Elvecruise på russiske vannveier – fra Moskva til St. Petersburg

Russiske vannveier på Volga, Svir og Neva – gjennom 18 sluseanlegg!

Bli med på et helt herlig elvecruise med førsteklasseskipet MS Nikolay Chernyshevsky! Underveis stopper vi i historiske byer med masser av atmosfære. Og det til drømmepris i enkeltlugar. En reise i både tid og sted der bondelandet og hverdagsliv blander seg med moderne storbyer. Her fokuseres det både på små trehus, vindmøller og kirker av diverse størrelser og særpreg. Trekirken med hele 22 kupler på Kishi-øya imponerende!

Moskva er Europas største by og Russlands hovedstad, konstant i utvikling. Grått maktsentrum fra østblokktiden? Glem det! Her finner vi en moderne storby med alle tilbud, samtidig som det historiske er sterkt forankret i Den Røde Plass og Kreml.

St. Petersburg er regnet av mange som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisme bruser med fjærene. Historien er magisk, men også brutal i denne byen: Den huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig, Dostojevskjij (født i Moskva men flyttet hit som ung mann) og den mystiske Rasputin som skal ha blitt tatt av dage her. Fortiden har mange mørke minner, men summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel og hjerte.

Det skjer alltid noe langs disse elvene, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og små landsbyer, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner.

Mens landsbyer og byer passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Følg med for ny dato: https://www.carpe-diem.no/reiseoversikt/

 

 

 • Enkeltlugar til god pris

Avreiser & Bestilling

Ingen tilgjengelige avreiser

Høydepunkter

 • Russland til vanns – uten stress
 • Seil over innsjøene Onega og Ladoga, og gjennom atten sluseanlegg på de mektige elvene Volga, Svir og Neva
 • Opplev Den røde plass i Moskva og Eremitasjen i St. Petersburg
 • Kirken på Kishi-øya
 • Tre elver på en gang!
 • Mange opplevelsesrike utflukter
 • Lekkert skip og komfortable omgivelser
 • Helpensjon – inkludert ettermiddagskaffe og kaker samt kveldssnacks
 • Levende musikk i salongen
 • Enkeltlugar til knallpris! Som regel er elvecruise gjerne det dobbelte av delt.

Skipet vårt –MS Nikolay Chernyshevsky (4*)

Rederi: Vodohod
Byggeår: 1981, totalrenoveres 2017/2018
Lengde: 125 meter
Antall dekk: 5
Passasjerer: 254

Lugarene er fordelt på fire dekk (Carpe Diem har på de to øverste dekkene, midt dekk og boat dekk, øvre dekk) og er alle utvendige med vindu. Lugarene har aircondition, TV med internasjonale kanaler og safe. Badene er flislagt og har dusj med hårføner. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig i fellesområdene. Fellesområdene består av restaurant, en observasjonslounge/bibliotek, soldekk og bar. Lugarene på midtdekk (10 m2) og deluxe lugarene på hoveddekk (13 m2) har to enkeltsenger. Deluxe lugarene på øvre dekk (15 m2) har to enkeltsenger som kan settes sammen til en dobbeltseng.

Les mer om dekkplan her

Dag 1

3. juli - Avreise Norge, ankomst Moskva

Fly fra Oslo om morgenen til Riga med Air Baltic. Etter mellomlanding og flybytte, lander vi i Moskva om ettermiddagen. Fra flyplassen er det busstransfer til skipet. Vi finner vi oss til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Så middag om bord.

På dette elvecruiset er de aller fleste utfluktene inkludert. Det er to som må forhåndsbestilles via Carpe Diem og noen få andre som kan bestilles og betales om bord. Dette vil beskrives i programmet under.

(-/-/M)

Moskva
Dag 2

4. juli - Bli kjent med Moskva

Etter frokost skal vi ut å bli kjent med denne kolossen og mangfoldet av en hovedstad. Moskva! Turen blir med buss.

Byen er i endring. Her skjer det fort og det er mye penger i omløp. Den er i ferd med å bli vakrere, grønnere og mer tiltalende for hver dag. Hoteller og restauranter med alle tilbud åpnes, og det bygges stort og høyt slik at Moskvas silhuett er foranderlig. Vi stopper på Den Røde Plass. Dette som fortsatt er landets fremste samlingssted. Dette er egentlig et gammelt torg, og i dag er det viktig å følge historien tilbake i tid for å fornemme stemningen. Mange store, historiske hendelser – alt fra kroning av russiske tsarer til angrep fra fiender foregikk her. Under Sovjetregimet ble den brukt til store militærparader og politiske folkesamlinger.

Vi ser den flotte hovedgata Tverskaya Boulevard og turen fortsetter med glimt av mange, flotte kirker og katedraler.

For russere finnes det historisk sett ett shoppingsenter: GUM. Fra Sovjet-tiden var det dette som gjaldt for shopping. Et mesterverk av en bygning og som en del av Den Røde Plass. Innvendig er det mange gallerier med ulike butikker og spisesteder og det er skikkelig lekkert både innvendig og utvendig.og får en følelse av hovedstaden før vi spiser lunsj på en lokal restaurant.

Så Kreml. Dette enorme festningsverket som gir gjenklang til hver tidsalder i den russiske historien de siste 700 årene. Italienske mesterarkitekter står for det meste av det vi ser i dag. Og det er gedigent! Museum, katedraler og residens for den russiske presidenten – et absolutt symbol på den russiske stat og på russisk kultur.

Etter Kreml tilbys det et valgfritt besøk i Rustningskammeret – tsarens fantastiske skattekammer med gamle våpen, kjøretøy og ikke minst de berømte Fabergéeggene (må forhåndsbestilles senest 55 dager før avreise) eller Frelseren Kristus katedralen. Katedralen er med sine 103 meter den høyeste russisk-ortodokse katedralen i verden.

Om kvelden kan du bli med på tre valgfrie utflukter: på sirkus, Moskva by night & metro eller folkloreshow, Kostrama. Disse utfluktene organiseres og betales om bord.

(F/L/M)

Vi våger påstanden: Den Røde Plass kommer til å imponere deg. Her med St. Basils Katedralen
Dag 3

5. juli - Mer av Moskva om du vil, så begynner seilingen

Etter frokost tilbys ulike utflukter eller bare transfer til bykjernen om du vil rusle rundt på egen hånd. Alt organiseres om bord. Uansett er alle tilbake om bord til ved ett-tiden da det er lunsj. Om ettermiddagen seiler vi!

Formelt sett er det ikke før nå selve elvecruiset er i gang, derfor møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet.

(F/L/M)

Bakgatene i Moskva er verdt et besøk
Dag 4

6. juli - Uglich

Nyt formiddagen på dekk med den god bok eller bli med på et kurs i russisk.

Om ettermiddagen kommer vi til Uglitsj, en av de tradisjonsrike byene ved Volga som tilhører Den gylne ring. Bak denne betegnelsen skjuler det seg en krets av byer rundt Moskva som er spesielt interessante på grunn av sin historie og arkitektur. Uglitsj fikk sin plass i historien med det uoppklarte drapet på tsarevitsj Dimitrij, Ivan den grusommes yngste sønn. Drapet var foranledningen for Boris Godunov maktovertakelse av landet. Etter frokost blir vi med på en guidet byvandring og får se byens Kreml (byborg) og den vakre Dimitrijkirken, også kalt Blodskirken, som er bygget på stedet der Dimitrij ble drept.

(F/L/M)

Uglich
Dag 5

7. juli - Jaroslavl

Om morgenen legger skipet til kai i Jaroslavl, en viktig havneby med cirka seks hundre tusen innbyggere. Jaroslavl ble grunnlagt av prins Jaroslavl den vise i 1010. Det gamle sentrumsområdet ble i 2005 tatt med på UNESCOs verdensarvliste. Byrundturen med buss inkluderer Frelserklosteret fra 1300 tallet, den vakre Eliaskirken og det lokale markedet.

Om bord er det ingen mangel på aktiviteter – hva med russisk bingo? Sang? Teseremoni? Russisk historie? Alt skjer i ettermiddag og i kveld.

Cruiset fortsetter på Volga-Baltikum-vannveien, et system av elver, kanaler og sluser som gjør det mulig å seile mellom Svir og Volga.

(F/L/M)

Eliaskirken i Jaroslavl
Dag 6

8. juli - Goritsy

Om ettermiddagen legger vi til kai i Goritsy. Her skal vi besøke Kirillo-Belozersky klosteret, som tidligere var det største klosteret i det nordlige Russland. Det ble grunnlagt i 1397, og blant annet besøkt av tsar Ivan den Grusomme.

Selve klosteret dekker 12 hektar og er omkranset av en ca. 2 km lang klostermur. Bak de tykke klostermurene står ikke mindre enn 11 kirkebygninger og det bor fortsatt seks munker her. Munkene bor i en del av klosteret som er avsperret fra offentligheten, og de er selvforsynte med grønnsaker fra egen kjøkkenhage og fisk fra sjøen. Tidligere var det mere liv her. Gjennom donasjoner fra bl.a. tsaren ble klosteret svært velstående og eide store jordarealer omkring klosteret. Den gang jobbet hele 20.000 bønder i og omkring klosteret. I dag arbeider ca. 200 personer her med vedlikehold av klosterhagen og bygningene, som utover kirker og munkeboliger også omfatter et museum med et skattekammer av uvurderlige ikoner.

Om bord igjen blir det en prøvesmaking av noe som absolutt hører hjemme i Russland. Kaviar – det sorte gullet – selvsagt akkompagnert av blinis, vodka og champagne.

(F/L/M)

Ditt hjem på elvecruiset
Dag 7

9. juli - Kishi

Vi tilbringer en avslappende formiddag om bord. Hvis du vil, kan du bli med på kurs i russisk språk og sang, besøke kapteinen på broen, se en film eller lære mer om russiske eventyr. Blant annet.

Om ettermiddagen/kvelden tar vi turen ut av skipet. Den lille øya Kishi ligger nord i Onega-innsjøen. Øya er kjent for sin samling av unike trehus, vindmøller og kirker. Vi skal på omvisning og ser blant annet den mest imponerende bygningen Kristi Forklarelseskirke fra 1714, bygget av tre uten en eneste spiker eller skrue. Kirken står på UNESCOs verdensarvliste. Det sies at byggmesteren Nestor kastet alle verktøyene sine da kirken var ferdig mens han utbrøt: «Denne kirken ble bygget av Nestor. Det finnes ingen kirke lik denne i hele verden og det vil det heller aldri finnes!»

(F/L/M)

Kishi
Dag 8

10. juli - Mandrogi

Etter frokost ankommer vi Mandrogi – en liten landsby med tradisjonelle russiske trehus. Her går vi i land og får servert tradisjonell shashlyk (grillunsj) utendørs. Etter lunsj kan du ta en spasertur på egen hånd og la deg friste av lokale kunsthåndverksprodukter eller besøk stedets lille vodkamuseum (ikke inkludert).

Underveis arrangerer skipet litt av hvert – hva med talentkonkurranse? Ingen tvang, men kan bli morsomt for den som vil:)

Cruiset fortsetter mot St. Petersburg og i kveld blir det Captain`s Dinner – da er det på tide å ta frem finstasen. Men ingen gallaantrekk påkrevet.

(F/L/M)

Mandrogi
Dag 9

11. juli - St. Petersburg!

Skipet ankommer om morgenen.

Etter frokost er det ut på tur i denne utrolig vakre byen grunnlagt av Peter den store. Han ble kronet til tsar bare 10 år gammel, og hadde etter hvert mål om å gjøre landet til en europeisk stormakt. Byen er i dag fortsatt dypt forankret i russisk kultur, til tross for sterke europeiske impulser. Byplanen er preget av veldige dimensjoner med brede, rette avenyer og store åpne plasser. Den er bygget på elven Nevas delta og innenfor bygrensene finner vi intet mindre enn over hundre øyer og flere hundre broer! Hovedgaten Nevskij Prospekt er 25 meter bred og cirka fire km lang.

St. Petersburg kalles også for Russlands Venezia og Amsterdam grunnet de mange kanalene. Peter den store var selv i Holland for å studere båtbygging og satte senere byplanleggingen ut i livet med inspirasjon fra Amsterdam.

Peter-Paulfestningen, som ligger på en liten øy, var tidligere et beryktet statsfengsel. Det var etter byggingen av denne festningen at planleggingen av St. Petersburg begynte.

St. Petersburg er regnet av mange som en av verdens flotteste byer, der barokk og nyklassisime bruser med fjærene. Historien er magisk, men også brutal: den huset to store revolusjoner, nazistenes beleiring under 2. verdenskrig samt Dostojevskij (født i Moskva men flyttet hit som ung mann) og den mystiske Rasputin som skal ha blitt tatt av dage her. Fortiden har mange mørke minner, men summen av fortid og nåtid gir oss byens sjel.

Dagens byrundtur med buss gir oss mange smakebiter. Vi ser blant annet St. Isak-katedralen med den store gullkuppelen, Nevskij Prospekt – byens handlegate, og Blodskirken med de fargerike løkkuplene. Det blir omvisning i Peter-Paul-festningen, hvor tsarene ligger begravet. Den ligger på en liten øy og var tidligere et beryktet statsfengsel. Det var etter byggingen av denne festningen at planleggingen av St. Petersburg begynte.

Vi spiser lunsj på en restaurant i byen før vi skal la oss overvelde og begeistre av et av verdens desidert flotteste museer. Det ligger i Vinterpalasset, hjemmet til de seks siste tsarene. Hele seks praktfulle bygninger ligger langs elven Neva, den mest kjente er Vinterpalasset. Museet ble grunnlagt av Katarina den store på 1700-tallet da hun kjøpte en kolleksjon av malerier fra Berlin. Nyt verker av da Vinci, Michelangelo, Rafael og Titian sammen med Rubens, Rembrandt, Rodin, Renoir, Picasso, Matisse og van Gogh. De russiske kronjuvelene har også sin plass i samlingen sammen med Fabergès juvelkunst. Det sies at dersom man ser på hver gjenstand i ett minutt, trenger man 11 år for å ha sett alt.

Kveldens valgfrie utflukter er folkloreshow eller St. Petersburg by night.

(F/L/M)

Church of the Savior on Blood, St. Petersburg
Dag 10

12. juli - Mer av St. Petersburg

Etter frokost rusler en tur i parken Peterhoff, den nedre delen. Nå er vi ved Peter den stores tidligere storsted som også kalles Russlands Versailles. Overdådig og grandiost med likheter fra Ludvig den XIVs slott utenfor Paris. Her finnes parker og grøntområder som strekker seg over enorme områder. Vi imponeres av nesten 200 fontener og utallige gylne statuer av gamle guder og helter

Om kvelden kan du bli med på kanalcruise (valgfri utflukt).

(F/L/M)

St. Petersburg
Dag 11

13. juli - St. Petersburg - utflukt til Pushkin og Katarinapalasset om du vil

I dag kan du bli med på en valgfri utflukt til Pushkin og Katarinapalasset. Pushkin, tidligere kalt Tsarkoe Selo, var der russiske herskere har hatt sine sommerresidenser. Katarina den store selv var ingen nådig dame, hun gjennomførte et statskupp mot sin mann og sperret han inne i fengsel.

Pushkinpalasset er en barokkens juvel, kun fasaden er hele 300 meter lang. Et av rommene er ekstra severdig, glitrende som det er av rav, bladgull og med mange speil. Rav blir nesten som gull i fargen, og det glitrer og spiller sprelsk i lyset. Selve inventaret i rommet ble robbet av nazistene under 2. verdenskrig, men det er nå rekonstruert og fremstår slik det må ha vært – praktfull. Utflukten må forhåndsbestilles innen 55 dager før avreise.

Blir du ikke med på Pushkin-utflukten er dagen til fri disposisjon og du kan utforske St. Petersburg på egen hånd. Kanskje en shoppingtur på Nevskij Prospekt frister?

Om kvelden er det mulighet for en ballettforestilling – dersom rederiet får bekreftede billetter. Organiseres om bord.

(F/L/M)

Katarinapalasset
Dag 12

14. juli - Utsjekk fra skipet og hjemreise

Frokost om bord før vi må sjekke ut fra skipet. Vi får transfer til flyplassen der vi flyr hjem med Air Baltic. Avreise ettermiddag og mellomlanding og flybytte i Riga. Ankomst Oslo Lufthavn om kvelden.

(F/-/-)

Priser og betingelser

PRIS
Pr. person i delt lugar med twin-senger på midt dekk: kr 22 790

Enkeltlugar midt dekk: kr 23 780
Enkeltlugar boat dekk, øvre dekk kr 24 280

Utflukter som må bestilles på forhånd (senest 55 dager før avreise:
Rustningskammeret: kr. 650,-
Pushkin og Katarinapalasset: kr. 1050,-

ENDRINGER I SEILINGSPROGRAMMET
Rederiet forbeholder seg retten til å endre seilingsruten, tider og program uten varsel på grunn av endringer i vannstanden i elven eller tekniske problemer. Carpe Diem har ingen erstatningsansvar om en slik situasjon skulle oppstå. Rederiet vil ordne med alternativt program om mulig.

HVA ER INKLUDERT
Fly Oslo-Moskva//St. Petersburg- Oslo med Air Baltic
Air Baltic har ingen samarbeid med flyselskap i Norge, gjennomgående tilslutningsbilletter er dessverre ikke mulig av denne årsak
Flyskatt og avgifter pr 5. mars 2018
11 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
Helpensjon fom middag dag 1 tom frokost siste dag
Ettermiddags kaffe/kaker
Kaffe og te hele døgnet om bord
Kveldssnacks
Utflukter ihht. program
Levende musikk i salongen
All transport ifølge program
Lokale guider.
Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT
Valgfrie utflukter nevnt i programmet (to forhåndsbestilles i god til hos Carpe Diem, resten kjøpes/betales om bord)
Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
Måltider utover de som er nevnt over
Drikkevarer utover de som er nevnt over
Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
Reise- og avbestillingsforsikring
Avreisedokumenter sendt i ordinær post (kr 150)

Inkluderte måltider er i dette dokumentet forkortet slik:
F= frokost, L=lunsj, M=middag.

BESTILLING OG BETALING
Etter bestilling av reisen vil du motta en reisebekreftelse og depositumsfaktura på kr 2500 pr. person. Depositumet være innbetalt innen en uke. Sluttbeløpet forfaller til betaling 65 dager før avreise. Reisedokumentene sendes ca. 2 uker før avreise.

REISE- OG AVBESTILLINGSFORSIKRING
En reise- og avbestillingsreiseforsikring er en omfattende forsikring som gir deg betydelig trygghet i mange situasjoner som kan oppstå før og under reisen. På reiser til utlandet er reiseforsikring en nødvendighet. Carpe Diem anbefaler kombinert reiseforsikring som dekker reisegods, reise, ulykke, reisesyke og reiseansvar.

PASS OG VISUM
Norske statsborgere trenger visum for denne reisen.

Norske statsborgere trenger visum til Russland. Vi samarbeider med Visumservice som tar seg av søknadsprosessen. For mer informasjon, gå inn på www.visumservice.no/escape i god tid og les nøye gjennom informasjonen og hva du trenger i tillegg til priser. Du må sende med ett passfoto. Ambassaden aksepterer kun foto i farger printet på fotopapir. Visumservice kan lage passfoto for deg mot tillegg i pris. Deres priser pr mars 2018 er kr 1490 for visum, i tillegg kommer evt. passbilde samt tilbakesending av passet i rekommandert postsending fra Visumservice. Les godt gjennom det som står i informasjonsbrevet som sendes ved bestilling og som vil ligge på Min Side.

Passet må være gyldig i minimum seks måneder etter hjemreise og kan ikke ha skader eller sprekker. Det er den reisendes ansvar å sørge for at passet er gyldig på reisen, Carpe Diem er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden. Kontrollér at passet er gyldig  for hele reisen. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig.

Passkopi må uansett sendes til Carpe Diem, uavhengig av visum: post@carpe-diem.no eller Carpe Diem, Postboks 6288 Etterstad, 0603 Oslo. Så snart som mulig etter bestilling.

FORBEHOLD
Prisen er basert på 19 deltakere. Om det skulle blir for få påmeldte, forbeholder vi oss retten til å annullere turen. Beskjed om dette vil bli gitt senest 4 uker før avreise.

Vi tar forbehold om skrivefeil, endringer i flytider og program samt justering av prisen som følge av økning i valutakurs, skatter, avgifter og andre uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Prisen er basert på valutakurs pr. 15. mars 2018 (euro). Vi forbeholder oss retten til å etterfakturere valutatillegg som følge av økt valutakurs. Dersom dette skulle bli nødvendig vil faktura bli tilsendt senest 20 dager før avreise.

TIPS
Tips er frivillig, men også forventet. Rederiets anbefaling er cirka EUR 7 pr. person pr dag til besetningen om bord. I tillegg er det vanlig å tipse cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

REISEVILKÅR
Reisevilkårene er grunnlag for både dine rettigheter som reisende og våre som arrangør. Alminnelige vilkår for pakkereiser og Carpe Diems reisebetingelser får du ved å kontakte oss eller ved å gå inn på www.carpe-diem.no.

REISEGARANTIFONDET
Carpe Diem er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den nødvendige garanti.

 

Se våre generelle reisebetingelser