og utfluktspakke

 • Historiske Porto med sin vakre gamleby og storslåtte arkitektur
 • Besøk til portvinshus
 • Se en av verdens vakreste bokhandler
 • Jernbanestasjonen i Porto – et kunstverk i seg selv!
 • Middelalderbyen Guimaraes med trange gater og hus fra 1300-tallet
 • Solar de Mateus-palasset
 • Imponerende sluseanlegg
 • Middelalderbyen Salamanca (UNESCO), også kalt «Den gylne byen»
 • Nytt skip der noen lugarer har franske balkonger og det er basseng på soldekk
 • Fadomusikk og forrykende flamencoshow om bord
 • Utfluktspakken!
 • Alt av mat og drikke er inkludert (unntatt vin og champagne fra vinlisten)
 • Godt reisefølge

MS Gil Eanes
Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2015. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Skipet er 75 m langt og kan ta 132 passasjerer. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord. Lugarene på øvre dekk og midtdekk har fransk balkong, mens lugarene på nedre dekk har mindre vinduer som ikke kan åpnes. Utover dette er lugarene identiske.

Utfluktspakke Classic (forhåndskjøpes senest 65 dager før avreise) pris: 3 200

 • Dag 1 Porto, kveldstur med buss
 • Dag 2 Porto, byrundtur med besøk i portvinshus
 • Dag 3 Porto, Guimares
 • Dag 4 Régua Vila Real og Solar de Mateus
 • Dag 5 Barca d`Alva, Salamanca i Spania inkl lunsj
 • Dag 6 Ferradosa, Vindistriktet og besøk på vingård
 • Dag 7 Pinhão, Middelalderbyen Lamego

Utfluktene er med lokalguide (engelsk, tysk, fransk) og foregår sammen med de andre passasjerene fra skipet.

 • Portugal, Porto, Douro, Dourodalen
 • Portugal, Regua, Dourodalen, Douro
 • Portugal, Douro, Dourodalen, Castelo Rodrigo
 • Portugal, Dourodalen, Douro, Barca d'Alva
 • Portugal, Douro, Dourodalen
Dag 1

21. juli - Avreise Norge, ankomst Porto

Fly fra Oslo grytidlig om morgenen til Porto med KLM. Mellomlanding og flybytte i Amsterdam. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Vi er tidlig fremme, og dermed er det litt tid til å rusle rundt i byen før innsjekking på skipet åpner om ettermiddagen.

Vi finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

Om kvelden er det også valgfri busstur gjennom Porto for å oppleve den vakre byen (utfluktspakke). Smale gater og trange smug, sjarmerende hus og vakre kirker dekt av Portugals særegne, blå fliser. Byen har mange imponerende katedraler og for en jernbanestasjon! Sao Bento er vakkert dekorert og kanskje en av verdens flotteste. Dette er bare noen få eksempler på kultur og arkitektur som Porto har å tilby. I den sjarmerende bydelen Ribeira kan man fortsatt føle historiens sus, og byens beliggenhet ved Douros elvemunning har betydd mye. Herfra reiste de første portugisiske oppdagerne ut på sine ekspedisjoner, og vi har også litt å oppdage på vår ferd!

(-/-/M)

Sjarmerende Porto
Dag 2

22. juli - Porto med fadounderholdning om kvelden

Porto er en av Portugals eldste byer og er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Den historiske delen av sentrum står på UNESCOs verdensarvliste og er et herlig virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker, blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet.

Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Vinen blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden.

Om morgenen tilbys en valgfri byrundtur i Porto (utfluktspakke), hvor vi får se byens største severdigheter, blant annet Palacio da Bolsa (børspalasset) og det mest fremtredende gotiske byggverket, San Fransisco-katedralen. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia, hvor vi blir vist rundt og får smake på den «dyrebare nektaren». Om ettermiddagen kan du utforske Porto videre på egen hånd.

Tips:

Nyt utsikten over byen fra toppen av Torre dos Clérigos, et ikonisk kirketårn i barokk stil.
Et «must» å besøke er en av verdens vakreste bokhandler, Livraria Lello & Irmão (UNESCO).
Reis tilbake i tid og nyt en kopp te på Café Majestic fra 1921, eller bare beskue bylivet fra en fortauskafé i Cais de Ribeira.

Etter en deilig middag om bord får vi noen smakebiter av den tradisjonsrike, portugisiske fadomusikken i salongen. Skipet ligger til kai i Porto over natten.

(F/L/M)

Porto
Dag 3

23. juli - Porto - Régua

Etter frokost kan vi anbefale en halvdagsutflukt til middelalderbyen Guimaraes (utfluktspakke). Dette er en historisk by, grunnlagt på 800-tallet med navnet Vimaranes. Byen hadde en viktig rolle i dannelsen av staten Portugal og var også landets første hovedstad. Gamlebyen, en labyrint av trange gater og flotte bygninger fra 1300-tallet, står på UNESCOs liste. Vi besøker også det imponerende middelalderpalasset Dukes of Braganza.

Alle må være om bord igjen til lunsj og mens vi spiser, kaster skipet loss. Cruiset oppover Dourodalen er i gang.
Benytt ettermiddagen til å nyte seilasen fra orkesterplass på soldekket eller i salongen, og beskue det vakre landskapet vi passerer. Skipet seiler gjennom slusen i Carrapatelo, en av de høyeste i Europa, før det ankommer Régua om kvelden.
Dagen avsluttes med dans om bord – eller hva med en kveldstur i land på egen hånd? Skipet ligger ved kai i Régua over natten.

(F/L/M)

Vakkert, rett og slett:)
Dag 4

24. juli - Régua - Vega de Terrón og flamenco

Vi begynner dagen med en utflukt til Vila Real (utfluktspakke), en by med variert religiøs arkitektur. Videre til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på Mateus-­vinflaskenes etikett. Slottskapellet her regnes for å være en av de vakreste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen før retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til Pinhão.

Mens vi nyter en deilig lunsj fortsetter cruiset gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det panoramautsikt til terrasserte vinmarker opptil 700 meter oppover de bratte dalsidene. Vi seiler gjennom slusene ved Valeria og Pocinho og ankommer den spanske grensebyen Vega de Terrón om kvelden. Etter middag får vi et forrykende flamencoshow om bord. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

(F/L/M)

Regua, Dourodalen
Dag 5

25. juli - Vega de Terrón – Barca d'Alva (valgfri utflukt til Salamanca)

I dag kan du bli med på en valgfri heldagsutflukt til Salamanca i Spania, med lunsj (utfluktspakke). Bussturen tar to timer hver vei, og dette bør du få med deg!

Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Plaza Mayor er en av Spanias aller vakreste. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder i Europa. Den«nye» katedralen er et imponerende skue, bygget mellom 1513 og 1733.

Skinken som byen er så kjent for – jamón ibérico – bør du enten smake på mens du er her, eller få med litt av den hjem. Og hvis du virkelig vi ha det aller beste, bør du smake på pata negra den mest eksklusive versjonen av skinken. Men den har også en eksklusiv pris …

Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva.

Dagen avsluttes med middag, nå blir det barbecue som alltid er godt og populært.  Skipet ligger ved kai i Barca d’Alva over natten.

(F/L/M)

Mulighet for å være med på utflukt til vakre Salamanca
Dag 6

26. juli - Barca d'Alva - Ferradosa - Pinhão

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria.
Etter lunsj blir det et kort stopp i Ferradosa, som er utgangspunkt for en utflukt med buss gjennom vindistriktet (utfluktspakke). Vi kjører på småveier langs de terrasserte vinmarkene med storslått utsikt over dalen og elven. Underveis blir det besøk og vinsmaking på en lokal quinta (vingård).

I mellomtiden seiler skipet til Pinhão, hvor de som har vært på utflukt kommer om bord igjen. Før middag er det tid til å utforske gamlebyen i Pinhão på egen hånd. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er vel verdt et besøk. Om kvelden er det festmiddag om bord. Skipet ligger ved kai i Pinhão over natten.

 

(F/L/M)

Dag 7

27. juli - Pinhão – Porto

På formiddagen er det utflukt til Lamego (utfluktspakke) med besøk i den vakre barokkirken Nossa Senhora dos Remédios, et av Portugals viktigste pilegrimsmål. Kirken fra 1800-tallet utmerker seg med den hvite fasaden som domineres av en barokk trapp med 686 trappetrinn.

Etter lunsj om bord kan du slappe av på soldekket mens skipet seiler gjennom flere store sluser, den siste strekningen på vei tilbake til Porto. Ankomst Porto sent om kvelden.

(F/L/M)

Porto
Dag 8

28. juli - Porto og hjemreise

Etter frokost er det på tide å sjekke ut fra skipet. Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, sier vi farvel til mannskapet om bord. Air France flyr oss tilbake samme vei med avgang fra Porto om ettermiddagen. Ankomst Oslo Lufthavn etter mellomlanding og flybytte i Paris er sen kveld.

(F/-/-)

Porto byr på litt av hvert:)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar nedre dekk: kr 21 450

Tillegg for enkeltlugar midtdekk: 1 800
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk kr 2 200

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Porto-Oslo med KLM og Air France
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Drikkevarer (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
All transport ifølge program
Lokale guider
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfri utfluktspakke om ikke bestilt på forhånd
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører (se anbefaling under)
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen, vi anbefaler at passet uansett er gyldig minst 6 mnd etter utreise. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Anbefalt beløp til besetningen om bord på skipet er cirka 50 euro pr. person, og cirka en euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser