Elvecruise på Rhinen

Elvecruise på Rhinen

2 avganger. Første tilgjengelige avgang: 2. april 2023 / 6 dager / Pris fra 16.840,-

Den franske byen Strasbourg

Fra Strasbourg via Rüdesheim, Koblenz, Mainz og Rastatt

Elvecruise på disse kanter er en evig klassiker. Rhinen er livsnerven som renner gjennom flere land. På dette cruiset seiler vi ut og tilbake fra Strasbourg, men befinner oss stort sett i Tyskland. Seilingen går via Rüdesheim, vakre Koblenz, Mainz og Rastatt.

Bli med på et helt herlig elvecruise gjennom den vakre Rhindalen. Underveis stopper vi i mange historiske byer med masser av atmosfære. Mens små landsbyer og vinmarker passeres, bor du komfortabelt i utvendig lugar og slipper å pakke opp og pakke ned kofferten. Dagene går med til innholdsrike utflukter, om du vil, og til avslapning og sosialt samvær om bord. Det er en grunn til at elvecruise er en populær ferieform, kombinasjonen av opplevelser og det å ha med seg hotellet på hele reisen er både bekvemt og praktisk. Elvecruiseskipet er et lite samfunn i seg selv. Miljøet er hyggelig og uformelt og det er lett å møte nye venner. Skipene er bygget med tanke på å gjøre reisen mest mulig behagelig og opplevelsene lettest tilgjengelig.

Det skjer alltid noe langs elven, så det er nok å hvile øynene på underveis. Med en god blanding av naturskjønne omgivelser, historiske byer og middelalderborger, blir dette en herlig tur med mange opplevelser og minner. Underveis blir det to land, flere slott og mye flott å se!

Elvecruiseskipene fra rederiet Croisi er komfortable og kjent for sitt gode, franske kjøkken. Alle måltider fra middag første dag til frokost siste dag er inkludert, og du kommer garantert til å ha en hyggelig tid om bord.

Høydepunkter

 • Opplev Tyskland og Frankrike på en og samme tur – uten stress
 • Vakre Koblenz og Strasbourg
 • Rhinen og den flotte Rhindalen byr på natur i særklasse underveis
 • Mange flotte stopp og utflukter, for deg som vil med på noe organisert
 • Behagelig skip og komfortable omgivelser
 • Alt inkludert (unntak er champagne og vin fra vinlisten)
 • Godt reisefølge er alltid inkludert :-)

Sjokoladefondant lekkert dandert.

Avganger

Avganger og priser

 • Avreise: 02.04.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 16.840,-

  Reiseleder: Cathrine Asbjørnrød

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

 • Avreise: 17.10.2023

  Tilgjengelighet: Ledig

  Dager: 6

  Priser fra: 15.430,-

  Velg avgang

  Avreise fra Oslo Lufthavn

+8
+7

Program

5 frokoster, 4 lunsjer og 5 middager inkludert

Skipet vårt MS Gerard Schmitter (avgangen i april)

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2012. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord.

Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på midtre og øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.Skipet kan ta 174 passasjerer, er 110 meter langt og 11,40 meter bredt.

Skipet vårt MS Beethoven (avgangen i oktober)

Vårt hyggelige elvecruiseskip er fra det franske rederiet Croisi Europe. Skipet ble bygget i 2004, renovert 2010. Lugarene er små, men koselige, og har privat bad/wc med hårføner, satellitt-TV og safe. Det finnes restaurant, bar med dansegulv og soldekk om bord.

Lugarene på hoveddekk har små vinduer, lugarene på midtre og øvre dekk har panoramavinduer. Utover dette er lugarene identiske.

Skipet kan ta 180 passasjerer, er 110 meter langt og 11,40 meter bredt.

MS Beethoven

MS Beethoven

Dag 1

Avreise Norge, ankomst Frankfurt til Strasbourg

Middag

Vi flyr med Lufthansas direktefly som har avgang fra Oslo Lufthavn om formiddagen og lander i Frankfurt. Her får vi transport til skipet som ligger i Strasbourg. Det tar cirka 2,5 time, men avhenger av trafikken.

Vi finner vi oss etter hvert til rette på lugaren, som skal være vårt hjem de neste dagene. Før middag møtes vi til en velkomstdrink og presentasjon av mannskapet. Det tilbys også en egen valgfri utflukt i en mindre båt som viser oss Strasbourg by night (utfluktspakke). Her passerer vi både den gamle delen og den nyere der blant annet EU-parlamentet ligger. Turen inkluderer også de tre broene og fire tårn, kjent som Ponts Couvert samt forsvarsverket Vauban-dammen.

Skipet seiler mot Rüdesheim om natten.

Moderne kontorbygg i kveldsbelysning

Europaparlamentet i Strasbourg

Dag 2

Rüdesheim, Tyskland

Frokost, lunsj og middag

Frokost om bord mens vi seiler. Vi koser oss ellers om bord, spiser god mat og nyter reisen mot neste stopp som er Rüdesheim.

Her kan du bli med på en byrundtur (utfluktspakke) med det lille turisttoget. Det blir vinsmaking i en lokal vinkjeller, før rundturen avsluttes med et besøk i Siegfrieds mekaniske musikkinstrumentmuseum som inneholder en bemerkelsesverdig samling av mekaniske og selvspillende instrumenter fra det 18. til det 20. århundret. Selve herregården er datert tilbake til 1400-tallet, men museet åpnet i 1969.

Etter middag er kvelden fri til å oppleve Rüdesheim på egen hånd. Vi anbefaler en tur ut til Drosselgasse. Her er det liv og røre – musikk og kafeer tett i tett. De smale brosteinsdekkende gatene er kantet med vinstuer og koselige steder å sette seg ned for å se på folkelivet.

Skipet ligger ved kai i Rüdesheim over natten.

Dag 3

Rüdesheim - Koblenz, Tyskland

Frokost, lunsj og middag

Frokost først og i dag seiler vi og skal holde utkikk etter både kvinner og klipper.

Ferden går mot en av de aller vakreste delene av Rhinen, mellom Rüdesheim og Koblenz. Området kalles «Romantiske Rhinen», det sier jo litt. Elven slynger seg gjennom det vakre landskapet som er omringet av gamle ruiner, bølgende åssider dekket av vinranker og majestetiske slott og festninger imponerer oss mens vi seiler forbi. De 65 kilometerne mellom Koblenz og Rüdesheim er også UNESCO-vernet. Underveis passerer vi også den berømte Loreleiklippen, som er over 120 meter høy. I farvannet her har det tidligere vært mange fortvilte forlis, passasjen er smal og har skjulte hindringer under vann. I dag er det imidlertid godt merket og utgjør ingen fare. Selve klippen har fått navn fra sagnet om Lorelei. Hun var, i følge legenden, en vakker kvinne, fortvilet av kjærlighetssorg, som skal ha kastet seg utfor og druknet. Hun ble så forvandlet til en vakker sirene, en skapning kjent fra gresk mytologi. En sirene er bare delvis kvinnelig, og de er beskrevet til å være de nydeligste vesener med langt, bølgete hår. Deres sang skal ha vært så forlokkende og fortryllende at den forhekset sjøfolk – med det fatale resultat at skipene gikk på grunn. Godt vi er i 2022 og kan nøye oss med å drømme litt før vi seiler videre.

Om ettermiddagen er vi i Koblenz. Her venter en valgfri byrundtur med besøk til fortet Ehrenbreitstein (utfluktspakke). Koblenz er byen som ligger der elvene Mosel og Rhinen møtes. Den har en dramatisk historie som går 2000 år tilbake i tid. Den strategiske beliggenheten skapte store tollinntekter og gjorde byen til et viktig handelssenter. Byen ble bombet under den andre verdenskrig, og mer enn 80% av gamlebyen ble lagt i ruiner, men de gamle kirkene fra middelalderen unngikk store skader, og noen av de viktigste historiske bygningene er gjenreist. Den historiske bydelen med gater, smug og minnesmerker fra middelalderen gir et godt innblikk i hvordan byen en gang må ha sett ut. En mosaikk av både kultur og historie.

Vi tar så kabelbane oppover i høyden for å besøke det flotte fortet Ehrenbreitstein. På ei klippe 120 meter over elven, ligger et av Europas største festningsverk. Herfra har vi god utsikt over både byer og daler. Her kunne ingen snike seg usett frem i landskapet uten at noen så dem fra oven...

Vel tilbake på skipet er det middag og mulighet til å rusle en tur i land å se mer av Koblenz.

Dag 4

Koblenz - Mainz

Frokost, lunsj og middag

Frokost først mens vi seiler.

Etter hvert ankommer vi Mainz som ble grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden. På 1600- og 1700-tallet ble noen av verdens fremste arkitekter og skulptører hyret inn for å planlegge byens utseende. Og dette har gitt resultater – byen har flotte palasser og kirker.

Utforsk byen på egenhånd – eller bli med på en byrundtur (utfluktspakke) gjennom de sjarmerende gatene i gamle Mainz. Boktrykkerkunstens far, Johann Gutenberg, ble født nettopp her. Vi besøker også det kjente museet som har to kopier av Gutenbergs bibel – den eldste trykksaken i verden, før vi returnerer til skipet som ligger til kai her.

Domplassen i Mainz, Tyskland

Domplassen i Mainz, Tyskland

Dag 5

Rastatt

Frokost, lunsj og middag

Vi seiler og spiser frokost. Så venter en valgfri utflukt om ettermiddagen (utfluktspakke) til noe du sikkert ikke har hørt om på noen år: Baden-Baden. Spa-byen over alle, i hvert fall en gang i tiden.

Hvordan ser dette stedet ut egentlig? Jo miksen av god luft og helsebringende vann og kilder, har tiltrukket seg besøkende og de som søker bedre helse i lange tider. Med bindingsverkshus, pastellfargede bygninger, parker og fontener kan man virkelig trives her. Noen refererer til en fin miks mellom Frankrikes Belle Époque, gullalderen for skjønnhet og det gode liv og dagens moderne Instagram-generasjon. Litt av hvert med andre ord.

Kvelden er til for å danse, om du vil, for nå blir det galla-aften. Ikke så stivt som det høres ut som, men vi gjør litt stas på både oss selv og mannskapet denne siste kvelden mens vi seiler tilbake mot Strasbourg.

Dag 6

Strasbourg og hjemreise

Frokost

Vi spiser vår siste frokost om bord og stiger i land. Vi har litt tid til rådighet før bussen tar oss tilbake til Frankfurt. Lufthansas direktefly flyr oss hjem om ettermiddagen.

Petit France middelalderske distrikt Strasbourg på våren, Alsace Frankrike

Smale gater i gamlebyen i Strasbourg

Praktisk informasjon
og reisevilkår

HVA ER INKLUDERT

 • Fly Oslo – Basel t/r evt Frankfurt t/r
 • 5 netter om bord på elvecruiseskip i valgt enkeltlugar
 • 1 natt på hotell i enkeltrom i Strasbourg med frokost (på julituren)
 • Helpensjon om bord fom middag dag 1 tom frokost siste dag
 • Drikkevarer om bord til måltidene og drikke servert i baren (ikke champagne og vin fra vinlisten)
 • All transport ifølge program
 • Lokale guider
 • Reiseleder fra Carpe Diem

HVA ER IKKE INKLUDERT

 • Valgfrie utflukter nevnt i programmet (utfluktspakke forhåndskjøpes 65 dager før avreise)
 • Tips til besetning, lokale guider og sjåfører
 • Reise- og avbestillingsforsikring