Elvecruise på Rhônen med Provence

Elvecruise på Rhônen med Provence

Avignon-broen med Pavepalasset og Rhone-elven ved soloppgang, Pont Saint-Benezet, Provence, Frankrike

Elvecruise gjennom Rhôndalen med Lyon, Camargue og Viviers - og mye mer

Ah, Frankrike og Provence! Denne delen av Frankrike byr på førsteklasses mat, vin, arkitektur, sjarm og atmosfære. Vi seiler gjennom fargerike, bølgende landskap der imponerende slott og palasser dukker opp med jevne mellomrom. Det er både gammelt og litt nytt – hånd i hånd – som det skal være. Uansett har vi en storslått natur som bakteppe. Det er ikke lite som skjer i løpet av en uke: betagende natur, historiske byer, mektig arkitektur og fruktbare vindistrikt skal oppleves. Gode smaker skal nytes, det samme med godt reisefølge. Elvecruiset starter og slutter i Lyon, som er selve Gourmetbyen med stor G i Frankrike.

Provence oser kvalitet og dette er kunstnernes eget land. Landskapet og lyset har gjennom tidene inspirert flere kjente malere, Van Gogh inkludert. Hans «Stjernenatt over Rhône» passer perfekt å nevne på disse kanter. Vi satser jo på en stjerneklar kveld eller flere på dekket av vårt komfortable skip med det passende navnet MS Van Gogh. Vi spiser forresten alle måltider om bord, og vårt flytende, komfortable hotell tar oss rundt i regionen på beste vis. Underveis er det bare å følge med på livet langs bredden, kanskje sitte på soldekket å ha full oversikt?

Med valgfri utfluktpakke blir opplevelsene enda større: Vi nevner besøk til det enorme elvedeltaet Camargue. Kanskje vi får se både flamingoer og de hvite hestene? Legg til besøk på en manade (ranch) hvor vi får møte en av Europas ekte cowboyer og oksene i Arles, Provence. Det eventyraktige pavepalasset i Avignon er i hvert fall et høydepunkt, det samme er byvandring i superkoselige Viviers. Lyon kan vi heller ikke glemme å nevne igjen – dette elvecruiset favner såmenn mange godbiter fra Frankrike. Hørte vi Paul Bocuse?

Høydepunkter

 • Lekre Provence – med landskapet som inspirerte de store malerne
 • Elvedeltaet Camargue med rikt dyre- og fugleliv
 • Avignon med det eventyrlige pavepalasset
 • Viviers, en trivelig historietime langs gatene
 • Valgfri utfluktspakke med bla. restaurant Paul Bocuse Abbaye de Collonges
Solsikker til salg på det lokala markede

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 29.06.2022

  Tilgjengelighet: Fullbooket

  Dager: 7

  Priser fra: 24.990,-

  Reiseleder: Amanda Perri

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+15
+14

Program

6 frokoster, 5 lunsjer og 6 middager inkludert

Skipet vårt PREMIUM – MS Van Gogh

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 1999 og renovert 2018. Det kan ta opptil 105 passasjerer.

Fasilitetene om bord inkluderer restaurant, salong, bar med dansegulv, resepsjon, suvenirbutikk og soldekk. Skipene til CroisiEurope er kjent for sitt franskinspirerte kjøkken.

Alle lugarene er utvendige, med store vinduer, bad med dusj og toalett, hårføner, TV, radio, minisafe og aircondition. Lugarene har enten to enkeltsenger eller en smal dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har fransk balkong.

Skipet MS Van Gogh på seilas på elven Rhone

MS Van Gogh på seilas på Rhône

Dag 1

Norge - Lyon

Middag

Flyreise fra Oslo til Lyon med Brussels Airline, med mellomlanding og flybytte underveis.

Frankrikes gourmethovedstad ligger vakkert til der elvene Rhône og Saône møtes. Byens flotte arkitektur er tydelig preget av de forskjellige tids- og stilepokene byen har gjennomgått i sin mer enn 2000 år gamle historie. Med sine smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Mens vi spiser vår første middag om bord, seiler skipet sydover.

Berømt utsikt over Lyon med Saone-elven om natten

Lyon + Saône

Dag 2

Arles og Camargue

Frokost, lunsj og middag

Om formiddagen kan du ta livet med ro på dekk mens du hviler øynene på den franske landsbygda ved bredden. Vi passerer Valence med sin flotte katedral, og Montélimar – kjent for sin berømte nougat.

Ved ankomst Arles, kan du bli med på utflukt til Camargue (utfluktspakke), det enorme elvedeltaet bestående av røde saltlaguner, våtmarker og sanddyner. Camargue er kjent for sitt rike fugle- og dyreliv. Flamingoer finnes det også massevis av her ute i våtmarksområdet, så hold øynene åpne mens vi kjører. Før du aner det, dukker det opp en rosa flokk med vadende flamingoer!

Dette enorme elvedeltaet er et fascinerende sted. Her utvinner de salt, så du kan se hauger med salt – nærmest saltfjell. Vi kjører gjennom dette flate landskapet hvor de karakteristiske hvite hestene gresser fredelig sammen med de spisshornede oksene. Her finner du også Europas eneste cowboyer, le Gardien, som driver oppdrett av de store, svarte oksene. Oksene blir brukt til en lokal sport som går ut på å feste sløyfer på hornene til oksen, så skal modige menn klare få dem av en litt ilter okse.

Vi skal besøke en typisk manade (ranch) hvor de aler opp okser og får se og lære litt om livet her ute. Og jammen blir det ikke en liten drink på patioen her, en ganske så variert dag!

Skipet ligger til kai i Arles over natten, så ta gjerne en rusletur i land på egen hånd. De vakre fargene og lyset i Arles har gjennom tidene inspirert mange kunstnere, blant annet Vincent van Gogh. I tillegg kan Arles vise til imponerende romerske ruiner. Det godt bevarte romerske amfiteateret, Les Arènes, med plass til 20 000 tilskuere, topper listen. Den kunstinteresserte kan gå i Vincent van Goghs fotspor. På Place du Forum ligger en rekonstruksjon av den gule kafeen som han malte i 1888 – Terrasse du café le soir.

Dag 3

Arles - Avignon - Viviers

Frokost, lunsj og middag

Så står pavebyen Avignon for tur. Avignon var hovedsete for syv paver i perioden 1309 til 1377 og har derav fått navnet. Her skal vi på byvandring inkludert besøk i Palais des Papes (utfluktspakke). Pavepalasset er en av de største bygningene fra europeisk middelalder. Når du kommer ut på den åpne plassen og pavepalasset åpenbarer seg, er det lett å la seg imponere. Med sine to spisse tårn ligner det mest et enormt eventyrslott! I sin største utstrekning omfattet det 11 000 m². Det ble bygget i to faser, fra 1335–1364, har vegger som er mer enn 5 meter tykke, og ligger på en naturlig klippe som gjør den vanskelig å angripe. Etter revolusjonen ble palasset i mange år brukt som militærforlegning og er nå et museum. Vi ser innsiden også, og her har de levendegjort historien ved hjelp av tekniske hjelpemidler så det er enklere å tenke seg.

Retur til skipet for lunsj og videre seiling mot Viviers, en liten perle.

Om kvelden skal vi på en byvandring med guide (utfluktspakke) i denne spesielle lille middelalderbyen. Viviers er som et museum i seg selv, hvor historien er skrevet i stein. Vi vandrer opp en nydelig allé med løvtrær og kommer inn i byen med sine brosteinsbelagte gater og stille smug. Fasadene er nærmest uforandret, og bortsett fra elektrisk belysning er det nesten som å vandre rundt på 1300-tallet. Etter et besøk i Frankrikes minste katedral med sin fascinerende historie, vandrer vi nedover de eldgamle gatene og smugene, og fyller opp kvoten av stemningsfull, historisk atmosfære.

Skipet ligger ved kai i Viviers over natten.

Dag 4

Viviers - Tain l’Hermitage

Frokost, lunsj og middag

Frokost og ny dag! Nå venter utflukt til Ardèche-kløften (utfluktspakke), en av Frankrikes største naturseverdigheter. Kløften er imponerende med bratte klipper der Ardèche-elven har gravd seg inn i terrenget og formet den 54 meter høye kalksteinsbroen, Pont d’Arc. Her har naturen gjort jobben bedre enn noen arbeidere kunne. Dette området er kjent som "Europas Grand Canyon".

Utflukten fortsetter langs den smale turistveien Route des Gorges, som følger elvens buktninger langs kløften og gjennom små tunneler. Retur til skipet, som i mellomtiden har seilt til La Voulte.

Retur til skipet for lunsj om bord mens skipet seiler videre.

Vi ankommer Tain l’Hermitage, kjent for sine gode Côtes du Rhône-viner og Valrhona sjokolade om ettermiddagen. Her kan du besøke Valrhonas sjokolademuseum (utfluktspakke), hvor vi selvfølgelig får smake denne deilige sjokoladen. Topp kvalitet og eksepsjonelle smaker er stikkordet her.

Om kvelden er det festmiddag og underholdning om bord mens skipet ligger ved kai over natten.

Pont d'Arc, en naturlig bro skåret ut ved elven Ardeche, Sør-Sentral-Frankrike

Pont d'Arc, en naturlig bro skåret ut ved elven Ardeche, Sør-Sentral-Frankrike

Dag 5

Tain l’Hermitage - Vienne - middag hos Paul Bocuse

Frokost, lunsj og middag

Vi fortsetter seilasen tidlig om morgenen. Dagens første stopp er Vienne, tidligere hovedstad i den romerske provinsen Vienna Senatoria, som frem til 1400-tallet var en viktig religiøs by. Ta gjerne en tur i land på egen hånd, før vi seiler videre forbi Lyon og til Collonges-au-Mont-d’Or.

I kveld skal vi få en helt spesiell, fransk matopplevelse på restaurant Paul Bocuse, Abbaye de Collonges. Paul Bocuse regnes av mange som en av de beste kokkene i den vestlige verden i nyere tid. Han ble en sentral eksponent for 1960-tallets og senere tiårs såkalte nouvelle cuisine. Han var en av de første kokkene som fikk kjendisstatus i de brede lag av befolkningen. Det uoffisielle verdensmesterskapet i matlaging Bocuse d’Or er oppkalt etter ham.

Paul Bocuse's Les Halles i Lyon

Paul Bocuse på veggen i Les Halles, Lyon

Dag 6

Collonges-au-Mont-d’Or - Lyon

Frokost, lunsj og middag

Tidlig seiler vi mot Lyon. Frokost om bord før det enten er tid til å rusle rundt i Lyon i eget tempo, eller bli med på en utflukt (se utfluktspakke):

Har du ikke vært i Lyon, har du et svært hyggelig bekjentskap foran deg. Med smale smug, brolagte gangveier og renessansehus, er det ikke til å undres over at byens historiske sentrum har fått en fortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen kan minne litt om Paris der den ligger langs elva, men den er mindre og mer «overkommelig» – og utrolig elegant.

Vi begynner med et besøk på Fourvière-høyden, hvor den hvite marmorbasilikaen Notre-Dame de Fourvière ligger. Utsikten herfra er upåklagelig. På folkemunne kalles basilikaen for «Elefanten», fordi den minner om en elefant som ligger på rygg med beina i været.

Og for deg som tenker at du står over et besøk inne i basilikaen fordi du har sett innsiden av veldig mange kirker før, så vil vi absolutt anbefale å ta en kikk likevel. Ikke bare lyser den opp som et smykke på toppen av høyden på kveldstid – innsiden matcher.

Turen fortsetter så til den gamle renessansebydelen, Vieux Lyon, med Saint Jean-kvartalet og de spesielle Traboules-passasjene. Dette er passasjer bak anonyme dører som gjør at du kjapt kan gå fra én gate til en annen. Under krigen ble disse passasjene brukt av motstandsfolk for å forvirre nazistene.

Mens vi er i Lyon, kan vi ikke gå glipp av Paul Bocuses Les Halles, som er et tre etasjers innendørs matmarked hvor over rundt 50 butikker tilbyr fantastisk gourmetmat i alle varianter. Vi kan jo ikke gå herfra uten å smake på godsakene, så besøket avsluttes med en smak av deilig skinke, ost og selvfølgelig vin.

Retur til skipet for middag og siste kvelden med gjengen. Da blir det litt underholdning og dans som seg hør og bør.

Dag 7

Hjemreise fra Lyon

Frokost

Etter frokost sjekker vi tidlig ut fra skipet og får transport til flyplassen. Vi flyr med Brussels Airlines som har avgang midt på dagen. Etter flybytte og mellomlanding beregner vi å lande på Oslo Lufthavn samme ettermiddag.

Takk for turen og på gjensyn!

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Lyon t/r med Brussel Airlines
 • 6 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar.
 • Helpensjon fra og med middag dag 1 til og med frokost siste dag
 • Drikke i restauranten og i baren (unntatt champagne og vin fra vinlisten)
 • Alle utflukter og entreer ihht. program
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Drikkevarer (utover det som er nevnt over)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring