Vakre, vakre Dourodalen

Elvecruise på vakre Douro – Portugal

Dourodalen – sjarmerende landsbyer, vingårder og en snev av  «gamle dager».

Bli med på et helt herlig elvecruise på Douro med det lekre 4* skipet MS Douro Splendour! Dette er turen som beviser at Portugal har alt vi nordmenn forbinder med en flott ferie. Vi byr på et avslappende cruise gjennom vakkert landskap. Langs elven Douro, i portvinens krybbe, har vi funnet det virkelig gode liv: Måltidene er av høy kvalitet, vi besøker både flotte byer og ærverdige vingårder og høydepunktet er selve opplevelsen av å cruise sakte oppover Douro-elven gjennom et frodig landskap dominert av vinranker og små landsbyer.

Douro renner gjennom Dourodalen, hvor du finner Portugals vakreste vinlandskap, med bratte fjellsider og tradisjonsrike byer. Cruiset starter og ender i Porto, som i århundrer har vært synonymt med portvin.

Mens byer og land passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Elvecruiseskipene fra rederiet CruiseAway er komfortable og kjent for sitt gode kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter og om skipet

 • Portugal og Dourodalen vil overraske deg – det er såååå fint der!
 • Herlige Porto
 • Mange flotte stopp
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon – inkludert ettermiddagskaffe og kaker samt kveldssnacks
 • Levende musikk i salongen
 • Fine utflukter gjennom utfluktspakken – om du vil
 • Enkeltlugar til knallpris!

Skipet vårt –MS Douro Splendour (4*)

MS Douro Splendour (4*+)
Byggeår 2017/2018
Lengde 79,9 m
Antall dekk 3
Passasjerer 126

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong med bar, treningsrom, soldekk med et lite basseng og heis (går ikke til soldekk). Wi-Fi i fellesarealene om bord. SPA-behandlinger tilbys om bord mot betaling.
Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårføner, minisafe, TV, air­condition og to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Standardlugarene er cirka 14 m². Suitene er noe større og har en liten sittegruppe. Lugarene på nedre dekk har mindre vindu (som ikke kan åpnes). Lugarene på hoveddekk og øvre dekk (inkl. suitene) har vindu fra gulv til tak som delvis kan åpnes, såkalt fransk balkong.

Se dekkplan her

 • Portugal, Porto, Douro, Dourodalen
 • Portugal, Regua, Dourodalen, Douro
 • Portugal, Douro, Dourodalen, Castelo Rodrigo
 • Portugal, Dourodalen, Douro, Barca d'Alva
 • Portugal, Douro, Dourodalen
Dag 1

19. juli - Avreise Norge, ankomst Porto

Fly fra Oslo om morgenen til Porto med Lufthansa. Mellomlanding og flybytte i Frankfurt Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Vi finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag om bord, møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

(-/-/M)

Sjarmerende Porto
Dag 2

20. juli - Porto – Régua - Pinhão

Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset oppover Dourodalen begynner. Om formiddagen legger vi til i Régua. Herfra tilbys en valgfri utflukt.

Denne går til Solar de Mateus-palasset, udødeliggjort på etiketten til Mateus Rosé-flaskene. Palasset fra 1700-tallet regnes for å være en av de flotteste barokkbygningene i Portugal. Det blir tid til en spasertur i den vakkert anlagte hagen. Det er også lagt inn en rundtur i Vila Real, en by med variert religiøs arkitektur.

Om kvelden kommer vi til Pinhão. Gamlebyen i Pinhão ses fint på egen hånd om tiden strekker til. Byens gamle jernbanestasjon, kjent for sine vakre azulejos (tradisjonelle portugisiske fliser), er nydelig. Byen er omgitt av vinmarkene som produserer noen av landets beste portviner

I kveld spiser vi middag i land på en quinta, en lokal vingård og restaurant. Menyen vi får servert er inspirert av det tradisjonelle portugisiske kjøkkenet, basert på lokale råvarer. Hver rett akkompagneres av en lokal vin, som bidrar til å høyne smaksopplevelsen. Skipet ligger i Pinhão til tidlig neste morgen.

(F/L/M)

Porto
Dag 3

21. juli - Pinhão – Vega de Terrón

Vi nyter en rolig morgen og formiddag om bord mens skipet seiler videre oppover dalen mot grensen til Spania. Etter lunsj kommer vi til Vega de Terrón. Herfra tilbys det en valgfri utflukt til den lille landsbyen Castelo Rodrigo. Romerne bygde en festning her. Senere var landsbyen en periode under Spania, før den kom under det portugisiske kongedømmet i 1297. Gjennom århundrene har jøder, arabere og kristne levd i fredelig sameksistens her. Dere besøker først ruinene av det gamle slottet som har flott utsikt over olivenlundene og vinmarkene i dalen. Fra slottet rusler dere gjennom landsbyen, hvor man fremdeles kan se spor etter den jødiske befolkningen som bodde her under den spanske inkvisisjonen. Besøket avsluttes med besøk i den lille kirken.

Denne lørdagskvelden er det «Captain`s dinner», festmiddag om bord, som seg hør og bør på et skip. Skipet ligger ved kai i Vega de Terrón over natten.

(F/L/M)

Regua, Dourodalen
Dag 4

22. juli - Vega de Terrón – Barca d'Alva (valgfri utflukt til Salamanca)

I dag kan du bli med på en valgfri heldagsutflukt til Salamanca i Spania. Salamancas historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste. Universitetet i Salamanca er et av de eldste og mest berømte i Europa. Her møttes lærde fra så vel kristne som arabiske og jødiske kulturer fra 1200- til 1400-tallet, mens det var religionsforfølgelse andre steder i Europa. Etter ankomst samles dere på Plaza Mayo i hjertet av byen, og for å få en kort orientering om byens attraksjoner, butikker og kafeer. Deretter får du tid til å utforske byen på egen hånd, før dere møtes til lunsj på en lokal restaurant. Lunsjen inkluderer et forrykende flamencoshow. Om ettermiddagen er det byrundtur i Salamanca, som avsluttes med besøk i den «nye» katedralen, bygget mellom 1513 og 1733. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til grensebyen Barca d’Alva.

Dagen avsluttes med middag, nå blir det barbecue som alltid er godt og populært.  Skipet ligger ved kai i Barca d’Alva over natten.

(F/L/M)

Mulighet for å være med på utflukt til vakre Salamanca
Dag 5

23. juli - Barca d’Alva – Cais de Espinho - Régua

Nå seiler snart vi gjennom hjertet av vindistriktet i Dourodalen. På begge sider av elven er det terrasserte vinmarker oppover de bratte dalsidene. I dag tilbys det også en valgfri utflukt.

Lamego venter for den som vil. Lamego ligger omtrent en mil unna Douro og byr på en fantastisk, barokk trapp som snirkler seg oppover til kirken. Igreja de Nossa Senhora dos Remedios er et viktig pilgrimsmål, og troner på toppen. Selve gamlebyen har en perfekt blanding av smale, stemningsfulle gater og skyggefulle bulevarder. Når vi legger til en god andel historiske monumenter og noen grønne lunger, er dette et hyggelig sted å tilbringe litt tid.

Nyt en avslappende formiddag om bord, mens skipet seiler tilbake nedover elven og gjennom slusene ved Pocinho og Valeria.

Skipet ligger til kai her i Régua over natten.

(F/L/M)

Pinhão
Dag 6

24. juli - Régua – Entre-os-Rios

I løpet av dagen blir det besøk ved en av de mange vingårdene i området, hvor vi får se hvordan portvinen produseres. Og selvsagt får vi smake på de edle dråpene.

Etter lunsj fortsetter cruiset, og vi passerer igjen de høye Carrapatelo- og Bagaúste-slusene. Slapp av om bord – og hygg deg med en god bok på soldekket. Før middag ankommer skipet Entre-os-Rios, hvor det blir liggende til kai over natten. Entre-os-Rios, ligger der bielven Rio Tãmega renner ut i Douro. Etter middag får vi besøk av en lokal gruppe, som underholder med portugisisk folkemusikk i salongen. Skipet ligger over natten i Entre-os-Rios.

 

(F/L/M)

Dourodalen
Dag 7

25. juli - Entre-os-Rios – Porto

Tidlig om morgenen forlater vi Entre-os-Rios og seiler siste strekningen tilbake til Porto. Ankomst før lunsj. Porto er med sine cirka 300 000 innbyggere Portugals nest største by. Det historiske sentrum av byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et virvar av smale gater, bueganger og imponerende kirker – blant annet Sé-katedralen fra 1100-tallet. Men fremfor alt er Porto kjent for vinen som bærer byens navn. På den andre siden av elven for sentrum, i bydelen Vila Nova de Gaia, ligger de gamle portvinshusene fra 1700-tallet. Druene blir fraktet hit fra vinmarkene i Dourodalen, foredlet og lagret i de store portvinskjellerne, før de tappes på flasker og distribueres over hele verden. Litt portvin hører med her også, vi besøker en portvin-lodge.

Om ettermiddagen tilbys det en valgfri byrundtur i Porto. Turen avsluttes med besøk i et av portvinshusene i Vila Nova de Gaia. Her blir det omvisning og smaksprøver på den «dyrebare nektaren». Om kvelden er det atter en middag om bord, siste kvelden markeres med hygge og god mat.  Skipet ligger ved kai i Porto over natten.

(F/L/M)

Porto
Dag 8

26. juli - Porto og hjemreise

Etter frokost er det på tide å sjekke ut fra skipet. Med bagasjen full av gode opplevelser og mange inntrykk, sier vi farvel til mannskapet om bord. Lufthansa flyr oss tilbake samme vei med avgang fra Porto om ettermiddagen. Ankomst Oslo Lufthavn etter mellomlanding og flybytte i Frankfurt er sen kveld.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i enkeltlugar nedre dekk: kr 20 650

Tillegg for enkeltlugar midtdekk: 700
Tillegg for enkeltlugar øvre dekk kr 1 400
Tillegg for enkeltlugar juniorsuite  kr 1 990
Tillegg for enkeltlugar mastersuite kr 2 800

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Porto-Oslo med Lufthansa
For avreise fra andre byer, ta kontakt for tilbud
Flyskatt og avgifter pr 7. mars 2018
7 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Ettermiddags kaffe/kaker
Kaffe og te hele døgnet om bord
Kveldssnacks
Utflukter ihht. program
Levende musikk i salongen
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfri utfluktspakke som forhåndsbestilles i god tid (kr 2 590)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører. Anbefalt beløp til besetningen om bord på skipet er cirka syv euro pr. person pr. dag, og cirka en euro pr. utflukt til lokale guider og sjåfører.
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger ikke visum for denne reisen. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig. Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 19 deltakere. Om det skulle blir for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 15. mars 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser