Elvecruise på russiske vannveier – fra St. Petersburg til Moskva

Russiske vannveier på Volga, Svir og Neva – gjennom 18 sluseanlegg!

Bli med på et spennende og annerledes elvecruise med skipet MS Nikolay Chernyshevsky! Til en veldig god pris i enkeltlugar. Underveis stopper vi i historiske byer med masser av atmosfære. En reise i både tid og sted der bondelandet og hverdagsliv blander seg med moderne storbyer. Her fokuseres det både på små trehus, vindmøller og kirker av diverse størrelser og særpreg. Trekirken med hele 22 kupler på Kizji-øya imponerende!

St. Petersburg er regnet av mange som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisme bruser med fjærene. Historien er magisk, men også brutal i denne byen: Den huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig, Dostojevskjij (født i Moskva men flyttet hit som ung mann) og den mystiske Rasputin som skal ha blitt tatt av dage her. Fortiden har mange mørke minner, men summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel og hjerte.

Moskva er Europas største by og Russlands hovedstad, konstant i utvikling. Grått maktsentrum fra østblokktiden? Glem det! Her finner vi en moderne storby med alle tilbud, samtidig som det historiske er sterkt forankret i Den Røde Plass og Kreml.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Mens landsbyer og byer passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner.

Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en interessant tid om bord. Merk at det å være på elvecruise i Russland medfører en helt annen standard enn på andre elver vi har. Ha et åpent sinn, forvent det uventede. Du vil få en uforglemmelig reise.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 

  • Enkeltlugar uten tillegg

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

  • Russland til vanns – uten stress
  • Seil over innsjøene Onega og Ladoga, og gjennom atten sluseanlegg på de mektige elvene Volga, Svir og Neva
  • Opplev Den røde plass i Moskva og Eremitasjen i St. Petersburg
  • Kirken på Kizji-øya
  • Tre elver på en gang!
  • Mange opplevelsesrike utflukter
  • Helpensjon – inkludert ettermiddagskaffe og kaker samt kveldssnacks
  • Levende musikk i salongen
  • Enkeltlugar til alle

Skipet vårt –MS Nikolay Chernyshevsky 

Rederi: Vodohod
Byggeår: 1981, renovert 2017/2018
Lengde: 125 meter
Antall dekk: 5
Passasjerer: 254

Lugarene er fordelt på fire dekk (Carpe Diem har på de to øverste dekkene, midt dekk og boat deck som er øvre dekk) og er alle utvendige med vindu. Alle enkeltlugarer ligger på midt dekk og øvre dekk. Vær oppmerksom på at disse lugarene er små og har en smal enkeltseng. De måler 1,6 x 4 meter som tilsvarer 6,4 m2. Lugarene har aircondition, TV med internasjonale kanaler og safe. Badene har dusj med hårføner og er av enkel standard. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i fellesområdene. Fellesområdene består av restaurant, en observasjonslounge/bibliotek, soldekk og bar. Om bord finnes også strykerom, sauna, et lite trimrom og souvenirbutikk. Det er også lege om bord, muligheter for massasje, samt frisør.

På dette cruiset har vi også noen få twin-lugarer på midtdekk samt én junior suite på samme dekk. Det øvrige under er generelle opplysninger om lugarene om bord.

Twin-lugarene på midtdekk og øvre dekk (10 m2) har to enkeltsenger, det har også deluxe lugarene på hoveddekk (13 m2). Deluxe lugarene på midtdekk (13-15 m2) har enten 2 separate senger eller 2 senger som kan settes sammen. Deluxe lugarene på øvre dekk (15 m2) har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng. Juniorsuitene på midtdekk (23,5 m2) har dobbeltseng og sittegruppe.

Les mer om dekkplan her

Dag 1

13. juli - Avreise Norge, ankomst St. Petersburg

Fly fra Oslo om morgenen til Riga med Air Baltic. Etter mellomlanding og flybytte, lander vi i St. Petersburg om ettermiddagen. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Vi finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Skipet ligger to netter i St. Petersburg før vi seiler. Vi møtes til middag om bord om kvelden.

På dette elvecruiset er de aller fleste utfluktene inkludert. Det er to som må forhåndsbestilles via Carpe Diem og noen få andre som kan bestilles og betales om bord. Dette vil beskrives i programmet under.

(-/-/M)

St. Petersburg er en elegant og vakker by
Dag 2

14. juli - St. Petersburg!

Ah, tenk å våkne opp til denne flotte byen!

Etter frokost er det ut på tur i denne utrolig vakre byen grunnlagt av Peter den store. Han ble kronet til tsar bare 10 år gammel, og hadde etter hvert mål om å gjøre landet til en europeisk stormakt. Byen er i dag fortsatt dypt forankret i russisk kultur, til tross for sterke europeiske impulser. Byplanen er preget av veldige dimensjoner med brede, rette avenyer og store åpne plasser. Den er bygget på elven Nevas delta og innenfor bygrensene finner vi intet mindre enn over hundre øyer og flere hundre broer! Hovedgaten Nevskij Prospekt er 25 meter bred og cirka fire km lang.

St. Petersburg er regnet av mange som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisime bruser med fjærene. Historien er magisk, men også brutal: den huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig samt Dostojevskij (født i Moskva men flyttet hit som ung mann) og den mystiske Rasputin som skal ha blitt tatt av dage her. Fortiden har mange mørke minner, men summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel. St. Petersburg kalles også for Russlands Venezia og Amsterdam grunnet de mange kanalene. Peter den store var selv i Holland for å studere båtbygging og satte senere byplanleggingen ut i livet med inspirasjon fra Amsterdam.

Dagens byrundtur med buss gir oss mange smakebiter. Vi ser blant annet St. Isak-katedralen med den store gullkuppelen, Nevskij Prospekt – byens handlegate, og Blodskirken med de fargerike løkkuplene. Det blir omvisning i Peter-Paul-festningen, hvor tsarene ligger begravet. Den ligger på en liten øy og var tidligere et beryktet statsfengsel. Det var etter byggingen av denne festningen at planleggingen av St. Petersburg begynte.

Vi spiser lunsj på en restaurant i byen før vi skal la oss overvelde og begeistre av et av verdens desidert flotteste museer. Det ligger i Vinterpalasset, hjemmet til de seks siste tsarene. Hele seks praktfulle bygninger ligger langs elven Neva, den mest kjente er Vinterpalasset. Museet ble grunnlagt av Katarina den store på 1700-tallet da hun kjøpte en kolleksjon av malerier fra Berlin. Nyt verker av da Vinci, Michelangelo, Rafael og Titian sammen med Rubens, Rembrandt, Rodin, Renoir, Picasso, Matisse og van Gogh. De russiske kronjuvelene har også sin plass i samlingen sammen med Fabergès juvelkunst. Det sies at dersom man ser på hver gjenstand i ett minutt, trenger man 11 år for å ha sett alt.

Kveldens valgfrie utflukter er folkloreshow, ballett eller St. Petersburg by night.

(F/L/M)

Church of the Savior on Blood, St. Petersburg
Dag 3

15. juli - St. Petersburg - utflukt til Pushkin og Katarinapalasset om du vil

I dag kan du bli med på en valgfri utflukt til Pushkin og Katarinapalasset*. Pushkin, tidligere kalt Tsarkoe Selo, var der russiske herskere har hatt sine sommerresidenser. Katarina den store selv var ingen nådig dame, hun gjennomførte et statskupp mot sin mann og sperret han inne i fengsel.

Pushkinpalasset er en barokkens juvel, kun fasaden er hele 300 meter lang. Et av rommene er ekstra severdig, glitrende som det er av rav, bladgull og med mange speil. Rav blir nesten som gull i fargen, og det glitrer og spiller sprelsk i lyset. Selve inventaret i rommet ble robbet av nazistene under 2. verdenskrig, men det er nå rekonstruert og fremstår slik det må ha vært – praktfull. Utflukten må forhåndsbestilles innen 55 dager før avreise.

Blir du ikke med på Pushkin-utflukten er dagen til fri disposisjon og du kan utforske St. Petersburg på egen hånd. Kanskje en shoppingtur på Nevskij Prospekt frister? Før middag er det velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Skipet starter seilingen før middag.

* I blant hender det at Katarinapalasset ikke er tilgjengelig, da byttes det til et annet palass.

(F/L/M)

Katarinapalasset
Dag 4

16. juli - Mandrogi

Etter frokost ankommer vi Mandrogi – en liten landsby med tradisjonelle russiske trehus. Her går vi i land og får servert tradisjonell shashlyk (grillunsj) utendørs. Etter lunsj kan du ta en spasertur på egen hånd og la deg friste av lokale kunsthåndverksprodukter eller besøk stedets lille vodkamuseum (ikke inkludert).

Cruiset fortsetter mot Onega-innsjøen og Kizji-øya som ligger i Republikken Karelia og er et av de mest populære turistmålene i Russland.

(F/L/M)

Mandrogi
Dag 5

17. juli - Kizji

Vi spiser en bedre frokost før vi ankommer den lille øya Kizji som ligger nord i innsjøen Onega og er mest berømt for sitt friluftsmuseum for russisk trearkitektur. Øya er også kjent for sin samling av unike trehus, kirker og vindmøller. Vi skal på omvisning og ser blant annet den mest imponerende bygningen – Kristi Forklarelseskirke fra 1714, dekorert med 22 flotte, løkformede kupler, bygget av tre uten en eneste spiker eller skrue. Kirken står på UNESCOs verdensarvliste. Det sies at byggmesteren Nestor kastet alle verktøyene sine da kirken var ferdig mens han utbrøt: «Denne kirken ble bygget av Nestor. Det finnes ingen kirke lik denne i hele verden og det vil det heller aldri finnes!»

Rundt lunsjtiden seiler skipet videre, og vi tilbringer en avslappende ettermiddag om bord.
Har du lyst til å lære litt om hvordan man dekorerer de russiske Matryoshka-dukken, kan du melde deg på et kurs som holdes om bord denne ettermiddagen (ikke inkludert).

(F/L/M)

Kishi
Dag 6

18. juli - Goritsy

Cruiset fortsetter på Volga-Østersjøkanalen, et system av elver, kanaler og sluser som forbinder Volga med Østersjøen og gjør det mulig å seile videre fra Svir til Volga. Om morgenen legger vi til kai i Goritsy, en landsby i Vologda fylke. Her skal vi besøke Kirillo-Belozersky-klosteret, som tidligere var det største klosteret i det nordlige Russland. Det ble grunnlagt i 1397, spilte en viktig rolle i Russlands historie og var under spesiell beskyttelse av tsar Ivan den grusomme.

Selve klosteret dekker 12 hektar og er omkranset av en cirka to km lang klostermur. Bak de tykke klostermurene står det hele elleve kirkebygninger. Det bor fortsatt seks munker i en del av klosteret som er avsperret fra offentligheten, og de er selvforsynte med grønnsaker fra egen kjøkkenhage og fisk fra sjøen. Tidligere var det mer liv her. Gjennom donasjoner fra bl.a. tsaren, ble klosteret svært velstående og eide store jordarealer omkring det. Den gang jobbet hele 20.000 bønder i og omkring klosteret. I dag arbeider ca. 200 personer her med vedlikehold av klosterhagen og bygningene, som utover kirker og munkeboliger også omfatter et museum med et skattekammer av uvurderlige ikoner.

Om bord igjen blir det en prøvesmaking av noe som absolutt hører hjemme i Russland. Kaviar, det sorte gullet, selvsagt akkompagnert av blinis og vodka.

(F/L/M)

Ditt hjem på elvecruiset
Dag 7

19. juli - Jaroslavl

Vi seiler videre på Volga, og etter lunsj legger skipet til kai i Jaroslavl, en viktig havneby med over seks hundre tusen innbyggere. Byen strekker seg rundt 30 km langs elva Volga, ved samløpet med elva Kotorosl, rundt 280 kilometer nord for Moskva.

Jaroslavl by ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010 som senere ble storfyrste av Kievriket, under hans styre blomstret kirken, kulturen og den militære makten. Jaroslavls datter Elisabeth ble gift med den norske kongen Harald III (Hardråde) som var halvbror til Olav den hellige. Det gamle sentrumsområdet i Jaroslavl ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Byrundturen med buss inkluderer Frelserklosteret grunnlagt i 12. århundre, den vakre Profeten Elias-kirken som har noen av de mest imponerende freskene og det lokale markedet.

Middag og underholdning om bord.

(F/L/M)

Eliaskirken i Jaroslavl
Dag 8

20. juli - Uglich

Om morgenen kommer vi til Uglitsj, en av de eldste tradisjonsrike byene ved Volga, og som hører til Den gylne ring. Bak denne betegnelsen skjuler det seg en krets av byer rundt Moskva som er spesielt interessante på grunn av deres historie og arkitektur. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet i 1591 på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunovs maktovertakelse av landet.

Etter frokost blir vi med på en guidet byvandring og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der 8 år gammel Dimitrij ble drept.
Vi seiler videre mot Moskva rundt lunsjtider. Det er fortsatt muligheter til å lære mer russisk, synge på russisk eller rett og slett nyte ettermiddagen på dekk eller i salongen.

I kveld kan du gjerne pynte deg litt ekstra, da det er kapteinens avskjedsmiddag.

(F/L/M)

Uglich
Dag 9

21. juli - Mektige Moskva

Denne kolossen av en hovedstad venter. Moskva! Etter frokost venter hun på oss. En halvdagstur med buss er snart i gang.

Byen er i endring. Her skjer det fort og det er mye penger i omløp. Den er i ferd med å bli vakrere, grønnere og mer tiltalende for hver dag. Hoteller og restauranter med alle tilbud åpnes, og det bygges stort og høyt slik at Moskvas silhuett er foranderlig. Vi stopper på Den Røde Plass. Dette som fortsatt er landets fremste samlingssted. Dette er egentlig et gammelt torg, og i dag er det viktig å følge historien tilbake i tid for å fornemme stemningen. Mange store, historiske hendelser – alt fra kroning av russiske tsarer til angrep fra fiender foregikk her. Under Sovjetregimet ble den brukt til store militærparader og politiske folkesamlinger.

Vi ser den flotte hovedgata Tverskaya Boulevard og turen fortsetter med glimt av mange, flotte kirker og katedraler.

For russere finnes det historisk sett ett shoppingsenter: GUM. Fra Sovjet-tiden var det dette som gjaldt for shopping. Et mesterverk av en bygning og som en del av Den Røde Plass. Innvendig er det mange gallerier med ulike butikker og spisesteder og det er skikkelig lekkert både innvendig og utvendig.og får en følelse av hovedstaden før vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen og kvelden kan du bli med på de valgfrie utfluktene til Tretjakovgalleriet som har en av de største samlingene av russisk kunst, sirkus eller «Moskva by night & metro».

(F/L/M)

Vi våger påstanden: Den Røde Plass kommer til å imponere deg. Her med St. Basils Katedralen
Dag 10

22. juli - Mer av Moskva

Etter frokost venter Kreml. Dette enorme festningsverket som gir gjenklang til hver tidsalder i den russiske historien de siste 700 årene. Italienske mesterarkitekter står for det meste av det vi ser i dag. Og det er gedigent! Museum, katedraler og residens for den russiske presidenten – et absolutt symbol på den russiske stat og på russisk kultur.

Etter Kreml tilbys det et valgfritt besøk i Rustningskammeret, tsarenes fantastiske skattekammer (må forhåndsbestilles). Her finner du den overdådige samlingen av rikdommer gitt av Europas konger og statsoverhoder til tsarene og deres familier. Edelstener, sølv- og gullgjenstander, diamantbesatte bibler, de vakreste porselensserviser, sjeldne stoffer, originale håndsydde hverdags- og festdrakter (brudekjoler, ballkjoler, uniformer etc.) med de fineste broderier og stoffer. Her ser man også tsarkroner, glitrende edelstener og juveler brukt ved keiserlige kroninger, rikt dekorerte våpen, praktfulle tronstoler og kongelige kareter. Særlig berømt er museet for sin samling av Fabergé-egg.

Det er også mulig å bli med på en utflukt til Frelseren Kristus-katedralen (ikke inkludert). Katedralen er med sine 103 meter den høyeste russisk-ortodokse katedralen i verden.

Etter lunsj om bord kan du bli med på utflukten til Novodevitschy-klosteret, det mest kjente klosteret i Moskva, grunnlagt av storfyrste Vasilij III i 1524 og som er på UNESCOs verdensarvliste fra 2004. Det vil også bli satt opp buss til sentrum og tilbake til skipet for de som bare ønsker å rusle litt rundt på egen hånd (ikke inkludert).

(F/L/M)

Bakgatene i Moskva er også verdt et besøk
Dag 11

23. juli - Utsjekk fra skipet og hjemreise

Frokost om bord før vi må sjekke ut fra skipet. Vi får transfer til flyplassen der vi flyr hjem med Air Baltic. Avreise ettermiddag og mellomlanding og flybytte i Riga. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS

Enkeltlugar midt dekk: kr 22 850
Enkeltlugar boat dekk, øvre dekk kr 23 350

Twin-lugar midtdekk (til bruk alene og begrenset antall): kr 23 840
Juniorsuite midtdekk (til bruk alene og vi har kun én): kr 25 220

Utflukter som må bestilles på forhånd (senest 65 dager før avreise):
Rustningskammeret: kr. 700
Pushkin og Katarinapalasset: kr. 1150

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-St. Petersburg//Moskva- Oslo med Air Baltic
Air Baltic har ingen samarbeid med flyselskap i Norge, gjennomgående tilslutningsbilletter er dessverre ikke mulig av denne årsak
Flyskatt og avgifter pr 26. september 2018
10 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Ettermiddags kaffe/kaker
Kaffe og te hele døgnet om bord
Kveldssnacks
Utflukter ihht. program
Levende musikk i salongen
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (to forhåndsbestilles i god tid hos Carpe Diem, resten kjøpes/betales om bord)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

AVBESTILLINGSREGLER
Avbestilling må skje straks det foreligger en hindring for å gjennomføre reisen. Hvis du har tegnet en avbestillingsforsikring, og må avbestille på grunn av akutt sykdom, ulykkestilfelle eller dødsfall, får du refundert
beløpet fra forsikringsselskapet. Ved avbestilling gjelder følgende gebyrer:

Inntil 105 dager før avreise: kr 750 pr. person.
Fra 105 til 65 dager før avreise: Depositumsbeløpet
Fra 64 til 36 dager før avreise: 50% av reisens pris
Under 36 dager før avreisedato og ved manglende fremmøte avreisedagen: Ingen refusjon

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for denne reisen. Vennligst ikke begynn å søke før cirka åtte uker før avreise. 

Norske statsborgere trenger visum til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen. For mer informasjon, gå inn på www.visumservice.no/escape i god tid og les nøye gjennom informasjonen og hva du trenger i tillegg til priser. Du må sende med ett passfoto. Ambassaden aksepterer kun foto i farger printet på fotopapir. Visumservice kan lage passfoto for deg mot tillegg i pris. Deres priser pr oktober 2018 er kr 1490 for visum, i tillegg kommer evt. passbilde samt tilbakesending av passet i rekommandert postsending fra Visumservice. Les godt gjennom det som står i informasjonsbrevet som sendes ved bestilling og som vil ligge på Min Side.

Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise og kan ikke ha skader eller sprekker. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser